Şimdi Ara

SİSTEM TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlık: 60.000 TL Bütçeyle Yeni Oyun Bilgisayarı Tavsiyesi (Mevcut Donanımım Var)

Selamlar,

Elimde bazı parçalarım var ama artık yetersiz kalıyor. Özellikle hikayeli ve grafik ağırlıklı oyunlarda FPS düşüşleri yaşamaya başladım. Bu yüzden yaklaşık 60.000 TL bütçeyle sistemimi yenilemek istiyorum.

Aşağıda elimdeki donanımları yazdım. Geri kalan parçaları alarak sistemimi güncel hale getirmek istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Mevcut Sistemim:

• İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X
    • RAM: 16 GB DDR4 3200 MHz
    • Ekran Kartı: ASUS RTX 3060 12 GB 192-bit
    • Anakart: Gigabyte B450M-H
    • SSD: 512 GB NVMe M.2
    • Kasa: HXZOL Beyaz Akvaryum Kasa
    • PSU: 750W 80+ (kasayla birlikte gelen)

Çevre Birimlerim:

• Monitör: 34” 165Hz 2K UltraWide
    • Kulaklık: ASUS ROG Delta
    • Mouse: Glorious Model O 2 Wireless
    • Klavye: Hydra R6 Plus

Yaklaşık 60.000 TL bütçeyle bu sistemi güncel ve güçlü hale getirmek istiyorum. Parça önerilerinizi marka ve model vererek yazarsanız çok sevinirim.

Teşekkürler! 🙏

• Online oyun oynamiyorsan kart,psu degistirip devam edebilirsin +16 ramde eklersin,
    60 bine 7500f+9070xt komple sistem gelir istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 30 Haziran 2025; 23:37:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 k çözünürlükte fpsi çok düşürüyor oyunlar r7 7800 x3d düşünüyorum işlemci olarak 9070 xt için çok kararsız kalıyorum eskilerden kalma bi amd ekran kartı korkum var

• TeknoSeyiryoutube
    Gaming.gen.tr'den SILVERSTONE-5070Ti Oyuncu Bilgisayarı
    https://www.youtube.com/watch?v=jhpLOkBHTCw&feature=youtu.be

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2K monitör var 9060xt 16gb + corsair rm 750e .

yada eldekileri sat 60 bin üzerine ekle daha iyisini al.

• Kaos_3492 kullanıcısına yanıt

eldekileri satınca 60 k param oluyor 9060 a çok sıcak bakamıyorum eski sorunlar yüzünden

• efyavas kullanıcısına yanıt

galax ekran kartı almak hiç mantıklı gelmiyor piyasada daha kötü bir marka yok ama ilgin için teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Tavsiyesi
    19 yıl önce açıldı
    Sistem tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    Sistem tavsiyesi
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şu masrafı yapıp ddr4 veya R5 5600 de kalmak mantıklı gelmiyor bana

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 18 k ya alıcı var kasa için üstüne biraz daha para ekleyip 65 k ya kadar çıkabilirim ama bitfenix ve palit türevi bilinmedik kalitesiz markaları alıp sorun yaşamayı da istemiyorum çok kararsız kalıyorum bu durumlarda

• Mauroooooo kullanıcısına yanıt
    Kim diyor kalitesiz oldugunu?Sadece trde bilindik degiller,
    Kart o zaman tek tek topla bunu al,
    https://www.akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-msi-rtx-5070-12g-gaming-trio-oc-g5070-12gtc-192-bit-gddr7-12-gb-fiyati,903096529.html

• msi ve palit var sen gidip cidden palit mi alırsın

• Mauroooooo kullanıcısına yanıt
    Palit dedigin kac yillik firma merdiven altinda uretilmiyor bunlar,modeline gore sogutma fark eder kart performansi ayni.
    Msi alacaksan da ventus/shadow onermedim sogutmasi kotu deniyor onlara zaten ventus 4000 serisinde mimli.
    33 bine 5070ti muadili 9070xt alirsin da amdye soguk baktigin icin onermedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 1 Temmuz 2025; 14:22:40 >
  • amd tarafında kafamda soru işaretleri var 9000 serisinin çok güçlü olduğunu ham güçte tokatladığını biliyorum ama fsr kısmında veya eskisi gibi mavi ekran verme sorunun ısınma sorunu konusunda emin olamıyorum yanlış bilmiyorsam dlss in fsr ye göre çok fazla artısı var >as 

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.