Şimdi Ara

Sistem Hazır Siparişi Vericem Artık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Öncelikle bu forumda yardım eden arkadaşların elleri dert görmesin.
    Hepsinden allah razı olsun, diyorum ve alıcağım sistemi gostereyim.

INTEL Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci

MSI Z87-G45 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart

ASUS GTX760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı

GSKILL 8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram

SEAGATE 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

ASUS DRW-24F1ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI

SAMSUNG 23" S23C350H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

THERMALTAKE COMMANDER 700W PENCERELİ MidT ATX SİYAH KASA

Arkadaşlar sistemim böyle son hali bu daha değişiklik yapmak istemiyorum artık 2 3 haftadır herkezi yordum farkındayım.
    Ssd almadım 5 6 ayda bir değiştirmem gerekiyor veya 1 sene gitmiyormuş değiştirmen lazımmış o yüzden vazgeçtim ben parayı yoldan bulmuyorum.
    İşlem çok yaptığım için bana gitmez kısacası. o yüzden vazgeçtim.

Bu konuyu açmamın asıl sebebi kasayla ilgiliydi.

1- Aldığım parçalar kasaya rahatlıkla sığarmı

2- Kasada üst 2 fan ve alt 1 fan eksik geliyor 2 fan alıp üst 1 alt 1 ile soğutmaya destek atmak istiyorum. THERMALTAKE THUNDERBLADE 120MM KIRMIZI LED KASA FANI
    Veya sizin önerebilceğiniz fan varmı uyan ve kaliteli birşey.

3- İşlemci soğutucusu gereklimi gereksiz ise hiç masraf etmeye gerek yok. zaten kasa daki fanlar soğuk tutmaya yeterli gelicektir.
    Baktımki işlemci baya ısınıyor son çare soğutucuda alırız.

4- bu sisteme gücü yeterlimi güç kaynağının. ben araştırdım gerçek gücü 650W veriyormuş doğrumu acaba ?
    80plus flanda istemiyorum yesin yiyeceği kadar elektrik

sistemimde usanmadan bıkmadan emeği geçen arkadaşların ellerine kollarına sağlık...

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AyhanGüler -- 19 Ocak 2014; 22:59:34 >

• Kim demiş SSD 5-6 ayda değiştirmek gerekli diye
    1 yıldır kullanıyorum neredeyse performansta düşüş bile yaşamadım.
    Sisteme gelince gayet güzel olmuş SSD şart tabiki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marc Marquez -- 19 Ocak 2014; 23:07:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Ryzen 5 7500F | Sapphire Nitro+ RX 9070 XT | MSI Pro B650-S Wifi | Patriot Viper Venom DDR5 32GB (2 x 16GB) 7200MHz | Samsung 990 Pro With Heatsink 2 TB NVMe M.2 SSD | Cooler Master MB520 ARGB Mesh | Raijintek Cratos 850W | DeepCool LE360-V2 | Philips Evnia 27M2N5500
  • quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Kim demiş SSD 5-6 ayda değiştirmek gerekli diye
    1 yıldır kullanıyorum neredeyse performansta düşüş bile yaşamadım.
    Sisteme gelince gayet güzel olmuş SSD şart tabiki.

SSD (İngilizce: Solid State Drive Türkçe: Katı Hâl Sürücüsü), veri depolamak için geliştirilmiş mekanik disklerin yerini alacak veri depolama aygıtıdır.

2.5�boyutlarında geleneksel bir Sabit diskin açılmış hali(solda) ve bir Katı hal sürücüsü (sağda).Mekanik disklerdeki artan RPM (revolutions per minute) daha fazla performans ve beraberinde sıcaklık problemi de getirmiştir. Problemlerin çözümünde kullanılan teknikler artık son limitlerine gelmiştir. Mekanik diskler artık yerini yavaş yavaş kendisinden tamamen farklı ve potansiyeli oldukça yüksek olan SSD sürücülere bırakmaktadır.

Hiçbir hareketli parça sahibi olmadıkları için sessiz ve daha az güç tüketimine sahip olan SSD'ler ayrıca daha fazla veri güvenliğide sunmaktadır. Mekanik disklere göre %150'ye varan daha hızlı çalışma performansına sahipler. Günümüzde şu ana kadar üretilen SSD'ler 1 TB'a kadar veri depolama kapasitesi sunmaktadırlar.(Fiyatida epey tuzlu...)

#Avantajları:
    - Hızlı başlangıç.
    - Hızlı veri erişimi.
    - Hareketli parça olmadığı için sessiz çalışma şekli.
    - Az enerji tüketimi ve az ısınma.
    - Hareketli parçalar olmadığı için daha fazla mekanik dayanıklılık.
    - Normal harddiske göre daha az yer kaplama.
    - Yazma ve okumada daha az hata.

#Dezavantajları:
    - Pahalılar.
    - Normal harddisklere göre kapasiteleri az
    - Ömürleri çok çok kısa...

MLC ve SLC yonga tipi nedir? :

Single-level cell ya da kısa adı ile SLC flash bellek her bir hücrede 1 bit veri saklar. Multi-level cell ya da kısa adı ile MLC flash bellek her bir hücrede 3 ya da daha fazla bit veri saklar.

SLC tabancı ürünler daha kısıtlı depolama alanı sağlarken , yüksek performans sunar.
    MLC tabanlı ürünlerin ise hacimleri SLC tabanlı ürünlere göre daha geniş fakat performans olarak daha düşüktür.

SSD'lerde düzensiz performans sorunu nedir?

SSD'lerin uzun süreli kullanımda hızla yıprandığını ve gittikçe yavaşladığını görecek oluruz.
    Flaş bellekler kullanımla birlikte yıprandıkça bazı hücreler bozulmaya başlıyor. İster SLC olsun, ister MLC, hücrelerin ancak belirli bir silme ve yazma işlemi kaldıracak kadar ömrü oluyor . Hücrelerin bozulmadan önce kaç silme ve yazma işlemi kaldırabildikleri değişiyor .

Tüketicilere ulaşan SSD'lerde ortalama silme-yazma ömrü 10.000 işlem civarında. Eh SSD'lerin çok yüksek kapasiteli olmadığını ve bu yüzden dearşiv amaçlı alınmadığını, düşünürsek, sık sık yazma ve silme işlemi olacaktır. Bu da demektir ki bütün SSD kullanıcılarını derinden etkileyen bir sorunla karşı karşıyayız.

Çözüm ise yükü bütün diske dağıtan bir aşınma seviyeleme sistemi oluyor. Orijinal ismi: Wear Levelling Algorithms.
    Yazılacak veriler, ne kadar dolu olursa olsunlar diskteki bütün hücrelere dağıtılıyor. Böylece belli hücrelerin erken yıpranıp bozulmasının önüne geçilmiş oluyor. Bir SSD'nin ömrü bu teknik sayesinde büyük miktarda uzatılabiliyor. Hücre doluluğunu ise birazdan anlatacağız.

Yükü dağıtan bu sistem olmasa, yoğun kullanılan bir SSD'nin ömrü 6 ay kadar kısa olabilir. Bu sistemle ise diskin ömrü 5 ila 10 yıla kadar uzuyor. Bu kazancın bedeli de veri sabit disk geneline dağıtıldığı için performans düşüşü oluyor. Anlayacağınız disk fragmantasyonu, farklı sebeplerden de olsa ne yazık ki SSD'leri de etkileyen bir sorun. Özellikle Intel'in X25-M modeli bundan oldukça kötü etkilenenler arasında yer alıyor.

SSD kullanırken nelere dikkat etmeli?

Birincisi en önemli tavsiye aslında Windows 7 kullanmak. Çünkü şu anda SSD'leri tanıyarak ona uygun performans optimizasyonlarını otomatik yapabilen tek işletim sistemi Windows 7. O nedenle mümkünse hemen Windows 7'ye geçmek çoğu sorununuzu çözebilir. Bunlardan ilki Windows 7'nin TRIM özelliği. SSD'lerin iç yapılarına ve veriyi saklama şekillerine pek girmeyeceğim fakat bilinmesi gereken ufak bir senaryo var. Diyelim ki elinizde SSD'de yazılı bir dosya var ve bunda değişiklik yaptınız. SSD'lerin gelen işleyiş şeklinde bu dosya eski yazıldığı yerden alınır, değişiklik yapılır ve yepyeni bir yere yazılır! Eski yer ise öyle kalır! Taaa ki diskteki boş yer bitene kadar. Tabi burada "boş yer" derken fiziksel boş yerden bahsediyorum. Aslında dosyanın eski yeri "boş" olarak işaretlenmiştir fakat boş değildir. Durum böyle olunca disk tamamen bir kere kullanıldığında sonraki işlemlerde yavaşlamaya başlar çünkü artık "boş" yer kalmamış ve eskiden veri bulunan "boş" olarak işaretlenen yerler kullanılacaktır. Eh bu yerler kullanılırken ilk önce gerçekten silinmeli sonra yeni veri yazılmalıdır. Bu durum diskin bir süre sonra yavaşlamasına neden olur. TRIM işlemi diskteki "boş" olarak işaretlenmiş yerlerin gerçekten boşaltılması anlamına gelir. Bu işlem (SSD Firmware'i destekliyorsa) Windows 7 tarafından otomatik yapılır. Bazı SSD üreticileri ayrı TRIM programları veriyorlar ve onları belirli aralıklarla bilgisayarınızda çalıştırmanız gerekiyor.

SSD alırken nelere dikkat etmeli?

Tabi önce bir fiyatına dikkat etmeli Smile Sonra kasadan dönmemekte fayda var. Hala epey tuzlu rakamlarla satılıyor ve eğer bir SSD sahibi olacaksanız elinizdeki 500GB'lık 5400 rpm'den vaz geçip belki de 64 GB'a geçmeyi göze almalısınız çünkü yüksek kapasitedeki SSD'ler daha da yüksek fiyatlarla geliyor.

Kapasitesi aynı olup arasında büyük fiyat varkı olan SSD'ler bulmanız da olası. Bu SSD'lerin arasında en önemli fark genelde SLC (Single Level Cell) ve MLC (Multi Level Cell) kullanmaları oluyor. MLC'ler genelde daha ucuz, yüksek kapasiteli ve büyük veri yığınlarını saklamakta iyiyken SLC'ler ise daha pahalı ve veri yazmada daha hızlıdır. Ayrıca SLC'ler fiziksel anlamda da daha dayanıklı disklerdir ve daha az enerji tüketirler. Daha teknik detaya girmek gerekirse SCL'ler her bir cell'de 1 veya 0 şeklinde iki değer (1bit) saklanabilirken, MLC'lerde 00, 01, 10, 11 gibi dört durum (2bit) saklanabilir. Cell'lerde veriler elektriksel olarak saklandığında göre bu durum farklılıkları ancak elektriksek yük farkları ile oluşturulabilir ve durumlar arasında farklar MLC'lerde daha az tutularak 4 durum yaratılır oysa bu fark 2 durum oluşturulurken çok daha yüksektir. Bu nedenle SLC'ler daha güvenli ve hızlıyken MLC'lerde bir veriyi okumak için daha yoğun işlem yapılması gerekir. Unutmadan; MLC disklerin ömrü de genelde 10 kat daha kısa olur.

[Alıntıdır...]

ÖZET GEÇ DİYENLER: SSD alıcaksanız şimdi almayın,niye derseniz kullanım ömürleri kısa,alan kapasiteleri az ha yukarıdaki anlattıgım gibi ömrü 5-10 sene yapabilirsiniz fakat hızınız düşücektir...

Kardeşim bu yazıyı oku. ben bu forumda paylaşıldı.

• Sistem gayet güzel şimdiden hayırlı olsun. Sorularına gelelim 1 evet parçalar rahatlıkla sığar. 2 fan almak sana kalmış ledli fanlar vesaire hosuna gidiyorsa alabilirsin. ama ben olsam sesi az hava akım gücü fazla fan alırım 2üste bir alta herbirini 5-7v arası çalıştırırım bu şekilde kasadan çıt çıkmaz soğutmada gayet yeterli düzeyde olur. 3 İşlemci soğutucusu o.c. yapmayacaksan yeterlidir ancak k serisi alınıpda o.c. yapılmadan durulurmu bilinmez :) 4 Bu kasayı biliyorum güzel ancak psuda 80bronze sertifikası yoksa alınmaz ucuz alırken 6-7ayda faturadan çıkar para fazlası ile. Kanın içindeki psu buhttp://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001776 Almanı tavsiye etmem eski sayılmaz ancak yeni bir modelde değil birde 2012de 12. ayda bu kasanın fiyatı vatan bilgisayarda 221 lira idi.
    MB: Gigabyte 970A UD3P l CPU: AMD FX X8 8320 3.5Ghz-(4.5Ghz) l GPU: Sapphire R9 280x Tri-X OC 3GB 384Bit (1100Mhz-6400Mhz) l RAM: Gskill 8Gb (2X4Gb) Ripjawsx DDR3 1866Mhz Cl9 1.5V Dual l SSD: OCZ 120GB TRION 100 Serisi l HDD: WD 3.5" 1TBx2 Caviar Blue RAID 0 2TB l
    DVD Sürücü: Asus 3.5" HDD Kutusu l PSU: HIGH POWER 80PLUS 750W 80 Bronze l Kasa: Zalman Z11 Neo Mid Tower Siyah l Soğutucu: Deep Cool Neptwin V2 l Keyboard: Logitech G103 l Mause: A4 TECH F7 V-TRACK l Fan: 9 Adet 12cm, 3 Adet 9.6cm, 2 Adet 8cm l
    Monitör: HP x22 LED 21.5" 2ms l Web Camera: A4 TECH PK635K l Speaker: Logitech X530 5.1 l Kulaklık: SONY MDRV55R AE Kafa Bantlı – Creative Ep630 Kulak İçi l Modem: Yaşayan 4 portlu bir ceset l

• quote:

Orijinalden alıntı: Marc Marquez

Kasayı 300R 600W 80+ yapın ve direk alın.

Kasa iyi değilmi kardeşim.

Ben vatandan toplu şekilte almak istiyorum vatanda önerebileceğin kasa varmı aslında ben kasayı beğendim bu gitmezmi yaa.
    Vallaha her konu açtığımda birşeyler eksik çıkıyor..
    MB: Gigabyte 970A UD3P l CPU: AMD FX X8 8320 3.5Ghz-(4.5Ghz) l GPU: Sapphire R9 280x Tri-X OC 3GB 384Bit (1100Mhz-6400Mhz) l RAM: Gskill 8Gb (2X4Gb) Ripjawsx DDR3 1866Mhz Cl9 1.5V Dual l SSD: OCZ 120GB TRION 100 Serisi l HDD: WD 3.5" 1TBx2 Caviar Blue RAID 0 2TB l
    DVD Sürücü: Asus 3.5" HDD Kutusu l PSU: HIGH POWER 80PLUS 750W 80 Bronze l Kasa: Zalman Z11 Neo Mid Tower Siyah l Soğutucu: Deep Cool Neptwin V2 l Keyboard: Logitech G103 l Mause: A4 TECH F7 V-TRACK l Fan: 9 Adet 12cm, 3 Adet 9.6cm, 2 Adet 8cm l
    Monitör: HP x22 LED 21.5" 2ms l Web Camera: A4 TECH PK635K l Speaker: Logitech X530 5.1 l Kulaklık: SONY MDRV55R AE Kafa Bantlı – Creative Ep630 Kulak İçi l Modem: Yaşayan 4 portlu bir ceset l
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AdamRtm kullanıcısına yanıt
    Böyle diyorum ve demeye devam edeceğim bu arada sSD markasi neydi

• İslemciyi ve anakarti asagidakiler yapip ekran kartini AMD R9 280X yapabilirsin. Yok boyle alacaksan boylede iyi fakat yerinde olsam o ekran kartini almazdim. Oyunlarda 75 derece oluyor, o.c yapilmiyor. Sogutmasi pek iyi degil ve asus bu kartin yenisini cikardi. Sogutucuyu buyuttu 2x 6pin koydu vs. Ben olsam 20 TL fazla verir MSI GTX760 GAMING alırdım.

AMD FX-8320
    Asus M5A97 R2.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a7v8x -- 19 Ocak 2014; 23:13:41 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marc Marquez -- 19 Ocak 2014; 23:14:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Ryzen 5 7500F | Sapphire Nitro+ RX 9070 XT | MSI Pro B650-S Wifi | Patriot Viper Venom DDR5 32GB (2 x 16GB) 7200MHz | Samsung 990 Pro With Heatsink 2 TB NVMe M.2 SSD | Cooler Master MB520 ARGB Mesh | Raijintek Cratos 850W | DeepCool LE360-V2 | Philips Evnia 27M2N5500
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdamRtm

Sistem gayet güzel şimdiden hayırlı olsun. Sorularına gelelim 1 evet parçalar rahatlıkla sığar. 2 fan almak sana kalmış ledli fanlar vesaire hosuna gidiyorsa alabilirsin. ama ben olsam sesi az hava akım gücü fazla fan alırım 2üste bir alta herbirini 5-7v arası çalıştırırım bu şekilde kasadan çıt çıkmaz soğutmada gayet yeterli düzeyde olur. 3 İşlemci soğutucusu o.c. yapmayacaksan yeterlidir ancak k serisi alınıpda o.c. yapılmadan durulurmu bilinmez :) 4 Bu kasayı biliyorum güzel ancak psuda 80bronze sertifikası yoksa alınmaz ucuz alırken 6-7ayda faturadan çıkar para fazlası ile. Kanın içindeki psu buhttp://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001776 Almanı tavsiye etmem eski sayılmaz ancak yeni bir modelde değil birde 2012de 12. ayda bu kasanın fiyatı vatan bilgisayarda 221 lira idi.

O.C yapmadan anlamadığım için sıkıntı yok ozaman.
    O.C siz kullanıcam bilgisayarı kasmaya gerek yok.

Sizin dedğiniz gibi 3 fan alırım ozaman.
    Elektirik tüketimi hakkında yaksın yakacağı kadar önemli değil.
    Söylemesemde olurdu fakat söyleyeyim evimde kullanmıyacağım iş yerinde elektrik bedava olduğu için sıkıntı yok
    iş yerimde şantiye kendime özel karavanım var. kısacası elektrik yaksın sorun olmaz. fakat sisteme zararı varmıdır ?

Teşekkürler..

• Kasayı xigmatek assasins black editions 80plus 700w ile değiştir

• quote:

Orijinalden alıntı: a7v8x

İslemciyi ve anakarti asagidakiler yapip ekran kartini AMD R9 280X yapabilirsin. Yok boyle alacaksan boylede iyi fakat yerinde olsam o ekran kartini almazdim. Oyunlarda 75 derece oluyor, o.c yapilmiyor. Sogutmasi pek iyi degil ve asus bu kartin yenisini cikardi. Sogutucuyu buyuttu 2x 6pin koydu vs. Ben olsam 20 TL fazla verir MSI GTX760 GAMING alırdım.

AMD FX-8320
    Asus M5A97 R2.0

Hocam sistemin içinde bir değişiklik yapmıyacağım teşekkür ederim yinede..

Orijinalden alıntı: xxx187

Kasayı xigmatek assasins black editions 80plus 700w ile değiştir

Zaten ilk terciğim sizin önerdiğiniz kasa idi sonradan vazgeçip daha ucuza coler master seçtim.
    Sisteme bir zararı yok ancak 12v kanalı da kaliteli akım vermiyor v1 ve v2 ye bölmesi sorun olabilir. yine bu kasayı alabilirsiniz ama psu suz modeli varsa onu alın psu yu sonradan alın ama bu şekilde pahallıya gelir. Hızlı aldan bakabilisiniz kasalara belki orada 700-750 seçenekleri arasında beğendiğiniz olabilir kendi kasamıda önerebilirim size suan 350lira sanıyorum 750w tek kanaldan da 630w verebiliyor du 12v da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AyhanGüler

quote:

Orijinalden alıntı: a7v8x

İslemciyi ve anakarti asagidakiler yapip ekran kartini AMD R9 280X yapabilirsin. Yok boyle alacaksan boylede iyi fakat yerinde olsam o ekran kartini almazdim. Oyunlarda 75 derece oluyor, o.c yapilmiyor. Sogutmasi pek iyi degil ve asus bu kartin yenisini cikardi. Sogutucuyu buyuttu 2x 6pin koydu vs. Ben olsam 20 TL fazla verir MSI GTX760 GAMING alırdım.

AMD FX-8320
    Asus M5A97 R2.0

Hocam sistemin içinde bir değişiklik yapmıyacağım teşekkür ederim yinede..

O.C yapmayacaksaniz o anakart ve ''K'' serisi carpan kilidi acik islemcide gereksiz.

Sistem senin, kullanacak kisi sensin. Sen bilirsin, teklif var, ısrar yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Yaziyi çekinmeden okudum.ben SSD te windows dışında hiçbirşey yüklemediğimden SSD performansı nı koruyor olmalı..

Kardeşim ben alırsam Ssd yi Sadece C olarak ayarlıcam sistemi ve 2 3 tane oyun kurucam içine.
    Bitirdiğim oyunları ise silip yeni oyun yüklücem. baya ilem yapıcam yani 3 günde bir silip yükleme işlemi yapıcam.

Bilmiyorum gerekirse sistemi aldıktan 1 ay sonrada alma şansım var. o 1 ay içinde iyi araştırma yaparım...

Orijinalden alıntı: AdamRtm

Sisteme bir zararı yok ancak 12v kanalı da kaliteli akım vermiyor v1 ve v2 ye bölmesi sorun olabilir. yine bu kasayı alabilirsiniz ama psu suz modeli varsa onu alın psu yu sonradan alın ama bu şekilde pahallıya gelir. Hızlı aldan bakabilisiniz kasalara belki orada 700-750 seçenekleri arasında beğendiğiniz olabilir kendi kasamıda önerebilirim size suan 350lira sanıyorum 750w tek kanaldan da 630w verebiliyor du 12v da.

sizin kasanız hangi markaydı acaba ?
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.