Şimdi Ara

Sistem Geliştirme Pioneer A30 - Lektor 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncellikle herkese merhaba! Bu işte yeni olduğumu baştan belirteyim ve soruma geçeyim. Yaklaşık 1 sene önce merak saldığımda, kendime başlangıç seviyesinde olan Pioneer a30 amfi ile book self tipi Dali Lektor 2 hoparlör aldım ve bu ikisinin uyumundan gayet memnun kaldım. Ancak sıkıntı şu ki bu sistemi kulandığım salon, sisteme göre oldukça büyük (yaklaşık 30-35 m^2). Bu yüzden hoparlöleri yine Dali'nin floor stand tipi olan Lektor 6 veya Lektor 8 ile değiştirmeyi düşünüyorum. Ancak biraz okuyup edince, amfi'min bu hoparlöleri kaldırabilceğinden emin olamadım. Amfi 4 ohm'da 70W güç üretebiliyor. Bu arada "Complete Guide to High-End Audio" kitabına biraz göz atıcak fırsatım oldu. Oradan edindiğim bilgiye göre, power amfi'lerle bu işi çözebileceğimi düşündüm ancak fiyat olarak biraz fazla geldiler (Primare amfilerle ilgilendim) ve sanki çok daha üst sistemlerde gerekli oldukları izlenimini edindim. Aslında eksikliğini hissetiğim genelde bass tonları oluyor. Bu yüzden ayrı subwoofer almayıda düşündüm. Tabiki amfim streo olduğu için, subwoofer çıkışı yok, belki recoder out ile bağlamak mümkün olabilir, ya da high-level girişi olan bir subwoofer bulmam gerekiyor. Ve sonuç olarak işin içinden çıkamadım. Sizin önerileriniz neler olabilir ? Alabileceğim en pahallı hoparlör dali Lektor 8. Bu amfi ile olur mu? Yoksa power amfi'mi almam lazım? Ya da bir subwoofer ile sornumu çözebilir miyim? Hoparlör almadan önce mutlaka amfi'mi mi değiştirmem gerekiyor? Ve bir sorun var ki hoparlörleri duvardan 5-10 cm'den daha fazla ayırmam mümkün değil, bu dali hoparlörler için bir sorun oluşturur mu? Bu tip sorular kafa takıldı yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Not: Sistemi müzik, sinema ve oyun için kullanıyorum. Hepsinin ağırlıkları hemen hemen aynı.

• ninoslayer N kullanıcısına yanıt
    Pioneer A30'un teknik özelliği 70W @ 20 Hz - 20 kHz, 0,1% THD, 4Ω olarak verilmiş.
    6 Ohm ile maksimum gücü tahminen 50W olacaktır. Ki halen bu şekilde kullanıyorsunuz.
    Halen kullandığınız Lektor 2'nin hassasiyeti Sensitivity (2,83 V/1 m) [dB] 85 olarak verilmiş.

Lektor 6 ve 8'in hassasiyetleri ortalama 90 db.
    Bunun anlamı nedir? Amplifikatörünüz daha düşük güçte çalışırken daha fazla ses seviyesi elde edeceksiniz.
    Lektor 6 veya 8 hoparlörleri kullandığınız zaman 5 db daha yüksek ses çıkışı elde edeceksiniz.

Kısacası Lektor 2 olan hoparlörlerinizi Lektor 6 veya 8 ile değiştirdiğiniz takdirde daha güçlü bir ampliye ihtiyacınız olmayacak, tersine daha yüksek ses seviyelerine çıkacaksınız.

Primare dediğiniz gibi daha üst segment...

Duvara yakınlık konusu... Arka duvarı kastediyorsunuz sanırım... Gerçi Lektor 2'yi halen bu şekilde kullanıyorsunuz... Bu modellerin port'larının arkada değil de önde olması bu yönden bir avantaj. Ancak almadan önce bu konumda dinleyerek bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Hoparlöle ünit ekledikçe hoparlörün db li artar indiği frekans daha derin olur ama sürülmesi daha zor olur. Her şey db den ibaret değildir. En doğru karar beraberce dinlemekten geçer. Daha yüksek ses belki elde edilir ama amfinin bass ları doyuramayacağı kanatindeyim. Bana kalırsa en iyisi dali ikon 5 alabilirsiniz. Lektor serisi daha basslı çalar ve zaten sitesinde önerilen güç değeride daha yüksek. İkon 5 e gelincede hem tizlerinin çok iyi oluşu hemde 5" lik bass larının fazla büyük olmayışı sebebiyle daha doğru seçim olur. İkon 5 aldıktan sonra belki ileride daha iyi bir amp. alabilirsiniz.

İkon 6 ikon serisinde en beğenileni ikon 5 e oranla bass lar daha iyi ama çift 6.5" lik bass ları a30 doyuramaz kanaatindeyim. En iyi amfinizi alıp dikmene gitmek olucaktır. Orada ikon serisiyle bir dinleti yaparsınız. Lektoröden sonra ikon almalısınız kesinlikle. Sonra ikon dinleyince ...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Sensitivity çok şey demektir.
    Alın size 2.5W ile beslenen dev Altec'ler...
    http://www.6moons.com/industryfeatures/hiraga/hiraga.html

Sorun genellikle sistem empedansının çok aşağılara düştüğü frekanslarda olur.
    Bu nedenle bazı hoparlör firmaları nominal empedansın yanında minimum empedansı da belirtir.
    Anlaşıldığı kadarı ile Pioneer A30'un düşük empedans ile pek bir sorunu yok.

Bu arada, sensitivity'nin artma nedeni hoparlöre ünit eklenmesi değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 5 Ocak 2015; 17:33:06 >
    ünit sayısının hassasiyete etkisi vardır. hassasiyet tabiki çok önemlidir ancak HER ŞEY orada bitmez. Çok yüksek frekanslı bir speaker tabiki düşü watt lı bir amfi ile sürülebilir ben bu verdiğiniz bilgiyi zaten biliyorum. Bir çok fuarlarda 2 watt civarı lambalı amfiler gördüm. Şimdi siz bir 1 tiz bir mid olan speakera bir bass üniti baha eklerseniz db değeri artıcaktır ve hassasiyeti düşücek yada artıcaktır (ortalama değer olduğu için ünitleri bilmek gerekir.) indiği frekans derinliği artar. Ve şimdi sadete gelelim bendeki cp8871 lerin teknik değerlerine bir bakın ve sonra musical fidelty tri vista 300 ün bir değerlerine bakın. Ben tri vista 300 ümü 8871 leri süremiyor diye sattım. Ama 8571 ile ile dinlediğim sürdüğünü fark ettim. Bir Çift bass üniti çok şey değiştirir ben buna çok kez şahit oldum.

usher cp8871 : 4 ohm 150wart 90-91 db
    Tri vista 300 : 350watt 8 ohm

normalde ikiye bölmesi gerekirken bass sesleri yetersiz kalıyordu. Oysaki usher 8571 kağıt üstünde ortalama hassasiyet değeri daha düşük ve 8ohm da 150 watt bir speaker ama kime sorsan kullanan 8571 daha kolay sürükür der size. Her şey kağıt üstünde bitmiyor. Bizzat amfi ile hopalörleri dinlemek gerekli. Hassasiyet vs hikaye.

Sizin yazdıklarınızada gelince saygı duyuyorum

edit : saygı duyuyorum yerini yanlış algılamayın ben sadece tecrubemi paylaştım , doğru yazıyorsunuz ve teknik açıdan amfi yapabilen bilgili birisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 5 Ocak 2015; 19:30:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
    @Kursun_
    Evet doğru tahmin etmişiniz duvardan uzaklığından bahsediyordum. Şuan Lektor 2'ler nerdeyse duvara yapışık. Ancak duvardan uzaklaştırıncada ses kalitesi çok etkilenmiyor. Sadece sanki bass'lar biraz daha yumuşak, doygun geliyor ama dediğim gibi çok az bir fark var. Tabi bu Floor Stand'a geçince etkisi nolur o konuda hiç bir fikrim yok. Sadece bu sıkıntı Dali'nin hoparlörlerinde daha az diye biliyorum. Benim de korkum @Apache Air Fighter'ın dediği gibi özellike bass'ta sorun çıkması. Lektor 6'tıda pek öyle olucağını düşünmüyorum ama Lektor 8'de büyük ihtimal sorun çıkarabilir. Ikon serisini bütçeyi zorlamak pahasına ben de düşündüm. Ancak ikon serisindeki ribon'lar beni biraz korkuttu açıkcası. Bu hoparlölerin ribon'larından da yararlanabilmek için ne kalitede bir kablolamaya ihtiyaçım olur sizce? Şu anki kablolamammın pek ikonlara hitap edebileceğini düşünmüyorum.

hele bi ikon al da orasına ondan sonra elindeki kalan bürçe ile tavsiyelerde bulunuruz. bide şunu diyeyim sana eşit şartlarda ikon hep daha iyi olur. İkon 5 de sizin amfiye uygun gibi duruyor ama dediğim gibi sık dinlediğiniz şarkılarla gidip test yapın dinleyin.

• Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Sürücü sayısını artırmak hassasiyeti artırmaz.
    Hassasiyet değişmez. Sadece güç iki sürücü arasında bölünür. Maksimum güç artar. Konilerin ileri geri hareketi azaldığı için distorsiyon azalır.
    Hassasiyet hoparlörün yapısı ile ilgilidir, adedi ile değil.

Frekans derinliği ifadenizi anladığımı söyleyemem. Daha alt frekanslara inmekten bahsediyorsunuz galiba... Bu arada, bir yerine iki woofer kullanmak sistem rezonansını da düşürmez. Sadece güç kapasitesini artırır.

Verdiğiniz Usher 8871 ve 8571 örneklerinde 8871 2 woofer'lı olduğu için 8571'den 3 db daha hassas olduğu kanaatine varmışsınız. 8871'in tek woofer'lı 8571'den daha hassas olması iki woofer'lı olması ile ilgisi yok. İkisi farklı modeldir. Tasarımları, parametreleri farklıdır. Bir hoparlör sisteminde tasarımcının iki seçeneği vardır: 1.Daha hassas olması - Bunun için mid ve tweeter attenuator değerleri daha düşük tutulur. Ses biraz daha parlak çıkar, ama hoparlör daha hassastır. 2. Sesin daha dengeli ve bass'ların yerinde olması - Bunun için attenuator değeri artırılır. Mid ve tweeter'ın attenuator'ları ile oynayarak farklı tonalitede, farklı sistem hassasiyetinde hoparlör kabini tasarlamak mümkün.

600W'lık bir amplinin neden Usher'ları süremediğini MF'ye sormak lazım. Gerçi sürememesi mümkün değil, istediğiniz sesi alamadınız belki, mümkündür.
    Bir de Usher 8871'in empedans grafiğine bakmak lazım. Gerçi MF 300'ün bundan da etkilenmemesi gerekir.

Dediğiniz gibi dinlemek en iyi yöntemdir.
    Ancak 6.5" woofer'lı hoparlörü ampliniz süremeyebilir, 5" woofer'lı hoparlörü tercih edin anlamındaki cümlelerinize katılmak mümkün değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

... normalde ikiye bölmesi gerekirken bass sesleri yetersiz kalıyordu.

Normalde ikiye bölmesi gerekirken bass sesleri yetersiz kalıyordu...

Esasında bu cümle ile cevabı vermişsiniz.
    Her iki kabinde aynı sürücüler kullanılıyor.
    Yalnız 8871'de iki tane woofer kullanılmış. Peki kabin 2 kat büyümüş mü? Hayır, kabin sadece %26 büyümüş. Bu da sistem rezonansının yükselmesine, derin bass'ların azalmasına sebebiyet vermiş. Bir de sensitivity değerini artırmak için mid-tweeter attenuator değerini düşürmüşler, ortaya parlak, tiz ağırlıklı bir hoparlör çıkmış.

Hoparlör sistemlerinin %80-90'ında woofer hassasiyeti mid/tweeter'dan düşüktür.
    Bu nedenle sistemi dengelemek için tweeter ve mid hoparlörlerin seviyesi seri/paralel dirençlerle düşürülür.

Bir örnek:
    Woofer'ın hassasiyeti 90 db olsun.
    Mid-range'in hassasiyeti 95 db,
    Tweeter'ın hassasiyeti 100 db olsun.

Hoparlörün crossover'ından sonra konulan dirençlerle mid-range 5 db, tweeter 10 db düşürülür.
    Böylelikle sistem uyumlu bir tonalitede çalışır. Tüm elemanlar 90 db seviyesine inmiştir. Bu hoparlörün hassasiyeti 90 db diyebiliriz.

Üretici 90 db'lik hassasiyeti yeterli bulmayıp, örneğin mid'i 2 db, tweeter'ı 5 db düşürüp genelde 93-94 hassasiyetli bir sistem elde edebilir ama bu dinlemesi zevkli bir hoparlör olmayacaktır.

Aynı woofer'dan ikincisi koymanız halinde kabin hacmini aynı oranda iki misli artırmanız gerekir. Woofer'ın iki tane olması sistem rezonansını düşürmez (daha derin bass elde edilmez) ve hassasiyet artırmaz. Sadece güç bölüşülür. Aynı woofer'dan ikincisini koyup kabin hacmini iki kat artırmamanız halinde sistem rezonansı yükselecek, alınan derin bass'larda azalma olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 5 Ocak 2015; 20:24:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

edit : saygı duyuyorum yerini yanlış algılamayın ben sadece tecrubemi paylaştım , doğru yazıyorsunuz ve teknik açıdan amfi yapabilen bilgili birisiniz.

Asıl ilgi alanım hoparlörler... :)
  • @Kursun_ şu son yazınız açıklayıcı güzel olmuş. O zaman sizin dediğinize göre, Lektor 8'lere sadece bir bass sürücü konulsa idi, daha derin güçlü bir bass mı elde edilecekti? Birde bu ikon serisinde ki ribbonlar'la ilgili de sorayım. Bu ribbonların sese katkısı nasıl olur? Bunları kullanabilmek için gerçekten kaliteli bir kablolamaya ihtiyaç var mıdır?

Orijinalden alıntı: ninoslayer

@Kursun_ şu son yazınız açıklayıcı güzel olmuş. O zaman sizin dediğinize göre, Lektor 8'lere sadece bir bass sürücü konulsa idi, daha derin güçlü bir bass mı elde edilecekti? Birde bu ikon serisinde ki ribbonlar'la ilgili de sorayım. Bu ribbonların sese katkısı nasıl olur? Bunları kullanabilmek için gerçekten kaliteli bir kablolamaya ihtiyaç var mıdır?

Hayır. Verdiğim bilgilerden bir kabine iki yerine bir bass sürücü konulursa daha iyi bass elde edilir şeklinde bir sonuca gitmek hata olur.

Yukarıdaki Usher örneğinde durum şu:
    Usher muhtemelen tribünlere oynamak için bir de şu woofer'dan iki tane koyalım, mid-tweeter attenuatorları ile de biraz oynayıp hassasiyeti 90 DB'e çıkaralım, kağıt üzerinde güzel görünür. Zaten 2 woofer'lı bir hoparlörün daha fazla albenizi olur dedi...
    Ancak dinlendiği zaman derin bass'lar azalmış, sese bir parlaklık da gelmiş... Dinleyende Musical Fidelity Tri Vista 300 amplinin bunları süremediği kanaati uyanmış...
    Oysa 4 ohm'a 600, 2 ohm'a 1000W veren bir ampliden bahsediyoruz... Tri Vista 300 bunları, afedersiniz, hayvan gibi sürer ve dumanını attırır... Sorun amplide değil Usher'ın tasarım felsefesinde...
    Bu konular bir kara-sihir konusu değil...

Bir kabine 2 woofer koyarsanız bass'lar azalmaz. Kabininizi (daha büyük) ve woofer'larınızı (daha düşük rezonans frekanslı) uygun bir şekilde seçerek bir bass'lı kabinden daha derin bass'lar, daha yüksek güç kapasitesi elde edebilirsiniz. Yani önemli olan bunu nasıl yaptığınız. Yoksa başka bir modelinizde kullandığınız woofer'ı, kabini sadece %26 büyütüp kullanırsanız sonuç iyi olmaz. Bunun örneğini gördük.

Ribbon'lar elektrostatik hoparlörler gibi tizleri beğenilen tip tweeter'lar... Ama yine elektrostatik tweeter'lar gibi hassas, yüksek güçlere pek gelmeyen elemanlar.
    Bana kalırsa seçiminizi sesini beğendiğiniz hoparlör sisteminden yana yapın. Kullanılan elemanlar tek başına bir kriter olmasın.

Kablo konusunu keşke bana sormasaydınız... Ben kablo konusunun abartıldığı, esas konudan uzaklaşıldığı düşüncesindeyim. Esas konu bence daha kaliteli amplifikatörler... A Sınıfı amplifikatörler hakkında yazdıklarımı bilmem okudunuz mu?

• Bu ilk sistemi aldığım yer bana ikon 6'tıları sorunda, ribbonlar için, kablolamayı değiştirmem gerektiğini söylemişti. Haklı olma payı var çünkü kullandığım hoparlör kabloları gerçekten çok isimli cisimli değil. Yanlış hatırlamıyorsam metresi 12 TL idi. Ne kadar pahallıysa o kadar iyi olduğu anlamı gelmediğinin farkındayım ancak insanın içine şüphe düştümü düşüyor. Zaten bende çok özel ve pahallı kablolar peşinde değilim. Ama hani sistemimin performansı gölgelemsin istiyorum.
    Power kablosunu şık kablolarla değiştirenleri duyuyor/görüyorum. Bazen de merak ediyorum acaba bu kişiler apartmanlarının elektrik tesisatını veya son bir metreyi atlamadan önce santraldan binaya gelinceye kadar elektriğin nerelerden geçtiğini merak etmişler midir?

İçime şüphe düştü mü düşüyor demekte haklısınız. Bu kabloların görevi zaten şüpheleri gidermek. :)

Daha iyi, çok daha iyi hoparlör almak sisteminizden alacağınız sesin daha güzel olacağını garantilemez.
    Tersine amplifikatörünüzün, varsa, kusurlarını daha çok ortaya çıkarabileceğinden duyduğunuz ses kötüleşebilir de...
    Duyarsız hoparlörler "affedicidir". Çözünürlüğü daha yüksek hoparlörler kaynaktan itibaren tüm kusurları size duyurabilir.
    Bu nedenle, almayı tasarladığınız hoparlörleri bir kere kendi amplifikatörünüzle dinlemenizde yarar var.

Orijinalden alıntı: Kursun_

Kablodan ziyade şu hususa dikkatinizi çekmek isterim:

Daha iyi, çok daha iyi hoparlör almak sisteminizden alacağınız sesin daha güzel olacağını garantilemez.
    Tersine amplifikatörünüzün, varsa, kusurlarını daha çok ortaya çıkarabileceğinden duyduğunuz ses kötüleşebilir de...
    Duyarsız hoparlörler "affedicidir". Çözünürlüğü daha yüksek hoparlörler kaynaktan itibaren tüm kusurları size duyurabilir.
    Bu nedenle, almayı tasarladığınız hoparlörleri bir kere kendi amplifikatörünüzle dinlemenizde yarar var.

Bu dediğinizde sonuna kadar haklısınız. Şu an aynı durumu yaşıyorum. Her ne kadar bir Avr kullansam da öncesinde kullandığım giriş seviyesi Heco Victa 601 hoparlör ile flac ile 320kbps mp3'ler arasında çok büyük fark olmuyordu.

Fakat yeni aldığım fiyat olarak da ikon 6 ile denk olan Heco Music style 900 kulelerde bu fark daha belirgin ve radyo gibi kaynaklarda birazcık bir bozukluk olduğunda ses çekilmez oluyor. Önceki hoparlörde bu şekilde değildi.

Bu sebeple iyi hoparlör için iyi amfi ve kaynak da olmalıymış. Onu birebir görmüş oldum.

Bu da böyle bir ek bilgi olsun istedim

Roksan Kandy 2 Stereo Amfi, Project Debut Carbon Esprit SB Pikap, Ortofon M2 Red iğne, Pi 3, SMSL M8 dac, Black Rhodium Jive hoparlor kablosu,
    Projeksiyon: Benq W2700
    PC: Aerocool DS Cube, High Power Astro Lite750w 80Plus Gold, Ryzen 5 3600, Asrock B450m Pro4, 16gb ram, Asus Dual-RX 580, SanDisk Extreme Pro 1TB M.2 NVMe SSD

• @Kursun_ anladığım kadarı ile kablolar hakkında çok bir bilgin yok çünkü benim sorumun dışında olmıcak örnekler veriyosun söylediklerin zaten bilinen şeyler. Kabloların bazı durumlarda abartıldıklarına bende şahit oluyorum zaten gidip öyle bir şekilde kazıklanmaya niyetim yok. Ancak tamamen önemsiz olduğunu bence kimse söyliyemez. Özellikle kötü jack'lı kablolarda dip gürültü çok artabiliyor. Tabiki amfi kablodan önemlidir. Gönül isterdiki amfi'yide değiştirebileyim. Yani sizden beklentim basit verdiğim paranın karşılığını vericek bir kablolama önerisiydi, gidip zaten 100$'lık kablo al desen dalga geçerdim.
    @turuncu55 siz bu sistem yenilemsi sırasında herhangi bir kablo değiştirdiniz mi? Ya da ilk alırkan özen göstermişmiydiniz? Ben bu sistemi alırken zaten kablo olayına hiç dikkat etmedim zaten bir fark yaratmaz diye ama bu yeni düşündüğüm hoplarlörler için öyle olcağını sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ninoslayer

@Kursun_ anladığım kadarı ile kablolar hakkında çok bir bilgin yok çünkü benim sorumun dışında olmıcak örnekler veriyosun söylediklerin zaten bilinen şeyler. Kabloların bazı durumlarda abartıldıklarına bende şahit oluyorum zaten gidip öyle bir şekilde kazıklanmaya niyetim yok. Ancak tamamen önemsiz olduğunu bence kimse söyliyemez. Özellikle kötü jack'lı kablolarda dip gürültü çok artabiliyor. Tabiki amfi kablodan önemlidir. Gönül isterdiki amfi'yide değiştirebileyim. Yani sizden beklentim basit verdiğim paranın karşılığını vericek bir kablolama önerisiydi, gidip zaten 100$'lık kablo al desen dalga geçerdim.

Sayın ninoslayer,
    Sizin neyi bildiğinizi, neyi bilmediğinizi bilemem. Zaten bildiğiniz bir konuya değindiysem özür dilerim.

Ben de kablo konusunda her yeni başlayan gibi Mediamarkt'tan metresi 5-6tl'lik bakır kablo almıştım. 5-6 ay öncesine kadar da yaklaşık 2 sene bu kabloları kullandım.

Daha sonra bir arkadaşın tavsiyesi ile şu an kullandığım kablonun aynısını deneme için aldım. O kablo uzun süredir kullanıldığı için pişmesi de tamamlanmıştı. Ve önceki düz bakır kabloya göre gerçekten fark oldu. Kablonun fark yarattığını görünce istediğim uzunlukta sıfır kablo aldım ama bu sefer sıfır kablo o kadar fark yaratmadı. O zaman pişme durumunun fark yarattığına karar verdim.

Ben black rhodium jive kablo'dan uçları banana plug ile sonlandırılmış şekilde 2x3 mt'sini 280tl'ye aldım.

Bu arada kablo değişimini yeni hoparlörü almadan önce yapmıştım.

Roksan Kandy 2 Stereo Amfi, Project Debut Carbon Esprit SB Pikap, Ortofon M2 Red iğne, Pi 3, SMSL M8 dac, Black Rhodium Jive hoparlor kablosu,
    Projeksiyon: Benq W2700
    PC: Aerocool DS Cube, High Power Astro Lite750w 80Plus Gold, Ryzen 5 3600, Asrock B450m Pro4, 16gb ram, Asus Dual-RX 580, SanDisk Extreme Pro 1TB M.2 NVMe SSD
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.