Şimdi Ara

Şişko Rhoads'ın YKS 2022 Günlüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hop! Bir kaç tane konu açmıştım ve sizlerden öneri/tavsiye vs. almıştım. Bir önceki konum tekrar hazırlanmayı düşünmemle alakalıydı ki 2 haftadır bunun üzerine düşünüp sizlerin de yorumlarını almıştım. Bir çok arkadaş zor olacağını ve yatay geçiş vs. denememi söylediler fakat dün çözdüğüm 3d denemesinden sonra kararım değişti. Öncelikle şunu belirteyim 2020 YKS'den beri hiç kitap yüzü açmadım ki hazırlık okurken buna İngilizce kitabı dahil. 2020'den kalma yarım yamalak bildiklerimle ilk tyt denememde 79 neti gördüm ve bu tekrar çalışma kararımda baya bir etkili oldu ve beni baya bir motive etti. 79 net belki bazılarınız için düşük olabilir fakat ben bu işe ilk başladığımda yani ilk yılımda 55 net gibi sayılardaydım ve 55 netten 85-90lara çıkmak için çok uğraşmıştım. Hemen hemen 1-1.5 yıllık bir aradan sonra 79 net yapmak beni baya bir motive etti açıkçası. Önceki konularda yazdığım gibi 2019 YKS'de 45k sıralama yapıp 2020 YKS'de 100k'ya düşürmüştüm ve artık gücüm kalmadığı için tercih yapıp gitmiştim. Beni diğer motive eden şey ise bu 2 yıllık YKS tecrübemde yaptığım hataları düşünüp o hatalarla ve kendimle bir bir yüzleşmek oldu. Bu yüzleşmenin ardından hatalarımı ve en önemlisi kendimi bildiğim için çok yorucu olmayan bir tempoyla 2022 tayfaya katılmaya karar verdim.


    Bu konuyu açma sebebim ise hem kendimi motive etmek hem de benim gibi 2022 YKS'ye hazırlanan dostlarımla fikir alışverişine vs. girebilmek ve bir sonraki senelerde YKS'ye girecek arkadaşlara iyi veya kötü örnek olmak (belki de bir çok hatam vs. olacak ne yaptıysam ne ettiysem günlük olur haftalık olur yorum olarak paylaşacağım ve en sonunda konuyu editleyip düzenleyip paylaşırım. En kötü arkadaşlara "Nasıl YKS Çalışılmaz" örneği vs. olur :D)


    İlk deneme: 3D TYT

    Türkçe: 26

    Matematik: 29

    Sosyal: 13

    Fen: 11




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rhoads -- 27 Eylül 2021; 15:7:15 >







  • 45k yaptıktan sonra 100kya düşürmek bir de tercih yapıp gitmek hayali bile korkunç başarılar hocam umarım bu yıl halledersiniz
  • Vay devrem kolay gele ben senden farklı olarak 3.defa da girdim 150-87-63 yapmıstım şimdi 4e taktik vıtesı 😂 acık yureklıkle söyleyebilirim ki su an ki calısmamla öncekilerin zerre alakası yokmus senin durumuna gelince 19 gibi bı sınavda 45k yapan adam sağlamdır hocam zaten sasırtmasın bu seni düzeni hıc bozmadan aynen devam tekrardan kolay gelsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YarenFujosh

    45k yaptıktan sonra 100kya düşürmek bir de tercih yapıp gitmek hayali bile korkunç başarılar hocam umarım bu yıl halledersiniz

    Hocam hatam çok var baktığın zaman hep 1-2 ay deli gibi çalışıp aralar verdim, ilk senemde son 1-1.5 ay konu yetiştiricem diye denemeleri vs. saldım saymakla bitmez hatam ama mezun yılımda o pandemiden sonrası hiç yok haftada 1 gün deneme vs.dir boş boş üni kazanan arkadaşlarla oyun oynamalar vs. öyle geçti üstüne eve kapanınca iyice saldık. Umarım kimse böyle bir şey yaşamaz çünkü o sonuç sayfasını açtığında 100kyı görünce sanki bütün hayatım kararmış gibi oldum, ailem ilk zamanlar söylemeseler de üzüntülerini belli etmeseler de sonradan sonraya laf sokmaya başladılar ve şu anda bile "Keşke ilk yıl tercih yapsaydın" diyorlar.


    Mesajın için teşekkür ederim.





  • Aramıza hoşgeldiniz hocam hedef kaç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hipokratamca

    Vay devrem kolay gele ben senden farklı olarak 3.defa da girdim 150-87-63 yapmıstım şimdi 4e taktik vıtesı 😂 acık yureklıkle söyleyebilirim ki su an ki calısmamla öncekilerin zerre alakası yokmus senin durumuna gelince 19 gibi bı sınavda 45k yapan adam sağlamdır hocam zaten sasırtmasın bu seni düzeni hıc bozmadan aynen devam tekrardan kolay gelsin

    Ahaha teşekkür ederim hocam. Eğer motive edecekse diyeyim mezun yılımda tanıştığım arkadaşlarımdan birisi 140klardan 12k gibi bir sıralamalara çekmişti. Önceki netlerini bilmiyorum onun da 3. ya da 4. deneyişiydi sanırım. Umarım emeklerimizin karşılığını güzel bir şekilde alırız.

  • Hocam garip gelebilir ama sıralama konusunda kesin bir hedefim yok ama tahminen düşündüğüm netler ilk 25-30k sıralamalarına yakındır. TYT'de 100 nete yaklaştığımda, AYT'de ise 65-66-67 yani 70 nete yaklaştığımda içim rahatlayacak diyebilirim.


    Edit: Şu anda aralık ayına kadar 90 net TYT hedefim var. AYT'de çok fazla hatırlamadığım için direkt denemelere girişmeyeceğim ve dolayısıyla bir hedef belirlemedim fakat ders ders bittikçe denemelere başlayınca tekrar hedefleri belirtirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rhoads -- 27 Eylül 2021; 15:41:25 >
  • 28.09.2021 - Kitap siparişlerini verdim. Fizikte bugün motion in one dimension konusunu işledik eve gelince ek bir çalışma yapmadan 45-50 tane soru attım hareket konusundan. 40 soru problem, 40 soru paragraf attım yanına kitaplar gelince artar buralar.

  • Kaç kilosun
  • 29'unda üniversitede oryantasyon vardı ona katıldım + derslerim vardı derslere yoğunlaşamadım.


    30.09.2021 tarihi yani bugün kitap siparişlerini verdim. TYT matematik için 345 TYT Matematik ve Çap Problemler fasikülü(sonradan bilgi sarmal ve acil düşünüyorum), Kimya için Palme TYT Kimya, 3D TYT Biyoloji, Çap Geo fasikülleri ve 3D AYT Matematik siparişlerini verdim. Fizik için şu anda herhangi bir kitap sipariş etmedim, İzmir'e gittiğimde kitapçıya gidip bakıp almayı düşünüyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.