Şimdi Ara

Sistem kararı ve İhtiyaçlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MSI : 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART

AMD : FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci

GSKILL : 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

COOLER MASTER :RC-K380 600W MIDT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

SEAGATE : 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

SAPPHIRE : HD7870XT GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI

1600 TL civarı.

Deneyimli arkadaşların yardımlarıyla bu sistemde karar kıldım. İlaveten mouse, klavye, monitör, HDMI kablosu, monitör içerisinden cıkan ses, vga kabloları vs mevcut.

Ancak kasa içerisinde ihtiyacım olan başka kablo vs ihtiyacı var mı ? ne bilim DvD-rw falan da gerekli sanırım?. Eksikler için yardımcı olursanız sevinirim. Tabi sistem hakkında fikirlerinizi de almak isterim. Teşekkür ederim.

• kancalodi K kullanıcısına yanıt
    Sistem iyi sadece bunuda eklersen tamam olur

ASUS DRW-24B5ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI 55 TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeranSetaou

Sistem iyi sadece bunuda eklersen tamam olur

ASUS DRW-24B5ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI 55 TL
    bisey sorucam hoporloru olan bı monıtor alsam ayrıyeten hoporlor almama gerek olurmu ? mesela alttakını alsam
    http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/viewsonic-va2212m-215-va2212m-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=65207

• quote:

Orijinalden alıntı: theonur07

bisey sorucam hoporloru olan bı monıtor alsam ayrıyeten hoporlor almama gerek olurmu ? mesela alttakını alsam
    http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/viewsonic-va2212m-215-va2212m-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=65207

Alıntıları Göster
    MSI : 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART

COolER MASTER :RC-K380 600W MIDT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

SAPPHIRE : hd7870XT GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI

RV511 CORE İ3-380M 2.53GHZ-4GB DDR3-320GB-1024MB G315M-15.6''-DVDRW-CAM-BT-W7BAS (Samsung Laptop'ım)

Bu arada bu 2 sistem arasında kayda değer bir fark alıcam değil mi? Boşa harcamıyorum 1600 TL'yi:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kancalodi -- 29 Haziran 2013; 20:07:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kancalodi

COolER MASTER :RC-K380 600W MIDT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

SAPPHIRE : hd7870XT GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI

RV511 CORE İ3-380M 2.53GHZ-4GB DDR3-320GB-1024MB G315M-15.6''-DVDRW-CAM-BT-W7BAS (Samsung Laptop'ım)

Bu arada bu 2 sistem arasında kayda değer bir fark alıcam değil mi? Boşa harcamıyorum 1600 TL'yi:D

Alıntıları Göster
    yok mu yorumu olan arkadaşım son raddedeyim alıcam bu sistemi sonradan pişman olmiyim)

• quote:

yok mu yorumu olan arkadaşım son raddedeyim alıcam bu sistemi sonradan pişman olmiyim)

Alıntıları Göster
    ooncelıkle kendınden hoparlorlu monıtor bı ıse yaramaz cıkısı 1-2 vattır ve teneke gıbı ses verır ucuzda olsa hoparlor al
    yazdıgın amd sıstem guzel parasına gore uyum sorunu vs gozukmuyor alabılırsın
    ozellıkle oyunda laptobuna gore çağ atlamıs olursun
  • pegasus1881 kullanıcısına yanıt
    oyun kadar film ve video da oldukça izleyen bir insanım. Full görüntü
    kalitesini alabilirim sanırım değil mi? cunku artık oyunları oynatan sıstemler sanırım blu ray full hd falan oynatır rahatça dıye düşünüyorum.
    Şuanki laptopla 4gb üstü videoları ızleyemıyorum takılıor:(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni sistem için
    10 yıl önce açıldı
    Sistem İçin Öneri
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

oyun kadar film ve video da oldukça izleyen bir insanım. Full görüntü
    kalitesini alabilirim sanırım değil mi? cunku artık oyunları oynatan sıstemler sanırım blu ray full hd falan oynatır rahatça dıye düşünüyorum.
    Şuanki laptopla 4gb üstü videoları ızleyemıyorum takılıor:(
    hoparlor konusu sana kalmıs 10 lıradan basla 1000 lıralık z906 ya kadar gıder
    evet bluray mkv ne ıstersen ızlersın
    peki parçalar upgrade için uygun mu ? yani ilerleyen zamanlarda uyum sorunu yaşamayacak şekilde sistemi yükseltebilir miyim?
  • quote:

COOLER MASTER :RC-K380 600W MIDT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

SAPPHIRE : HD7870XT GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI

1600 TL civarı.

Deneyimli arkadaşların yardımlarıyla bu sistemde karar kıldım. İlaveten mouse, klavye, monitör, HDMI kablosu, monitör içerisinden cıkan ses, vga kabloları vs mevcut.

Ancak kasa içerisinde ihtiyacım olan başka kablo vs ihtiyacı var mı ? ne bilim DvD-rw falan da gerekli sanırım?. Eksikler için yardımcı olursanız sevinirim. Tabi sistem hakkında fikirlerinizi de almak isterim. Teşekkür ederim.

Sistemin gayet güzel kardeşim.. Ama aslında eksikleri var.. Ben yazayım, sen zamanla onları tamamlarsın..

DVD: ASUS DRW-24B5ST 24X DL SATA Siyah (Kutusuz) (Ekran kartı ve diğer ürünlerin driver larını kurarken, işletim sistemini yeniden yüklerken çok lazım olacak)

İşlemci Soğutucu: Cooler Master Hyper 212X (Bu opsiyonel, yani OC yapmayacaksan almayabilirsin bir süre, ama işlemcin daha sessiz ve serin çalışsın istiyorsan almanı öneririm)

Kasa Fanı: Xilence 120 mm Kırmızı-Siyah (arka çıkış için) (Alacağın kasada arka çıkışta, yani egzos çıkışında fan yok, bunu alman şart sistemle birlikte)

Bunlar dışında klavye, mouse, hoparlör gibi bileşenler senin isteklerine ve bütçene bağlıdır.. elindekiler iş yapar durumda değilse, alabilirsin tabi ki..

HDMI kablosu alacağın ekran kartıyla gelebilir, ancak Vatan'daki bilgilere göre kutuya dahil değil.. Sende yoksa yine alman gerekebilir..

• quote:

peki parçalar upgrade için uygun mu ? yani ilerleyen zamanlarda uyum sorunu yaşamayacak şekilde sistemi yükseltebilir miyim?
    evet uygun ılerde ıslemcı ve ekran kartı degısımınde sıkıntı olmaz
  • Angelmax kullanıcısına yanıt
    DVD: ASUS DRW-24B5ST 24X DL SATA Siyah (Kutusuz)

Evet bu parçayı bende listeme eklemiştim arkadaşın uyarısıyla cunku ben de dvd rw yok.

Kasa Fanı: Xilence 120 mm Kırmızı-Siyah (arka çıkış için)

Bu parçada 10 TL fazla bir yük olmaz bunu da ekleyelim.

İşlemci Soğutucu: Cooler Master Hyper 212X

Lakin bu parça 100 TL , sistem kurmanın sınırı yok ama bütçemizide zorlamayalım. Bu parçanın olmayışı benı sıkıntıya sokar mı ? OC yapmayı bılmıyorum. Yani ne durumlarda ihtiyac duyulur, ben duyar mıyım onu da bilmiyorum.

Diğer aparatlar bende mevcut. HDMI kablom var ama iyi bir HDMI kablon olmalı dedı arkadaşlar. Bendeki HDMI kablosu ıyı mı kotu mu bılemıyorum nasıl anlarım? 1.4 olması gerekıyormuş sanırım. Ama bendeki nasıl bilemıyorum:)
  • quote:

Evet bu parçayı bende listeme eklemiştim arkadaşın uyarısıyla cunku ben de dvd rw yok.

Lakin bu parça 100 TL , sistem kurmanın sınırı yok ama bütçemizide zorlamayalım. Bu parçanın olmayışı benı sıkıntıya sokar mı ? OC yapmayı bılmıyorum. Yani ne durumlarda ihtiyac duyulur, ben duyar mıyım onu da bilmiyorum.

Diğer aparatlar bende mevcut. HDMI kablom var ama iyi bir HDMI kablon olmalı dedı arkadaşlar. Bendeki HDMI kablosu ıyı mı kotu mu bılemıyorum nasıl anlarım? 1.4 olması gerekıyormuş sanırım. Ama bendeki nasıl bilemıyorum:)
    Cooler Master Hyper 212X bu oc yapılmayacaksa zorunlu degıldır ıslemcının kendı fanı vardır zamanla ses yapabılır ama dedıgım gıbı zorunlu degıl

ne gıbı durumlarda oc yapılmaya ıhtıyac duyuluyor? performans arttırmak ıcın oldugunu bılıyorum. Mevcut sistemim böyle bir ihtiyaç duyar mı ?
  • quote:

OC yapmayacaksan, bilmiyorsan daha iyi:) Sıkıntı olarak işlemcin yük altında biraz fazla ısınabilir, bir de fanı yüksek devirlerde çok ses yapacaktır.. buna katlanabilirsen, almana gerek yok.. Duyacağından emin olabilirsin..

elindeki HDMI kablonun kutusu üzerine bak, yazıyordur üzerinde versiyonu.. kutusu yoksa netten arayıp bulabilirsin:) Marka model ismiyle google dan arat, karşına çıkacaktır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelmax -- 29 Haziran 2013; 21:32:08 >

• quote:

ne gıbı durumlarda oc yapılmaya ıhtıyac duyuluyor? performans arttırmak ıcın oldugunu bılıyorum. Mevcut sistemim böyle bir ihtiyaç duyar mı ?
    suankı durumunda yok daha guclu ekran kartı aldıgında ıslemcının ona yetmedıgı durumlarda gerekır
    kutusu yok ki dostum ben bu hDMI kablosunu gecen sene tv mi aldıgımda beraber almıştım:) mavi kalın bir kablo sarmalı:)
    Bu arada bu sistem çok mu ses çıkarır ben sesten hiç haz etmem:( film izlerken düşünsene zar zar zar öttügünü:(
  • quote:

Bu arada bu sistem çok mu ses çıkarır ben sesten hiç haz etmem:( film izlerken düşünsene zar zar zar öttügünü:(
    ses olayı ıslemcı ve ekran kartı tam kullanıldıgında yanı oyunda cok fazla olur fılm ızlerken ıslemcı ve ekran kartı kullanım oranları dusuk olacagı ıcın fanda dusuk devırde calısacak ve bellı belırsız bı ses olacaktır
  • quote:

kutusu yok ki dostum ben bu hDMI kablosunu gecen sene tv mi aldıgımda beraber almıştım:) mavi kalın bir kablo sarmalı:)

Marka modeli de mi yok kardeşim? üzerinde yazıyordur..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.