Şimdi Ara

Sistem Topladım Sizce Nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Aşağıdaki sistemi yavaş yavaş toplamak istiyorum PSU ve kasayı aldım. ÖZellikle anakart ve işlemci seçimi için önerilerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum.

Kullanım Amacım: SolidWorks, Comsol, Matlab programları ile modelleme ve simülasyon işlemleri, arada oyun oynamak.

İşlemci: i7 8700K
    Anakart: Asus ROG Strix Intel Z370-F Gaming DDR4 ATX Anakart (Alındı)
    RAM: Corsair Vengeance 16GB(2x8GB) 3000MHz RGB DDR4 Ram (Alındı)
    Ekran Kartı: MSI GeForce GTX 1070 Ti 6GB GDDR5 (Sipariş verildi)
    SSD: Samsung 960 EVO 500GB
    Hard disk: Toshiba 2 Tb (Alındı)
    PSU: Seasonic Focus Plus 650W 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı (Alındı)
    Kasa: Aerocool P7-C1 Pro 3 Adet RGB Led Fanlı, Full Cam Yan Panelli (Alındı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekatronikçi -- 1 Mart 2018; 19:11:10 >

• Anakartı değiştir. İlla Asus dersen Z370-A, Z370-F alın. Z370-H VRM'leri en kötü model.

SSD'yi de nvm-e yerine (server gibi kullanmayacaksanız) sata 3 ile değiştirip daha büyük kapasiteli alın veya daha iyi bir soğutma alın ki gördüğüm kadarıyla soğutma yok. İşlemci yapacağınız işler için oldukça başarılı ki benzer şeyleri ben de aynı işlemci ile kullanıyorum.(3Ds Max, Matlab, Java, C++ vs.)

Anakartı kesinlikle değiştirin, düzgün de bir soğutma koyun, SSD'ye o kadar vermenize gerek yok, orta üstü sata 3 SSD yetip artıyor.
  • Önerileriniz için teşekkür ederim. Anakart olarak asus takıntım yok önereceğiniz başka marka ve model de olabilir. Soğutma için sizce sıvı soğutma mı olmalı yoksa hava soğutma yeterli mi?
  • mekatronikçi kullanıcısına yanıt
    Anakartı Asus Z370-A, Strix Z370-F, Z370-E, MSI M5, Gaming Pro Carbon, Gaming Pro Carbon AC, Gigabyte Gaming 5, Gaming 7, Asrock Extreme 4 ve Taichi modelleri alınabilir.

Soğutma konusu biraz çetrefilli.Her hava soğutma bir değil, her sıvı soğutma da bir değil. 50W soğutan hava soğutma da var, 250W soğutan da. Sıvı soğutma için de aynı durum geçerli. sıvı soğutmada ayrıca pompa var ki asıl önemli kısmı çoğu sıvı soğutmanın pompa.

H100i v2, Noctua D14 ayarında bir soğutma lazım. Delid yapın veya yapmayın, uzun süre yük altında rahat etmek ve kafa ütülemeden çalışmak için daha aşağısı pek kurtarmaz. Ben hava soğutma ile kullanıyorum(TT Frio 2 tane Corsair ML120 fan var ~230W soğutma kapasitesi var), gayet memnunum. Stok ayarlarda tam yükte 60 derece civarında seyrediyor. Ancak OC yapmaya gelince sıcaklıkları kontrol altında tutmak zorlaşıyor. 4.8GHz'de 1.232V ile 70-80 arasına çıkıyor, 5GHz'de AVX yükünde 90'a vuruyor. Delid yapmadım ama bir niyetim var. Delid yapınca bir 10-15 derece kadar düşüyor sıcaklıklar.

Sıvı soğutma kurulumu basittir, fazla uğraştırmaz ama pompası bozulabilir, sıvı kaçırabilir(çok düşük bir ihtimal). Hava soğutmanın kurulumu biraz daha zordur, bakımı nispeten kolaydır, bozulma derdi olmaz, 2 fanlı soğutucunun bir fanı çalışmasa bile yeni fan alana kadar kullanmaya devam edebilirsiniz, boşta fanlar durduğu için nispeten daha sessizdir. Şu anda sadece işlemci soğutucudaki 2 fan çalışıyor 350Rpm'de(durdurma ayarı cpu fanı için yok, diğerleri için var), diğer fanların hepsi duruyor. Sıfır ses. Sıvı soğutma ile de benzer sessizlik oluyor ancak pompaları fanlar 400Rpm civarında dönerken duyulabilir seviyede. İyi bir hava soğutma görüntüye takıntılı değilseniz bence daha iyidir.

• Teşekkür ederim MSI 2370 GAMING M5 almaya karar verdim. Soğutucu olarak da MSI Core Frozer L düşünüyorum.
  • mekatronikçi kullanıcısına yanıt
    Soğutucu fena değil ancak OC yapmayı düşünürseniz 2.fanı da takmak gerekir, yoksa hem ses hem sıcaklık olarak rahatsız edecek seviyelere çıkabiliyor. Veya delid yapabilirsiniz işlemciye. Güç limitini kaldırınca 190W'a kadar çıkabiliyor işlemci.
  • Teşekkür ederim. Anakart olarak ASUS Z370-F aldım. Ekran kartı olarak da MSI 1070 Ti sipariş verdim Technosistemden. İşlemci, soğutucu ve RAM kaldı, soğutucuya bir türlü karar veremedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu bilgisayar sizce nasıl
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.