Şimdi Ara

Sıradışı reset atma sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar. elimde kendi kendine reset atan bir makina var. Sanki gücü kesiyor gibi. kapandıktan sonra 1-2 saniye bekleyip öyle açılıyor. Sistem şöyle:

    i7 4790k işlemci
    msi gtx 970 ekran kartı
    Asus rog maximus VI gene Ana kart
    16 gb ddr3 corsair ram
    750w thermaltak psu
    thermaltak water 3 pro su soğutma

    Benim anlamadığım, her türlü sitres testinden, ısınma fln yapmadan geçiyor. Ben binanın elektrik sisteminden kaynaklandığını düşünüyorum zira bu resetlenmeler olurken lambalar hafiften kapanıyor gibi olup geri açılıyorlar. Eğerki sorun buysa, bi harici güç kaynağı almak çözer mi?

    Ve evet, işlemciden rama kadar her şeyi zorladık ancak reset atmadı. Ama bi lolde bi cs go:da canı çektimi reset atıyor. Bir kere gittimi 1-2 dakika sonra birdaha gidiyor genelde.



  • huseyinekrem kullanıcısına yanıt
    Up, sorun hala devam ediyor arkadaşlar bilen yokmu?
  • huseyinekrem kullanıcısına yanıt
    %90 elektrik şebekesiyle ilgili sorun nerde bilemeyiz binadami yoksa mahalli trafoda felanmi benim tavsiyem UPS kullanman. Zaten sorun olsa da olmasa da kullanılması gerek yazık okadar para verilmiş. UPS lerde bildiğim kadarıyla bu tur olaylara karşı koruma sistemi var. Marka olarak APC enhance fsp infocom gibi markalar tercih edilebilir. Ama herşeyden önce elektrik tesisatını bi kontrol ettirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masaüstümü , laptop mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mlhacet

    masaüstümü , laptop mu?

    PSU, su soğutma ^^

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SkEfSaNe kullanıcısına yanıt
    maüstümü, diz üstümü buna göre söle :D
  • Arkadaşın bilgisayarı kasası, monitörü vb parçaları olan bir masaüstü bilgisayar Neyse umarım sorunu çözülür :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi ozaman yapması gereken sistemi kontrolden geçiyor ama oyun açınca kapanıyorsa bu benim geçenler kullandığım masaüstündede vardı elektrik fazla çekme sorunu bak pcyi açıyor bir kaç dakka oynuyorsa pc de i7 var ama evin elektiriği karşılamıyordur. Oynadığın ve evde çalışan tüm elektrikli cihazla prizde olanlar etkiler. Masaüstü performansı direk aldığı için bu tür elektrik kasma sorunları çok görülür. Pc masaüstü i7 olunca elektirik tasarrufu yapması gerekirken laptop gibi güç olanağı yok hop elektrik fazlalağı geliyor.

    O elektrikteki gidip gelme çözülürse pcdeki sorunda kalkma ihtimali %50 yada pc masaüstü ise power i güçlendirilmeli bu kadar umarım yarar.
  • 80+ akım korumalı kaliteli bir güç kaynağı sorununu çözecektir. En olmadı bir UPS alırsın. Bu tarz dalgalanmalardan korumasız güç kaynakları çok etkilenir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bendedr ayni sorun var. sadece sistemde anakarti degistirdim ondan sonra olmaya basladi. anakartta sorun var herhalde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler ancak pewk yardımı olduğu söylenemez :) Sistem zaten 400w den fazla çekmiyor. Ayrıca PC her türlü performans testini sorunsuz geçiyor. Ama bazen canı sıkılıyor ve kapanıveriyor. 1-2 sn sonra tekrar açılıyor. PSu da kaliteli öyle dandik bişeyde değil. Elektrik hattının düzgün olmadığına emin gibi bişeyim ama sorun nasıl çözülür orda kaldım. Mecbur UPS alınacak gibi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.