Şimdi Ara

sıralı sistemde neden landi renzo (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
767
Cevap
7
Favori
169.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bosch'dan alternatif yakıt sistemleri
    Dünyanın önde gelen otomotiv teknolojileri üreticisi Bosch'un, alternatif yakıtlar için enjeksiyon teknolojileri geliştirdiği bildirildi. Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, Avrupa'da binek araçlar için benzin ve dizelin standart yakıt olmaya devam ettiği, ancak benzin ve dizel fiyatlarındaki artışın, alternatif yakıtların giderek daha fazla gündeme gelmesine ve önem kazanmasına neden olduğu belirtildi.

    Bosch'un, bu konudaki çalışmalarına hız vererek benzin ve dizel motorları için ürettiği motor yönetim sistemlerine ek olarak alternatif yakıtlar için de sistemler geliştirdiği kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: ''Bosch'un NG-motronik esnek motor yönetim sistemleri ile araçlar hem benzin hem de CNG ile çalışabiliyor. Hatta yanma motorunun performansını etkilemeden sürüş esnasında bir yakıttan diğerine geçmek de mümkün oluyor.

    Özellikle Almanya'da, doğal gaza uygulanan vergilerin düşük olması ve çevre dostu yakıt sağlayan servis istasyon ağının hızla genişlemesi, CNG'yi giderek, daha fazla tercih edilen bir seçenek haline getiriyor. Bosch'un doğal gaz için geliştirdiği sistemler, benzine kıyasla yüzde 25 daha az karbondioksit üretiyor ve hiç partikül emisyonu üretmiyor.

    Bu özellik CNG'yi yalnız Avrupa pazarı için çekici hale getirmekle kalmıyor, aynı zamanda Asya'daki doğal gaz konusundaki gelişmeler açısından da büyük potansiyel sunuyor.'' Doğal gazın, bugün benzin ve dizelin alternatiflerinden sadece biri olduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

    ''Özellikle Brezilya'da benzinin yanında alkol da yakıt olarak kullanılıyor. Bosch'un geliştirdiği esnek yakıt yönetim sistemiyle araçlar alkol gibi benzinle de çalışabiliyorlar. O an kullanılan yakıtın bileşimine bağlı olarak sistem, enjeksiyon ve ateşleme sistemini otomatik olarak adapte ediyor. 3 yakıtlı sistemle Brezilyalı şoförler benzin, alkol ve doğal gazla depoyu doldurabiliyorlar. Alkol ve doğal gaz için olan motor yönetim sistemiyle Bosch, benzin ve dizele alternatif olan kaynakları koruyan modern ve çevre dostu sistemlerin geliştirilmesindeki uzmanlığına bir kez daha dikkat çekiyor.''




  • aracmda landirenzo blue var, lpg servse 45 lira bayılmk istemiyorum, kendm neredn temn edeblirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yujibey

    Merhaba

    OMEGAS KİT OMEGAS PLUS
    bu ikisi arasındaki fark nedir?

    2001 otomatik vites pug 206 taktırmayı düşünüyorum. Şuan güncel fiyat nedir ve ankarada sağlam bir usta tavsiye edebilirmisiniz?



    Yazılım farklı, enjektörler farklı. Omegas plus aynı zamanda blue kit.
  • merhabalar, 2009 model punto 1.4 fire active aracım için lpg dönüşümü yaptırmak istiyorum. hangi kiti tavsiye edersiniz
  • 2005 astra h aracıma kayseri olgunda omegas plus kit taktırdım.yalnız kutudan çıkan kitapçığında landirenzo omegas yazıyordu.birde omegasla omegas plus'ın farkı nedir.usta ikisinin de enjektörleri aynı diyordu.bendeki yeşil renkliydi.
  • ECU'ları farklı.
  • 2005 astra h aracıma omegas plus kit taktırdım.1000km den sonra servise ince ayar için gittim ve soğuklarda çalıştırdığımda kalkışlarda titreme olduğunu söyledim,bi kaç kez de ışıklarda stop etmişti.eleman laptobu bağladı bişeylere baktı sonra da inip enjektörlerin içindeki 4 pistonu da söktü,yerlerine başka pistonlar taktı.sonra tekrar laptoba baktı vs tamamdır dedi.bende teşekkür ederek ayrıldım.gerçekten de şikayetlerimin çözüldüğünü farkettim sistem daha stabil çalışıyordu.
    ancak bugün camsuyu eklemek için kaputu açtığımda enjektörlerin kafasının orjinalindeki gibi yeşil değilde siyah olduğunu farkettim.
    acaba eski tipmi takılmıştır?neden?
  • Merhabalar Sayın ac oncel, cevaplarsanız çok sevinirim.

    1 hafta önce corolla 2008 1,6 comfort aldım. Motor VVTi. Samsun'da Landi Renzo yetkili servisiyle görüştüm, Omegas taktırmayı düşünüyorum. araçta ses problemi olur mu? forumda bir arkadaş blue kitin ses problemi olduğunu, omegasta ses sorunu olmadığını yazmış. Motor arıza lambası yanar mı? Bir de şehir içi ve dışı 100 km'de kaç litre gaz yakar normal kullanımda? bir de tank için simit tank güvenli midir arakadan gelecek darbelerde? Cevaplarsanız çok sevinirim.

    selamlar.
  • benimde aracım 2008 grande punto 1,4 16v 95bygr starjet dinamik....benım aracım içinde en uygun kıtın landı renzo oldugu belırtılıyor..fiat yetkılı servıslerıde montaj yapıyor....sorum şuki servisler omegas plus takıyorlar. yazılım vs yonlerden bazı farklar oldugu soylendı dıger bayılerde takılanlarla.....yetkılı servısde omegas plus fiyatına olgun lpg de omegas taktırabılıyorum...ben nerde montaj yaptırmalıyım..yetkılı servıs plus mu...olgun lpg omegas mı....çok kararsız kaldım:)
  • Ben de sıralı sistem Landi Renzo düşünüyorum. Aracım 0 focus. Ben Landi renzo enjektörleri bosch map sesnörlü med diye biliyordum. Lakin yeni takılan omegas plus kitlerde bosch map sensörü yerine sanırım landi renzo sensör varmış. Bu konuda bilgisi olan var mı? Uyumluluk ve kalite anlamında hangisini önerirsiniz. Bosch olanı mı landi renzo yazılı olanı mı. Taktıracağım kit omegas plus. Taktıracağım yer ikisini de takabileceğini ifade etti. Şimdiden teşekkürler, iyi günler.
  • bir yıl önce laguna 1.6 16v aracıma markası önemli değil sıralı sistem lpg kiti takıldı yaklaşık 1 ay süreyle sorunsuz bindikten sonra acamıda bugüne kadar başlayan ve çözülemeyen sorunlar başladı. öncelikle araç rölantiyi düşürmeye başladı daha sonra dalgalanmalar stop etme sorunu başladı. lpgde olan bu sorunlar benzinde çalıştırdığım zamanlarda da başgösterir oldu son zamanlarda.kafayı yememek elde değil o kadar para verdikten sonra.
    gittiğim ustalar da sağolsunlar lpgci motora motor ustası lpgye suç attılar ancak kesin teşhis koyan ortada yok. en son lpgyi tam sökmeden düz bağlantıyla yaklaşık 10 gün benzinde bindim ama ufak da olsa tekleme sorunu mevcuttu. artık son olarak usta ( değil aslında) subapların değişmesi gerektiğini söyledi ve 800 tl masraf çıkardı ki ben kabul etmedim motoru açtırmayı. bu güne kadar yaptığım tüm masraflar 1500 tl yi çok rahat bulmuştur sensörler vs vs. artık bu durumdan bıktığım ve aracı satma noktasına gelmişken lpgyi sökerek landi renzo kit takma kararı aldım ve bugün itibariyle taktırdım. aracın üstünden söktügüm kitin bu kadar kalitesiz parçalardan oluştuğunu ve bu kadar dandik bir işçilikle monte edildiğini o zaman anladım. landi renzonun gerçekten de parçalarını tek tek inceledim gayet kaliteli ve güzel bir sistem olduğunu belli ediyor. çok güzel bir işçilikle monte edildi ve her ayrıntısıyla çok güzel bir görüntü oluştu. enjektörleri gerçekten olağanüstü piyasadaki diğer markaların tesisatlarını da az çok görmüşümdür ama gerçekten de fark var. enjektörler kaput açıkken kendini gösterir ses çıkarmasına rağmen kaput kapatılınca ses kalmıyor. aracımdaki lpg problemi bir yana benzindeki problemler de ortadan kalktı. memnun kalacağıma eminim. daha sonra yakıt durumunu yazacağım. bu arada landi renzo dizayn otogaza ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum gerçekten çok temiz bir işçilik ortaya koydular.




  • Kayseriden seat kullanıcısıym; Aracım 1,6 100bg. Çok tereddüt ettim ilk başta ama 50 lt tank Landenzo sıralı taktırdım....105tl gaz aldım; 43,38LT :) -------
    4 ışık 160-170 km gittikten sonra söndü; 3. ışık 220-230 km de söndü.... bekliyorum şimdilik... 2. ve 1. ışığın sönüpte benzine kaçıncı km de geçecek:)... HÜLASA :) hesabıma göre şimdilik kmde 160kr yakmakta.... (11lt gaz=26,5 tl=165km yol) TL/KM= 0,160TL/KM NORMALMİ :)




  • 16 krş. şu anki fiyatı düşünürsek gayet iyi.
    lpg nin litresi 2.3 tl olmuş. km de 16 krş yakması iyi denebilecek bir değer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersanoral

    Kayseriden seat kullanıcısıym; Aracım 1,6 100bg. Çok tereddüt ettim ilk başta ama 50 lt tank Landenzo sıralı taktırdım....105tl gaz aldım; 43,38LT :) -------
    4 ışık 160-170 km gittikten sonra söndü; 3. ışık 220-230 km de söndü.... bekliyorum şimdilik... 2. ve 1. ışığın sönüpte benzine kaçıncı km de geçecek:)... HÜLASA :) hesabıma göre şimdilik kmde 160kr yakmakta.... (11lt gaz=26,5 tl=165km yol) TL/KM= 0,160TL/KM NORMALMİ :)

    Sönen ışıklara göre hesap yapılmaz. Zira o ışıklar araçlardaki benzin ibresi gibi net ölçmez. Siz gaz bitip de sinyal sesi verene kadar kullanın. O zaman kaç km yol yaptığınızı ve km de ne kadar yaktığını hesaplayın. Tabi bu arada ilk çalıştırmalarda ve gaza geçene kadarki sürede kullanılan benzini de hesaba katmanız gerekecek.




  • hocam 275-280 km oldu tek ışık yanıyor şimdilik.... araçta hiç benzinde yoktu 20 tl, benzin aldım yani yukardaki yazı ma istinaden 105+20=125 tl lik yakıtBakalım ne kadar götürecek.... MERAKLA BEKLİYORUM :) BİDE benim yiğen simit 40 lık taktırdı... arkadaki şamandranın ibresi yok ayrıca bu gaz ışıkları stabil değil mi yaw??? yani bi gidiyorum 2 yanıyo sonra 3 oluyo sonra 2 gözüm ışıkta ve km de yola bakamaz oldum bu nedir yaw :) arada birde yol bilgisayarından benzine bakıyorum yolada biri baksa benim yerime tam olacak




  • bide arkadaşlar bilgi olsun diye 50 tl lik tankla yada şöyle diyim 44lt gazla kaç km giderse normaldir araba 1,6motor 100beygir seat. sıralı landrenzo var demiştim sanırım... ama merak ediyor insan kaç km gidecek ..... üstatlar bi cevaplasın yaw... mutlaka deneyenler vardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersanoral

    hocam 275-280 km oldu tek ışık yanıyor şimdilik.... araçta hiç benzinde yoktu 20 tl, benzin aldım yani yukardaki yazı ma istinaden 105+20=125 tl lik yakıtBakalım ne kadar götürecek.... MERAKLA BEKLİYORUM :) BİDE benim yiğen simit 40 lık taktırdı... arkadaki şamandranın ibresi yok ayrıca bu gaz ışıkları stabil değil mi yaw??? yani bi gidiyorum 2 yanıyo sonra 3 oluyo sonra 2 gözüm ışıkta ve km de yola bakamaz oldum bu nedir yaw :) arada birde yol bilgisayarından benzine bakıyorum yolada biri baksa benim yerime tam olacak

    Simit depolara hiç güvenilmez. Zira onların göstergeleri hemen hemen hiç bir zaman doğru ölçmez. Siz ışıkları takip etmek yerine makul bir km belirleyin o kilometreye gelince gaz alın. Gözünüz de yoldan hiç ayrılmaz bu şekilde. Makul bir kullanım olarak şehir dışı tüketim değerleri esas alınmaılıdır. Çünkü şehir içi kullanımda değişken o kadar çok şey var ki! LPG ile aracınızın kullanım kılavuzunda belirttiği şehir içi ve dışı tüketim değerlerinin %20 fazlasına erişebiliyorsanız mükemmel bir tüketim değeri yakalıyorsunuz demektir. Tabi fabrika değerlerine ulaşmak da hayli zor ve ustalık isteyen bir iş. Hesabınızı buna göre yapın.




  • mrb. 2006 Ford Focus Chia - 1.6 - 115 HP aracıma omegas mı yoksa Bleu (omegas Plus) mı taktırmam daha uygun olur.

    Omegas plus maddi yönden biraz daha ekonomik görünüyor. aracım 115 HP olduğu için sıkıntı yaşarmıyım. ayrıca iki sistem hakkındaki güncel fiyatları hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsanız memnun olurum tşk.
  • Mehmet Genco
    604700603 ürün kodlu olan omegas plus (blue) sizin için yeterlidir. Zira 75-110 Kw arası olan araçlar içindir ve sizin aracınız da 75 Kw tan fazla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunismail -- 20 Temmuz 2011; 22:53:57 >
  • sn: Coşkun İsmail Forumdan aldığım yorumlar ve sizin tavsiyeniz üzerine bu hafta Landi Renzo omegas kitini takdırdm.

    1. Takılan Ecu üzerinde Landi Renzo Omegas plus yazıyor. (kare şeklinde yaklaşık 15X15 cm ebatında)

    2. Filtre üzerinde Med yazıyor

    3. Enjektörler siyah renk üzerinde Boch yazıyor.

    4. Beyin üzerinde Landi Renzo yazıyor.


    Taktırdığım yer landi renzonun bölge bayiliğini yapan bir bayi, işçiliğinden ve personelinden çok memnunun ama parçaların farklı marka ve modelde olması kafamı karıştırdı. Omagas kitinin parçalarını bilmediğimden soruyorum.

    Takılan parçalar omegas kitinin parçalarımı yoksa omegas plus parçalarımı? acaba omegas diye karışık olarak omegas plus mı takıldı.

    Yakıt olarak uzun yolda 100 km.' de 13 lt. yakıyor. yani 300 krş. lpg:2.33 Tl.den yardımcı olursanız memnun olurum. tşk.




  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.