Şimdi Ara

SİSTEM KONTROLU ve VİRÜS TEMİZLEME (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
901
Cevap
23
Favori
32.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Filebin :: bin nknp4sesep23hqcv
    https://filebin.net/nknp4sesep23hqcv
    bu rogue killer dosyası. Aslında şuan bir zorlanma yok. Düzeldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: adabugra

https://filebin.net/nknp4sesep23hqcv bu rogue killer dosyası. Aslında şuan bir zorlanma yok. Düzeldi
    Güvenli mod işlemlerini yapıyorsunuz değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malware Removal

Güvenli mod işlemlerini yapıyorsunuz değil mi ?

Alıntıları Göster
    O kısmı anlamadım detaylı anlatırmısınız? Bişey soracağım şuan bu yavaşlamalara ve diğer sorunlara neden olan virüs ne? Darkcomet sadece bi arkadaş tarafında yapılan şaka amaçlı bişey. Onu kaldırmak zormu bu kadar. Openvpn mi? İnternette virüslüsü de var virüssüzü de.Ben neden bunları yapıyorum. Ben bundan nasıl kurtulucam? Biraz Bilgi verirmisiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

O kısmı anlamadım detaylı anlatırmısınız? Bişey soracağım şuan bu yavaşlamalara ve diğer sorunlara neden olan virüs ne? Darkcomet sadece bi arkadaş tarafında yapılan şaka amaçlı bişey. Onu kaldırmak zormu bu kadar. Openvpn mi? İnternette virüslüsü de var virüssüzü de.Ben neden bunları yapıyorum. Ben bundan nasıl kurtulucam? Biraz Bilgi verirmisiniz?

Alıntıları Göster
    quote:

Bişey soracağım şuan bu yavaşlamalara ve diğer sorunlara neden olan virüs ne? Darkcomet sadece bi arkadaş tarafında yapılan şaka amaçlı bişey.

Güldürmeyin beni. Virüsün adı DarkComet

Generic.Malware/Suspicious, C:\USERS\LENOVO\DOWNLOADS\JESTORCLIENT.RAR, Delete-on-Reboot, 0, 392686, 1.0.18942, , shuriken,
    PUM.Optional.DisabledSecurityCenter, HKLM\SOFTWARE\WOW6432NODE\MICROSOFT\SECURITY CENTER|UPDATESDISABLENOTIFY, Replace-on-Reboot
    Backdoor.DarkComet.Trace, HKU\S-1-5-21-3119859279-1117886207-121750688-1001\SOFTWARE\DC3_FEXEC

Siz daha problemin ciddiyetini anlayamamışsınız. Hala şaka diyorsunuz. Şaka olsa bu dosyaların raporlarınızda ne işi var ? malwarebytes nasıl buldu DarkComet dosyalarını.

Bakın üstteki dosyaları MalwareBytes sildi. Rapora bakabilirsiniz.
    Bazı dosyalarını da Farbar dosyası ile sildik. Openvpn dosyalarını da sildik. Farbar ile.

Logların içeriklerini daha yakından takip etmelisiniz.

======================================================================

quote:

İnternette virüslüsü de var virüssüzü de.Ben neden bunları yapıyorum. Ben bundan nasıl kurtulucam? Biraz Bilgi verirmisiniz?

Bakın ben en başından beri sizi bilgilendirerek yardımcı olmaya çalışıyorum. Siz hala arkaşınızın yaptığını düşündüğünüz uykunun içindesiniz. İşi bıraktık sizi bilgilendirmeye ve uyandırmaya çalışıyorum.

Ortada anlaşılmayan ne var anlamadım.

Siz devam etmek istiyorsanız dediklerimi yapın.Yoksa işlemleri sonlandıralım. İşi gücü bırakıp en değerli zamanlarımı sizlere yardımcı olmak için harcadığımı görebilmeniz gerekir.

• quote:

quote:

Bişey soracağım şuan bu yavaşlamalara ve diğer sorunlara neden olan virüs ne? Darkcomet sadece bi arkadaş tarafında yapılan şaka amaçlı bişey.

Güldürmeyin beni. Virüsün adı DarkComet

Generic.Malware/Suspicious, C:\USERS\LENOVO\DOWNLOADS\JESTORCLIENT.RAR, Delete-on-Reboot, 0, 392686, 1.0.18942, , shuriken,
    PUM.Optional.DisabledSecurityCenter, HKLM\SOFTWARE\WOW6432NODE\MICROSOFT\SECURITY CENTER|UPDATESDISABLENOTIFY, Replace-on-Reboot
    Backdoor.DarkComet.Trace, HKU\S-1-5-21-3119859279-1117886207-121750688-1001\SOFTWARE\DC3_FEXEC

Siz daha problemin ciddiyetini anlayamamışsınız. Hala şaka diyorsunuz. Şaka olsa bu dosyaların raporlarınızda ne işi var ? malwarebytes nasıl buldu DarkComet dosyalarını.

Bakın üstteki dosyaları MalwareBytes sildi. Rapora bakabilirsiniz.
    Bazı dosyalarını da Farbar dosyası ile sildik. Openvpn dosyalarını da sildik. Farbar ile.

Logların içeriklerini daha yakından takip etmelisiniz.

quote:

İnternette virüslüsü de var virüssüzü de.Ben neden bunları yapıyorum. Ben bundan nasıl kurtulucam? Biraz Bilgi verirmisiniz?

Bakın ben en başından beri sizi bilgilendirerek yardımcı olmaya çalışıyorum. Siz hala arkaşınızın yaptığını düşündüğünüz uykunun içindesiniz. İşi bıraktık sizi bilgilendirmeye ve uyandırmaya çalışıyorum.

Ortada anlaşılmayan ne var anlamadım.

Siz devam etmek istiyorsanız dediklerimi yapın.Yoksa işlemleri sonlandıralım. İşi gücü bırakıp en değerli zamanlarımı sizlere yardımcı olmak için harcadığımı görebilmeniz gerekir.

Alıntıları Göster
    Tamam anladım. Şimdi dediklerinizi tam anlayamadım. İE’yi masaüstüne indirin derken? Kusura bakmayın bazı şeyleri anlayamıyorum çok teknik bilgim yok virüslerle ilgili..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adabugra -- 10 Şubat 2020; 0:57:31 >

• quote:

Tamam anladım. Şimdi dediklerinizi tam anlayamadım. İE’yi masaüstüne indirin derken? Kusura bakmayın bazı şeyleri anlayamıyorum çok teknik bilgim yok virüslerle ilgili..

Alıntıları Göster
    Teknik bilgi bilmenize gerek yok.

Çıkarttğınız MalwareBytes logunun içine şöyle bir gözatsanız orada Virüs dosyası silmesi yaptığını göreceksiniz zaten.

Herneyse. Siz sadece verdiğim işlemleri sırayla yapmanız yeterli.

=====================================================================

Aşağıdaki işlemleri Ağ ile güvenli modda yapın. Ben oraya giremem diyorsanız normal modda yapın.
    https://www.bleepingcomputer.com/download/rkill/

Üstteki adrese gidin. Yeşil renkli İExplore.exe dosyasını göreceksiniz.

İExplore.exe yazılımını masüstüne indirin.

Önce İExplore.exe yazılımını çalıştırın.
    Sistemin yeniden başlatılmasına müsade etmeyin. Hemen ardından MalwareBytes tekrar çalıştırın.
    RogueKiller yazılımını burada tekrar Çalıştırın ve Cleanup butonuna basın. İşlem sonunda Log almayı unutmayın.

Ve logları gönderin.

=============================================

kavremover dosyasını indirin ve çalıştırın. Kaspersky antivirüsü kaldıracaktır.

İşlem bitince Windows defender ve windows firewall ı açmayı deneyin.

Herhangi bir sorunuz varsa yazın.

• quote:

Teknik bilgi bilmenize gerek yok.

Çıkarttğınız MalwareBytes logunun içine şöyle bir gözatsanız orada Virüs dosyası silmesi yaptığını göreceksiniz zaten.

Herneyse. Siz sadece verdiğim işlemleri sırayla yapmanız yeterli.

Aşağıdaki işlemleri Ağ ile güvenli modda yapın. Ben oraya giremem diyorsanız normal modda yapın.
    https://www.bleepingcomputer.com/download/rkill/

Üstteki adrese gidin. Yeşil renkli İExplore.exe dosyasını göreceksiniz.

İExplore.exe yazılımını masüstüne indirin.

Önce İExplore.exe yazılımını çalıştırın.
    Sistemin yeniden başlatılmasına müsade etmeyin. Hemen ardından MalwareBytes tekrar çalıştırın.
    RogueKiller yazılımını burada tekrar Çalıştırın ve Cleanup butonuna basın. İşlem sonunda Log almayı unutmayın.

Ve logları gönderin.

=============================================
    https://support.kaspersky.com/common/uninstall/1464#block3

kavremover dosyasını indirin ve çalıştırın. Kaspersky antivirüsü kaldıracaktır.

İşlem bitince Windows defender ve windows firewall ı açmayı deneyin.

Herhangi bir sorunuz varsa yazın.

Alıntıları Göster
    İExplore.exe yi açtım log verdi atıcam şimdi. Şuan Malwarebytes tarama yapıyor ama rogue killerda cleanup nerede yazıyor tam bulamadım.https://adabugra.is-inside.me/P3M9t5ak.png şu removal tuşuna mı basacağım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adabugra -- 10 Şubat 2020; 17:41:53 >

• adabugra A kullanıcısına yanıt
    Epey süredir ben çalıştırmadım. Yeni bir arayüz çıkartmış aoalbilirler. Kısaca bulanan satırı silin diyeyim.

Tüm işlemleri yaptıktan sonra logları gönderin.
  • Malware Removal kullanıcısına yanıt
    filebin.net
    Filebin :: bin tezhyf036v1tbzzy
    https://filebin.net/tezhyf036v1tbzzy
    Loglar burada ama hala Windows Güvenliği Hizmeti Açılamıyor. Win Defender da bir sorun yok o hep açılıyordu ama Windows Güvenliği Merkezi Hizmeti açılmıyor İlgili Resim Burada:https://adabugra.is-inside.me/dsMWVdIJ.png Logda şöyle bir satır gözüküyor: >>>>>> XX - Security Center
    [PUM.SecurityCenter (Potentially Malicious)] (X86) HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Security Center|UpdatesDisableNotify -- 0 -> Found
    Galiba bu sorun ama hala olmuyor. Gerçi bilgisayardaki yavaşlama kayboldu. Fanlar yavaşladı ve çoğu şey sorunsuz bu dışında.. Cevaplarınızı bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adabugra -- 10 Şubat 2020; 20:30:11 >

• quote:

https://filebin.net/tezhyf036v1tbzzy Loglar burada ama hala Windows Güvenliği Hizmeti Açılamıyor. Win Defender da bir sorun yok o hep açılıyordu ama Windows Güvenliği Merkezi Hizmeti açılmıyor İlgili Resim Burada:https://adabugra.is-inside.me/dsMWVdIJ.png Logda şöyle bir satır gözüküyor: >>>>>> XX - Security Center
    [PUM.SecurityCenter (Potentially Malicious)] (X86) HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Security Center|UpdatesDisableNotify -- 0 -> Found
    Galiba bu sorun ama hala olmuyor. Gerçi bilgisayardaki yavaşlama kayboldu. Fanlar yavaşladı ve çoğu şey sorunsuz bu dışında.. Cevaplarınızı bekliyorum..
    Kırmızı ile işaretlediğin satır,güvenlik merkezinin kapalı olduğunu gösteriyor. İşte Rogukillerin daha önce tesbit ettiği satır ve tekrar çalıştırıp cleanup butonuna basın derken onu silebilmek için yazmıştım. Ama onu silemediniz. Aşağıdaki işlem ile sileceğiz.

---------------------
    filebin.net
    Filebin :: bin d1ibzskh3jxq6oba
    https://filebin.net/d1ibzskh3jxq6oba

Fixlist dosyasını masaüstüne indirin.
    Farbar yazılımını açın.
    FİX butonuna basın. işlemler sonucunda masaüstünde Fixlog dosyası oluşacaktır. Dosyayı gönderin.

İşlemden sonra farklı bir sorun oluştu mu ?

Tekrar güvenlik merkezine bakın.

• quote:

Kırmızı ile işaretlediğin satır,güvenlik merkezinin kapalı olduğunu gösteriyor. İşte Rogukillerin daha önce tesbit ettiği satır ve tekrar çalıştırıp cleanup butonuna basın derken onu silebilmek için yazmıştım. Ama onu silemediniz. Aşağıdaki işlem ile sileceğiz.

---------------------
    https://filebin.net/d1ibzskh3jxq6oba

Fixlist dosyasını masaüstüne indirin.
    Farbar yazılımını açın.
    FİX butonuna basın. işlemler sonucunda masaüstünde Fixlog dosyası oluşacaktır. Dosyayı gönderin.

İşlemden sonra farklı bir sorun oluştu mu ?

Tekrar güvenlik merkezine bakın.

Alıntıları Göster
    Deleted file - C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Discord Bot Maker\node_modules\npm\node_modules\read-installed\test\dev.js bunu neden sildik bu benim node modülüm. Hala bir değişiklik yok ben rogue killerda clean dedim ve dosya silindi. Tek sorun yine güvenlik merkezi..
    Fixlog:(işlem başarısız olmuş çünkü rogue killer ile sildim)
    filebin.net
    Filebin :: bin agjlrl9nf894h4yz
    https://filebin.net/agjlrl9nf894h4yz

• www.dosya.tc
    Addition.txt dosyas�n� indir - download
    https://www.dosya.tc/server26/1ait63/Addition.txt.html
    www.dosya.tc
    FRST.txt dosyas�n� indir - download
    https://www.dosya.tc/server26/1ait63/FRST.txt.html

Hocam sorunlar anlattığım gibi yavaşlama (belgelerime vs. girerken) ve google chrome vb.uygulamalar hiç açılmıyor.

quote:

Deleted file - C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Discord Bot Maker\node_modules\npm\node_modules\read-installed\test\dev.js bunu neden sildik bu benim node modülüm.

Bu klasör hakkında konuşmuştuk sizinle. Bu klasörü tanımadığınızı yazmıştınız.

Eğer çok önemli diyorsanız tekrar işlem yaparak o bilgileri geriye getirebiliriz.

Geri getirmek için;

Aşağıdaki bilgileri bir not defterinin içine atın. Not defterinin adını Fixlist deyin.
    Farbar yazılımını açıp FİX butonuna basın. Masaüstünde oluşan yeni Fixlog dosyasını gönderin.

RestoreQuarantine: C:\dev
    RestoreQuarantine: CMD: Del /q /s C:\dev.*
    RestoreQuarantine: CMD: del /F /Q /S "C:\dev"

quote:

ben rogue killerda clean dedim ve dosya silindi. Tek sorun yine güvenlik merkezi..

Önceki mesajınızda yazmadınız sanırım. Sildiyseniz sorun yok.

Güvenlik merkezi için acele etmeyin. hemen açılmaz.

Fixlog dosyasını bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: xlogax

https://www.dosya.tc/server26/1ait63/Addition.txt.html https://www.dosya.tc/server26/1ait63/FRST.txt.html
    Hocam sorunlar anlattığım gibi yavaşlama (belgelerime vs. girerken) ve google chrome vb.uygulamalar hiç açılmıyor.
    Loglarınızı inceliyorum. İnceleme bitince cevap yazacağım.

Sabırlı olursanız sorunlarınızı çözme imkanı olabilir. Sabredemez de yarıda bırakırsanız işiniz formata gidebilir.

• quote:

Loglarınızı inceliyorum. İnceleme bitince cevap yazacağım.

Sabırlı olursanız sorunlarınızı çözme imkanı olabilir. Sabredemez de yarıda bırakırsanız işiniz formata gidebilir.

Alıntıları Göster
    Anladım hocam kolay gelsin.
  • quote:

quote:

Deleted file - C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Discord Bot Maker\node_modules\npm\node_modules\read-installed\test\dev.js bunu neden sildik bu benim node modülüm.

Bu klasör hakkında konuşmuştuk sizinle. Bu klasörü tanımadığınızı yazmıştınız.

Eğer çok önemli diyorsanız tekrar işlem yaparak o bilgileri geriye getirebiliriz.

Geri getirmek için;

Aşağıdaki bilgileri bir not defterinin içine atın. Not defterinin adını Fixlist deyin.
    Farbar yazılımını açıp FİX butonuna basın. Masaüstünde oluşan yeni Fixlog dosyasını gönderin.

RestoreQuarantine: C:\dev
    RestoreQuarantine: CMD: Del /q /s C:\dev.*
    RestoreQuarantine: CMD: del /F /Q /S "C:\dev"

quote:

ben rogue killerda clean dedim ve dosya silindi. Tek sorun yine güvenlik merkezi..

Önceki mesajınızda yazmadınız sanırım. Sildiyseniz sorun yok.

Güvenlik merkezi için acele etmeyin. hemen açılmaz.

Fixlog dosyasını bekliyorum.
    Fixlogu size gönderdim mesajda. O klasörü unutmuşum encrypted yazmasının sebebi yazdığım kodun içindeki tokeni gizlemek için yapılıyor programın otomatik backup dosyası orası bunu tamamen unutmuşum. Modülü yüklemeyi deneyeceğim olmaz ise dediklerinizi yapacağım. Fixlist dosyası önceki mesajımda güvenlik merkezi için ne kadar beklemeliyim. Birşey soracaktım kaspersky’ı silin demiştiniz ondan daha iyi ücretsiz bir antivirüs biliyormusunuz? Bu arada linklerde sorun mu var. Attığım linkleri göremiyormusunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adabugra -- 10 Şubat 2020; 23:4:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xlogax
    www.dosya.tc
    Addition.txt dosyas�n� indir - download
    https://www.dosya.tc/server26/1ait63/Addition.txt.html
    www.dosya.tc
    FRST.txt dosyas�n� indir - download
    https://www.dosya.tc/server26/1ait63/FRST.txt.html

Merhaba

McAfee WebAdvisor yazılımını kaldırın.

-------------------------------------------

Java 8 Update 51 (64-bit)

Bu yazılımı neden güncellemiyorsunuz. Yıllar öncesinin versiyonu. Ve buradan kocaman bir güvenlik açığınız var.
    https://sdlc-esd.oracle.com/ESD6/JSCDL/jdk/8u241-b07/1f5b5a70bf22433b84d0e960903adac8/JavaSetup8u241.exe?GroupName=JSC&FilePath=/ESD6/JSCDL/jdk/8u241-b07/1f5b5a70bf22433b84d0e960903adac8/JavaSetup8u241.exe&BHost=javadl.sun.com&File=JavaSetup8u241.exe&AuthParam=1581370089_2e7575706349066d853219463dcb23b6&ext=.exe

Java dosyasını indirip yükleyin.
    İşlem sonuna doğru eski java yazılımını kaldırmak isteyip istemediğini soracaktır. Eski yazılımın kaldırılması için evet deyin.

=============================================================
    C:\Users\VOLKAN TAŞTAN\Downloads

Farbar yazılımını Daima masaüstünden çalıştırmalısınız.

=============================================================

µTorrent - BitTorrent Inc.)

Bu yazılımları kullanmanızı hiç önermem. Sizin virüs giriş kapılarınızdan bir tanesidir.

==============================================================

quote:

Avast Premium Security (HKLM-x32\...\Avast Antivirus) (Version: 19.8.2393 - AVAST Software)
    Windows Firewall is enabled.

Sisteminizde 2 tane aktif firewall çalışıyor. Sistemi çok yorar ve sıkıntı çıkartır. Birisini kapatmalısınız.

Ayrıca;zaten sistemde Windows Defender antivirüs var. Bir de AVAST yüklediniz. Ama yine de sisteminize virüs bulaştı. Demekki antivirüs her şey değilmiş. Önemli olan güvenklik bilgisi kullanıcı kültürüdür.

Ben sizin yerinizde olsam AVAST yazılımını kaldırır Defenderi kullanırım.

==============================================================

192.168.1.37 DESKTOP-9B77FNN.mshome.net # 2025 2 6 8 17 3 21 151

Bu bilgiler size mi ait ? DESKTOP-9B77FNN.mshome.net ?????

Bu bilgisayarı nerede kullanıyorsunuz ? Ayrıntılı bilgi verseniz iyi olur.

quote:

Network Binding:
    =============
    Ethernet: JumpStart Wireless Filter Driver -> MS_NdisLwf (enabled)
    Ethernet: Güvenilir Çok Noktaya Yayın Protokolü -> ms_rmcast (enabled)
    Wi-Fi: JumpStart Wireless Filter Driver -> MS_NdisLwf (enabled)
    Wi-Fi: Güvenilir Çok Noktaya Yayın Protokolü -> ms_rmcast (enabled)
    Bluetooth Ağ Bağlantısı: Güvenilir Çok Noktaya Yayın Protokolü -> ms_rmcast (enabled)

Bu ayarlar size mi ait.Kullandığınız yazılımlarla mı ilgili ?

========================================================================

(SmartScreenEnabled: Off)

Bunu aktif hale getirmelisiniz.

========================================

İşletim sisteminiz güncelleme yapıyor mu ? Versiyonunuz çok eski gözüküyor.

Sistem lisanslı mı kopya mı ?

==========================================================

Yukarıdaki bilgilere eksiksiz ve sıra ile cevaplar yazın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malware Removal -- 11 Şubat 2020; 0:13:38 >

Modül yükleme sonucunu bekliyorum.

========================================

Kaspersky en iyi diye bir şey yok. Sizi koruyabildi mi mesela ?

En iyi hangi antivirüs yarışı da ülkemize has bir şey. Saygın güvenlik sitelerinde bir tane konu bulamazsınız.

Önemli olan bilgidir. Kullanıcı bilgisi ve internet kültürü ne yazık ki ülkemizde çok zayıf.
    Kendinizi gelitirmeye bakın.

=====================================================

Linklerle ilgili bir sorun görmedim. Size göre göremediğim bir link mi var ?
    Varsa örnek verin.

=======================================
  • McAfee WebAdvisor sildim, java yeni versiyonu eskisiyle değiştirdim,Farbar'ı masaüstünden tekrar çalıştırıp atayım mı? 192.168.1.37 benim bağlandığım modeme bağlantı kurarken ki ipim desktop-9b77fnn bilgisayarın asıl adı mshome.net nedir bilgim yok jumpstart kullandığım yazılımla ilgili, SmartScreen'i nasıl açacağımı bilmiyorum, işletim sistemim otomatik güncelleme yapmıyor windows crackli mi bilmiyorum aldığımda gelen windows duruyor (2.el),

• Virüs system32 içinde ki System adlı dosyada çalışıyor bir çeşit keylogger olduğunu düşünüyorum bellek disk ve ya cpu ya herhangi bir ekstra yorulma yaşanmadı.(donanım habere pcden giremedim chrome artık açılıyor ama donanım haberde giriş yapamıyorum, telefondn yazdım).

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.