Şimdi Ara

Sistem Bakım Aracı - Hangisi? (System Mechanic, Tune Up, Ashampoo vs. vs.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangisini önerirsiniz. Ben çok uzun zamandır System Mechanic 6 pro kullanıyorum ve hiç şikayetim olmadı şimdiye kadar, ancak bugünlerde DH'de sık sık Tune UP'ın ismini duymaya başlayınca acaba hangisi daha iyidir diye bi sorayım, fikir alayım dedim. Sistem bakım aracı olarak için hangi programı kullanıyorsunuz?

Ace Utilities
    Tune Up Utilities
    System Lifeguard
    Norton Systemworks
    Advanced System Optimizer
    System Mechanic
    System Suite
    Super Utilities
    Ashampoo WinOptimizer

Hangisi??????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TripsinojeN -- 26 Haziran 2006; 10:49:42 >

• Ben bunların haricinde registry mechanic derim
  • PCnet Kasım 2005 sayısında bulunan sistem bakım araçları incelemesinden ekleme:

Tune Up Utilities:

PC'niz için İsviçre çakısı sloganıyla yola çıkan Tune Up Utilities'in adı son dönemde sıkça duyulmaya başlandı. Bu başarılı yazılımda özellikle optimize seçenekleri çok iyi sonuçlar verdi. Yapılan test sonucunda sistemimizde Kayıt Defteri, Windows, bellek ve internet daha istikrarlı ve kararlı bir hale geldi.Özellikle internet performansının %15 dolaylarında arttığını söyleyebiliriz.

Tune Up'ın anahtar özelliklerinden birisi de Windows üzerinde kullanımınıza göre ince ayarlar yapmanızı sağlaması. Bunun için hazırlanan aracın kullanımı oldukça pratik. Bununla beraber Windows'un açılışında ve kapanışında detaylı bir sistem raporu alabiliyorsunuz. Fakat ev kullanıcıları için bu zaman kaybından başka bir şey değil.

Kayıt Defteri optimizasyonunda gözle görülür bir etkiye rastlamadık. Ancak herhangi bir sorunla da karşılaşmadık. Bellek düzenleme aracıysa genelde başarılı sonuçlar verdi. Ancak işlemleri yavaş yapması sıkıntı yaratabiliyor.

System Mechanic:

Testlerimizde en etkili sonuçları aldığımız ve taşıdığı özelliklerin tamamında başarılı olan bu yazılım, haklı olarak editörün seçimi unvanını kazandı. Diğerlerine göre birçok fazlası olan yazılımda, özellikle Windows'u optimize etmek için yüzlerce kullanışlı seçeneği bir arada bulacaksınız. Bu aracı doğru kullandığınızda sisteminizde gözle görülür bir hızlanma olacaktır.

Kayıt defteri temizleme aracı oldukça başarılı sonuçlar verdi. Ama sisteminizde hayati önem taşıyan bu parçanın yedeğini mutlaka alın. System Mechanic, yedekleme işlemi için de bir araç barındırıyor.

Sabit diskleri düzeltme ve onarma işleri uzun zaman alıyor ancak bir türlü defrag uygulanamayan disklerde bile başarı sağlıyor. Tüm bunlarla beraber sistem aktivitelerinizin kaydını bir tıklama ile temizleyebiliyorsunuz. Bunlara son kullanılan belgeler, internet geçmişi ve çerezler de dahil. Yazılımı satın aldığınızda ücretsiz teknik destek alabiliyorsunuz; fakat İngilizce dışında teknik destek verilmiyor. Kullanıcı dostu arayüzünden, taşıdığı her özelliğe kadar geçer not alan bu yazılım, rakipleri arasında en iyisi olarak gözüküyor.

• tabi ki system mechanic her şeyiyle mukemmel bi program.
  • Her iki programı da kullanmış biri olarak seçimim tabii ki "TuneUp Utilities 2006". PCNet testi yüksek performanslı bir makinada yapmış olmalı.
  • İkisinide denedim. Tune up daha güzel. Ayrıca system mechanic msn seslerimi yok etmişti. Sistem geri yüklemeyle geri getirmiştim. Tune up derim ben
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AVG PC TUNE UP YARDIM!
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ne yönüyle Tune up? Daha mı az yoruyo sistemi, arayüzü daha mı güzel, optimizasyonu daha mı etkili, daha çok mu özellik bulunduruyo...??
  • Bir ekleme daha - PCnet Temmuz 2005 Sayısı, Tam Sürüm Programlar>Windows Araçları:

Bu bölümde editörün iki seçimi var: Ashampoo WinOptimizer ve System Mechanic...

İncelemeyi geçiriyorum:

Ashampoo WinOptimizer:

Ashampoo WinOptimizer Platinum Suite ile sisteminizi işgal eden dosyalardan kurtulabilirsiniz. 12 tane modülden oluşan uygulamayla gereksiz dosyalar haricinde Windows Kayıt Defteri'ni, geçici internet dosyalarını ve DLL'leri temizleyebilirsiniz. Uygulama temizleme fonksiyonunun haricinde kullanıcıların günlük hayatlarında faydalanabilecekleri Internet Tuner (Internet kullanımını hızlandırır), File Associator (Dosya ilişkilendirmelerini düzenler), File Wiper (Silinen dosyaların geri getirilmelerini önler), File Encrypter and Decrypter (Dosya şifreleme), File Splitter and Joiner (Dosya bölme ve birleştirme), Popup Blocker (Reklam önleme) gibi bileşenler içerir.

• Ashampoo Winoptimizer Kullanıyorum.
  • Tune up'ın özellikleri çok. O yüzden kullanıyorum. Sistem bakımı içinse Ashampoo Win optimizer da güzel.
  • Tabiki tune up, System mechanic kurduğumda bilgisayarımda bütün sürücülere bir yada iki tane dosyasını atıyor.Bunları silmek istediğimde silemiyorum.Sırf bu yüzden tune up kullanıyorum.
  • Advanced System Optimizer

kullanmanızı öneririm çok yönlü bir program .yani bilgisayar bakımı adına yapmadığı şey yok ayrıeten windows içinde küçük oynamalar yapabiliyorsunuz.kısacası yukarıdakilerin bütün özellikleri bu programın içinde mevcut ama temizleme açısından ashampoo derim
  • ben tune up kullanıyorum ama sistem optimize etmek için başarılı olduğuna inanmıyoum.ben görev yöneticisni yerine onun process managerini kullanıyorum.bazen yabancı virüs programlarının kaynağını ordan tespit edip sonlandırdığım oldu.
  • registry mechanic kullanıyorum.
  • Yine PCnet'ten - Kasım 2005:

Advanced System Optimizer:

Kullanışlı olarak tanımlayabileceğimiz bu yazılım, taşıdığı ekstra özelliklerle ön plana çıkmayı başarıyor. Artık neredeyse tüm sistem araçları yazılımlarında olan program ekleme ve kaldırma modülü inatla sisteminizden kalkmayan uygulamalar için ideal.

Yazılım internete bağlanmak isteyen tüm uygulamaları kullanıcısına bildiriyor. Bu sayede sisteminizde bulunan uygulamaların internet aktivitelerinden haberdar oluyorsunuz. Ayrıca yazılım içerisinde analiz ve öneri sunan bir sihirbaz da bulunuyor.

Windows içinde yer alan 'sistem bilgisi' aracı donanımınız ve sisteminiz hakkında size oldukça detaylı bilgiler verir. Advanced System Optimizer'sa bu bilgileri daha anlaşılır bir hale getiriyor ve istatistik olarak sunabiliyor. Kayıt defteri onarma aracı çok etkili değil, ancak sorun yaratmıyor. Bu aracın kullanımı sonucu gözle görülür önemli bir değişikliğe rastlamadık.

Sistem araçları kategorisinde en zengin özelliğe sahip olan bu yazılımda bir de zip dosyalarını onarma aracı bulunuyor. Bununla beraber 'mirroring' özelliği sayesinde belirli dosya ve klasörleri eş zamanlı olarak başka bir alana kopyalayabiliyorsunuz. Böylece anlık olarak yedeklenmesi gereken dosyalar için de bir çözüm üretiyor.

Belleği en uygun şekle getirmeyi sağlayan araçsa incelememizde en etkili sonuçları verdi. Özellikle düşük belleklerde çalışan okurlarımız bu araçtan faydalanabilirler.

• super utilities türkçe arayüz basit kullanım fazla özellik

• PCnet:

Super Utilities:

Testimizde zayıf sonuçlar veren yazılımlardan birisi de Super Utilities oldu. Birçok kullanıcı gibi biz de bu tür iddialı isimlerin arkasında kalitesi düşük bir yazılımla karşılaşmaya alışığız. Bu yazılımın iyi diyebileceğimiz tek özelliği bellek düzenleme aracı. Diğer araçlar rakiplerinin yanına bile yaklaşamıyor.

Yaptığımız testlerde Kayıt Defteri'ni düzenleme işlemi sonrası çalıştırmak istediğimiz her uygulamada bir hata mesajıyla karşılaştık. Disk kontrol araçlarıysa oldukça yavaş çalışıyor.

Bu araçların içerisinde bir birleştirici olmaması gerçekten büyük bir eksiklik. Yazılımın kullanıcı dostu bir arayüze sahip olmasına rağmen çok sayıda tasarım hatalarına rastlanabiliyor. Güvenlik konusunda uygulamaların çalışmasını şifreleme gibi birkaç ekstra özellik bulunuyor. Ancak tüm bu nitelikleri çok daha iyi yapan üçüncü parti yazılımlara her yerde rastlayabilirsiniz.

• kullanıcısı olarak bir de ben yorumlayım dediklerinin daha çok sistem mechanic için geçerli olduğunu söyleyebilirim kayıt defterini aklıma geldikçe taratırım herhangi bir sorunla karşılaşmadım garanti bile verebilirim disk yönetim araçları yavaş denmiş nasıl yani! disk birleştiricisi windows araçları sekmesinde var windows un kendi aracı

tabiiki birçok system optimize programı var hemen hemen hepsini denedim ama en kullanışlı olanı bu geldi merak edenler denesinler yorumlarını yazsınlar senin niye böyle zıt bir yorumda bulunduğunu anlayamadım programdan kaynaklanan bir hata ile mi karşılaştın. ayrıca bu yazılar senin görüşün mü pc net te mi çalışıyorsun yoksa pc net e de laf söylemiyorum yanlış anlaşılmasın herkesin görüşü farklıdır

not: benimde süper utilities in üreticisiyle yakından uzaktan alakam yok sadece diğer programlarla karşılaştırın siz karar verin amacım bilgilendirmek illa bu programı kullanın demiyorum konu başlığına göre kendi fikrimi söyledim advanced system optimizer de güzel süper utilities ten güzel ve gelişmiş yönleri var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qtex -- 28 Haziran 2006; 9:03:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: qtex

kullanıcısı olarak bir de ben yorumlayım dediklerinin daha çok sistem mechanic için geçerli olduğunu söyleyebilirim kayıt defterini aklıma geldikçe taratırım herhangi bir sorunla karşılaşmadım garanti bile verebilirim disk yönetim araçları yavaş denmiş nasıl yani! disk birleştiricisi windows araçları sekmesinde var windows un kendi aracı

tabiiki birçok system optimize programı var hemen hemen hepsini denedim ama en kullanışlı olanı bu geldi merak edenler denesinler yorumlarını yazsınlar senin niye böyle zıt bir yorumda bulunduğunu anlayamadım programdan kaynaklanan bir hata ile mi karşılaştın. ayrıca bu yazılar senin görüşün mü pc net te mi çalışıyorsun yoksa pc net e de laf söylemiyorum yanlış anlaşılmasın herkesin görüşü farklıdır

not: benimde süper utilities in üreticisiyle yakından uzaktan alakam yok sadece diğer programlarla karşılaştırın siz karar verin amacım bilgilendirmek illa bu programı kullanın demiyorum konu başlığına göre kendi fikrimi söyledim advanced system optimizer de güzel süper utilities ten güzel ve gelişmiş yönleri var

Yorumlar PCnet'ten ve benim PCnet'le bi alakam yok. Yalnızca yaptıkları test sonuçlarını geçirdim o kadar. Ben DH'nın bu konudaki görüşlerini merak ediyorum hepsi o. Eski dergileri karıştırken bu incelemeye rastladım da geçiriyim dedim. Elbette PCnet'e katılıp katılmamakta özgürsünüz. PCnet'i falan da övmüyorum yalnızca programların nasıl değerlendirildiğini aktarmak amacıyla yaptımm. Bir açıdan PCnet ile DH'nın görüşerinin uyuşup uyuşmadığını da görmüş oluyorum. Herhangi bir artniyetim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TripsinojeN -- 28 Haziran 2006; 12:25:11 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.