Şimdi Ara

Sistem tavsiyesine ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bilgisayar teknolojilerini takip etmeyi uzun yıllar önce bıraktım (pişmanlık) , yeni teknolojiler ve fiyatlar konusunda bilgim yok denecek kadar az.


    Şimdilik oynayacağım oyunlar ;


    Path of Exile

    Witcher 3

    PUBG Steam

    Diablo 2 Ressurected


    Çok yeni oyunlar değil, gelmesini beklediğim oyunlar ise ;


    Path of Exile 2

    Diablo 4

    Lost Ark


    Güncel sistemin epey eski :


    GTX 970 Evga

    i5 4590

    Z97 PC Mate Military Class

    DDR 3 16GB Ram


    Oynadığım oyunlarda,özellikle path of exileda sıkıntılar yaşamaya başladım son zamanlarda. Mining yapmayacağım, son çıkan AAA oyunları da oynamayacağım için fiyat/performans olarak sistem önerisine açığım. Bütçe çok sorun değil ama dediğim gibi ihtiyacımı karşılayan bir sistemden fazlasını almak mantıksız geldiği için sizlere bırakıyorum.


    Şimdiden teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.




    _____________________________




  • Intel I5 10400F

    XFX AMD Radeon RX 6600 Speedster SWFT

    Samsung NVMe 980 SSD 500GB

    AsRock B560M Pro4 Socket 1200, DDR4 4800MHz, RGB + ARGB, USB 3.2 Gen1, PCIe 4.0, m.2, DP, HDMI mATX Anakart

    2x8GB Corsair Vengeance Pro DDR 3600MHZ Ram (4x8 yapmayı hala düşünüyorum)

    Corsair VS550 PSU

    Performax Inferno Tempered Cam RGB 650W 80+Bronze Midi Tower Bilgisayar Kasası Siyah


    Alındı.



    Monitör hala düşünme aşamasındayım 144hz bişeyler, ama aciliyeti yok. Temiz, güvenilir bir yerden 2k resolution, uygun fiyatlı bulabilirsem alacağım.

    Klavye Corsair K70 ya da K68 olacak, muhtemelen k68 tercih edeceğim su-toz geçirmezliği için.

    Mouse halihazırda kullandığım Logitech G502




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BBF65CCC -- 31 Ocak 2022; 14:5:5 >
    _____________________________
  • https://www.hepsiburada.com/asus-vp249qgr-23-8-144hz-1ms-analog-display-hdmi-freesync-full-hd-ips-monitor-pm-HB00000RRJ7K#reviews monitör olarak bunu önerebilirim çok büyüklük takıntınız yoksa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Minimal seviyorsanız NZXT kasalar güzel, düz ve sade. Kasa içi havalandırma performansı alternatiflerine göre biraz düşük kalabilir.


    SSD olarak değişim yapılabiliyorsa, samsung 970 evo plus modeli ile değiştirin bence. 980 modelinde dram yok, 970 evo plus eski model olmasına rağmen %10-%15 daha hızlı, ama bu farklı hissedemezsiniz, önemli olan dram. 980 modeli Samsung markasının ilk dramsiz ssd ürünü sanırım.


    Klavye olarak, logitech markasını önerebilirim, yılladır iş olsun oyun olsun hep logitech klavye ve mouse kullandım.

    _____________________________
  • ApexiRubber kullanıcısına yanıt

    Kasayı da aldım idareten, fiyat performans ürünü dediler, rgb kumandası falan da var diye. Bugün yarın elime geçecek kasa, eğer malzeme çok kalitesiz ya da havalandırma kötü gibiyse iade ederim elimdeki Corsair C70 i kullanmaya devam ederim.


    Aldığım kasa bu : https://www.hepsiburada.com/performax-inferno-tempered-cam-rgb-650w-80-bronze-midi-tower-bilgisayar-kasasi-siyah-p-HBV00001CKJJ5?magaza=Hepsiburada


    PSU su kalitesiz dediler diye kullanmıcam, şu anda kullandığım Corsair VS550 80+ yı kullanırım diye düşünüyorum ne kadar eski olsa da kaliteli bir PSU.


    SSD konusu da çok aşırı fark edeceğini düşünmüyorum, zaten hali hazırda James Donkey Sata SSD kullanıyorum, NVMe ye geçmek fazlasıyla tatmin edecektir. Yanılıyor da olabilirim, hakim değilim güncel teknolojilere.


    Klavye olarak, Razer Blackwidow, Corsair k70 , Corsair k95 kullandım daha önce. Corsair gerçekten çok kaliteli, k68 in toz ve su geçirmez özelliği cezbetti o yüzden k68 alacağım gibi duruyor ya da k70.


    Mouse konusunda logitech gözüm kapalı güveniyorum, ve g502 kullanıyorum (2. g502 bu) ama mekanik klavye konusunda corsair sempatim çok fazla, deneyimlerin olumlu olması da sebep buna.


    SSD için DRAM çok aşırı farkeder mi diyorsunuz şimdi ortalama oyunlar için.

    _____________________________




  • Tercih meselesi güle güle kullanın. Psu'yu ben de söyleyecektim, ama yazmışsınız zaten Corsair psu daha doğru olur.


    Sata ve nvme arasında ki farkı kesinlikle hissedersiniz.


    Dram konusu ise, performans olarak daha iyi sonuç verir, ssd üzerinde de nand yongalar var dram olduğu için bunlar daha az yorulur ve ömrü daha uzun olur, 980 ila 970 evo plus arasında fiyat farkı çok yok. 980 tabii ki kullanır, ama fiyat farkı az olduğu için 970 evo plus tercih edilebilir. Oyunlarda texturelar dram olduğu için daha hızlı yüklenir, yüksek boyutlu dosya transferlerinde süre kısalır.


    Kasa olarak sadece havalandırma değil de malzeme kalitesi olarak da değerlendirmek de lazım. Çok nadirde olsa kasadan kaynaklı kısa devreler olabilir, kasa içinin serin olması da malzeme kalitesi ile orantılıdır.


    Uzun yıllar bu sistem ile idare etmeyi düşünüyorsanız bütçeyi zorlamak iyi olur, çünkü yarın daha pahalı olacak.


    Edit: PSU'yu uzun süre kullandıysanız onu da değiştirebilirsiniz, verimlilik düşecektir yıl geçtikçe, psu sıkıntı çıkarırsa bir kaç bileşeni de etkiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApexiRubber -- 31 Ocak 2022; 16:16:17 >
    _____________________________




  • ApexiRubber kullanıcısına yanıt

    Epey uzun süredir kullanıyorum, şu anda kullandığım bilgisayarda da halen takılı. Muhtemelen 5-7 yıllıktır.

    Dediğiniz mantıklı geldi SSD konusunda, uygun fiyattan bulabilirsem onu alıp, ssd yi iade edebilirim.


    Estetik açıdan artık sıkıldığım Corsair C70 ile devam edebilirim dediğim gibi.

    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tavsiyenize ihtiyacım var .
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence psu bileşenini de değiştirirseniz iyi olur.

    _____________________________
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.