Şimdi Ara

Sıralama Olayına Takılanlara İthafen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
3
Favori
1.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu mesajı bir konuya yazmıştım. Herkesin görmesini istiyorum. Hayat çok garip, sıralama vs. bunların hiçbiri önemli değil. Ben de kendimi çok geliştirdim ama bayağıdır işsizim forumda konum vardı. Bu ülkede hak ettiğinizi %95 alamayacaksınız.

TM'den 150K olup 2010 LYS'de şuanda mali müşavir olan kuzenim var. Sakarya Maliye iö'e bile zor girdi. İnanmazsın belki 6.200 TL maaşı var. Kendisi dese inanmazdım. ATM'den beraber çektik. Okula bile uğramadı bu adam mali müşavirin yanında işe başladı ve sadece sınavlara gitti. Mezun olduğu gibi mali müşavirlik staj başlatma sınavına girdi askere gitti hemen ve askerde kazandığını öğrendi. Geldiğinde de aynı adamın yanında stajını başlattı. Şuanda Çok uluslu bir şirkette çalışıyor denetçi olarak. Bu işler sıralamaya baksaydı. Aynı yıl sınava giren ablam ise hem MF hem TM'den girdi. TM'de ilk 20 bindeydi. Hukuk iç anadolu ve doğu geliyordu gitmedi. Trakya'da mimarlık okudu. MF'de 28K idi. Bölümü 2. likle bitirdi. Şuanki maaşını söyleyeyim size 2.750 TL. O İŞLER ÖYLE OLMUYOR KUSURA BAKMA. Sen 150K TM yapsan okul okumayı bırak mezuna bile kalmazsın. Bu işler yürek işi cesaret işi biraz da kafayı kullanma işi. Bu kadar korkak olma sıralamayı yapınca kendini garantiye aldım sanıyorsun. Hayat öyle basit değil maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evangelx -- 8 Ağustos 2017; 4:55:24 >

• cok haklisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liseyi tamamen karı kızla serserilikle geçiren kuzenim hatta 1 yılda kaldı 19 yaşında liseden mezun oldu. Zar zor YGS puanıyla 2 yıllık paramedik ( acil ve ilk yardım) kazandı. 580 bininciydi yanılmıyorsam YGS'de. 3 yılda da zar zor onu bitirdi siyasi olaylara falan karıştı ünide.

2016 KPSS sınavına girdi mezun olurken KPSS'ye 2-3 ay kursa gönderdi amcam ve 77 mi ne aldı önlisans KPSS'den puanın yüksekliği sizi yanıltmasın 120 soruda 50-55 net yetiyor bu puan için zaten 60 türkçe sorusu var.
    Şuanda ambulansta ATT'lik yapıyor. 1 gün 24 saat çalışıp 3 gün izni var. EVET YANLIŞ OKUMADINIZ. AYDA 8-10 GÜN ÇALIŞIYOR.

Maaşı: 4100 TL

Son görüşmemizde Golf GTI'a biniyordu hala hovardalık karı kız peşinde.

Siz çok iyi bir üniden Marmara İstanbul YTÜ vs. çıkacaksınız 2-2,5'a yıllarca sürüneceksiniz. Yine akraba bir abimden biliyorum. YTÜ Makine müh. mezunu bu adam bir ton program vs. biliyor. İnektir yani gözlüklü bir tip anlayacağınız işinde de iyi. 10 yıldır çalışıyor ve 4000 anca zar zor alıyor.

Adaletini s.....m dünya.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MycaReer -- 8 Ağustos 2017; 5:5:8 >

• Hocam verdiğiniz kuzen örneği belki kabul edilebilir ama ablanızın örneği hiç tutmaşı adam ilk 5k içine girip tıp veya çok iyi ünilerde mühendislik yazıp değil 6bin lira 60tl bile kazanabilir kendini gerçekten geliştirirse. Sıralama olayını da yanlış değerlendiriyorsun ayrıca.

İyi Bir Sıralama=İyi Bir Üni=Hayırlı Kazançlar(İstisnaları Olabilir)

• Şimdi internete Google'a paramedik maaşı yazıp beni yalancı çıkarmaya çalışmayın mk. Biliyorum adamdan bal gibi de alıyor işte. 2700 TL yazıyor internette o çıplak maaş sadece 2700 memuriyetin ederi (tekniker statüsünde attler) + bunun döner sermayesi var + gece ek mesaisi var + var oğlu da var anlayacağın.

Bağcılar Eğitim araştırma hastanesinde bir hemşireyle konuşmuştum. Adam bana dedi ki 5400 TL alıyorum şok geçirmiştim kendimi mal gibi hissetmiştim. Araştırdım gerçekten de alıyorlarmış. Bu adamlar lise mezunu düşünün.

Çıplak maaş + hastanenin öner sermayesi + ek nöbet + yoğun bakım hemşirelerine verilen ek primi + eğitim araştırma hastanesi olduğu için primi vs. vs.

Bazen kendimi mal gibi hissediyorum bu yüzden.
  • Sonra da bu ülkeden kaçmak lazım deyince 2-3 tane çomar çıkıp habele hübele hübele habele gak gak diyip duruyor. Bizi vatan haini olarak nitelendiriyor. Direkt blokluyorum. Allah sizin bin belanızı versin.

Ulan yavşak herifler siz hiç memur maaşlarına baktınız mı ? İmam hatip mezunu lise mezunu adamın maaşı devlette 3100 TL, Ekonomist maaşı ( ekonomist olmak için 4 yıllık İktisat + 2 yıl yüksek lisans gerekiyor)
    Maaşı 3050 TL

BÖYLE MAAŞ POLİTİKASI MI OLUR MK ?

Şimdi diyecekler ki bu dinle kafayı bozmuş ya da küçükken İslamcılar camide kuran kursunda taciz etmiş bunu. Dinle falan bir sorunum da yok al sana sağlık sektöründen de örnek vereyim.

Lise mezunu hemşireye veriyorsun 5400 TL neredeyse yeni mezun pratisyen doktor maaşı alıyor. Ulan sizin yapacağını işe sokayım.

ÜLKENİN HER TARAFINDAN REZİLLİK ADALETSİZLİK ADAM KAYIRMA DÜZENSİZLİK AKIYOR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MycaReer -- 8 Ağustos 2017; 5:17:24 >
  • MycaReer kullanıcısına yanıt
    Malesef bu adaletsizlik noktasinda haklisiniz sinirlenmemek elde degil :/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam yanlışınız var eğer başhemsire degilse kesinlikle hiçbir hemsire o parayı göremez

• Yazdıklarında haklısın. Türkiye'de sağlık sektörü bombok zaten. O lise mezunu ve iki yıllık paramedik falan hiçbir şey bilmiyor Allah korusun ailede birine bir şey olsa ambulans çağırmaya korkarım. O adamlara güven olmaz çünkü laylaylom ile bitiriyorlar o okulları. Hiçbirinin sağlık hakkında bilgisi olduğunu sanmıyorum. Teyzemin kızı 94'lü lise mezunu hemşire Tekirdağ'da 4650 kazanıyordu en son. Benim adetim değildir sormam kimseye maaşını ama maalesef dediklerin doğru. Çok büyük bir hastahanede çalışıyorsa İstanbul'da özellikle alabilir. Bir de devlet hastanelerinden çok daha fazla kazanıyor eğitim araştırmada çalışanlar. Yanılmıyorsam sözleşmeli olurlarsa bir de 300-400 daha fazla alıyorlarmış kadroluya göre. 3 yıllık yapılıyormuş sözleşmeler ama atılma riski falan yokmuş. Yani tüm bunların hepsi birleşince.. Eğitim araştırmada çalışan, sözleşmeli olan, yoğun bakım hemşiresi olan, İstanbul gibi bir metropolde çok yoğun bir hastanede çalışan (döner açısından), nöbete kalan vs. bu tip bir lise mezunu hemşire 5bini rahatlıkla geçebilir. Sakın buradan çıkıp lisans hemşire okuyayım falan demeyin. Sağlık mesleğe gitmediyseniz o iş geçti. Lisans mezunu hemşire olsanız hem bu işin zorluğunu çekersiniz hem ders hem iş yükü açısından hem de en fazla 100 TL farkınız olur lise mezunu hemşireyle maaş açısından. Sülalede memur var bizde de düz memur bu B grubu dediklerinden. Adam diyor ki: Aynı düzeyde VHKİ olan Lise mezunu memur 3080 alıyor mesela ön lisans mezunu 3090 üniversite mezunu 3100 TL. İsteyen araştırır. Türkiye cumhuriyetinin gözünde senin üniversite diploman 21 veya 22 TL fark ediyor. Türkiye böyle komik bir ülke işte ne diyeceğimi bilmiyorum bu yüzden yazdıklarında sonuna kadar da haklısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evangelx -- 8 Ağustos 2017; 5:49:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ItüvsBilkent

Hocam yanlışınız var eğer başhemsire degilse kesinlikle hiçbir hemsire o parayı göremez

Hocam kesin bilgi memurlar.net adresinden araştırmıştım olay doğru yani. Yeni mezunlar bile 4500 alıyor her şey dahil. Daha da önü açılacakmış. SBS'de %2'deydim. Beğenmezdik sağlık meslekleri %10-15 civarından alıyor diye. Aklım yokmuş eğer SML'ye gitseydim 18 yaşında işe başlar şimdiye 150 bin TL kenara atmıştım.
  • Kuzenin yandaş ya da gençlik kollarına üye mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

Kuzenin yandaş ya da gençlik kollarına üye mi?

Hayır aksine Atatürkçü hem de sağlam solcudur benim gibi. Hepar partisine takılıyordu önlisans okurken de ve üniversiteden atılma raddesine gelmişti zar zor bitirdi okulu. Bu iş kafayı kullanmakla alakalı işte biz akıl edemedik bu ülkede en çok parayı ara elemanlar kazanıyor. En tepedekiler (mesleki açıdan) ; avukat doktor mühendis hep zorluk çekiyor hem stres hem de maddi manevi ama alt tekniker tabaka bu işin kaymağını yiyor hem de kafası rahat sorumluluğu yok
  • Çok haklısınız , ben hep iyi bir sıralama iyi olul ve iyi iş olarak bakıyordum ama çalışan iş hayatını bilenlerle konuştukça "kendini geliştirmek" lafının önemini anladım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MycaReer

Sonra da bu ülkeden kaçmak lazım deyince 2-3 tane çomar çıkıp habele hübele hübele habele gak gak diyip duruyor. Bizi vatan haini olarak nitelendiriyor. Direkt blokluyorum. Allah sizin bin belanızı versin.

Ulan yavşak herifler siz hiç memur maaşlarına baktınız mı ? İmam hatip mezunu lise mezunu adamın maaşı devlette 3100 TL, Ekonomist maaşı ( ekonomist olmak için 4 yıllık İktisat + 2 yıl yüksek lisans gerekiyor)
    Maaşı 3050 TL

Şimdi diyecekler ki bu dinle kafayı bozmuş ya da küçükken İslamcılar camide kuran kursunda taciz etmiş bunu. Dinle falan bir sorunum da yok al sana sağlık sektöründen de örnek vereyim.

Lise mezunu hemşireye veriyorsun 5400 TL neredeyse yeni mezun pratisyen doktor maaşı alıyor. Ulan sizin yapacağını işe sokayım.

Kusura bakma banlanmış arkadaşta o işler senin dediğin gibi de olmuyor bugüne yani anlık olarak bakarakta karar verilmiyor bu işler 2006 yıllarında mühendislikler çok arttırıldı kontenjanlar yok bilgisayar dendi yok makine dendi herkes abandı çatır çatır mühendislik bölümleri tercih edildi ne oldu şişti her yer mühendis oldu ama piyasanın ihtiyacı mühendiste orta da gerisi ne yapıyor 1500 1800 tl ile başlamayı kabul eder hale geliyor sonra da dediler 2010 yılları okul öncesi öğretmenlik revaçta herkes oraya saldırdı ve daha okul bittiği gibi kpss den 60 70 alanlar çatır çatır atanıverdiler şimdi günümüzde ise hemşire olun hemşire olun diye herkesin dillinde ve tıp kontenjanları arttı herkes çatır çatır tıp yazıyor ne olacak ileri de her yer doktor sonra ne olacak maaşlar 3 k lara kadar gelmiş olacak.. İşte Türkiye 'nin aşamadığı eğitim de başarısızlıklarımızı gösteren tablo bu insanlar paraya odaklanıyor tamam para ihtiyaç ama ilerisi göremediğiniz bir şey için sırf para alayım diye ömür boyu bu mesleği yapmak zorunda kalacağınız bir bölüme de girmek mantıksızlık geliyor o yüzden yukarıdaki arkadaş 150 k lık bir bölüme girmiş ve gün gelmiş bölümü revaç göstermiş 6 k maaş alır hale gelmiş bunun böyle olacağını kimse bilmez idi ama ablası 28 k olmuş diye 2750 tl alıyor diye karşılaştırma yapmakta anlamsız oluyor önemli olan ablası istediği bölüm de mi evet 2. bitirmiş mutlu mu onu ablasına sormak lazım sevdiği mesleği yapıyor mu diye sormak lazım ve mutlu ise aldığınız paranın bir önemi kalmıyor çünkü her şey para değil.. Ki benimde başıma gelen su ürünleri mühendisliği kazanmış 1 sene okuyordum daha iyi istediğim yeri kazanınca bıraktım okulu benimle aynı bölüm de okuyanların içerisinde devlet alım yaptı 4 k ile işe başlayanlar oldu mezun oldukları gibi ve ben hala 4 k kazanamıyorum ama pişman da değilim çünkü su ürünleri 'ni kazananlarla hep konuştuk ne istiyordun olmadı da buraya geldin diye herkesin hayali başka türlü idi..

• MycaReer kullanıcısına yanıt
    Bu arkadasi banlayan forum admini sana yaziklar olsun. Dogru seyleri yazinca ban yiyoruz.

• Valla kimse kusura bakmasın sıralamaya bakıp puanı yüksek ve havalı diye tıp hukuk mimarlık vs yazanlar neden böyle ühühühü diye zırlamasınlar şu rezilliğe bak ya adam sıralama ile maaş düşünüyor işsizlik düşünüyor hee ya hemen garanti hazır cepte ne güzel herkes ozaman çalışsın tıp hukuk mimarlık kazanıp geri kalan hayatında çalışmasın ayrıca o denetçi dediğin adamın işi hukukçudan daha zor onuda söyliyim iş hayatını bilmeden ergen ergen konuşmayın.
  • Yeni mezun doktor 6.000 tl yi zor görüyor , paremadik mi alıcak o parayı . Yeni moda da işte .... çok çalışırsa doktordan mühendisten fazla kazanır... bilmemne . O yüzden son model arabalar hep doktorların altında değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TarkÖzkn -- 23 Ağustos 2017; 14:33:11 >
  • Ailede hemşirede var hemde Egeden mezun 4.000tl alıyor daha üstü imkansız gerçekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TarkÖzkn -- 23 Ağustos 2017; 14:31:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MycaReer

Sonra da bu ülkeden kaçmak lazım deyince 2-3 tane çomar çıkıp habele hübele hübele habele gak gak diyip duruyor. Bizi vatan haini olarak nitelendiriyor. Direkt blokluyorum. Allah sizin bin belanızı versin.

Maaşı 3050 TL

Lise mezunu hemşire akrabam ortalama 3 alıyor. Taş çatlasa 4-4.5 olur. Ne 5400 ü aga

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.