Şimdi Ara

Sistem Toplandı, Sadece Monitör Kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kardeşime pc toplayacağız. eski kasamı harddisk hariç satmıştım. modeli: SAMSUNG HD103SJ Spinpoint F3 1TB 7200 RPM 32MB 3.5" Dahili Hard Disk
    ayrıca evde bi tane de eski lg ide dvd-rw var. bütçe yetmezse bir süre bunu kullanırım.
    bir nevi oyun bilgisayarı olmalı. tavsiyelerinizi bekliyorum. bu bütçeyi aşabileceğimi sanmıyorum.

ölçek olarak, crysis 3'ü takılmadan oynatmalıymış. (full hd)

edit: full hd dediğimi açayım. doğru kelimeyi kullanamamışım sanırım. full ayarlarda değil, sadece full hd monitöre uygun olacak şekilde. daha düşük çözünürlüklerde kenarlarda boşluklar kalıyor diye hatırlıyorum. yanlışsam düzeltin.

güncelleme: aldığım parçalar ve maliyetleri:
    CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 200R 550W MIDT ATX - 265,01 TL
    GIGABYTE B85M-D3H INTEL - 226,82 TL
    INTEL PENTIUM G3220 SOKET 1150 3.0GHZ 3MB CACHE 22NM - 167,64 TL
    SAPPHIRE HD7770 EDITION GDDR5 1GB 128BIT AMD RADEON DX11.1 - 254,10 TL
    GSKILL 4GB RIPJAWS DDR3 1333MHZ CL9 1.5V TEK MODÜL - 85,81 TL

işin kötü yanı geçen hafta değil de bu hafta toplasaydım 50 lira kardaydım.
    şimdi geriye bir tek monitör kaldı. babamın sponsorluğunda 400 liraya kadar bir monitör alınacak. 21,5 - 23 inç ve 2 ms olursa iyi olur. yarın vatan bilgisayara uğrayıp samsung 21.5" s22b350h modelini almayı planlıyorum. (http://goo.gl/ZlwAoz) farklı bir monitör öneriniz varsa bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Down -- 21 Eylül 2013; 2:24:09 >

• Bu bütçeye Crysis 3 ü ultrada açabilecek takılmadan hiç olacağını sanmıyorum.
  • Man Down kullanıcısına yanıt
    Crysis 3ü açsın demiyosunda full hd takılmadan diyosun hey allahım 900 tlye açan bir sistem toplanır fakat yüksek ayarlarda oynayamazsın
  • doğru kelimeyi kullanamamışım o zaman. full ayarlarda değil, sadece full hd monitöre uygun olacak şekilde. daha düşük çözünürlüklerde kenarlarda boşluklar kalıyor diye hatırlıyorum. yanlışsam düzeltin.
  • Man Down kullanıcısına yanıt
    Kardeşim crysis 3'ü ful ayarda ful hd oynamak için 900tl lik ekran kartı bile yetmiyor.
  • Arkadaşım bana göre alabileceğin en iyisi:

CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 200R 550W MIDT ATX SİYAH KASA 260TL
    INTEL PENTIUM G3220 SOKET 1150 3.0GHZ 3MB CACHE 22NM İŞLEMCI 181TL
    GIGABYTE B85M-D3H INTEL ANAKART 222TL
    GSKILL 4GB RIPJAWS DDR3 1333MHZ CL9 1.5V TEK MODÜL RAM 80TL
    SAPPHIRE HD7770 EDITION GDDR5 1GB 128BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI 249TL

Önerebileceğim en iyi sistem budur Battlefield orta ayarlada Full HDde 50FPS verir 30FPS üstü akıcı kabül edilir. Crysis 3 iyibir ayar çekersen medium high arasında oynarsın. Fiyat 992TL KDV dahil.

Gelelim benim sistemimin avantajlarina.

1. Bazı arkadaşlar işlemcimi kötüleyecektir ama parasına göre çok iyi bir işlemcidir ve phenom 2 x4 ayarında performans verir ve 4 kat az güç tüketir ve herkesinde bana katılacağı gibi phenom 2 x4 ayarında performan veren bir işlemci HD7770 ile darboğaz kesinlikle yapmaz.
    2.Haswell nesli bir işlemci olduğundan anakart soket 1150 yapısında yani şuan piyasadaki en güçlü işlemcilere yükseltilmeye sistem sonuna kadar hazır ve son nesil teknolojilerin tamamından yararlanıyorsun yani 5 kuruş bile eskimiş bir teknolojiye para yatırmıyorsun.
    3. Anakart çok kaliteli 700TL lik bir işlemci ve 1000TL lik bir ekran kartını bu anakarta takabilirisin hatta çok stabil bir şekilde OC yapabilrsin son nesil tüm teknolojiler ve kaliteli komponentler bu kartta mevcut.

Daha detaylı bil için PM yada alıntıla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lazeran

Arkadaşım bana göre alabileceğin en iyisi:

CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 200R 550W MIDT ATX SİYAH KASA 260TL
    INTEL PENTIUM G3220 SOKET 1150 3.0GHZ 3MB CACHE 22NM İŞLEMCI 181TL
    GIGABYTE B85M-D3H INTEL ANAKART 222TL
    GSKILL 4GB RIPJAWS DDR3 1333MHZ CL9 1.5V TEK MODÜL RAM 80TL
    SAPPHIRE HD7770 EDITION GDDR5 1GB 128BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI 249TL

Önerebileceğim en iyi sistem budur Battlefield orta ayarlada Full HDde 50FPS verir 30FPS üstü akıcı kabül edilir. Crysis 3 iyibir ayar çekersen medium high arasında oynarsın. Fiyat 992TL KDV dahil.

Gelelim benim sistemimin avantajlarina.

1. Bazı arkadaşlar işlemcimi kötüleyecektir ama parasına göre çok iyi bir işlemcidir ve phenom 2 x4 ayarında performans verir ve 4 kat az güç tüketir ve herkesinde bana katılacağı gibi phenom 2 x4 ayarında performan veren bir işlemci HD7770 ile darboğaz kesinlikle yapmaz.
    2.Haswell nesli bir işlemci olduğundan anakart soket 1150 yapısında yani şuan piyasadaki en güçlü işlemcilere yükseltilmeye sistem sonuna kadar hazır ve son nesil teknolojilerin tamamından yararlanıyorsun yani 5 kuruş bile eskimiş bir teknolojiye para yatırmıyorsun.
    3. Anakart çok kaliteli 700TL lik bir işlemci ve 1000TL lik bir ekran kartını bu anakarta takabilirisin hatta çok stabil bir şekilde OC yapabilrsin son nesil tüm teknolojiler ve kaliteli komponentler bu kartta mevcut.

Daha detaylı bil için PM yada alıntıla.

+9999

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam çok teşekkür ederim. uzun uzun açıklayarak mesajınızı daha da güvenilir kılmışsınız. buradan konusmayı tercih ederim zira diğer arkadaşların da görüş ve önerileri olacaktır. belirttiğiniz gibi, hatta ilk mesajda da belirtmem gerektiği gibi enerji tasarrufu benim için önemli. sistemi kardeşim için kuruyoruz. bilgisayarı genellikle oyun için kullanır, saatlerce kalkmaz. babam da bu yeni sistemin faturaya getireceği ek yükten çekiniyor biraz. laptop alalım dedi çocuk inat etti masaüstünde.

tek sorum acaba kasayı biraz daha düşük seviyede seçip başka bi parçayı bir üst seviyeye çıkaramaz mıyız diyorum. boyutlar da önemli, sanırım bu kasa atx formatına uygun, ama anakart micro. ekran kartının da sığabileceği güç kaynağı üzerinde başka alternatiflere de bakılamaz mıdır. (sonradan inceledim, gayet küçük ve sağlam duruyor) belki daha agresif bir tasarım olabilir. aerocool vs-3 nasıldır misal:http://goo.gl/0brkRe
    anakart bu bütçeye sanırım en iyisi. ram fiyatları da almış başını gitmiş, bu gayet makul. işlemci de bahsettiğiniz enerji tasarrufu & performans konusunda uygun seçim gibi duruyor. ekran kartı konusunda fazla bilgim yok malesef. sanırsam, elimdeki hdd de bu iş için yeterlidir.

bir diğer merak ettiğim şey de güç kaynağını neden 550w seçtiğimiz. geleceğe yatırım mı, yoksa bu sisteme anca bu gider mi diyorsunuz. güç kaynağını ayrı kasayı ayrı alsak, nasıl bir tavsiyede bulunurdunuz.

son olarak, aslında bütçe 1000 tl. ama şimdi aklıma gelmeyen bazı masraflar olacaktır diye düşünüp 900 dedim.

varsa, diğer arkadaşların da tavsiyelerini bekliyorum. teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Down -- 13 Eylül 2013; 2:10:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Man Down

kardeşime pc toplayacağız. eski kasamı harddisk hariç satmıştım. modeli: SAMSUNG HD103SJ Spinpoint F3 1TB 7200 RPM 32MB 3.5" Dahili Hard Disk
    ayrıca evde bi tane de eski lg ide dvd-rw var. bütçe yetmezse bir süre bunu kullanırım.
    bir nevi oyun bilgisayarı olmalı. tavsiyelerinizi bekliyorum. bu bütçeyi aşabileceğimi sanmıyorum.

ölçek olarak, crysis 3'ü takılmadan oynatmalıymış. (full hd)

edit: full hd dediğimi açayım. doğru kelimeyi kullanamamışım sanırım. full ayarlarda değil, sadece full hd monitöre uygun olacak şekilde. daha düşük çözünürlüklerde kenarlarda boşluklar kalıyor diye hatırlıyorum. yanlışsam düzeltin.

MSI
    970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART
    182 TL

AMD
    FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci
    291 TL

GSKILL
    4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram
    91 TL

XIGMATEK
    ASGARD PRO PURE BLACK EDITION 500W MidT ATX SİYAH KASA
    183 TL

SAPPHIRE
    HD7770 Edition GDDR5 1GB 128Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı
    240 TL

Toplam : 987 TL

Bu fiyata en iyi f/p

bjk__murat

• quote:

Orijinalden alıntı: Man Down

hocam çok teşekkür ederim. uzun uzun açıklayarak mesajınızı daha da güvenilir kılmışsınız. buradan konusmayı tercih ederim zira diğer arkadaşların da görüş ve önerileri olacaktır. belirttiğiniz gibi, hatta ilk mesajda da belirtmem gerektiği gibi enerji tasarrufu benim için önemli. sistemi kardeşim için kuruyoruz. bilgisayarı genellikle oyun için kullanır, saatlerce kalkmaz. babam da bu yeni sistemin faturaya getireceği ek yükten çekiniyor biraz. laptop alalım dedi çocuk inat etti masaüstünde.

tek sorum acaba kasayı biraz daha düşük seviyede seçip başka bi parçayı bir üst seviyeye çıkaramaz mıyız diyorum. boyutlar da önemli, sanırım bu kasa atx formatına uygun, ama anakart micro. ekran kartının da sığabileceği güç kaynağı üzerinde başka alternatiflere de bakılamaz mıdır. (sonradan inceledim, gayet küçük ve sağlam duruyor) belki daha agresif bir tasarım olabilir. aerocool vs-3 nasıldır misal:http://goo.gl/0brkRe
    anakart bu bütçeye sanırım en iyisi. ram fiyatları da almış başını gitmiş, bu gayet makul. işlemci de bahsettiğiniz enerji tasarrufu & performans konusunda uygun seçim gibi duruyor. ekran kartı konusunda fazla bilgim yok malesef. sanırsam, elimdeki hdd de bu iş için yeterlidir.

bir diğer merak ettiğim şey de güç kaynağını neden 550w seçtiğimiz. geleceğe yatırım mı, yoksa bu sisteme anca bu gider mi diyorsunuz. güç kaynağını ayrı kasayı ayrı alsak, nasıl bir tavsiyede bulunurdunuz.

son olarak, aslında bütçe 1000 tl. ama şimdi aklıma gelmeyen bazı masraflar olacaktır diye düşünüp 900 dedim.

varsa, diğer arkadaşların da tavsiyelerini bekliyorum. teşekkürler.

1.Neden o kasa dersen ben corsair kasalarini incelemis ve kullanmis bir olarak diyorum kasalarda cok ince detaylar var cok kullanisli ve saglam yani ileride daha iyi bir kasa almana gerek kalmaz en pahali ekran kartini takarsin su sogutmada takarsin ayrica icindeki guc kaynagi yine corsairin kendisinin 3 sene garati veriyor ve cidden kaliteli 550W biraz gelecege yatirim islemciyi 2 sene icinde degisirdin die dusundum ve ekran kartinida orta-ust sinifa guncelleyebilirsin. Onun haricinde sen bi kasayi cok seversin alirsin o ayri orasina karisamam.
    2. Baskalarida AMD sistem onerebilir gayet dogaldir cunku daha hesapli olur anakart + islemci kombinasyonu ama FX6300 genel kullanimda sadece %17 benchmarklarda ise maxta %53 hizlidir tabi biraz daha pahali g3220den. Ayrica benim islemcide ekran karti var sistem kullanimi normal kullanimda 50Wi gecmez oyunlarda ise 250W max tuketir ayrica oyun oynamadigin surece ekran karti pasif modda kalacagindan guc tuketimi cok cok azalir.

Gelelim Intel G3220 topladigim sistemin avantajlarina.

+Anakart cok kaliteli OC yapmaya uygun ve en guncel ekran karti ve islemcileri destekler yani ileride bir i7 4770K alip takabilirsin sorun olmaz.
    +Cok yuksek guc tassaruflu bir sistem.
    +Intelin 2013 senesinde duyurdugu tum teknolojilere sahip bir sistem.
    +Tek cekirdek performansi AMDden iyi - cok cekirdekta %58 yavas.
    +Gelecege yatirim olarak daha iyi

AMD FX6300 sistemin avantajlari

+%58 hizli islemci
    +F/P olarak daha iyi.

Suan secim sana kalmis ben olsam bir yakinima bu sistemi toplarim yani baskasina pc onerirken kaliteye cok bakmaz insanlar genelde o an icin en hesapli sistemi kurarlar ama benden demesi egerki video isleme autocad gibi cok yogun islemci kullanan prgramlar kullanmiorsaniz benim onerim bu sistemi aynen almanizdir hem 3-4 sene komple yenileme yapmaniz gerekmez sadece islemciyi 2 sene icinde deismeniz gerekebilir. Benim onerdigim kasa ile XIGMATEK bence karsilastiralamaz kalite olarak zaten onun haricinde bjk_murat ile oyun ile alakali olarak ayni parcalari onermisiz.

• eyvallah, büyük ihtimal intel olanı toplayacağım o zaman. belki kasayı başka bi model seçersem ve para artarsa, anakartı daha iyi bi model alabilirim. fikri olan esirgemesin.
  • beyler B85M-D3H yerine H87M-D3H aksan nasıl olur? 25 lira fark var, problem değil.
    http://www.gigabyte.com/products/comparison/list.aspx?ck=2&pids=4567,4492
    şöyle bir karşılaştırma yaptım. sizce değer mi? ve, enerji tasarrufu olarak hangisini seçmeli.
    http://www.gigabyte.com/products/comparison/list.aspx?ck=2&pids=4567,4492

edit:
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/gigabyte-ga-h87m-d3h-h87m-d3h-intel-z87-soket-1150-ddr3-1600mhz-sata-30-usb-30-hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=65949#allImages
    vatanda z87 çipset yazmışlar ama gigabyte'ın sitesinde
    http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4492#sp
    h87 diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Down -- 14 Eylül 2013; 13:53:06 >

• beyler cevap verirseniz ona göre birazdan çıkıp vatan'a gidicem
  • bj murat abimin dedigi sistemi al MSI
    970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART
    182 TL

AMD
    FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci
    291 TL

GSKILL
    4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram
    91 TL

XIGMATEK
    ASGARD PRO PURE BLACK EDITION 500W MidT ATX SİYAH KASA
    183 TL

SAPPHIRE
    HD7770 Edition GDDR5 1GB 128Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı
    240 TL

Toplam : 987 TL

Bu fiyata en iyi f/p

bjk__murat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.