Şimdi Ara

Sistem için uygun zaman ? (2.000liralık)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar selamlar sene başından beri Sistem Tavsiyeleri konusunu takip ediyorum ve bir süredir para biriktiriyorum üniversiteler açılana kadar(ekim) tahminen 1.500 civarı param olur kıyıdan köşeden harçlıkta alırsam 2.000 liraya bir sistem oluşturmayı düşünüyorum. Uzun süredir takip ettiğim için zaman içerisinde ekipmanlar değişiklik gösterdi ve özellikle son zamanlarda doların uçuşa geçmesiyle rahatlıkla i5'li vs. topladığım sistem fiyatına artık i3 zor toplanıyor.

Önümüzdeki süreçte sistem toplamak için en uygun zaman hangi aylar ve ya aralıklar olabilir bunu öngörmemiz mümkün mü ? Yeni bilgisayar bileşenleri yılın hangi aylarında çıkar ? Bu ürünler eskilerinin fiyatlarında oynama yapar mı bunu bilmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim..

Bu arada fiyatlar şu anki durumda seyir ederse şöyle bir sistem yaptım sizce ne tür değişikliklere gidilebilir ?
    i3-4160 ve ya bütçeyi zorlarsam i5-4460 CPU
    r7 265 2gb EKRAN KARTI (i3 seçersem ekran kartı r9 270 seçilebilir)
    Kingston hyper-x 4gb 1600Mhz RAM
    h81M-p33 ANAKART
    wd 500gb HDD
    zalman z3 plus + zalman zm500le ve ya coolermaster rc350(500w) KASA
    aoc 21.5 monitör e2270swn
    bir adet dvdrw
    bilgisayarı oyun için toplayacağım, fakat ben sadece tarayıcıdan oynanan bir savaş oyunu oynuyorum(DarkOrbit). şu anki kullandığım laptopta intel hd graphics(32bit) var ve savaş esnasında 10 fps alıyorum (max:60fps alınıyor). Haliyle bu tip bir sistem bana yeter de artar 3-4 sene de güncel oyunları oynatır diye düşünüyorum(son oynadığım oyun Gta San Andreas )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TsuBLK -- 29 Haziran 2015; 3:58:24 >

• Sistemin gayet guzel olmus Darkorbit oynuyorsan butceden rahatlikla kisabilirsen.Benim sistemime bak mesela.Senin icin cok daha uygun olacagini dusunuyorum.Ekran kartina ihtiyacin yok zaten.Mesela ben ekran kartsiz onboard olarak cs:goda 50 55fps araliklarinda deger aliyorum.Gereksiz masraftan kacin hdd yerine ssd almani oneririm.İstersen i5 al ilerisi icin daha iyi olur ama i3 4160la bile tarayici ustunden herseyini sikintisiz halledersin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sistemini inceledim nerdeyse aynı şeyleri toplayacağım eğer i3 tercih edersem , oyun tarayıcı üstünden oynanıyor fakat son zamanlarda yapılan güncellemeler özellikle grafik yönünden çok çeşitli bu yüzden ekran kartına da ihtiyaç duyarak 2gb lık(alt seviye) r7 265 tercih ettim.
    Peki bu sistem ile oynadığın güncel oyun ve kullandığın ne tür programlar var? Performansı yeterli mi yani ?
    Aldıktan 1-2 sene sonra şurasını yükselteyim burasını yükselteyim gibi bir derde girmek istemiyorum açıkcası , (RAM hariç )

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8.500TL ye kadar Araç Tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.