Şimdi Ara

Sistem Tavsiyesine ihtiyacım var.[2.500~3.000TL] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aytug25

Dostum sinerjiden topladım
    Msi h97 pc mate anakart
    İ5 4460 işlemci
    Kingston hyperx xmp 8 gb ram
    1 tb wd blue hdd
    120 gb kingston hyperx 3k ssd
    Zalman z3 plus kasa
    Zalman zm600 psu
    Galax gtx 970 black ekran kartı
    Montaj ücreti
    Toplamda 2959,98 lira ediyor.

İşlemciyi bir üst model alsak daha iyi olmaz mı hocam? İ7 veya 4690k gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dotum oyun için i7 gerekli değil ve 4690k gibi bir işlemci alıp oc yapmayı düşünüyorsanız anakartta değişmeli soğutucu alınmalı psu bir tık daha iyi seçilmeli bunlarda hep daha fazla masraf oc olmayan 4690 3.5 ghz benim yazdığım işlemci ile arasında 0.3 ghz fark var o fiyat farkına değmez bence i7 4790 seçip anakartı daha iyi bir model ekleyebiliriz ama ssd çıkarmak gerekir ve 3000 lirayı yinede geçer

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aytug25 hocanın yazdığı sistem güzel yetiyorsa bütçen 4790 yaparsın fakat soğutucu eklemek de gerekir unutma
  • Olay senin bütçene bağlı almak istiyorsan 3bin tl'ye sığdıramayız,arttırman lazım.
  • Anladım, dediğiniz gibi bir sistemde artış yapıp parçaları değiştirirsek kaça mal olur en son? Almışken iyisini almak istiyorum çünkü.
    Yardımlarınız ve yorumlarınız için çok teşekkürler
    @hsntrk @Nerd Miner @aytug25

• I7 4790 982 lira
    4460 560 lira

Bir adet de 100 150 lira civari sogutucu lazım

Hesap ortada ssd yi çıkar biraz rahatlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 30 Haziran 2015; 16:31:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

I7 4790 982 lira
    4460 560 lira

Bir adet de 100 150 lira civari sogutucu lazım

Hesap ortada ssd yi çıkar biraz rahatlar

3.500 tlye güzel bir sistem toplarız yani sonuç olarak

• Aşağıdaki sisteme bir adet işlemci soğutucu eklersen sorun çözülür(sinerjide düzgün bir model yok)

oyunlarda 1-2 oyun hariç farketmez.
     Sistem Tavsiyesine ihtiyacım var.[2.500~3.000TL]
  • quote:

Aşağıdaki sisteme bir adet işlemci soğutucu eklersen sorun çözülür(sinerjide düzgün bir model yok)

oyunlarda 1-2 oyun hariç farketmez.
     Sistem Tavsiyesine ihtiyacım var.[2.500~3.000TL]

Aynı soruları tekrar tekrar soruyo gibi oluyorum ama r9 290x tercih etsem sorun olur mu?

• psu değişmesi gerekir ucuz bir r9 290x versiyonu olmadığı için daha pahalıya gelir
  • quote:

psu değişmesi gerekir ucuz bir r9 290x versiyonu olmadığı için daha pahalıya gelir

280x nasıl olur peki?

• gtx970 den daha düşük olur psunun değişmesi gerekmez.
  • dostum profesyonel olarak render tarzı işlerle uğraşmıyorsan boşu boşuna 500 lira fazla para verme günlük kullanımda farkı hissetmezsin bile...
  • quote:

dostum profesyonel olarak render tarzı işlerle uğraşmıyorsan boşu boşuna 500 lira fazla para verme günlük kullanımda farkı hissetmezsin bile...

Sizin ilk önerdiğini sistem iyi yani değil mi hocam? Peki i5 4690k yine fazla mı olur yoksa ideal midir

• dostum 4690k alırsan fiyat artacak oc destekli düzgün bir anakart en azından 500 tl civarı birde soğutucu gerekecek 15-200 lira iyi bir kule tipi soğutucu eklesen yine fiyat çok artar.
  • GTX 970 iyi kart 3.5GB üzeri vram i gerçek anlamda kullanmak için kullanmak için 4k monitor lazım.. ekran kartından feragat etme diğer parçalardan et.. 4570 olsada yeter işlemcin..
  • İşlemci ve ekran kartı konusunu çok kafaya takmıştım açıkcası ama sanırım en iyisi böyle olacak tekrar teşekkür ederim yorumlarınız için

• aytug25 kullanıcısına yanıt
    Kurduğunuz sistem ile gta V gibi yüksek performans gerektiren oyunları yüksek ayarlarda oynayabilir miyim hocam peki?
    @aytug25

• dostum gta 5 yanlış hatırlamıyorsam 1080p de ultra ayarlarda 3,4-3,5 gb vram istiyordu yani gtx 970 hayli hayli yeterli gelir...
  • quote:

dostum gta 5 yanlış hatırlamıyorsam 1080p de ultra ayarlarda 3,4-3,5 gb vram istiyordu yani gtx 970 hayli hayli yeterli gelir...

Hocam peki rami 16gb yapmanın herhangibir yararı olur mu? Yoksa bu yeterli midir?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.