Şimdi Ara

* SİSTEM TOPLARKEN DİKKAT EDİLECEK PÜF NOKTALAR ! Bunları Unutmayın (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
105
Favori
20.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
310 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Şimdi oldu. Akşama kadar kaç mesaja cevap verdiğimi kaç özel mesaj cevapladığımı bilemezsiniz bu sebeple art niyetlilik yapmayın, beni tanımıyorsanız.
    İtopyanın sahipleri bildiğim kadarıyla zaten sektörde eski isimler. Yerleri yurtları da belli olan sadece depo usulü çalışmayan bir firma. Yalan olmasın ben mesaj silme olayını şimdi duyuyorum sizden, 2-3 mesaj yukarıda bir arkadaşta sorun yaşamış birde onu gördüm. Başka hatırladığım yok, mesela listeye nanokatalog eklemedim. O bölümü iyi okursanız, şahsımın para harcadığı alışveriş ettiği firmaları yazdım, ve ben çok şükür sorun yaşamadım bana kırık bozuk olmadan gelmiştir hep, ufak tefek şeylere de takılan birisi değilim.

    Sizin olumsuz görüşünüz var ise bunu belirtebilirsiniz burada yada başka yerde , sıkıntı yok. Ama benim yazdıklarımı bir yere çekmeye çalışmayın lütfen, haksızlık etmeyin.




  • @Cent26

    Ben sistemi beğendim hocam açıkçası, değişmesi gereken bir şey göremiyorum.

    @nietzsche55

    Üzüldüm ve şaşırdım hocam açıkçası. THH den ne çıkar bilemiyorum ama bu noktaya kadar uzaması üzücü olmuş. Umarım çözüme kavuşursunuz.
  • bir arkadaş da bana yardımcı olsa keşke..

    eski sistemime monitör alacağım 600-700 tl civarı.. oyunla pek aram yok. VA yada IPS olup, bana önerebileceğiniz marka model var mı?

    ekran kartı Asus EN9600GT 1GB. fikirlere açığım arkadaşlar.
  • Önerdiğim firmalar bölümü kaldırıldı, polemiğe yada iyi niyetimin başka yerlere çekilmesine müsade etmem arkadaşlar.

    Konu ile ilgili sorularınız varsa buradan sorabilirsiniz fırsat buldukça yanıtlamaya çalışıyorum , kırılmaca gücenmece yok , mention yaparsanız görürüm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    Önerdiğim firmalar bölümü kaldırıldı, polemiğe yada iyi niyetimin başka yerlere çekilmesine müsade etmem arkadaşlar.

    Konu ile ilgili sorularınız varsa buradan sorabilirsiniz fırsat buldukça yanıtlamaya çalışıyorum , kırılmaca gücenmece yok , mention yaparsanız görürüm
    hocam hangisi alınmalı benim amd hakkında hiç bilgin yok
    https://www.hepsiburada.com/amd-ryzen-1920x-threadripper-3-4-ghz-str4-islemci-p-HBV000007QNP5
    https://www.hepsiburada.com/amd-ryzen-7-3800x-3-9ghz-36mb-cache-soket-am4-islemci-p-HBV00000LLTWC




  • pepe7115 kullanıcısına yanıt
    İki ürün farklı soket hocam , 1920X amanın yeni nesil yoldayken hiç bir anlamı yok. 3800X in de 3700X varken Fiyat Performans oranı düşük. İyi bir anakart ile 3700X alabilirsiniz. Ama bu seçimi konuda da belirttiğim gibi bütçeniz belirler.
  • bütçem 7000 tl
  • Sadece kasa için 7000TL mi ? Kullanım amacı nedir ? Hocam konuyu okurmusunuz bir
  • sadece kasa oyun oynayacağım genelde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    @Cent26

    Ben sistemi beğendim hocam açıkçası, değişmesi gereken bir şey göremiyorum.

    @nietzsche55

    Üzüldüm ve şaşırdım hocam açıkçası. THH den ne çıkar bilemiyorum ama bu noktaya kadar uzaması üzücü olmuş. Umarım çözüme kavuşursunuz.
    peki hocam buna 27 inç 144 hz curved monitörlerden hangisini önerirsin?
  • En son çıkan oyunları oynayamıyorum hayatımdan hiçbir şey eksildiği yok. Sistemim 1200 tllik kelepir bişey. LOL - PUBG Mobile 60 fps oynatıyor yeter be gardaş. Hilecilerden onunda zevki çıkmıyor :) Kısacası evet youtuber olacaksanız bu yatırımı yapmak şart ve kazancı da ona göre var amortiliyor eğer taksikle veya krediyle alacaksanız 5000 tl lik ryzen + nvidia rtx sistem önerebilirim isteyene ama ekran kartını kesinlikle yurt dışından getirtmek gerekiyor aksi halde 500 - 600 tl fark var!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 1 Kasım 2019; 23:34:18 >
  • Ve qpbilişimden uzak durun. Defolu kasa satıp değiştirmiyorlar parçayı. Amerika’ya falan yazmakla uğraşırsınız. Amazon’dan alın her şeyi. Sadece kasayı buradan almıştım, tek sorun yaşadığım da o oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustat eline saglik guzel yazi olmus.bende senden bir oneri alayim.
    3700x islemci 2080 super ekran karti icin curved 49 " monitor tavsiye edermisin.Amac belli oyun fakat fps kasan biri degilim.
    Alternatifler cok az genelde samsung lg ve philips urunlerini gordum crg9 u geçer sek(11 bin) geneli 6 bin civari ve hepsi fhd 2k olsa yeter bana.gpu hakkını versin. tesekkurler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ben kafamdaki sistemi çoktan belirledim hatta bazı parçaları aldım bile :) İşlemci ryzen7 3800x(neden bunu aldın dersen 3700x den daha ucuza buldum diyim-soğutmasını istemedim arkadaştan) , 240'lık bir işlemci sıvı soğutma , 7200rpm 2TB HDD, 256GB m2 ssd (3000/1100) , ve de adını unuttum ama dün ki incehesabın indiriminde MSI in kasayı aldım.24' 2K 144Hz Freesync Monitör (Masam çok büyük değil , kardeşim de kullandığı için fazla büyük almadım), x570 ASUS Prime-PRO (bunu tercih etmemin sebebi asusun cashback kampanyası ve vatanın kdv indirimini denk getirmem)

    Şimdi n11 den 11.11 de nitro+ 5700xt alcam
    Gskill TridentZ Neo 3600Mhz CL16 , 750w+80 Gold , 1TB m2SSD (bunları da black fridayde)
  • Güzel konu. Fakat ekran kartında ideal sıcaklık niye 78 de 80 değil Bir de ben bir şey ekleyeyim. Bazen acemi arkadaşlar gaza gelip 144hz alıyor orta bütçede. Arkadaşlar 144hz yürütmesi kolay değildir. CS:GO vs. için alıyorsanız tamam fakat AAA oyunlarda kullanacak iseniz sisteminiz gelecek sene güncelleme ister. Aynı şekilde 2K ve özellikle 4K için geçerli. Bunlar yüksek bütçe isteyen işler. Her parça gibi monitör de bütçeye göre alınmalı. Tabi monitörü çok daha uzun süre kullanacaksınız buna da dikkat etmekte fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 2 Kasım 2019; 12:2:4 >
  • Hocam başlık yanlış olmuş başına "AMD" eklemeyi unutmuşsun. Çünkü tek taraflı bir konu olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajım bulunsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emeğinize sağlık. Yakın zamanda ben de bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bahsettiğiniz A1'deki donanımlardan daha uygun fiyattaki donanımları önerir misiniz? Mesela Ryzen 1600. Yeni serilerinin 12nm olduğu ve bazı yerlerde çok iyi bir seçim olduğu söyleniyor. Ayrıca hız aşırtma işleriyle uğraşmayacak birisi için A320M anakartlar önerir misiniz? Bahsettiğiniz B450M ile arasındaki temel farklar nelerdir? Bu arada konuya her fiyat aralığı için sistem tavsiyesi eklerseniz daha da iyi olabilir. Şu fiyat aralığı için böyle bir sistem, şu fiyat aralığı için şu şeklinde. Tekrardan teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    • Chris Brown, AMD/intel fanboyluğu yapma eşiğini çoktan geçmiş, bu foruma yıllardır karşılıksız emek veren, insan hayatındaki en değerli şey olan vaktini yalnızca yardım edebilmek için harcayan, gönüllülük adına yaşayan değerli biridir. Yapılan şeyi yersizce eleştirmek, çamur atmak, karalamak en kolayı. Şurada eleştirmeyi, tavsiye vermeyi bilmeyenlere "Birebir yazılanları A4 kağıda geçir" desem, hemen "İyi de ne kadar vereceksin, niye uğraşayım?" derler. Bu güzel rehber niteliğinde yazın için ayrıca teşekkür ederim hocam.



    • Birkaç konuda ben de bilgim dahilinde, dilim döndüğünce ekleme yapmak istiyorum. VRM(Voltage regulator module), güç kaynağından gelen 12V'un, CPU(1.2-1.3V gibi) ve GPU'ya ihtiyaç duydukları oranda tutarlı ve temiz bir şekilde iletilmesini sağlar. Kötü VRMler, overclock yapılmamış dahi olsa uzun süre yük altında kaldığında, sistemin çalışma stabilitesini etkiler. VRM'lerin datasheet(teknik veri tablosu)lerinde, Junction(bağlantı) ve Storage(depolama) Temperature Range belirtilir ve bu aralığın dışına çıkıldığında silikon dayanıklılığı tehdit edilmeye başlar.

      Voltaj regülasyonu doğru yapılmadığında veya aşırı voltaj durumunda:https://www.youtube.com/watch?v=EbUC1aGOjHI&feature=youtu.be&t=45

      * SİSTEM TOPLARKEN DİKKAT EDİLECEK PÜF NOKTALAR ! Bunları Unutmayın * SİSTEM TOPLARKEN DİKKAT EDİLECEK PÜF NOKTALAR ! Bunları Unutmayın

    • VRM bu görevi yerine getirirken MOSFET(Metal Oksit Yarı İletken Alan Etkili Transistör), indüktör ve kapasitörlerden yardım alır. Tüm bunları kontrol eden bir de entegre devre(IC) vardır, PWM kontrolcü olarak da adlandırılır. Daha rahat anlaşılması için tek fazlı VRM'in basitleştirilmiş aşağıdaki şemasına bakabilirsiniz.

      * SİSTEM TOPLARKEN DİKKAT EDİLECEK PÜF NOKTALAR ! Bunları Unutmayın

    • Modern bilgisayarlarda tek fazla VRM'lerden fazlası gerekir. Çoklu faz, güç yükünü daha geniş bir fiziksel alana yayarak, ısı üretimini ve bileşenler üzerindeki baskıyı azaltırken, verimliliği ve elektrik iyileştirmeleri olumlu yönde etkiler.

      * SİSTEM TOPLARKEN DİKKAT EDİLECEK PÜF NOKTALAR ! Bunları Unutmayın

      VRM Numaralandırması

    • Genelde 8+3, 6+2 şeklinde iki rakamla adlandırılır. İlk hanedeki rakam CPU besleme için adanmış faz sayısını gösterirken, +'dan sonraki kısım ram ve HT (HyperTransport) olan diğer anakart bileşenleri için ayrılmıştır. Kart üzerinde 8 CPU fazınız varsa, CPU'ya ulaşmadan önce sekiz kez voltaj kontrolünden geçecek demektir bu da voltaj düşüşlerinin daha istikrarlı şekilde kontrol edilmesi anlamına gelir. Kapasitörler piyasada Japanese, Dark, Solid, Hi-C caps, Military-Class gibi isimlerle pazarlanmaktadır. Yüksek overclock değerlerine ulaşmak istiyorsanız süper ferrit bobin(SFC) veya Premium Alloy Chokes ismiyle adlandırılmış olanlara bakabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 2 Kasım 2019; 21:21:2 >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.