Şimdi Ara

Sistem toplanır toplanmaz arıza :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar bugün sistemi topladım bios menüsünü açtım ram mhz leri 2133 görünüyodu onu 3000 yapmak için A-XMP yi of dan on 2 ye getirdim ve f10 la kaydettim. ondan sonra bilgisayar açıldı baktım hala 2133 görünüyor tekrar aynı işlemi yaptım ondan sonra pc açılıyor bir saniye sonra kapanıyor açılıyor kapanıyor kapattım biraz beklettim araştırdım statik elektrikten felan bahsedildi açtım kasayı açma kapama reset tuşlarının kablolarını söktüm taktım powersuppley ın arka kablosunu söküp demirlerine tornavida felan deydirdim sonra açtım bu sefer 5 saniye felan çalıştı gene kapandı.

Birde ekran kartına dokunduğumda ısındığını farkettim. Yanık kokusu felanda yok.

Donanım

Monitör aoc 24 inc 75 hz 1 ms
    İşlemci ryzen 3 1300x
    ram gskill ripijaws 2x8 16 gb 3000 mhz
    anakart msi a320m pro v2 m2
    ekran kartı hd5450 ( sadece görüntü alabilmek için satın aldım 90 liralık bi ekran kartı . Ekran kartını 1-2 ay sonra alıcam internete girebileyim diye bunu taktım )
    kingston 240gb ssd.

donanımlar bunlar. sistemi çalıştırdım bu xmp ile oynamadan önce 10 dakika 15 dakika çalıştı bi sıkıntı yaşamadım bios menüde bekledi xmp ile oynadıktan sonra böyle bi arıza verdi nasıl çözeriz acaba ?

• Şimdi ekran kartını ssd yi ve ramleri çıkarıp klavyeyi mausu çıkarıp tekrar çalıştırdım önce bi açıldı kapandı sonra bi da açıldı kapandı sonra bida açıldı uzun uzun çalıştı kapanmadı.

Sanırım bu çıkardıklarımdan biri problem çıkarıyor saat geç olduğu için tekrar takıp denemedim yarın yorumlarınızı okucam. Teşekkürler.
  • Ramleri hangi portlara takıyorsun?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMING

Ramleri hangi portlara takıyorsun?
    iki tane ram portu var işlemcinin yanında oraya
  • PSU ve kasa nedir?

Tek ram takarak denedin mi?
    Bios stok ayarlar ile sorunsuz açılıyor mu?
    Bios güncel mi?
    www.msi.com
    Support For A320M PRO-M2 V2 | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Global
    https://www.msi.com/Motherboard/support/A320M-PRO-M2-V2#down-bios

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 16 Ocak 2020; 11:22:14 >

• BIOS'u acin, Default ayarlara dondurun. Ardindan MSI'in sitesinden guncel BIOS u indirip flashlayin. Buyuk ihtimalle cozulecektir. Ram'ler sizin sectiginiz hizda calismiyor olabilir, manuel olarak frekans - voltaj vermeniz gerekebilir. Tekrar benzer bir sorun yasarsaniz once Anakart uzerinden JUMPER ile Bios'u sifirlamayi deneyin. Anakart kitapciginda CMOS_Clear diye gecer genelde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMING

PSU ve kasa nedir?

Tek ram takarak denedin mi?
    Bios stok ayarlar ile sorunsuz açılıyor mu?
    Bios güncel mi?https://www.msi.com/Motherboard/support/A320M-PRO-M2-V2#down-bios
    şuan farkettim memory size kısmında 8112 mb yazıyo yani 8 gb görünüyor ama ben 16 gb taktım. Acaba ramlarimden biri bozuk mu ?

bios güncelmi bilmiyorum ona bakayım hemen

açtım şimdi kasayı tek ramle açmayı denicem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Sistem alınır mı (REVİZE)
    3 yıl önce açıldı
    İtopyadan Bu Sistem Nasıl?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ramleri tek tek deneyerek hem slotlarin hemde ramlerin arızalı olup olmadığını kontrol edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

BIOS'u acin, Default ayarlara dondurun. Ardindan MSI'in sitesinden guncel BIOS u indirip flashlayin. Buyuk ihtimalle cozulecektir. Ram'ler sizin sectiginiz hizda calismiyor olabilir, manuel olarak frekans - voltaj vermeniz gerekebilir. Tekrar benzer bir sorun yasarsaniz once Anakart uzerinden JUMPER ile Bios'u sifirlamayi deneyin. Anakart kitapciginda CMOS_Clear diye gecer genelde.
    sabah kalktığımda pc açıldı tekrar xmp yi on yaptım gene aynı problemi yaşattı. Birde ben 16 gb ram takmama rağmen 2x8

pc 8 gb görüyor biosta memory size kısmında 8112 mb yazıyor. acaba ramlerden biri bozukmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2019daDHyekatilmak

Ramleri tek tek deneyerek hem slotlarin hemde ramlerin arızalı olup olmadığını kontrol edin.
    şimdi onu deniyorum hocam.yazıcam birazdan sonucu
  • quote:

Ramleri tek tek deneyerek hem slotlarin hemde ramlerin arızalı olup olmadığını kontrol edin.
    hocam şimdi denedim ramlerden biri malesef arızalı. Ve ramlerin kutusunun içinden daha önce servise gidip geldiği kağıdı çıktı mavi ekran sorunu ile 2 tane ram servise gitmiş ve bir tanesi değişmiş bir tanesi sorunsuz olarak yazılmış. Ramlerden birini iki slotada denedim tek tek taktım rami görmüyor no signal hatası veriyor ve bios açılmıyor ama öbür rami taktığımda bios açılıyor.

Ramleri ikinci el aldım 2019 un 11 . ayında alınmış. Faturası yok ama vatandan alınmış sence garantiye gönderip sorunu çözebilirmiyim. ?
  • Ramlerden birini tek başına taktım xmp yi on yaptım yeniden çalıştırdım 2800 mhz e yükseldi değeri. Ama ram 3000 mhz yazıyor kutusunda. Acaba buda mı arızalı ?

Diğer rami ise görmüyor malesef sistem.
  • Hocam çoğu ram ömür boyu garantili vs diye satılır ama süreç nasıl işliyor bilmiyorum. Ramin üretim tarihi vs bellidir zaten ister aldığınız yer yada kişiyle görüşün isterseniz vatan yada ramler için garanti servisi sağlayan firma ile görüşün. Vatan faturası olsa bile fatura sahibi olmayınca değişim yada para iadesinde sorunlar çıkartıyor. Aldığınız kişi yada yer iyi niyetliyse yardımcı olması gerekir

• quote:

Hocam çoğu ram ömür boyu garantili vs diye satılır ama süreç nasıl işliyor bilmiyorum. Ramin üretim tarihi vs bellidir zaten ister aldığınız yer yada kişiyle görüşün isterseniz vatan yada ramler için garanti servisi sağlayan firma ile görüşün. Vatan faturası olsa bile fatura sahibi olmayınca değişim yada para iadesinde sorunlar çıkartıyor. Aldığınız kişi yada yer iyi niyetliyse yardımcı olması gerekir
    Vatan faturasız işlem yapmıyoruz diyor 3000 mhz lik ramin 2800 görünmesi bi arızamıdır yoksa flash bellekler nasıl 32gb lık diye satılmasına rağmen 28 felan görünüyor sistemde buda öyle bişeymidir acaba ?

Ramlerden birinin sıkıntısı bu diğeri ise hiç görmüyor ve aldığım kişiyede şuan ulaşamıyorum.

ramlerin garanti servisini arıcam belki orayla çözerim ramide bu forumdan aldım ama malesef dolandırıldım :( yazıklar olsun.

• 3000 mhz de çalışmaması arıza değildir. Bios sürümü xmp ayarlarından dolayı 3000 mhz ye çıkmıyor olabilir

• Vatan a gondermeden dogrudan ram in servisine gonderin derim. Firma ile iletisime gecin, onlar seri numaradan hulup garanti kapsamina almalilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

Vatan a gondermeden dogrudan ram in servisine gonderin derim. Firma ile iletisime gecin, onlar seri numaradan hulup garanti kapsamina almalilar
    ramin faturasını pdf olarak attı adam ama geri almıyor şuan faturada var elimde. Vatana mı götürmeliyim yoksa teknik servisemi ?
  • Vatana gotusen de teknik servise iletecekler, surec uzar sadece. Direkt ram'in teknik servisine ulasin derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.