Şimdi Ara

Sırtım tutuldu yaa... Napacam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
14.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar dedigim gibi.. Rahat hareket edemiyim ya.

Yelek giydim ustunede mont hani sicak tutsun diye. Elimle masaj yapiyim biraz 2-3 saniyelik geciyo tekrar basliyor

Napmaliyim yaa...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sırtın Tutulduğunda Yapılması Gerekenler

Sırtın tutulduğunda, hareket etmekte güçlük çekebilir, ağrı ve rahatsızlık yaşayabilirsin. Bu durum, günlük aktivitelerini gerçekleştirmeyi zorlaştırabilir. Sırtın tutulduğunda ne yapman gerektiğine dair bazı öneriler:

• Dinlen: Ağrıyı azaltmak ve iyileşmeyi desteklemek için dinlenmek çok önemlidir. Ağrıyan bölgeye yük bindirmemeye çalış.
    • Sıcak veya Soğuk Kompres Uygula: Sıcak veya soğuk kompresler, ağrıyı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Sıcak kompresler kasları gevşetirken, soğuk kompresler iltihabı azaltır.
    • Hafif Egzersizler Yap: Hafif egzersizler, kasları germeye ve kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olarak ağrıyı azaltabilir. Örneğin, nazikçe yürüyüş yapmak veya yüzmek faydalı olabilir.
    • Ağrı Kesiciler Al: İbuprofen veya asetaminofen gibi reçetesiz satılan ağrı kesiciler, ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.
    • Masaj: Profesyonel bir masaj terapisti, ağrıyan kasları gevşetmeye ve dolaşımı iyileştirmeye yardımcı olabilir.
    • Duruşunu İyileştir: Sırtın tutulduğunda, duruşuna dikkat etmek çok önemlidir. Doğru duruş, ağrıyı azaltmaya ve daha fazla yaralanmayı önlemeye yardımcı olabilir.
    • Doktoruna Görün: Ağrın şiddetliyse, uzun sürüyorsa veya hareket edemiyorsan, bir doktora görünmelisin. Altta yatan tıbbi bir durum olabilir ve uygun tedaviye ihtiyacın olabilir.

Sırtın tutulduğunda, dinlenmek, hafif egzersizler yapmak ve ağrı kesiciler almak gibi evde uygulayabileceğin adımlar ağrıyı azaltmaya ve iyileşmeyi desteklemeye yardımcı olabilir. Ancak ağrın şiddetliyse veya uzun sürüyorsa, tıbbi yardım almalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yokmu kimsenin bi fikri dusuncesi yaa :)
  • Hastağaneye geeeet
  • Kuuk bisey icin hasatene gitmem.. Gerci ara sira ani harekette aci yapiyor ama...

Ayni boyun tutulmasi gibi ama benimki sirtta (biynumun hemen altinda)

Kalin seyler giydim sicak tutup iyilesir insallah...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-2 gün içinde geçer kısa yolu yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LazPacino

Kuuk bisey icin hasatene gitmem.. Gerci ara sira ani harekette aci yapiyor ama...

Ayni boyun tutulmasi gibi ama benimki sirtta (biynumun hemen altinda)

Kalin seyler giydim sicak tutup iyilesir insallah...

• Düz yerlere yat iyi gelio die biliorm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kas gevşetici içmeyi dene. Yada krem ağrılara iyi gelen jel falan sürebilirsin. Zaten çok sürmez 3-4 güne tamamen atlatırsın.
  • birazdan bu mesajı düzenleyeceğim.
    Tavsiyem büyük ihtimal işe yarar.

Sırt üstü bir yere uzan bacaklarını birleştir ve karnına doğru diz kapağını çek sonra ayaklarını yukarı kaldı ve havada daire çizerek yere indir.
    En fazla üç kere tekrarla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gegirti -- 18 Aralık 2011; 15:45:06 >
  • Evet memlekette surup ertrsi gun falan etkisini kaybediyordu agri ve tutulma... Ama simdi gurbetteyim. Ne kadardir ki o krem eczanede ..??

Ve sanki yer degistirdi yaa :) bu sirtta kanat varya koltuk altinin orda. Onun hafif sirt bolumde yukari dogru boynumun omuz hizasinda suan ' | ' seklinde sirtimin sag tarafinda.

Bu sicak tutma olayi herhalde ise yariyor inceden yaa :) insallh kurtulurum. Normal hasta olmaktan beter walla bu durum...
  • Kulunç felan varsa onu ezmeyi dene. Yere yat senden zayıf olan biri sırtına çıksın ayaklarıyla ezsin Yoksa eğer havluyu ısıt (kaloriferde ya da ütü ile) sırtına koy. 3-4 sefer tekrarla ve sonuncuda havluyu sırtından alma kalsın sıcak tutsun. Tabi bu dediklerin doktora gitme imkanın yoksa ya da elinde ilaç olmadığı zaman geçerli
  • Millet bizi doktor sandı gelen geçen buram ağrıyo napıcam diye konu açıyor

Kızmayın ama doğru söylemiyormuyum

Edit: Yazım Hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Supervenience -- 18 Aralık 2011; 15:59:46 >
  • Yaka en iyi çözümdür bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: KanımÜşüdü

Millet bizi doktor sandı gelen geçen buram ağrıyo napıcam diye konu açıyor

Kızmayın ama doğru söylemiyormuyum

Edit: Yazım Hatası

Sana

Tamam lan, kes

Demek istiyorum ve dedim de :P

Saka maka sicak tutunca o bolgeyi inceden iyilesiyor gibi. Duan cok daha iyim mesaji ilk yazdigimdan. Fikir vefenleride ayrica eh oyle boyle uyguladim o baak kaldirma falan :P ama havlu kalorifer utu imkansiz hahah yurtta suan kaloriferler kapali :P ama olsun yavas yavas geciyo ya :) im happy ulan hahhaha
  • Söyle bıraksınlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.