Şimdi Ara

Sistem Sorunum Çok İlginç Gerkeçten !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar arkadaşlar öyle bir sorunla karşılaştım ki evdeki bilgisayarımın derdine işlemci ve psu hariç herşeyi denediğim halde bir türlü çözüm bulamadım kısaca önce sistemimi özetleyeyim.

Anakart:
    CPU Türü Intel Pentium 4 524, 3055 MHz (23 x 133)
    Anakart Adı Asus P5VD2-MX (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
    Anakart Çipseti VIA P4M890
    Sistem Belleği 1536 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
    BIOS Türü Award (06/16/06)

Görüntü Birimi:
    Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce 6200 TurboCache(TM) (256 MB)
    3D-Hızlandırıcı nVIDIA GeForce 6200 TurboCache
    Monitör Philips 107G5 [17" CRT] (CX 091268)

Depolama :
    IDE denetleyici VIA Bus Master IDE Controller - 0571
    IDE denetleyici VIA Serial ATA Controller - 0591
    Depolama denetleyici JMicron JMB36X Controller
    Disk Sürücüsü ST3120213A (120 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
    Disk Sürücüsü ST340016A (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
    Optik Sürücü TSSTcorp CDDVDW SH-S203D SCSI CdRom Device (DVD+R9:16x, DVD-R9:12x, DVD+RW:20x/8x, DVD-RW:20x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)

Sistemim bu arkadaşlar kasada CREVASSE adlı üstünde 250W yazan bir psu var.Ayrıca 2 tane, birisi kapakta diğeri kasanın arkasında 6cm'lik fanlardan var.Belirtebileceğim HDD'ler yukarda yazdıı gibi IDE olup DVD-RW sata'dır.

Soruna gelelim : Sorun masaüstüne sağ tıklayıp yenile dediğimde yalnızca kullananın farkına varabildiği sanki arkada birşey çalışıyormuş durumuna gelmesi.Performans olarakta gördüğüm kadarıyla stabil çalışmıyor yhane özelliklerine göre çalışmıyor makina sizden neler yapabileceğim hakkında fikir vermenizi isteyecektim.Bios güncellemesi hakkında yardımlarınızı istiyorum ayrıca ekran kartı driver'larını F diski bir çok şeyi denedim.Fakat herşeyi denerken ortak kullandığım 2 tane malzemem kaldı işlemcim ! ve PSU'um acaba işlemci üstündeki termal mağcunun azalmış olması etkiler mi ? PSU yetmese herşeyi devre dışı bıraktığımda en azından önceden normal çalışan sistemimi(ekran kartı ve 120gb hdd gelmeden önce)normal çalıştırması gerekmez mi ? İsteyeceğiniz her türlü bilgiyi verebilirim şimdiden teşekkürLer....

• Bu makinada o PSU az olur dostum. En az 400W güzel bir PSU al kendine.
  • arkadaşında dediği gibi güç kaynağı yetersiz kalıyor o sisteme alması gereken gücü veremiyor.Kendine bir an önce kaliteli bir güç kaynağı almalısın.450Watt yeterli.Pc için.
  • sorun her ne olursa olsun o 250w lık teneke parçasından bir an evvel kurtulun..
  • Arkadaşlar PSU'dan kurtulmak kolay önemli olan sorunun PSU'dan kaynaklanmama durumu ! bu konuda fikir verin biraz PSU ztn deişecek sorunun asıl çözümü !
  • Yok kardeşim psu dan felan hiiiç sanmıyorum.Yenile deyince kastırcak psu (alaka kuramadım )ozaman explorer felan açınca reset aıyordur..Başka işlemlerde nasıl pc bilgi verirmisin.Bios güncelleme faydalı olabilir ama eskiden böyle bir sorun yoqsa böyle bir konuda faydası olmaz.Macun gerektiğini merak ediyorsan çeşitli programlarla cpu sıcaklığını ölçebilir ve işlemci modeline göre uyugun sıcaklıkta oldugunu ölcebilirsin ki bu işlem için yüksek sıcaklıktan olcagınıda sanmıyorum.Format at derdim ama yapmıssın her şeyi.En son cpu kaldıysa onuda dene bence ...
    Psu da itatçı olan arklar için bir örnek 350 w psu var.
    İntel'in en fazla güç tüketen PD 805 2.66 ghz o/c 2.8 Ghz işlemcim
    Hd 2600 Xt DDR4 800 mhz gpu 2200 mhz ram o/c 875 mhz gpu 2350 mhz ram (Kutusunda 450 Watt yazıyor en az )
    2Gb DDR2 667 Mhz Ram vesayre hertürlü teset programından 3dmark serisi vb sorunsuz cıktım.

• allah neşeni bozmasın öncelikle bunu belirteyim.PSU falan bakacaz artık sanırım böyle birşeyle karşılaşan yok sıcaklık normal ses gürültü yok formattan snrada aynı makina O/C işlemi yapmıştım ondan böyle bir sonuç ortaya çıkarmı rivatuner kullanmıştm yalnızca ekran kartı için !
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar az önce bios uptade'i yaptım format atacağım daha sonra size konu hakkında tekrar bilgi vereceğim Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.