Şimdi Ara

Sistem Hakkında Bir Sorum Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni topladığım sistem hakkında bir soru sormak istiyorum.Sistem şu,

i5 2500k 3.3@5.2 ghz günlük overclock
    Asrock Z77 Extreme 4 Anakart
    16 gb G.skill ddr3 ram
    Aerocool Xpredator kasa
    Corsair H100 soğutma sistemi

Şimdi bu sistemi 2 sene falan kullansam(Ekran kartı belli değil henüz eski kartım garantide o neticelencek GTX670 olabilir) ondan sonra ddr4 ramler gelince(Seneye gelicekte herhalde seneye hemen upgrade yapmam) yeni işlemci anakart ve ddr4 ram alsam nasıl olur sizce?

2 sene az bir süremi dahada kullanmalımıyım?Performans olarak aslında 3-4 sene götürür ama 2 sene sonra ddr4 e geçmek iyi olabilir diye düşünüyorum.

Zaten Kasa ve soğutma ömürlük gibi bir şey patlayıp bozulana kadar ikisinede dokunmam bir daha

Kısacası aklımdaki plan bu , sizlerede bir danışayım , fikirlerinizi alayım diye düşündüm

Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebo -- 21 Haziran 2012; 16:16:08 >

• AMD ve Intel'in yol haritalarında DDR4 desteği için 2014 yazılı. 2 sene sonrası için şimdiden kafa yormak bilgisayar dünyasındaki en faydasız işlerden biri. hepimiz evimizde ARM işlemcili android makinalarda takılıyor da olabiliriz 2 yıl sonra

5.2ghz günlük overclock dediğin şey iddialı biraz, günlük dışında anlık overclock hedeflerin de mi var?

Soğutucu olarak da Thermalright Macho öneririm , H100'den çok daha sessiz, 3'te biri fiyatına ve daha iyi soğutuyor:http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/thermalright-hr-02-macho_5.html#sect0

• Macho ile 5.2 kullanıyorum zaten H100 aldım yolda ,

H100 den iyi değil H80 e yakın performansı var hocam , ama çok büyük bu hayvan,

Ses konusuna gelince farklı fan takıcam biraz kullanıp h100ü,

Valla benimde demek istediğim o şimdi 2011 soket var seneye 1150 gelicek hiç geçmesem diyorum ddr4 ler gelince atıyorum 3150 soket geldi ona geçsem direk 2 ve ya 3 yıl artık ne kadar varsa o kadar götürmezmi bu işlemci beni?(İşlemciye yüklenen oyunları baz alalım lütfen gta 5 gibi vs)
  • 16 gb ram az bence 32 yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowOfDarkness

16 gb ram az bence 32 yap

32 değil 1000 yap 2025'e kadarki bütün oyunları kaldırır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heja-Maica

quote:

Dememizi mi bekliyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Profesör Extreme msp06

quote:

quote:

Dememizi mi bekliyorsun

Liseli kardeşim arkadaş ciddi bir şekilde ramler 16 az gelir 32 yap demiş ona karşılık dedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Dememizi mi bekliyorsun

Liseli kardeşim arkadaş ciddi bir şekilde ramler 16 az gelir 32 yap demiş ona karşılık dedim.

Lise bitireli 10 yıl oldu bak dalgana

• Tamam kardeşim.
  • Arkadaşlar kavga etmeyin konuyu dağıtmayın lütfen,

Yüksek çizim ve render kullanıldığı için 16 gb yaptım , yoksa 8 gb yeterli oluyordu
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Dememizi mi bekliyorsun

Bence iğnelemeyi anlamayacak kadar zekan gelişmediyse kendinde sorun ara sen, sağa sola liseli demek yerine...
    İmzama bakarsan kendim kaç gb ram kullandığımı görürsün

Bu arada çizim ve render için kullanılacaksa i7 2600k işlemci daha iyi olacaktır.

NOT:Elemanın doğum tarihi 14 Şubat 1998;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowOfDarkness -- 21 Haziran 2012; 20:55:52 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Dememizi mi bekliyorsun

Bence iğnelemeyi anlamayacak kadar zekan gelişmediyse kendinde sorun ara sen, sağa sola liseli demek yerine...
    İmzama bakarsan kendim kaç gb ram kullandığımı görürsün

Bu arada çizim ve render için kullanılacaksa i7 2600k işlemci daha iyi olacaktır.

NOT:Elemanın doğum tarihi 14 Şubat 1998;

Kardeş 16 gb kullanması gayet normal, evet zekam yetmedi ordaki iğnelemeyi anlayamadım açıklayabilir misin? (Ciddi ama)

• Okulda öğretmiyorlar mı edebiyat derslerinde?
    Başta çizim için topladığını belirtmemiş.Bu forumda istenen sistemler genelde oyun için olur.Normalde oyun için bile 8 gb ram fazla geliyor.Arkadaş oraya 16 gb ram yazdığı için öyle yazdım...
  • quote:

Okulda öğretmiyorlar mı edebiyat derslerinde?
    Başta çizim için topladığını belirtmemiş.Bu forumda istenen sistemler genelde oyun için olur.Normalde oyun için bile 8 gb ram fazla geliyor.Arkadaş oraya 16 gb ram yazdığı için öyle yazdım...

Sonradan çizim yaptığını belirttiği için benimde seni anlayamamam gayet normal neyse uzatmayalım kardeş.
  • Yaw arkadaşlar ben ne için aldığımı belirtmek zorundamıyım sistemi?

Ben makine mühendisiyim çizim çok yapıyorum ram gerekiyor render durumlarında falan , ben sadece ilerideki düşüncemi söyledim siz yok 32 gb taksaydın yok 64 gb taksaydın diyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebo

Yaw arkadaşlar ben ne için aldığımı belirtmek zorundamıyım sistemi?

Ben makine mühendisiyim çizim çok yapıyorum ram gerekiyor render durumlarında falan , ben sadece ilerideki düşüncemi söyledim siz yok 32 gb taksaydın yok 64 gb taksaydın diyorsunuz

Belirtmezsen office kullanımı için gereken bilgisayara 6850-gtx670 ekran kartı tavsiyesi gelir.Ha param çok diyorsanız çöpe atarım sizene diyorsanız birşey diyemeyiz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrebo

Yaw arkadaşlar ben ne için aldığımı belirtmek zorundamıyım sistemi?

Belirtmezsen office kullanımı için gereken bilgisayara 6850-gtx670 ekran kartı tavsiyesi gelir.Ha param çok diyorsanız çöpe atarım sizene diyorsanız birşey diyemeyiz

Arkadaşım ben hala anlatamadım.Ben sistem tavsiyesi istemiyorum sistemi topladım ve bitti , ben sadece ddr4 ram gelene kadar upgrade etmesem yeterli olmazmı diyorum bu işlemci falan?Yani 3 sene sonra ddr4 geleceğinden 3 sene hiç dokunmak istemiyorum sisteme

• o zaman 32 gb taksaydın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.