Şimdi Ara

SISTEM ICIN YARDIM IQ YUKSEK ARKADASLAR GELIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bı projem ıcın fıkır lazım

    Agırlık arttıkca asagıya kayan sıstem lazım mesela 10kg oldu mu 1 kat asagıya ıncek platform

    Sonra bı daha 10 kglık bısey koyduk mu asagıya ınıcek sıra sıra ama 9 kg koyduk mu kıpırdamıcak

    Anlatabıldıysem ne mutlu BU KONUYU TARTISALIM LUTFEN ONEMLI YARDIMCI OLAN HERKESE SIMDIDEN TESEKKURLER

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Aslında basit ama uygulamasını yapamazsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • agirlik koyacagin seyin altindan uzanti cikicak uzun ve disli bir seye takili olucak esneme v.s. ayarlanip tam 10 kg gelince bi altaki disliye kayicak sabah sslerler desteklerim belki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • k2fg9 kullanıcısına yanıt
    Neden

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • elfgözlülegolas kullanıcısına yanıt
    Beklıyorum ss lerı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yay dostum.
    Esneyebilen herhangi bir obje, ucuna bagli platform.

    Hatta hazir yapilmisini soyleyeyim, suspansiyon sistemi.

    iq:75 bu arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mephalay -- 14 Haziran 2016; 12:10:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • afklm A kullanıcısına yanıt
    Mukavemet hesabı yapman lazım. Çökmeyi hesaplayabilmek için. 10 kg yük, 20kg yük, 30kg yük vs için. Daha da zeki isen bunu sonsuz defa yapacak mekanizma yaparsın. :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Yalnız dedıgımle bunun alakası yok ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • k2fg9 kullanıcısına yanıt
    5sütun olsa yeter yani 50kg tasısın max atıyorum bunu nası yapıcaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • afklm A kullanıcısına yanıt
    Benim dediğimi yapamazsın zaten de daha basit bir yolu var. Halata ağırlığı ölçecek bir loadcell takacaksın. Her 10 kg'da bir belirli miktar ip salacak. Bu kadar basit.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su değirmeni gibi bir tasarım yapabilirsin. Her bir kanada su taşıyacak oval yuzey yerine duz bir zemin koymalısınız.

    İlgili ağırlığa ulaşmadan çark donmeyecek şekilde bir çıkrık mekanizmasıyla iş yapar gibime geldi.

    Jac and dexter plesaure oynarken gördüm. İq ile ilgisizdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu çok basit.. soruyu okur okumaz aklıma bir fikir geldi bile..Dişlilerle falan uğraşmana gerek yok..Makara sistemi ile çok rahat bir şekilde yaparsın...Şimdi sana cizemem ama anlatabilirim sen cizersin artık..

    Bi kazan olsun kazanın ortasından bir zincir makaranın sağ ucuna bağlı olsun,, sol ucuna ise 9.9 kg lık bir ağırlık konsun ve bir desteğin üzerinde olsun o agırlık...Ve sol taraftaki halat gergide olsun,, sistem dengedeyken kaldırmıycak ama gergide olcak...Tabi burda kazanın agırlıgı makara agırlıgını falan ihmal edıyorum sadece sana mantıgını anlatmak ıcın..

    Neyse sen 10kg lık kuvvet kodugun anda 10 ≠ 9,9 oldugundan tam 10 kg koyarsan harekete gececek..Ve sol tarafda destegın uzerınde duran 9,9 kg lık agırlıgı kaldırmış olcak..Aşagı yukarı 1N luk kücük bir kuvvetle hıc sarsılmadan aşağı dogru ınıse gececek...Ta ki sol tarafdaki 9.9 luk agırlık makaraya carpana kadar...Makaraya carptıgında artık senin kazanın hareket etmiycek...Şimdi bu makarayıda tam ortasından tutan bir başka makara olacak bunun üstünde..Onunda sol tarafında 29,8 kg lık bir agırlık bir destegin üzerinde gergin bir şekilde bekliyor...Sen tekrar 10 kg koydugunda bu sefer 29.9≠29.8 oldugundan yıne 1N luk kuvvetle bu sefer tekrar yukarı cıkmaya başlıycak..Sen eger 9.9 kg koyarsan hic hareket dahı etmıycek..Hareket etmesi icin tam da istedigin gibi 10kg koyman lazım...Bu sistemi ve bu mantıgı makara üstüne makara koyarak istedigin kadar yapabılırsın...Mantıgı bu şekilde cok kolay..Püf noktası destekli bulunan bir agırlıgı sadece senın koyacagın agırlık kaldıracak..Bu kadar basit bi mantıgı var yani..

    Hatta sistemden tüm yuku alsan bile bu sefer butun makaralar hareketlerine başlıycaklar ama ilk en yukardaki agırlık kendi desteğine ulaşacak cunku o daha buyuk bir agırlıkla cekıyo...Makaraların sol tarafındaki uzunlukları aynı yaptıgın anda yukardan aşağıya dogru makaralar sırasıyla yerlerıne gelecekler tekrar..Böylece yine sarsılmadan bir asansör misali sistem tekrar kendi kendine dengeye cıkacak...



    Bide basitce formülize edelim

    makaranın sol tarafında bulunan agırlık = kazanın agırlıgı+ (senın koyacagın 10 kg) + (Makara agırlıgı x (makara sayısı-1))

    Buradan sol tarafa koyacagın agırlık 10kg +kazan agırlıgı cıkar..Fakat sen bundan tam 100 gram daha fazla koycaksın boylece eşitliği bozan kuvvet küçük 1n kuvveti olacak...

    Taki soldaki agırlık makaraya carptıgında artık halat hareket etmıycek ..ve bu makarayı ortasından tutan üstteki makaranın tutması gereken agırlık

    en alttaki makaranın soldaki agırlıgı + kazan agırlıgı+ makara agırlıgı+ (senın koydugun 10kg)+(senın tekrar koyacagın 10kg)

    boylece yukarıdaki 2. makaranında soluna koyacagın agırlıgı yıne bulmus olcaksın..Böylece Bu agırlıkdan 100 gram daha fazla koyunca sistem gene 1n luk kuvvetle hareket edecek..Duyarlılıgı 1N seciyorum cünki sen kazana 10 degılde 9.9 kg koyunca hareket etmemesi icin..

    Yani tamda istediğin şey hiç sarsıntı bile yapmadan hemde bıraktıgında geri dönüşlü bir şekilde hareket edecektir....

    makaranın sol tarafdaki ip uzunluklarını ne kadar secersen sistemde o kadar hareket eder..1m ayarlarsan ..5 etapda aşagı yukarı 5 m lik bir sistem den söz edebiliriz...Yani aslında bu mantıgı anlaman ıcındı...Bu mantıkdan şaşmadan sabit makara yerıne hareketli makara ve palangalardan yararlanırsan bu sefer makaraların hareketlerinide kısaltmıs olursun sistem daha oturaklı olur....




  • gerekenler, dijital agirlik olcer, agirlik olcerden agirligi okuyan ve bilgisayara baglayan sensor, bir kat asagiya inecek demissin, ilgili katlar, bilgisayara baglanacak fren ve makara sistemi( asansor benzeri bir sistem)

    mantik: dijital agirlik olcer olcutugu agirligi sensorler araciligi ile merkezi bilgisayara yonlendirecek. bilgisayar veriyi okuyacak ve eger agirlik 10 kg den fazla ise fren ve makara sistemini bir kat boyunca salacak ve gerekli salinimdan sonra tekrar sistemi frenleyecek.

    ----------
    bu da geyik olsun

    SISTEM ICIN YARDIM IQ YUKSEK ARKADASLAR GELIN




  • elektronik yapman lazım yoksa çok vakit kaybedersin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.