Merhaba arkadaşlar, yeni topladığım bilgisayarımda periyodik olarak (5-6dk) 0,5sn lik donmalar oluyor, genellikle oyunlarda, ilk olarak çözüm olarak denediklerimi yazıcam;
•SSD disk firmware update •Ekran kartı en güncel driver (son 3 çıkanıda ayrı ayrı denedim) •Overlock aktif ve deaktif •Farklı HDD'ye sistem kurma •BIOS Update •AHCI ve RAID driver güncellemesi •BIOS'tan SSD'yi AHCI ve RAID olarak ve ayrıca LMP aktif-deaktif şekilde.
Sistem Özellikleri
•i7 4470 3,40Ghz LGA 1150 işlemci •Asus z87 Deluxe Anakart •Saphire HD7950 Ekran Kartı •Corsair 8gbx2 DDR3 2133 Mhz Ram •750W güç kaynağı •Corsair Force 240gb SSD disk
SSD ve Ekran kartı Bencmark'ları iyi çıktı bu arada, eğer bilen veya fikir verebilecek birileri varsa çok sevinirim.
up
LeithrelL
kullanıcısına yanıt
Önemli bir sorun gibi görünmüyor ama ram'leri ve hdd'yi de test edin bence.
LeithrelL
kullanıcısına yanıt
Sorunu net anlayabilmek için bileşenleri tek tek test etmek gerekiyor. 2. bilgisayarsa varsa yoksa temin etmeniz lazım. Anlatımlarınız ekran kartından büyük ihtimalde fakat net birşey söylemek saçma olur bu yüzden yukarıda yazdığım gibi tek tek denemek lazım.
Teşekkürler fikirleriniz için, ben tek tek denediklerimi yazayım sizinde bir fikriniz olursa paylaşalım,
• Farklı bi HDD takıp sistemi ona kurup denedim sonuç aynı, • Ekran kartını söküp onboard ekran kartıyla çalıştırdım sonuç aynı, • Aynı marka model 2 ram'le daha hatta onlarıda tek tek takarak farklı slotlarda deneme yaptım sonuç aynı, • Son olarak başka bir bilgisayarda aynı anakart var onu takıp denicem,
Başlığı açtığım süreçten bu yana tek tek tüm parçaları sırasıyla tüm driverlar ile denedim şuanda en yüksek sürümleri yüklü (Anakart, Bios, Ekran Kartı, DirectX vs.)
ayrıca oyunun grafik ayarlarını minimuma getirsem dahi bu takılmayı yapıyor bilginize.
Bilgisayarında advanced system care tarzı bir program var mı? Program, eğer otomatik temizleme veya en iyileme modundaysa, belki o yüzden yapıyor olabilir. Oyunu başlattıktan sonra, aşağı indirip (alt+tab), herhangi bir uyarı ekranı çıkıp çıkmadığını kontrol edin. Anti-virüsünüzün kullanmakta olduğunuz oyun/program ile ilgili herhangi birşey bulup bulmadığını kontrol edin.
Şimdilik aklıma gelen olasılıklar bunlar. Normalde böyl bir sistemde bu söylediğim problemler olmaz herhalde, ama yine de denemekte fayda var.
Advanced system care veya her hangi bir antivirüs programı kullanmıyorum, yeni kurdum sistemi zaten gerek duymadım, aklıma sadece oynadığım oyunun grafik motoru optimizasyonu belkide kötüdür geçiyor, bir kaç farklı oyunda denedim sistemi her hangi bir sorun çıkmadı sanırım sistemim eksiksizmiş fakat seçtiğim oyun yanlış çıktı, herkese teşekkürler paylaşımları için.