Şimdi Ara

sıralı sitem lpg ile aracım arızalandı acill yardımınıza ihtiyacım var !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 2000 model corolla vvt-i aracım var. yaklaşık 20 bin km dir lovato marka sıralı sistem kullanıyorum.

hiçbir sorunla karşılaşmadan kullanıyordum.

geçenlerde kırmızı ışıkta durunca direksiyon birden ağırlaştı bi baktım araba stop etmiş.defalarca marşa bastım çalışmadı.tüpten benzine aldım tekrar marşa bastım çalıştı.

o günden beri kırmızı şıklarda durunca tüpteyken devir 600 lere kadar düşüyor bi titreme başlıyor ve stop ediyor.

lpg yi takan yere götürdüm tüm parçaları değiştirdik ama yine stop etme devam etti.

yetkili servise götürdüm durumu anlattım bilgisayara soktular arıza vermedi

zaten bu arabalarda devir kendini otomatik ayarlar tüpten kaynaklanıyor dediler.

gerçektende benzinde stop etmiyor ama tüpte nezaman dursam stop diyor. giderken vitesteyken sorun yok..

gitmediğim yer kalmadı.motor kelebeği temizlendi hava filtresi bujiler değişti ama yok düzelmedi en son konyada bi yetkili toyota servisine götürdüm oksijen sensörü arızalı olabilir dedi..

ama oda kesin değilmiş. ben bu oksijen sensörünü değiştirsem sorun çözülürmü 600 ytl lik parça
    lütfen arkadaşlar bi yardım edinn..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omercan_84 -- 23 Nisan 2007; 21:59:56 >

• aynı araç bende de var.

henüz bi sorun çıkmadı lpg de
  • araçlar lpg dönüşümü sonrasında yakıt hava karışımı
    ona göre ayarlanmalı aksi takdirde fazla akışı lpg deyken
    stop etmesine neden olur.bundan dolayıdır ki bantlama yapılır.
    birde iyi bir yakıt-hava ayarı yaptırın derim
  • vallaha ben nezaman arabanın orjinalliğini bozmayın desem bana hep eleştiri yağmuru yağar işte lpg böyle lpg şöyle anlatırlar ama imkanı yok ben benzinli bir arabaya lpg taktırmam.

He fabrika çıkışlı lpg li araç olur ozaman alırım ama , fabrika çıkışlı orjinal bir benzinli motora sahip araca gidip gaz taktırırsan tüm orjinalliği bozarsın ben bu kanıdayım. Eski bir araç olsun git taktır zaten gözden çıkarmışındır ama yeni güzel bir araca lpg taktırmak nekadar doğru orasını bilemiyorum.

Gerçi nedesem boş LPg severler derneği şimdi beni eleştiri yağmuruna tutacak az sonra, lpg şöyle böyle hiç ama hiç zararı yoktur falan. Tamam arkadaşlar siz taktırın dolaşın ama sonra böyle konular açmazsınız inşallah ARacım bozuldu lpg yüzünden die

• LPG takılan araçlar bozulmaz diye biri bir şeymi söyledi ? yada LPG takılınca araç artık bozulmayacak mı dendi ? Elbette LPG de olsa uçak yakıtı da olsa takılan mekanik parçalar arızalanabilir, yada motor parçalarını bozabilir ?? Avrupada her araç fabrikadan çıkışta mı lpg takılıyor ?? Avrupa LPG araçlara neden vergi indirimi sunuyor ? Neden LPG istasyonları TÜrkiyenini 10 katından fazla ?

LPG boş klubünden seslenmiyorum sadece dikkatini çekiyorum, ben de eskiden LPG ye karşı biriydim taaki olayın içine girip gördükten sonra fikrimi değiştirdim ve kafam edeyim diyorum neden bekledim bu kadar... En son 6 adet güvenlik valfini duydum taktırmaya karar verdim, benzin de sorarım kaç adet güvenlik önlemi var ? Benzin depon kaç mm?? Şimdiye kadar duyduğun (20 - 30 yıldır artık kaç yaşındaysan ) arabada yanarak ölenlerin haddi hesabını düşündünmü ? birde şimdiye kadar kaç lpg patlamasını duydun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 24 Nisan 2007; 14:55:48 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tolgao2000

LPG takılan araçlar bozulmaz diye biri bir şeymi söyledi ? yada LPG takılınca araç artık bozulmayacak mı dendi ? Elbette LPG de olsa uçak yakıtı da olsa takılan mekanik parçalar arızalanabilir, yada motor parçalarını bozabilir ?? Avrupada her araç fabrikadan çıkışta mı lpg takılıyor ?? Avrupa LPG araçlara neden vergi indirimi sunuyor ? Neden LPG istasyonları TÜrkiyenini 10 katından fazla ?

LPG boş klubünden seslenmiyorum sadece dikkatini çekiyorum, ben de eskiden LPG ye karşı biriydim taaki olayın içine girip gördükten sonra fikrimi değiştirdim ve kafam edeyim diyorum neden bekledim bu kadar... En son 6 adet güvenlik valfini duydum taktırmaya karar verdim, benzin de sorarım kaç adet güvenlik önlemi var ? Benzin depon kaç mm?? Şimdiye kadar duyduğun (20 - 30 yıldır artık kaç yaşındaysan ) arabada yanarak ölenlerin haddi hesabını düşündünmü ? birde şimdiye kadar kaç lpg patlamasını duydun ?

ya tamam güvenliğine diyecek bişeyim yok teknoloji çok gelişti.

Ama kapalı otoparklara girememek(örneğin burda neou alışveriş merkazi var altında otopark var 1500 araçlık ama lpg liler giremiyor içeri sıkı güvenlik önlemi var.), arabanın orjinalliğini bozmak da pek istemiyorum açıkcası bana çok lpg taktır diyen oluyor ama hep olmaz diyorum bide iyi sistemler çok pahalı.

ben karşı değilim lpg ye ama çok ciddi şekilde hiç bişi olmaz diyip fantiklilikler yapanlar var onlara bir anlam veremiyorum. Azda olsa perfromans düşer çok soğuklarda çalışmama problemi olur bazı sorunlar yaşarsın az çok. Bide bişey vardı LPG değilde doğal gaz dönüşümü olacaktı ne oldu o acaba türkiyeye geldi mi. LPG den daha iyidi o sanırım

• Tesadüfen bu mesajdan önce Doğal gaz konusu açtım bir üst bölümde, bakalım

Aslında kapalı otopark lara LPG li araç alınmaması bence kanunen suç işlenmesi demek, Devlet bana sızdırmazlık raporu veriyor, LPG kullanabilir onayı veriyor, para alıyor, muayeneden geçiyor, güvenli olduğunu belgeliyor ama otoparklar LPG li aracı almıyor, bence bu durumda dava açılsa kazanılır, en azından park halindeki araçlara sızdırmazlık raporu yada mueye kağıdı bakılarak alınmalı, tabiki piknik tübünü bağlayıp gireni almayacaksın ama devletin onayladığı bir aracı almamak kanunen bence suç!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Tesadüfen bu mesajdan önce Doğal gaz konusu açtım bir üst bölümde, bakalım

Aslında kapalı otopark lara LPG li araç alınmaması bence kanunen suç işlenmesi demek, Devlet bana sızdırmazlık raporu veriyor, LPG kullanabilir onayı veriyor, para alıyor, muayeneden geçiyor, güvenli olduğunu belgeliyor ama otoparklar LPG li aracı almıyor, bence bu durumda dava açılsa kazanılır, en azından park halindeki araçlara sızdırmazlık raporu yada mueye kağıdı bakılarak alınmalı, tabiki piknik tübünü bağlayıp gireni almayacaksın ama devletin onayladığı bir aracı almamak kanunen bence suç!

İşte bence buna anlam veremiyorum LPG kullananalr hep ezildiği için sevmiyorum bende ayrıca çokda az olsa performans düşüşü sağar gibime geliyor. Hissedilir bayır çıkaran falan sanki. Türkiyede LPG kültürü tam anlamı ile yayılsın bende düşüneceğim taktırmayı. Teknolojiler çok gelişti güvelik önlemi falan var ona bişey demiyorum ama. Gidip sanayide ucuz olarak dandik ustalara dandik sistemler taktıranlara kılım ben bunlar tespit edilmiyor ceza kesilmiyor trafiğe salınıyor. Neyse inallah otoparklar kapalı yıkamacılar falan bu sorunlara çüzüm bulurlar da gidip 2 milyar sistem taktırp arabasına otopark önünden boynu bükük dönmesinler

Aslında bandrol verecekler muayenede, sısdırmazlık testinden geçti diye onu taşıyacan yanında o belgeye göre her yere girebilirsin.

Ama şuda var, şimdi kapalı oto park, bu icatlarda kul yapısı sende olmazda başkasında hata olur bi yerden kaçırır bi depo gaz sızsa alana biride bi çakmak çaksa etraf cehennem alanına döner vallaha. Benzine göre kapalı alanlarda daha tehlikeli gerçi ama neyse

• arkadaşlar acaba montajda falan mı bişey vardır.mühendislerle falan montaj yapan ankara veya konyada bildiğiniz lovato bayii si varmı?
  • Güldürmeyin beni ya, fabrika çıkışlı lpg diye birşey yok.Normal benzinli araca bildiğimiz lpg takılıyor.Araç aynı araç.Lütfen okuyalım,araştıralım.
  • Malesef isler boyle yurumuyor herzaman. Ulkemizde denetim ve muayenelerin(ozellikle trafik muayenesi arabayi gormeden bile yapilabiliyor)nasil yapildigi belli.

Gecen gun carrefour a gittik, aractan indigimde yogun bir LPG kokusu hissettim. Baktim yanimdaki sahin den geliyor. Ben tam arabaya bindim baska yere cekeyim diye sahibi geldi. Dedik boyle boyle aracinizda gaz kacagi var. Adam ne dese begenirsiniz, biliyorum farkindayim dedi. Dedik kardesim boyle boyle cok tehlikeli bu yaptigin yaptirsana ne bekliyorsun dedik adamin umrunda degil. Ki bu adam bu mantikla kapali otoparka da girer birsey olmaz diye. Acik alanda sanki mutfak tupu dakikalarca acik kalir da mutfak gaz kokar ya oyle yogun bir koku var ve adam o sekildeki bir arabayla seyehat ediyor, gercekten inanilmaz birsey.

Bu nedenle avrupa'daki gibi ciddi muayene ve kontroller ulkemizde de uygulanmadiktan sonra LPG li araclara konulan bazi kisitlamalari uygun buluyorum. Gerci ayni adamin benzin deposu yada hortumu delik olsa eminim onu da yaptirmaz, devam eder ama yine onlem onlemdir.

quote:

Tesadüfen bu mesajdan önce Doğal gaz konusu açtım bir üst bölümde, bakalım

• LPG Lİ ARAÇLARIN MONTAJ VE SONRASI BAKIMLARI ÇOK ÖNEMLİ. YETERLİ DENETİM YAPILIRSA HİÇBİR SORUN YAŞANMAZ. FAKAT LPGLİ ARAÇ KULLANANLAR YILDIRILDIĞI İÇİN KİMSE RUHSATINA İŞLETMEK İSTEMİYOR. ONAYLANMIŞ ECER 67 STANDARTINDAKİ ARAÇLAR HER TÜRLÜ KAPALI ALANA GİRERLER. HİÇBİR SORUNDA YAŞANMAZ. FAKAT BURADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DENETİMSİZ ARAÇLAR.
    KAPALI MAĞAZALAR BU ARAÇLARLA UĞRAŞMAK İSTEDİKLERİ İÇİN KİMSEYİ İÇERİYE ALMIYORLAR. FAKAT BİZ İSTERSEK KİMSENİN ANLAYAMAYACAĞI ŞEKİLDE DE MONTAJ YAPABİLİRİZ. İŞİN BU NOKTAYA GELMESİNE HİÇ GEREK YOK
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

vallaha ben nezaman arabanın orjinalliğini bozmayın desem bana hep eleştiri yağmuru yağar işte lpg böyle lpg şöyle anlatırlar ama imkanı yok ben benzinli bir arabaya lpg taktırmam.

He fabrika çıkışlı lpg li araç olur ozaman alırım ama , fabrika çıkışlı orjinal bir benzinli motora sahip araca gidip gaz taktırırsan tüm orjinalliği bozarsın ben bu kanıdayım. Eski bir araç olsun git taktır zaten gözden çıkarmışındır ama yeni güzel bir araca lpg taktırmak nekadar doğru orasını bilemiyorum.

Gerçi nedesem boş LPg severler derneği şimdi beni eleştiri yağmuruna tutacak az sonra, lpg şöyle böyle hiç ama hiç zararı yoktur falan. Tamam arkadaşlar siz taktırın dolaşın ama sonra böyle konular açmazsınız inşallah ARacım bozuldu lpg yüzünden die

benim peder de senin kafadan ondan gidiyoz haftada 70 ytl benzin yakıoz

7 yaşında klimasız arabanın orjinalliği bozulsa ne olur bozulmasa ne olur. ekonomik olsun yeter valla

• quote:

vallaha ben nezaman arabanın orjinalliğini bozmayın desem bana hep eleştiri yağmuru yağar işte lpg böyle lpg şöyle anlatırlar ama imkanı yomk ben benzinli bir arabaya lpg taktırmam.

Su Forumda Lpg kullanicilari ile arabanin orjinalligi konusunda cok tartistim. ve artik LPG icin yorum yapmiyorum. Bosver LPG ci arkadaslar mutlu mesut yasasinlar. Zaten kopmpleks had safhada oluyor.. Bosver karisma. Izle LPG li araclarin arizalarini sonrada gul boyle

• quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

quote:

vallaha ben nezaman arabanın orjinalliğini bozmayın desem bana hep eleştiri yağmuru yağar işte lpg böyle lpg şöyle anlatırlar ama imkanı yok ben benzinli bir arabaya lpg taktırmam.

benim peder de senin kafadan ondan gidiyoz haftada 70 ytl benzin yakıoz

7 yaşında klimasız arabanın orjinalliği bozulsa ne olur bozulmasa ne olur. ekonomik olsun yeter valla

bence hiç zaman kaybetmeyin...

• quote:

Orjinalden alıntı: attractivegipsy

quote:

vallaha ben nezaman arabanın orjinalliğini bozmayın desem bana hep eleştiri yağmuru yağar işte lpg böyle lpg şöyle anlatırlar ama imkanı yomk ben benzinli bir arabaya lpg taktırmam.

Su Forumda Lpg kullanicilari ile arabanin orjinalligi konusunda cok tartistim. ve artik LPG icin yorum yapmiyorum. Bosver LPG ci arkadaslar mutlu mesut yasasinlar. Zaten kopmpleks had safhada oluyor.. Bosver karisma. Izle LPG li araclarin arizalarini sonrada gul boyle

Benzinin 3 ytl olduğu bir ülkede arabanın orjinalliğini düşünmek bana göre çok saçma.

Ha siz benzine para ödeyebilecek güçteyseniz orası beni bağlamaz. Kimseyi zorlamıyoruz lpg taktırın die. Ama öneriyoruz.

Yakında benzinli araba kalmayacak hidrojenle çalışan, metanolle çalışan araçlar gelicek. Dizel bile kalmicak. Benzine elveda dicez.

Lpg yi de karalayacak bir şey bulamıyorsunuz zaten, aracın orjinalliği diye bir şey çıkarmışsınız paso onu söylüyorsunuz.

Bu arada insanların araçlarının arızalarına gülmeyin lütfen. Gülme komşuna gelir başına die bi atasözümüz var.

Kimin kompleksli olduğu da açık.

• Tabi canim belli kimin kompleksli oldugu... Niye hemen atladin ozaman LPG i savunmaya geciyorsun ?

bu arada gaz tup mup yok aracimda gelmez basima enjeksiyon ile ilgili bir ariza..

yorma kafani sen.
  • arkadaşlar böle tartısacağımıza arkadaşın derd,ne çare bulsak
  • quote:

Tabi canim belli kimin kompleksli oldugu... Niye hemen atladin ozaman LPG i savunmaya geciyorsun ?

bu arada gaz tup mup yok aracimda gelmez basima enjeksiyon ile ilgili bir ariza..

yorma kafani sen.

Bu ne sacma sapan bir anlayıstır,araca lpg taktırtmak kompleksmi oluyor,arkadasım seviyesizlesme lutfen nedir yani bizde aracımıza hesaplı olsun diye lpg taktırdıysak komplekslimi oluyoruzyasına veriyorum bu anlayısı senin.
  • quote:

Tabi canim belli kimin kompleksli oldugu... Niye hemen atladin ozaman LPG i savunmaya geciyorsun ?

yorma kafani sen.

TSMC version 2.0

He hee diyip geçicen
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.