Şimdi Ara

Sistem Ön İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir sistem hazırlamaya karar verdim. Kullanım alanını belirtmek acısından ;Ben çaylak bir sistem uzmanıyım. Sürekli çalışan Linux sanal makineler vesaire gibi test sunucuları deneyeceğim bu makine ile. Aynı zamanda da iyi bir oyun performansı istiyorum. Tabiki ev kullanımı da dahil...

Ürünleri Vatan Bilgisayardan alacağım ona göre alternatiflerinizi verirseniz sevinirim.

Kasa : CoolerMaster Haf 912
    PSU : CoolerMaster 750 W 80+ "Verimlilik Sertifikalı" (Kasa ile birlikte)
    İşlemci : Intel i5 3570
    Anakart : ASUS P8Z77-V LE
    RAM : GSKILL 8GB (2x4GB) Ares Orange Low Profile DDR3 2133MHZ CL11 Dual Kit
    HDD : SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM
    İşlemci Fan : Thermaltake Frio Advanced

İşlemci konusunda Overclock hiç su ana kadar denemedim riskli bir durum diye düşündüğüm için i5 3570K secmedim. Overclock yapmayacak olsam bile 3570K almam daha performanslı olur mu? Açıkçası overclok denemeyi de istiyorum.

Thermaltake Fan çok büyük ve Google Görsellerdeki resimlerden anladığım kadarıyla ya ramlerin üstüne biniyor, ya sığmıyor yada fanın önünü kapatıyor ki buda hava akımını zorlastırıp sadece ısı dengesini önemsenmeyecek kadar bozmakla kalmayıp Fanın kotu bir ses cıkarmasına neden olacaktır ki bu asıl sorun diye tahmin ediyorum.
    Alacağım low profile ramler çözüm olabilir mi? GSKILL Low profile ramleri normal ramler ile kıyaslarsak cok fark olurmu?

Low profile 2133 MHZ ram i Fan sebeiyle sectim. Eğer normal ramler sorun olusturmazsa alternatif ram düşünebilirim. Bu durumda CL9 - CL9 1.5v - CL10 -CL11 gibi faktörlerin farkı nedir söyleyebilirseniz sevinirim.

Bütçem 1750-2000 Arası o sebeple Ekran Kartını sonraya bırakmayı planlıyorum. Uzun zamandir piyasadan bihaberim ve bir çok çeşit ürün var ne alacağımı kararlaştırmak çok güç o sebeple ekran kartı tavsiyelerinize açığım. Mumkunse anakartında desteklediği CrosfireX 'i de kullanmak isterim.

750 W PSU bu sisteme daha sonra eklenecek CrosfireX ikilisini kaldırırmı?

SSD performansimi iyi ölcüde artiracaktir. Fakat sanal sunucularım için çok fazla alan tüketeceğim ve kapasitesi büyük bir SSD yerine şimdilik normal HDD iyi olur. Daha sonrasinda sistemimi SSD üzerine kurup sanal makinelerin HDD üzerinden çalışmasını sağlarım büyük ihtimal.SSD HDD arası veri performansi nasıl bilmiyorum ama sorun olmaz sanırım.

Şimdiden teşekkürler.. Cevaplerinizi bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ulgen_a

Merhaba,

Yeni bir sistem hazırlamaya karar verdim. Kullanım alanını belirtmek acısından ;Ben çaylak bir sistem uzmanıyım. Sürekli çalışan Linux sanal makineler vesaire gibi test sunucuları deneyeceğim bu makine ile. Aynı zamanda da iyi bir oyun performansı istiyorum. Tabiki ev kullanımı da dahil...

Ürünleri Vatan Bilgisayardan alacağım ona göre alternatiflerinizi verirseniz sevinirim.

İşlemci konusunda Overclock hiç su ana kadar denemedim riskli bir durum diye düşündüğüm için i5 3570K secmedim. Overclock yapmayacak olsam bile 3570K almam daha performanslı olur mu? Açıkçası overclok denemeyi de istiyorum.

Thermaltake Fan çok büyük ve Google Görsellerdeki resimlerden anladığım kadarıyla ya ramlerin üstüne biniyor, ya sığmıyor yada fanın önünü kapatıyor ki buda hava akımını zorlastırıp sadece ısı dengesini önemsenmeyecek kadar bozmakla kalmayıp Fanın kotu bir ses cıkarmasına neden olacaktır ki bu asıl sorun diye tahmin ediyorum.
    Alacağım low profile ramler çözüm olabilir mi? GSKILL Low profile ramleri normal ramler ile kıyaslarsak cok fark olurmu?

Low profile 2133 MHZ ram i Fan sebeiyle sectim. Eğer normal ramler sorun olusturmazsa alternatif ram düşünebilirim. Bu durumda CL9 - CL9 1.5v - CL10 -CL11 gibi faktörlerin farkı nedir söyleyebilirseniz sevinirim.

Bütçem 1750-2000 Arası o sebeple Ekran Kartını sonraya bırakmayı planlıyorum. Uzun zamandir piyasadan bihaberim ve bir çok çeşit ürün var ne alacağımı kararlaştırmak çok güç o sebeple ekran kartı tavsiyelerinize açığım. Mumkunse anakartında desteklediği CrosfireX 'i de kullanmak isterim.

SSD performansimi iyi ölcüde artiracaktir. Fakat sanal sunucularım için çok fazla alan tüketeceğim ve kapasitesi büyük bir SSD yerine şimdilik normal HDD iyi olur. Daha sonrasinda sistemimi SSD üzerine kurup sanal makinelerin HDD üzerinden çalışmasını sağlarım büyük ihtimal.SSD HDD arası veri performansi nasıl bilmiyorum ama sorun olmaz sanırım.

Önce SSD Depolama İhtiyacın Yoksa 120Gb SSD Fazlasıyla Yeterli Olacaktır.

İşlemcini 3570K Alırsan İçerisinde HD4000 Grafik Çipi Olacak , Bu Sayede Tüm Oyunları Orta Ayarda Kolaylıkla Oynatabilecek Hatta Birçok Oyunuda Üst Ayarda Oynatabilme Kabiliyetine Sahip. K Seçeneğini Seçmek Owerclock Yapmak Gerekli Manasına Gelmez , Sadece Elverişli Olduğunu Belirtir (Kilidi Açık)

HDD Devri Bitti Kapandı(Sadece Depolama 1Tb-2Tb-3Tb) , Artık Herkesin Bunu Iyi Algılaması Gerek .Söylediğim Gibi SSD siz Makine Asıl Performansına Ulaşamayacaktır.

HD4000 Oyun Performansı Hakkında Bu Konuyu İnceleyip Başlık Sahibine Sorularını Sorabilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_66414750/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IQRI -- 13 Ekim 2012; 23:45:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: IQRI

Önce SSD Depolama İhtiyacın Yoksa 120Gb SSD Fazlasıyla Yeterli Olacaktır.

HD4000 Oyun Performansı Hakkında Bu Konuyu İnceleyip Başlık Sahibine Sorularını Sorabilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_66414750/tm.htm

Çok teşekkürler Intel HD 4000 ile ilgili güzel bir paylasim. Cok faydali oldu. Bende uzun bir sure ekran kartı olmadan devam edebilirim demek bu :D

SSD için önerileriniz nedir peki?

Anakart ile ilgili alternatif düşünceleriniz var mı?
  • SSD'ye geçmeli mi? SSD ile iligli herşey!

Bu paylasimda okuduklarima gore omur konusu riskliymis. Anladigim kadari ile SSD ler tam yerine oturmamis bir teknoloji.. Cok aktif bir ev kullanıcısı icin sizce SSD omru nedir? 5 yıl olurmu? Orada yazanlara gore pil degistirir gibi degistirecegiz seklinde bir mantık olusuyor cunku.

Anakart konusunda ASUS Maximus V GENE secmek cok fark yartirmi?

• quote:

SSD'ye geçmeli mi? SSD ile iligli herşey!

Bu paylasimda okuduklarima gore omur konusu riskliymis. Anladigim kadari ile SSD ler tam yerine oturmamis bir teknoloji.. Cok aktif bir ev kullanıcısı icin sizce SSD omru nedir? 5 yıl olurmu? Orada yazanlara gore pil degistirir gibi degistirecegiz seklinde bir mantık olusuyor cunku.

Anakart konusunda ASUS Maximus V GENE secmek cok fark yartirmi?

O Konu İki Sene Önceydi ;

Yeni Versiyon SSD lerin OCZ Vertex4 =5 Yıl Garanti Agility4= 3 Yıl Garanti Süreleri Var.

Anakartlar Ihtiyacın Olan Teknoloji ve Özelliklere Göre Seçilir ve Amacına Uygun Verimlilik Sağlayarak Sana Performansta Katkıda Bulunur .Pahalı Yada Ucuz Olmasının Ne Bir Eksisi Nede Bir Artısı Vardır. İhtiyaçlar Mühim.

Anlattığın Kadarıyla NE Anakartı Değiştirmen Nede BEllekleri 2133MHz Seçmen Sana Bir Fayda Getirmeyecek .
    İşlemcinin Desteklediği Aşağıdaki Modeller Gibi Satın Alman Gerek;
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-1600c9d-8gab-8gb-%282x4gb%29-ares-blue-low-profile-ddr3-1600mhz-cl9-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=59073

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/corsair-cml8gx3m2a1600c9-8gb-%282x4gb%29vengeance-lowprofile-ddr3-1600mhz-cl9-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=59069

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IQRI -- 14 Ekim 2012; 8:14:22 >

• Destekleriniz için çok sağolun.. Sayenizde çok sağlam bir PC topladım. Ekran kartı nı da aldıktan sonra hiç bir sorun kalmayacak.

quote:

Component Details Subscore Base score
    Processor Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz 7,6
    Memory (RAM) 8,00 GB 7,8
    Graphics Intel(R) HD Graphics 4000 6,5
    Gaming graphics 1760 MB Total available graphics memory 6,5
    Primary hard disk 57GB Free (112GB Total) 7,9
    Windows 7 Professional

System
    --------------------------------------------------------------------------------

Total amount of system memory 8,00 GB RAM
    System type 64-bit operating system
    Number of processor cores 4

Storage
    --------------------------------------------------------------------------------

Total size of hard disk(s) 112 GB
    Disk partition (C:) 57 GB Free (112 GB Total)
    Media drive (D:) CD/DVD

Graphics

Display adapter type Intel(R) HD Graphics 4000
    Total available graphics memory 1760 MB
    Dedicated graphics memory 256 MB
    Dedicated system memory 0 MB
    Shared system memory 1504 MB
    Display adapter driver version 8.15.10.2696
    Primary monitor resolution 1920x1080
    DirectX version DirectX 10 <<<<<<<< Tek Sorun burada onunda intelin sitesinde Dx11 e update ini buldum. Dx11 destekiyor yani.

Sistem Elemanları - Vatan Bilgisayar 'da Fiyati

CoolerMaster Haf 912 Kasa (İçinde 750 W +80 PSU ve Ön ve Arka Fan- Toplamda 2) - 284 TL
    Asus P8Z77-V Intel Z77 - 389 TL
    GSKILL 8 GB (2x4GB) RipjawsX 1600 MHz CL9 1.5v Dual Kit - 77 TL
    Intel Core i5 3570K İslemci - 394 TL
    Thermaltake Frio Advanced (İslemci Fanı) 134 TL
    23" Samsung Led Monitor S23B350H - 323 TL
    Asus DVD+RW 24x - 43 TL
    120 Gb Corsair Force 3 GT - 230 TL
    CoolerMaster 200mm Fan (Kasa - Üst) - 25 TL
    CoolerMaster 120mm Fan (Kasa - Yan) - 12 TL
    KDV - 342 TL
    Toplam - 2.259 TL

Frio Advanced İslemci fanını takarken zorlanabilirsiniz. Havanın akıs yonu ve yaylı vidalarin ayarlanması hk. fanlarla ilgili sıkıntınız olursa resimle yardım ederim. Özel mesaj atarsınız.

Asus 'un sensor programına gore World of Warcraft, Good (3/5) seviyesinde 25 man raid i 33 derece sıcaklık ve 23 FPS ile tamamladım.
    Yakında Skyrim gibi oyunlarıda deneyeceğim. HD Graphics gercektende dediğiniz gibi iyi performans sunuyor. Ekran kartı tavsiyelerine acıgım.

Eğer isterseniz sisteminde resimlerini koyabilirim.

• Eklemeyi unuttum.

Logitech Z-5400 ses sistemim var. Asus Motherboard Driver&Software DvD sinden yukleyeceginiz Sound Manager ile DTS yi (Default Formattan) aktif edin. Optik kablo ile 5.1 kalitede olmamasına ragmen size sesi o kalitede verir. Gayet memnunum.

Not: Sesi cevirdiği için <1 sn ses geriden geliyor. Kısa ses tonları windows uyarıları gibi sesleri duyamıyorsunuz bile. Ama Film izlerken veya Music dinlerken DTS yi aktif ederseniz daha kullanıslı ve verimli olur. Zamanla ses geriden gelmiyor tam sekronize oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Destekleriniz için çok sağolun.. Sayenizde çok sağlam bir PC topladım. Ekran kartı nı da aldıktan sonra hiç bir sorun kalmayacak.

quote:

Component Details Subscore Base score
    Processor Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz 7,6
    Memory (RAM) 8,00 GB 7,8
    Graphics Intel(R) HD Graphics 4000 6,5
    Gaming graphics 1760 MB Total available graphics memory 6,5
    Primary hard disk 57GB Free (112GB Total) 7,9
    Windows 7 Professional

System

Total amount of system memory 8,00 GB RAM
    System type 64-bit operating system
    Number of processor cores 4

Storage

Total size of hard disk(s) 112 GB
    Disk partition (C:) 57 GB Free (112 GB Total)
    Media drive (D:) CD/DVD

Graphics

Display adapter type Intel(R) HD Graphics 4000
    Total available graphics memory 1760 MB
    Dedicated graphics memory 256 MB
    Dedicated system memory 0 MB
    Shared system memory 1504 MB
    Display adapter driver version 8.15.10.2696
    Primary monitor resolution 1920x1080
    DirectX version DirectX 10 <<<<<<<< Tek Sorun burada onunda intelin sitesinde Dx11 e update ini buldum. Dx11 destekiyor yani.

Sistem Elemanları - Vatan Bilgisayar 'da Fiyati

CoolerMaster Haf 912 Kasa (İçinde 750 W +80 PSU ve Ön ve Arka Fan- Toplamda 2) - 284 TL
    Asus P8Z77-V Intel Z77 - 389 TL
    GSKILL 8 GB (2x4GB) RipjawsX 1600 MHz CL9 1.5v Dual Kit - 77 TL
    Intel Core i5 3570K İslemci - 394 TL
    Thermaltake Frio Advanced (İslemci Fanı) 134 TL
    23" Samsung Led Monitor S23B350H - 323 TL
    Asus DVD+RW 24x - 43 TL
    120 Gb Corsair Force 3 GT - 230 TL
    CoolerMaster 200mm Fan (Kasa - Üst) - 25 TL
    CoolerMaster 120mm Fan (Kasa - Yan) - 12 TL
    KDV - 342 TL
    Toplam - 2.259 TL

Frio Advanced İslemci fanını takarken zorlanabilirsiniz. Havanın akıs yonu ve yaylı vidalarin ayarlanması hk. fanlarla ilgili sıkıntınız olursa resimle yardım ederim. Özel mesaj atarsınız.

Asus 'un sensor programına gore World of Warcraft, Good (3/5) seviyesinde 25 man raid i 33 derece sıcaklık ve 23 FPS ile tamamladım.
    Yakında Skyrim gibi oyunlarıda deneyeceğim. HD Graphics gercektende dediğiniz gibi iyi performans sunuyor. Ekran kartı tavsiyelerine acıgım.

Eğer isterseniz sisteminde resimlerini koyabilirim.

Anakartının LucidLogix Virtu MVP Özelliği Sayesinde İleride alacağın Harici Ekran Krtıyla Birlikte Çalışmasını Sağlayıp Oyunlarda Yırtılmaları Önlemede Etkili Olacak.

Ayrıca Bu Özellikle Tek Tıklamayla Istediğin Ekran Kartını (HD-4000 yada Harici)Aktif Yada Her ikisini Aynı Anda Kullanabileceksin.

Güç Tasarrufu Açısındanda Bu Önemli Bir Özelliktir.Örneğin Bu Sayede Makinenin Maksimum 200W güç Harcamasına Olanak Sağlamış Olacaksın.

Not:''LucidLogix Virtu MVP-HD4000'' Ses Konusunda Titiz Olanlar İçin; Örneğin CorsairAX serii yada Seasonic Güç Kaynakları Tam Sessiz (Fansız) Özelliğini Aktif (Max200W) Edilebilir.(İnternet-Download )
    Fan Kontrolcü yada Yazılımı Sayesinde Tüm Fanları Minumum Güç Seviyesine indirip Kasayı Tam Sessiz Moda Ayarlamış Oluruz.Oyun yada Yüksek Uygulamalarda LucidLogix Virtu MVP Özelliğiyle Tek Tıklamayla Ihtiyaç Duyulan Ekran Kartı Devreye Sokulur.

SSD nin Kaç Gb ı Sistem Kaçı Oyun ve Programlarla Dolu Onu Bi Ayrı Ayrı Ölçüp Söylesene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IQRI -- 22 Ekim 2012; 15:58:46 >

• SSD 120 Gb aldim ama 112 GB cikti :( tek partition' in 59 GB i bos. 20 GB World of Warcraft var. 5 gb kadar program gerisi sistem. Acikcasi SSD nin 2 yil garantisi var (Maalesef Vertex 4- topkapi stokta yoktu) ve Sanirim sizdinizki dediginiz gibi o kadar da ciddi bir yavaslama olacagini dusunmuyorum. normalde kullandigim gibi arsiv yapmadan kullanacagim harddiski. Surekli oyun yukle sil yapan biri degilim. Sanal makine konusuda surekli yeni makine kur sil yapmam bozdugumu duzeltirim

Yanina barracuda seagate alabilirim.. Sanallar ve oyunlar icin daha iyi olur

İslemci intel oldugu icin anakartin bahsettigin ozelligini kullanmak icin ekran karti turu (amd-nvidia) onemli mi?

Ayrica bendeki kasa fanlarinin baglantilari CPU fanlar gibi degil sadece guc kaynagina baglayabiliyorum. Haliyle anakart bunlari gormuyor ve kontrol edemiyorum. Tabi bunlari cpu fan baglantilarina donusturucusu var ise sorun yok.
    Ayrica kasa su anda bile gayet sessiz. Bayagi sessiz.

Bu analart in ozelliklerinde EPU ve TPU gibi secenekler var su anda ikiside disabled. Bunlar hakkinda tecrubeniz-biginiz var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulgen_a -- 22 Ekim 2012; 16:03:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

SSD 120 Gb aldim ama 112 GB cikti :( tek partition' in 59 GB i bos

Yanina barracuda seagate alabilirim..

İslemci intel oldugu icin anakartin bahsettigin ozelligini kullanmak icin ekran karti turu (amd-nvidia) onemli mi?

Ayrica bendeki kasa fanlarinin baglantilari CPU fanlar gibi degil sadece guc kaynagina baglayabiliyorum. Haliyle anakart bunlari gormuyor ve kontrol edemiyorum. Tabi bunlari cpu fan baglantilarina donusturucusu var ise sorun yok.
    Ayrica kasa su anda bile gayet sessiz. Bayagi sessiz.

Bu analart in ozelliklerinde EPU ve TPU gibi secenekler var su anda ikiside disabled. Bunlar hakkinda tecrubeniz-biginiz var mi?

120 Alırsın 112 Gösterir Hepsi Öyledir. O Megabayt Hesaplamasından ileri Gelen Bi Durumdu Galiba, Açıklamasını Unuttum.Yani Senin Söylediğin Gibi 120 lik Aldım Eksik Çıktı Durumu Değil.

SSD yi Tek Bölüm Yani Sistem (:C) Olarak (Oyun-program-Windows) Kullan, Depolama için(Müzik-Film...vs Yedek) HDD alabilirsin.(Sata3 İkinci Elde Olur)

Her iki Ekran kartı Markasıylada O Özelliği Kullanabilirsin.Aygıtlarında HD 4000 ve Harici Ekran Kartını Birlikte Gösterecek.

Fan Bağlantıları ve Dönüştürücüleri Hakkında Bilgim Yok.Eğer Dönüştürücülerle Halledilmiyorsa Fan Kontrolcü Alman Daha Sağlıklı Olur.

Fan Kontrolcü Tavsiyem
    aerocool touch 2000
    http://www.teknobiyotik.com/aerocool-touch-2000-dokunmatik-lcd-ekranli-fan-kontrol-paneli.html
    aerocool touch 2100
    http://www.aerocool.us/peripheral/touch2100.htm

http://www.youtube.com/watch?v=xkxF2ed9Zf4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IQRI -- 22 Ekim 2012; 16:13:50 >

• quote:

Merhaba,

kasayı corsair 300r veya başka corsair kasa alabilirsiniz.
    ramler 16'lık 1600mhz veya 8'lik 1833 veya daha yukarısı olabilir. corsair vengeance serisi öneririm.
    güç kaynağı olarak corsair hx 750W alınmalı.
    ekran kartı eğer bütçe varsa asus dc2 670 alınabilir.
    işlemci olara 3570K alabilirsiniz. ilerde oc yapıp daha uzun kullanabilirsiniz veya daha uzun yıllar gitsin isterseniz 2700k veya 3770k alınabilir.

• @Kaskas123
    Sistemi aldim bile.. Ben bu sisteme benzer almak isteyen arkadaslar icin konuyu devam ettiriyorum.
    Sagolun sayenizde saglam bi makinem var.. Anakartin ozelliklerini verimli kullanarak dahada performansli yapabilirim bir tek ekran karti kaldi sistemde eksik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

@Kaskas123
    Sistemi aldim bile.. Ben bu sisteme benzer almak isteyen arkadaslar icin konuyu devam ettiriyorum.
    Sagolun sayenizde saglam bi makinem var.. Anakartin ozelliklerini verimli kullanarak dahada performansli yapabilirim bir tek ekran karti kaldi sistemde eksik.

Kasa Dış ve iç Görünüm Net Fotoğraf Çekme imkanın varsa Koy bi Bakayım , iç Kablo Organizasyonunu merak ediyorum.
  • İste sorun varsa orada var.. Cunku bu benim ikinci sıfırdan montajını yaptıgım bilgisayar. Bu resimlerde havalandırma yonunu belirttim. Ust fanın, islemci fanı ızgaralarının arasından ısıyı cekecek sekilde olmasıda iyi oldu.

Sistem Ön İnceleme

Sistem Ön İnceleme

Linklerde de resimler daha kaliteli..

Resim - 1
    Resim - 2
    Resim - 3
    Resim - 4
    Resim - 5

• quote:

İste sorun varsa orada var.. Cunku bu benim ikinci sıfırdan montajını yaptıgım bilgisayar. Bu resimlerde havalandırma yonunu belirttim. Ust fanın, islemci fanı ızgaralarının arasından ısıyı cekecek sekilde olmasıda iyi oldu.

Sistem Ön İnceleme

Sistem Ön İnceleme

Linklerde de resimler daha kaliteli..

Resim - 1
    Resim - 2
    Resim - 3
    Resim - 4
    Resim - 5

Çok Berbat Bir Kablo Döşemesi,Arkadan Dolaştırman Gerekli.SSD de TErs çevir , Onunda Kablosu Arkadan Dolaşsın.Önde Direk Giden bi Kablo Olmamalı.

İşlemci Soğutucusu Kocaman :) Üstteki Dışarı Hava üfleyen Fanı Ters Çevir Oda İçeri Hava Üflesin Tek Çıkış Kasa Arkasındaki Fan(Kasa Kapak Fanıda) Olsun.Zaten Bu Tip Yeni NEsil Ürünler Fazla Isınmıyor, Sadece Ekran Kartının Etkisi Oluyor Oda Sende Olmayınca Tüm Fanları Kapasanda Birşey Değişmez.
    Aman iyi Soğutsun diye Fanları Son Ayara Getirip Boşa Gürültü Çekme.Gerçi Daha Önce Söylemiştin Kasam Çok Sessiz Diye.

İyi Eğlenceler Dilerim, Güzel Makina.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.