Şimdi Ara

Sistem toplama hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir sistem toplamak istiyorum. En son 6 sene önce topladığım için çok uzağım konuya yardıma ihtiyacım var biraz.

Üç sorum olacak bu konuda:

1- Ne zaman toplamalıyım?
    Malum nalet olası dolar kuru diye bir kavram var. Şuan da 3.5'u geçti dolar. Amazon'un kuru 3.7 aldığını duydum. Şuan toplanmalı mı? Daha da artar mı? (Borsa mı len burası). Aralık ayındayız. Yılbaşı indirimleri beklenmeli mi? Gelir mi?

2- Nereden toplanmalı? Samsun memleketli, Eskişehir ikametli bir vatandaşım. Nereden toplamalıyım? Vatan yılbaşı indirimi mi beklemeliyim? Yoksa internetten mi sipariş vermeliyim?

3- Zurnanın zırt dediği yer. Ne toplamalı?

Öncelikle intel bir sistem kurmayı düşünüyorum. Amd'nin ısınma problemleri geçilen dalgalar beni Amd'den itmiş durumda. Gerçekten Amd'den uzak durmalı mıyım? Yoksa o kadar da abartılacak bir şey yok mu ama yine de intel toplamak daha iyi performans mı verir?

İlk başta GTX970 ve i5 6600k ile bir sistem kurmaya karar verdim. Ama güncel fiyatlara bakınca sadece bu ikisi 2.3k-2.5k arası bir fiyat ediyor. Ekran kartından hiç kısmak istemesem de 970'lerin şuan gereksiz çok pahalı olduğu duyumunu aldım. 1050 düşünmez misin dediler. 256 bitten vazgeçmek istemiyorum. Ekran kartı ne olsa ki?

Bir de forumda bir konuda "MSI'ı gördüm kapattım" diye bir cevap gördüm. Neden ki? MSI seçilmemeli mi?

İşlemci için ise dediğim gibi i5 6600k düşündüm ama internette i3 ve i5 karşılaştırmasını gördüm. O kadar da fark etmiyordu hatta i3'ün saçma şekilde daha da yüksek fps aldığı saniyeler bile oldu.
    İşlemciden biraz kısmak bana ne kadar performans düşüklüğüne mal olur ki?

Sistem ucuz olsun diye şuan 1x8gb ddr4 2400 mhz düşünüyorum. CL diye bir olay varmış. Tepkime süresiymiş. Ne kadar az olsa o kadar iyiymiş. Dersime pek çalışmadım. Ne ola ki bu?

Yine sistem ucuz olsun diye 500 gb hdd ve 120 gb sdd almayı planlıyorum. Dostlar bunlar upgrade etmesi kolay şeyler.

Kasa ve psu için ne kadar tüketimim olur bilemedim ama 500-600 W yeter sanırım diye düşünerek 400 lira gibi bir şeye bu ikisini halledebilirim araştırmalarıma göre. Yoksa edemez miyim?

Bir başka konu ise anakart hakkında hiç ama hiç bir şey bilmiyor olmam. Tamam uyumlu olacak 1151 soket lazım 6600k için. Ama başka neye dikkat etmem lazım hiç bilmiyorum. 2.5k'ya ekran kartı işlemci toplayıp da 400 liralık anakarta takılır mı?

Çok konuştum. Kafamdakiler bunlar sistem toplamama yardımcı olacak, şunu ekle şunu çıkar diyecek, şu şöyle olur mu bu böyle olur mu diyecek, ben sana topladım aha da burada bak diyecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Tekrardan iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilh -- 11 Aralık 2016; 17:0:17 >

• 1- Dolar 3'e düştüğü zaman toplanmaya başlanabilir.Onun haricinden indirimleri beklemekten başka çareniz yok.Yılbaşında indirim olursa toplanabilir.

2- Vatan bilgisayar bazen internete özel , geceye özel yada hafta sonuna özel indirim yapabiliyor.Bunun haricinde vatan bilgisayardan alınmasını önermiyorum.İnternetten almak daha mantıklı.Önerdiğim siteler ; İventus , sinerji , webdenal , ereyon , teknobiyotik , kuponunuz varsa n11.com

3- AMD işlemcilerine kötü soğutucu koyuyordu.Bu yüzden ısınma ve ses sorunu vardı.Fakat FX 8370'den sonra kutuya çok güzel bir soğutucu entegre ettiler.Yeni zen işlemcilerin soğutucu hariç kendisinde de ısınma proeblemi yaşanmıycaktır.Şuan AMD alcaksanız FX sistem toplamayın.2017'nin ilk çeyreğinde Zen işlemciler piyasada olucak.Onu bekleyin.Şuan İntel daha performans sunuyor.

- Nvidia 970 sistem toplamayın.RX 480 daha iyi bir seçimdir.
    - Kim demiş Msi kötü diye.İnsanların söylediği herşeye kulak vermeyin.Kaldı ki Msi gibi sektöre yön veren ve lider gaming laptop üreticelerinden biri olmasına karşı.Overlock konusuna girmiycem bile.Bazı ekran kartlarıda belli bir ısınmaya kadar fanları çalışmıyor.
    - İşlemciden kısılmaz.Elinizden geldiğince bomkör davranın.İnternette çok incelemeyle karşılaşılabilir.Hepside birbirinden farklılık gösterebilir.Misal zamanında G3258 işlemci overclock ile i7'ye kafa tutuyor diye millete aldırttılar.Şuan alanların bazıları pişman.i5 daha iyi bir tercih.
    - Yeni sistem toplayanlar DDR4 ram almalı.Tek kanal 8 GB ram yeterli gelicektir.CL değeri ne kadar az olursa tepkimesi o kadar kısa olur.Mhz değerine çok takılmayın.CL değeri daha önemli.Zaten DDR4 ramlerde çokte önemli değil mhz.
    - 120 GB ssd ve 500 hdd ikilisi yeterli gelir.
    - 500W'dan fazlası gereksiz.Çift ekran kartı kullanmayacaksan.400 TL'ye halledemezsin.
    - 400 TL'lik anakarta takılır niye takılmasın.Anakartın overclock performansına , desteklediği ram hızına , biosun anlaşılır olmasına ve güncellemesine , ram slotlarına , kullanılan metaryallere , usb portlarına , ethernet performansına , ses çipine vesayre bakılabilir.1151 soket için MSI B150M BAZOOKA önerebilirim.Gayet güzeldir.

• Son Perde S kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.

Saatlerdir aralıksız araştırmalar yapıyorum. Baya geri kalmışım.

Şuan 970'i eledim. 1060 ya da 480 düşünüyorum. Bu ikisi arasında gerçekten kararsızım. Dx12 ile 480 ilerki vadede biraz daha iyi olabilirmiş sanırım.

Ram'de tek kanal çift kanal olayı nedir acaba?

Ve anakartın mhz değerinden daha yüksek mhz değerinde ram takmam sorun teşkil eder mi?

Bunlara da cevap verirseniz çok memnun olurum. Çok teşekkürler
  • anilh kullanıcısına yanıt
    1.çift kanal daha hızlıdır arasındaki ilişki 1 musluk ile 2 musluk arasındaki fark gibi

2.hayır anakartın desteklediği hızda çalışır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilh

Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.

Saatlerdir aralıksız araştırmalar yapıyorum. Baya geri kalmışım.

Şuan 970'i eledim. 1060 ya da 480 düşünüyorum. Bu ikisi arasında gerçekten kararsızım. Dx12 ile 480 ilerki vadede biraz daha iyi olabilirmiş sanırım.

Ram'de tek kanal çift kanal olayı nedir acaba?

Ve anakartın mhz değerinden daha yüksek mhz değerinde ram takmam sorun teşkil eder mi?

Bunlara da cevap verirseniz çok memnun olurum. Çok teşekkürler

Dx 12 ve Vulkan ile RX480 almanızı öneririm.

Tek kanal dediğim yani 1x8GB , 2x8GB felan oluyorya onu diyorum.Tek modül 8GB alın daha sonra ram takviyesi yapabilirsiniz böylece.Modül yerine kanal demişim yanlışlıkla.

İş sadece anakartla bitmiyor.İşlemcininde kaç mhz desteklediği önemli.Anakartta oc değeri yazar.Yüksek mhz ram takmak istiyorsanız oc yaparak takabileceğinizi söyler.Eğerki yapılmasını bilmiyorsanız ocsuz desteklediği mhze göre ram almanız sizin yararınıza olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son Perde -- 11 Aralık 2016; 19:7:12 >

• Çok teşekkür ederim arkadaşlar yardımlarınız için.

Sonuç olarak
    gpu için GTX 1060 ve RX 480
    cpu için ise i5 6500, 6600 ya da 6600k arasındayım şuan. Genel olarak diğer sorularıma cevap buldum.

Tavsiyesi olanlar için, ben bunu kullanıyorum memnunum/memnun değilim diyecek olan olursa konu günceldir
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilh

Çok teşekkür ederim arkadaşlar yardımlarınız için.

Sonuç olarak
    gpu için GTX 1060 ve RX 480
    cpu için ise i5 6500, 6600 ya da 6600k arasındayım şuan. Genel olarak diğer sorularıma cevap buldum.

Tavsiyesi olanlar için, ben bunu kullanıyorum memnunum/memnun değilim diyecek olan olursa konu günceldir

1060, 480 DEN DAHA PERFORMANSLIDIR
    6500 f/p İŞLEMCİSİDİR
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toplama sistem tavsiyesi
    geçen ay açıldı
    Sistem Hakkında
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://www.ebrarbilgisayar.com/mage229-i5-6500-8gb-1tb-4gb-gtx1050-500w-pmu356488

ürüne incelemeni tavsiye ederim işini görecektir.
  • Dolarin Düşmesini Beklemek Lazım Onun Dışında indirim Kovalayabilirsiniz.

Sinerji Gibi Sitelerden Alabilirsiniz Vatandan Almanızı Önermiyorum

İhtiyacınıza Göre Toplanmalı. Mesela Cs Go İçin Topluyorsanız Öyle 4000lik Sistemlere Gerek Yok Veya Render icin Topluyorsanız Parçalar Ayri Önem Taşır. Ve Amd İşlemci 100 Yil Sonranin Teknolojisini Kullansa Bile Alinmaz.

Artık 970 Degilde RX480 Ve GTX1060 Zamanı

Msi'ın 5-6 Yil Önce Adı Geçmezken Pazarlama Hileleri Ve Gaming Adi Altında Normallerden Hiçbir Farkı Olmayan Anakartlar vs Ürettiği Gibi Sektöre Bomba Girişi Yaptı Yani Pazarlama Hilesi.

Overclock Yapmayacaksanız Alabildiğiniz En Ucuz Anakartı Almaniz Size Birşey Kaybettirmez.

Ramlerde Pek Farkı Hissetmezsiniz Oyunlarda

Psu 600W Güzel Bir Psu Artık Standart Oldu

• 480 dx12 ve vulkandan dolayı geleceğe dönük olmaz mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çetooooo kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler yorumların için.
    Oyun amaçlı kullanacağım witcher3 ds3 tarzı oyunlar.
    Şimdi gidip sadece 2.500 ekran kartına ve işlemciye verip bunları 250 liralık anakarta takmak hakaret gibi geliyor.
    Anakartın sağlam olması gerektiğini belirten çok kişi gördüm kararsızım şuan

Hocam Eskiden Öyleydi Ama Artık Anakartın Tek İşlevi Parçaları Birleştiren Parça Olması. 1070e H100M Pro Vd Kullanan Arkadaşım Var Benim Sorunsuz
    Kaale almayın hocam

rx480 8gb yeni oyunlarda 1060 ı tokatlıyor hatta forumda konusuda var

• Dogukans7965 D kullanıcısına yanıt
    konularla alakalı ilgili bir(kaç) link verebilir misin acaba?
  • Şuan kafamda toparladığım sistem bu

Sistem toplama hakkında yardım

Kafamda iki soru kaldı:
    1- i5 6500 stok soğutucu ile ekstra soğutucu olmadan verimli çalışır mı? Sorun çıkarır mı?
    2- Ekran kartı için Sapphire iyi bir marka mıdır? Daha önce hiç kullanmadım ama R480 modelinde çok kullanan var.
    3- Ekran kartı Sapphire RX480 NITRO+ 8GB 256 Bit mi iyidir yoksa Asus GeForce Dual GTX1060-O36 3GB 192 Bit mi?
    Arada bit ve gb farkı bulunuyor nispeten
    https://youtu.be/CN3hf6zlpOY
    https://youtu.be/xuuNiBbYCbk
    https://youtu.be/no_NBTivfgY

http://www.gameekstra.com/EVGA-GTX-1060-6GB-GDDR5-192-bit-SuperClocked-ACX-20-Nvidia-Ekran-Karti,PR-5524.html

Bu ekran kartini oneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimaniel -- 12 Aralık 2016; 16:09:14 >

• Grimaniel kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarı ile oc bir grafik kartı bu. Doğru mu? Benim seçtiğim anakartın oc'a uygun olduğunu düşünmüyorum. Oc bir anakart seçimim de maliyeti arttıracaktır.
  • OC karti ne demek ya ? Ayrica ekran kartini OC yapabilirsin, anakartla alakali degil yani.

Ekran kartini OC yapmana da gerek yok, videoda sadece OC performanslari gosterilmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimaniel -- 12 Aralık 2016; 16:58:22 >
  • Demek istediğim oc ile iyi performansı olan kart. oc'suz da daha iyi performans alabilir miyim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.