Merhaba donanım haber sakinleri.Daha önceden kendi bilgisayar tavsiyemi burdan almıştım.Ve çokta memnunum.Şimdi babam şirketteki serverı değiştirmek istiyor.Bilgisayarcı şöyle bir sistem oluşturdu ve bu fiyatı verdi.Sizce nasıldır,ne kadar kullanılabilir,buna karşın önerileriniz nelerdir.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
İşte sistem şöyle:
HP ML110G5 E3110 1x2GB 250GB NHP SATA Intel® Xeon® processor E3110 (3.00 GHz, 65W, 1333MHz FSB, 6MB Intel® 3200 4 1 x 32 bit PCI 2 x PCIe X1 1 x PCIe X8 2GB (1x2GB) PC2-6400 unbuffered ECC DDR2-800 MHz / Maks. 8 GB HP Embedded 4 Port SATA Controller with embedded RAID Embedded NC105i PCI Express Gigabit Ethernet Server Adapter 32MB paylaşımlı; 1600 x 1200 x 16M çözünürlük 8 (2 Dahili, 2 önde, 4 arkada) 250 GB Serial ATA / Maks. 3TB ( 4 x 750GB) SATA 4U Tower Bir adet 365 W Yedek Olmayan Güç Kaynağı MS Windows Svr, Red Hat Enterprise Linux, SUSE Linux Enterprise Sadece DC361B HP marka USB disket sürücü ile işletim sistemi yüklenebilir. ProLiant ml110 G5 (İngilizce) BU PARÇALARIN MALİYETİ 875 USD +KDV, BİRDE MIC W2008 FOUNDATION SRV LİSANS 430 USD + KDV
Bu bilgisayara toplamda 5 bilgisayar bağanıyor.
Ne dersiniz görüşlerini bekliyorum
Kullanim amaci nedir.?
Yani server alinca ne yapacaksiniz..?
Yani şöyle diyeyim LOGO/GO kurup serverı olarak kullanıyoruz.
logo programını kurup, kullanıcılar terminalden mi çalıştıracak sadece ?
evet.
5 kisi kullanacaksaniz cok problem olacagini zannetmiyorum ama tercihen raid 0-1 yapmanizi ve daha fazla ram eklemenizi oneririm... cunku ticari yazilim kullanacaksiniz ve bunda bir database olusmaya baslayacak... muhasebe kayitlari falan gibi seylerin bir yedekleme yapilmasi lazim.. o yuzden raid 1 var.. ram takmaniz durumunda da uzerinde calistiginiz dosyalarin hizli bir bicimde islem gormesini saglar..
tamam o zaman ram konusunu ayarlamaya çalışacağım.İlgilendiğin için teşekkür ediyorum.
dogru lisanslama açısından + 5 terminal cal lisansı almanız gerekcek uzak masaüstü baglantısı yapacagınız için. unutma foundation server 15 cal'la gelir ve 15 tane terminal baglantı yapabilirsin. 16.sını yapamazsın.
15 tane bile çok fazla o kadar bilgisayar yok o
Bir kere işlemcisi rezalet.. Sunucu 4 sene öncesinin sunucusu ve bilgisayarcınız muazzam kar koymuş üzerine. Foundation Server fiyatı ise iki katından fazla. Şaka gibi bir sistem. Xeon 34xx 35xx serisi var artık ve bu dizdiğiniz sistem ile aynı fiyata.
Ben size bir sistem önereyim. Intel Server Systems. Eğer istersen benimle irtibata geçebilirsin.
Intel X3430 2.4GHZ Quadcore 8 MB Cache
Intel 3420 Chipset Intel Sunucu Anakartı
4 GB DDR3 ECC Registered 1333MHZ
500GB SATA II NS ( Sunucu Serisi ) ( Max 5 Adet )
Orjinal Windows Server 2008 Foundation İşletim Sistemi
RAID 0,1,5,10
Çift Port Gigabit Ethernet
DVD+RW Dual
550W PSU
Fiyat 1149$ + KDV
Sana verilen sunucudan en az 2 kat daha performanslı.
quote:
Orijinalden alıntı: AbsoluteZero
Bir kere işlemcisi rezalet.. Sunucu 4 sene öncesinin sunucusu ve bilgisayarcınız muazzam kar koymuş üzerine. Foundation Server fiyatı ise iki katından fazla. Şaka gibi bir sistem. Xeon 34xx 35xx serisi var artık ve bu dizdiğiniz sistem ile aynı fiyata.
Ben size bir sistem önereyim. Intel Server Systems. Eğer istersen benimle irtibata geçebilirsin.
RAID 0,1,5,10
DVD+RW Dual
550W PSU
Fiyat 1149$ + KDV
bu sisteme kaç kişi erişebilir ?
quote:
Orijinalden alıntı: hayalbert
quote:
Orijinalden alıntı: AbsoluteZero
RAID 0,1,5,10
DVD+RW Dual
550W PSU
Fiyat 1149$ + KDV
bu sisteme kaç kişi erişebilir ?
15 terminal baglanabilir. arttırılamaz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme