Şimdi Ara

Sistem toplamak için tavsiye ve öneriler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Kardeşimin masaüstü bilgisayarı artık her oyunu oynatmamaya ve eskimeye başladı. Bu sebeple bir sistem toplamak istiyoruz. Öncelikle mevcutta kullandığı sistemin özellikleri şöyle;


    Ekran: Samsung- (İşimizi görüyor, şimdilik değiştirmek istemiyoruz)

    Kasa: Frizbe (Eğer önerilecek sisteme uygunsa bu arkadaşta işimizi görüyor)

    Anakart: Gigabyte h61m-ds2 anakart

    İşlemci: Intel(R) Core(TM) i3-3210 CPU @ 3.20GHz 3.20 GHz

    Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GT 630

    Hafıza: 256 gb ssd, 500 gb hdd

    Güç kaynağı: bilinmiyor

    Ram: 8 gb

    İnternet Bağlantısı: Ethernet kablosu ile



    Bu sistem içinden hdd, ssd, dvd-room, kasa ve güç kaynağını kullanabilmeyi umut ediyoruz. Böylece görece biraz daha az harcamış olmak en büyük isteğimiz ancak eğer mecvutta kullanmak istediğimiz bileşenler, sizlerin önereceği sistem ile uyumsuz ise çaresiz değiştirmekten başka şansımız kalmayacak.


    Mevcutta kullandığı sistem ile çeşitli oyunları oynayabiliyor. Cs-go, Fm 2021 ve hatta gta 5. Almak istediğimiz sistem, mevcutta kullandığımız sistemden aşağıya kalmamalı ve mesela red dead redemption 2 oyununu kaldırmalı. Açık konuşmak gerekirse donanımlar hakkında hiçbir bilgim olmadığı için kıstas yapacak noktada değilim ama almak istediğimiz sistem ile, piyasada bulunan oyunları orta kalitede akıcı şekilde oynatabilse bizim için yeterli. Öyle yüksek fps alalım, yayıncıyız, gamer sistemi vs bir derdimiz yok. Ancak malum ekonomik şartlar içinde kurulacak sistem şöyle minimum 7-8 sene bizi götürsün istiyoruz(Upgrade edilebilen bir sistem olursa, zaman içinde para ilavesi ile yükseltmeler yapılabilecek bir sistem olursa tadından yenmez mesela ekran kartı). Bütçe olarak birşey diyemiyorum zira bugün önereceğiniz sistem yarın 2-3 bin tl artabiliyor malum. İsteklerimiz minvalinde maksimum performans-minimum para ilişkisinde öneriler olursa sevinirim.


    İlgi gösterip cevap yazacak dostlara şimdiden çok teşekkür ederim.








  • Her ne kadar fiyatların değişkenliği konusunda haklı olsanız da ortalama bir bütçe belirtmezseniz yardım etmek zorlaşır. Bahsi geçen Frisby marka kasanın içindeki güç kaynağı da markaya yakışır şekilde kötüdür diye tahmin ediyorum. Onun için o güç kaynağını yeni bir sistem ile kullanarak sistemi riske atmayın. İkinci el veya sıfır olması konusunda fikir beyan etmemişsiniz. Bu da önemli nokta. Tabii ki mining dolayısıyla şu anda ekran kartları fiyatları yüksek ve piyasadaki kartlar mining çıkması. İleride sorun teşkil edebilir. Bütçe ve ikinci el konusunda da bilgi verirseniz, forumdakiler yardımcı olmaya çalışacaklardır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ryzen 5 5600G

    B550 yongalı anakart

    16G (2x8GB) DUAL 3200MHz bellek

    şeklinde alabilirsin

  • Toplamakla falan uğraşmayayım diyorsanız buna da bakabilirsiniz. i5 10400f + H510M-A pro ile yükseltme yapabilirsiniz.
    Red dead redemption için 4 gb kartlara bakmayınız. Keyifle oynamak için GTX 1660s lazım.
    https://www.incehesap.com/evolve-oyuncu-bilgisayari-fiyati-56588/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JrGrendel kullanıcısına yanıt

    Merhabalar,


    Çok haklısınız. Mümkünse sıfır alma niyetindeyiz. Kasa-güç kaynağı eğer ilk etapta yeni sisteme uyarsa devam etme taraftarıyım zira ortalama kasa-güç kaynağı kombinasyonu 3 bin tl yapıyor eğer yanlış şeylere bakmadıysam. Bütçe olarak 13-15 bin tl diyeyim ama piyasa hakkında bilgim yok belki çok yetersiz kalabilir bu miktar emin değilim.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Linkini attığınız sistem ve dediğiniz düzeltmeler ile 11.353 tl oldu. Eğer bu sistem piyasada bulunan oyunları ortalama bir kullanıcıyı tahmin edecek şekilde oynatır ve ileride upgrade'e müsait ise çok makul geldi.Teşekkür ederim.

  • don quijote de la mancha kullanıcısına yanıt
    Kasa neyse idare eder de en azından PSU'nun markasına ve 12v kanalından kaç amper verdiğine bakın. Yetersiz gelip tüm sistemi bozabilir. Yeni ve özellikle de ileriye dönük sistemlerde en önemli şey PSU'dur. Verdiğiniz fiyat aralığına göre bakalım bir sistem hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok teşekkür ederim. @a-f-h dostumuzun gönderdiği tarzda sitelerin olduğunu bilmiyordum. Bahsettiği linkteki ürün ve dediği eklemelere ilave olarak ram kısmını 32 gb, ssd yi m.2 nvme yaptım kasayıda Corsair Carbide Spec-Delta e getirdim. Fiyat 13.711 TL oldu. Şimdi bu sistem iyimidir, upgrade edilebilecek bir sistem midir bilmiyorum ama fiyat aralığı bana iyi geldi. İlave olarak bu seviyelere çıkınca alınabilecek en iyisi olsun istiyorum. Aynı sitede farklı hazır sistemlere baktığım zaman ekran kartı 8 gb olanlar gördüm ama işte anlamadığım için yorum yapamıyorum. Sizlerin yardımını bekliyorum.

  • Ram için 16 yeterli, 32 gb yapmanız fpsye katkı sağlamaz.
    14 civarına çıkacaksanız bu da olabilir.
    https://www.incehesap.com/prime-6600-oyuncu-bilgisayari-fiyati-48012/

    Bunun da fiyatı piyasaya göre normal duruyor. İ5 10400f ile 12400 TL civarında. (GTX 1660s < RTX 2060 < RX 6600)
    https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i3-10105f-evga-rtx2060-sc-msi-h510m-a-pro-kioxia-500gb-ssd-16gb-ram.html

    Ayrıca önümüzdeki hafta karne dönemi, yeni sistemler gelebilir. Belki daha uygun fiyatlı veya daha güncel sistem gelebilir. Gerçi hoş onlarda da yok siteye erişilmez, site açıldığında stok bitmiş oluyor. Paranla rezil olma durumu da var.

    Edit: vatan linki eklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 8 Haziran 2022; 21:9:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h dostumuzun önerdiği şu sisteme kanım ısındı;


    https://www.incehesap.com/prime-6600-oyuncu-bilgisayari-fiyati-48012/?hsu=32132,32133,32134,32136,120066,120076


    Ancak bunun dışında bu fiyatlar bandında daha iyi bir sistem önerisi olan dostumuz varsa o önerileri de dinlemek isterim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.