Şimdi Ara

Sistem upgrade için öneriler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şuan elimde P55-UD5, i7 860, 4gb 1600 ocz ram ve idarelik taktığım hd6870 bulunmakta.
    Ta ilk çıktığında toplamıştım bu sistemi. Şimdi bunları satıp yeni bir sistem toplamak ve bir 3-4 yıl daha ellememek gibi bir düşüncem var.

Şöyle bir sistem oluşturdum kafamda;

Intel Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Cache 22nm İşlemci
    GIGABYTE Z97X-Gaming 7 Intel Z97 (MSI istemiyorum.)
    CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram (2. el alacağım.)
    Samsung 120GB 840 EVO SATA 3.0 (OS, Program ve bir kaç oyun)

1.5TB WD Sata2 disk elimde mevcut.

Ekran kartı olarak ya 1100-1200TL civarına GTX770 - R9 280X seviyesinde 2 kart alıp CF,SLI yapacağım ya da Maxwell'lerin yaygınlaşmasını bekleyip tek kart alabilirim ama çift kart almak istiyorum.

Seasonic 850W PSU ve HAF932 kasam var. İşlemciyi su soğutma ile soğutacağım ve muhtemelen aldığım gibi delid yapacağım. 4,5GHz+ kullanmayı planlıyorum.

Sizce nasıl ? Tüm önerilerinize açığım.

Edit: Monitörüm yok, maksimum 400TL civarında monitör önerisi rica edeceğim birde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.ksk -- 13 Eylül 2014; 14:20:08 >

• Ekran kartı dışında iyi bence fakat ben sizin yerinde olsam tek 780 alır sonra SLI ya da 290-290x alıp sonra CF yaparım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lincoln11

Ekran kartı dışında iyi bence fakat ben sizin yerinde olsam tek 780 alır sonra SLI ya da 290-290x alıp sonra CF yaparım

Oda olabilir. Hatta daha mantıklı olur aslında ama Maxwell'ler geliyorken 700 serisine o kadar sırtımı dayamak istemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: car_26

quote:

Orijinalden alıntı: Lincoln11

Ekran kartı dışında iyi bence fakat ben sizin yerinde olsam tek 780 alır sonra SLI ya da 290-290x alıp sonra CF yaparım

Oda olabilir. Hatta daha mantıklı olur aslında ama Maxwell'ler geliyorken 700 serisine o kadar sırtımı dayamak istemiyorum

Hocam sürekli gelişiyor bu iş maxvell den 4 at sonra da başka Bişey çıkacak benssizin yerinizde olsam 290 alırdım bir tane 1 5 sene sonra yetmezse duruma göre değiştitirsiniz yada bi tane daha 290 alıp devam edersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart olarak Asus z97 - A yı önerebilirm daha ucuz eksiği yok...

CF - SLI tamamen ölü yatırım hem çok ısınacak hem çok para vereceksin hem 2 kart performansı alamayacaksın ayrıca her oyun için de desteği yok...

400tl lik monitör kullanacaksın muhtemelen 60hz olacak 60 fps yi geçtiğinde tearing(ekran yırtılması) olacak vysnc acacaksın 60 a sabitleyeceksin . 2 karta verdiğin para boşa gidcek sistemi ısıtıp fazladan yaktıgın elektrikle kalacaksın...

770 amp al 400 tl lik monitörünle canını cıkarana kadar oyna...
  • oskurrr kullanıcısına yanıt
    120hz ler ne kadar hocam? 2. elde alabilirim daha iyi bir monitör öneriniz varsa ona bakayım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 0 ları bin tl civarı biraz tuzlu acıkcası :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uygun sistem için tavsiye
    5 yıl önce açıldı
    DDR5 Sistem için Öneri
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

Hocam 0 ları bin tl civarı biraz tuzlu acıkcası :)

Hocam Asus Z97-A ya baktımda 150TL fark var hangi board overclocku daha iyi kaldırır ? Kutu içeriği hangisinin daha iyidir kutularını göreceğim bir site var mı bildiğiniz ?
  • Asusz97-a içeriği ar ile karıstırmayın hocam onda farklı sata kablosu daha azdı. asusun sitesinde belirtiyor gigabyte ı biliyorum

Kullanıcı kılavuzu
    I/O Shield
    3 x SATA 6Gb/s kablosu(ları)
    1 x SLI köprüsü(leri)
    1 x Q-bağlantısı(ları) (2 in 1)

2kartın faz yapıları aynı oc de bi farklılık olacagını sanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskurrr -- 14 Eylül 2014; 0:05:15 >
  • oskurrr kullanıcısına yanıt
    sabah tam detaylı bakacağım Teşekkürler hocam.

birde benim elimde suan seasonic 850w tek rail 70A modüler olmayan psu var kasa içi çok karışık.
    evga 750w supernova golda geçmek mantıklı olur mu? buda 4 adet 12v çıkışına sahip yine 70 küsür Amper veriyor. cf sli kurulumunda sıkıntı yaratır mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • elinizdeki gayet yeterli hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.