Şimdi Ara

WHM/CPANEL ve Genel Hosting Hakkında Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar,

    Hosting işine kafayı taktım. Bir kaç sorum olacak sizlerden yardım bekliyorum...

    Şimdi bir serverım var ve bunu co-location olarak barındırmak istiyorum. Bunlarda sıkıntı yok konu ile ilgili her bilgiye sahibim. Ancak hosting bilgisine değil. Hali hazırda bir çok sitem var ve bunları kendi sunucumda hosting yapmak istiyorum. İleriye dönük olarak da hosting - domain satışı yapmak istiyorum.

    Sorularıma gelecek olursak:
    1- hosting işi yapmak için bir whm'miz olması şart. whm aldık. bunu 1 makinaya yükledik. sonra cpanel lisans aldık. ve bunuda o makinayamı yüklüyoruz? yoksa sürekli vps açıp onlara teker teker mi cpanel yüklüyoruz? bunun hakkında bilgim yok. whm kurulan makinaya cpanel de kurup whm üzerinden mi hosting işi yapıyoruz??

    Türkçesi:)) 1 sanal makina içine whm kurduk. cpanel kurduk. ve ben bu noktadan sonra nasıl ilerleyecem? her site için vds mi kurmam gerekiyor? yoksa 1 vds içine tüm siteleri sokabiliyor muyuz? yapabiliyorsak bunu nasıl yaparız?

    2- 1 makinaya whm ve cpanel üzerinden gidecek olursak bunların sistem gereksinimleri nelerdir? yani 1 site barındırmak için sistem gereksinimi nedir?

    3-domain satışı. domain satmak istiyorum bunun hakkında neler yapmam gereklidir?







  • Merhaba hocam, aynı soruları ben de uzun zamandır düşünüyorum internette malesef Türkçe yeterli kaynak yok ve ne yazık ki bilen ve bu işi yapan insanlar da bu konularda bilgi vermekten biraz uzak.

    Server kiraladım, şuan için tek bir site barındırıyorum ama ileride öncelikle eşe dosta yardımcı olmak sonralıkla ticari olarak düşünüyorum bunun için de server opt. tam olarak öğrenmek için kursa gitmeyi düşünüyorum.

    Bir de r10'da benzer konuları biraz kurcalamanızı salık veririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.