Şimdi Ara

SİSTEM İYİ Mİ DEĞİŞİKLİK YAPILMALI MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni kasa topladım. Eski kasamdan çıkardığım işlemciyi kullanmaya devam ediyorum. Ama işlemcim 2.nesil. Kasayı yeni oyunları ultrada oynamak ve uzun ömürlü olması niyetiyle topladım. Kasa nasıl olmuş? Sizce işlemciyi değişmelimiyim gerek varmı. Götürür mü beni böyle? Yorumlarınızı almak istedim.

Kasa: CoolerMaster HAF912 Advance 80p 750w
    İşlemci : İntel core i7 2600 3.4 ghz
    Anakart : ASUS B75M-A
    Ekran Kartı : ASUS GTX970
    Ram : Kingston HyperX 16GB 1600Mhz CL9 XMP (1333 mhz olarak görüyor)
    SSD : Kingston 120GB HyperX FURY Sata 3.0 Cache SSD

İşlemci baya eski 2.nesil ve K serisi değil. Rami 1600 görmüyor biostan bir türlü ayarlıyamadım. Anakart 1600 mhz O.C ile 2200 destekliyor. Bu mhz muhabbeti oyunlarda etki yaparmı. FPS düşürür mü?

Yeni işlemci ve anakart almalımıyım? Alırsam ramleride 2400 mhz yapmayı düşünüyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xkerex -- 19 Aralık 2014; 13:40:58 >

• xkerex X kullanıcısına yanıt
    İşlemci iyi dokunma derim boşa para vermiş gibi bişey olursun yeni çıkan serilerden alcaksan kap bir tane şu an için hiç gerek yok. Sıkıntı yapıyor dersen ki yapmaması gerek işlemcinin fbs artırarak 3.7-3.8 ghz oclesen bile yeterli gelir.

Ram mhz düşük olması fpsyi pek etkilemez. 1600 mhz yapmak için ya anakartın XMP profile özelliğini açarak yapacaksın yada elle kendin bellek hızı gecikmelerini ve voltajını ayarlayıp aldığın belleğin ayarlarına göre 1600 mhzye çıkartacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 19 Aralık 2014; 13:49:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

İşlemci iyi dokunma derim boşa para vermiş gibi bişey olursun yeni çıkan serilerden alcaksan kap bir tane şu an için hiç gerek yok. Sıkıntı yapıyor dersen ki yapmaması gerek işlemcinin fbs artırarak 3.7-3.8 ghz oclesen bile yeterli gelir.

Ram mhz düşük olması fpsyi pek etkilemez. 1600 mhz yapmak için ya anakartın XMP profile özelliğini açarak yapacaksın yada elle kendin bellek hızı gecikmelerini ve voltajını ayarlayıp aldığın belleğin ayarlarına göre 1600 mhzye çıkartacaksın

Alırsam i7 4790k birde yanına asus z97-pro ramleride 2400 mhz cl11 ile değiştirmeyi düşünüyordum. İşlemci alırsam 4.nesil alırım en fazla.

Söylediklerim şuan size belirttiğim sistem için gereksiz mi? Ramlerdeki mhz olsun işlemcinin 4.nesil olması gibi. Söylediğiniz gibi boşuna para vermiş mi olurum?

İşlemci 3.8 ghzda kullanıp ramleri de 1600e çekersem yeni nesil oyunları en yüksek çözünürlükte bir kaç sene götürür mü beni?

Birde dediğiniz gibi XMP Profilini açtım biostan rami 1600 olarak ayarladım. Ama sarı renkli bir uyarı veriyor. cpu BLCK felan yazıyor. Overclock is failing diyor. CL ve voltaj ayarlarını elle mi yapmam gerekiyor? Ramim XMP özelliği var ama failed diyor. Peki yapmamı önerir misiniz? Yaparsam sanırım CL9 'dan daha yukarı bir değer alıcak. 1333 olarak kalmalımı? Çok soru sordum kusura bakmayın.

• xkerex X kullanıcısına yanıt
    Boşu boşuna israf olur hocam elinizdeki işlemci yeterli bence üstüne verceğin para karşılığında beklediğini almazsın gibime geliyor hala ölmedi i5-i7 2xxx serisi merak etme. Verdiğin paraya değcek anca intelin yeni çıkan 6 çekirdek performanslı bişey çıkarsa iş görür. Ram mhz olayına takılma 1600-2400 mhz arasında oyunda 1-2 fps fark olur fazla olmaz oyunda fpsyi artıran şey sistemdeki ramın hızı değil ekran kartının üstündeki belleğin hızı.

İşlemciyi 3.8 ghz oclediğiniz zaman büyük ihtimal cpu hızı %12 civarı artacağından bellek hızıda artar bu yüzden 1600x %12 = 1800 mhzlere yaklaşır bellek hızları. Bu yüzden bellekleri 1333 mhzde bırakıp fsb artırarak 3.8 ghz yap işlemciyi. Zaten %11-12 bellek hızı artacağından 1333 mhz x %12 = 1500 mhzlere hızı yaklaşıcak merak etme sonra sen elle 1600 mhzye verilen voltaj ve bellek zamanlamalarını uygula 1500 mhzde olsa çalışır zaten.Xmp profili hata veriyor demişsin mümküne biosunu güncelle yada bi biosu sıfırla hata vermemesi gerek yada elle ayarlıcaksın hocam ramının marka modelini googleye yazıp üreticinin sitesinden öğren zamanlamalarını falan. Mesela yazar 9-9-9-24 1.5 V 1600 Mhz onu biosta uygulaman gerek onu ama bilene bir sor şimdi ben pek hatırlamıyorum.

Tabi oc yaparken 3.8 ghz attın mesela prime95 testine bakıp stabil mi bakmak lazım. Stabil değilse voltaj vermek gerekir fakat ne kadar voltaj o kadar ısı demek işlemci soğutucunuz yoksa sıcaklıkları iyice kontrol ederek oc yapın. Oc olayında çok ciddide değildim açıkcası sıkıntı yaşatmaması gerek o cpunun size eğer sıkıntı yaşıyorsanız oc yapın. Oyun içinde cpu-gpu kullanımları ve ocyi iyice araştırıp bilinçli olarak yapın ona göre oc yapıp yapmamaya karar verin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Sistem Alınır mı?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.