Şimdi Ara

Sinyal verdigimi goren gaza daha cok basiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Memleketin bi sorunu guzel vatandaslarimiz sinyali gordugunde yavaslayacagina daha cok gaza basiyorlar sinyalide hemen yakip atlamiyorum.Bazilari oyle yapiyor ya gecerken yakiyorlar yada yakip hemen atliyorlar.Ben belli sure bekleyip gecmeye calistigimda hep gaz basiyolar bende bundan dolayi yol istemiyorum direk sinyalsiz geciyorum tabi arkamdan kufurlerin haddi hesabi olmuyor.Bide sizden yorum alalim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ankara'da durum bu şekilde, İstanbul'da daha çok yol veriliyor bu konuda.

dediğinizden farklı olarak ilginç bir şey var. Benim tespitim. Sinyal vermeden şerit değiştirirsen kimse kızmıyor. Sinyal vererek geçersen ( adam gaza asıldığı için ) daha çok tepki veriyor. daha çok kızıyor

ben inatla sinyal veriyorum. Aynada bilinçli yol verilmediğini görürsem ( gaza asılma, aracın önünün kalkması ! ) güvenli mesafede kırıyorum önüne... bildiğin kırıyorum. Önceden bekliyordum. Eğitimsiz şoförlerin olduğu trafikteki anlamsız hareketlerimiz işte...
  • İngiltere de bu yuzden cok basim agridiydi.
    Meğerse oranın adetiymis sinyali verir vermez direksoyonu kırıyorlar.
    Ben aliskanlik sinyal verip bekliyom millet korna selektor gececeksen gec diye kiyameti kopariyordu.

• Usta, direk sinyali çakınca yol boşsa geç.Sinyali verip yol boş olduğu hal de geçmezsen arkandaki ben olsam bende gaza basar geçerim..
  • Bu arada Sinyali takılı kalmış ve çizgiyi takip edemeyen şoförlere selam olsun buradan. Şerit değiştirmeyeceksin, dönmeyeceksin takılı kalan sinyalin resmen tehlike yaratıyor !
  • Çok güzel bir konuya temas ettiniz.

Şimdi şöyle düşünün, önümdeki araca çok yakınım, cruise control açık, hızımın düşmesini istemiyorum. Ama sol arkamdan gelen dübel standart bir hızla seyrediyor yani ne geçmeye teşebbüs ediyor beni, ne benim geçmeme müsaade edecek kadar uzak.

İşte burada sihirli yöntemim devreye giriyor, sinyalimi yakıyorum ve sayın dübel o kadar hızlı bir şekilde yanımdan geçiyor ki, ben de cruise controlü iptal etmeden, önümdeki aracı solluyorum.

Kesinlikle çalışıyor deneyin
  • Saygı yok, yobaz insan kaynıyor memleket. Kucağımda çocukla yaya geçidinde kaldırımda uzun süre beklemek zorunda kalıyorum. Ayağımı atıyorum geçmemem için aynı şekilde gaza basıyor, devrini düşürüp 10 saniyeliğine medeni olamıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben sinyali açık olan biri görünce yavaşlıyorum, ne yapacağını görmek için çünkü sinyal takılı kalmış olabilir, ani hareket yapabilir ne yaparsa yapsın ondan sonra hızlanıyorum. 2 saniye erken varmak için tehlikeye girmenin alemi yok bence. Birde aynaya bakmadan direk sinyal verip çat diye dönenler var zaten o yüzden trafikte hareket ederken hiç kimse beni görmüyor düşüncesiyle hareket ediyorum karşı tarafın ne yapacağını bekliyorum önce.
  • Bizim insanımızda yol vermek gibi bir anlayış yok, korna çalar selektör yapar ama frene basmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Negatiwe

Saygı yok, yobaz insan kaynıyor memleket. Kucağımda çocukla yaya geçidinde kaldırımda uzun süre beklemek zorunda kalıyorum. Ayağımı atıyorum geçmemem için aynı şekilde gaza basıyor, devrini düşürüp 10 saniyeliğine medeni olamıyor.

Hatta korna çalıp arabadan el kol hareketi yapıyor. Medeni ve saygılı bir toplum değiliz ne yazık ki

• quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

quote:

Orijinalden alıntı: Negatiwe

Saygı yok, yobaz insan kaynıyor memleket. Kucağımda çocukla yaya geçidinde kaldırımda uzun süre beklemek zorunda kalıyorum. Ayağımı atıyorum geçmemem için aynı şekilde gaza basıyor, devrini düşürüp 10 saniyeliğine medeni olamıyor.

Hatta korna çalıp arabadan el kol hareketi yapıyor. Medeni ve saygılı bir toplum değiliz ne yazık ki

Maalesef öyle. Yol verene bende elimle selam verip teşekkür ediyorum. Aynı şekil bende yayalara durup yol veriyorum.

Keza su birikintisinde yavaşlıyorum su sıçratmamak için, yoldakiler selam veriyor. Ben yaya olduğumda aynı şekil.

Artık dediğiniz gibi el kol hareketleri bir kesim yapıyor, nezaket yapan kesimde selamlaşıyor.

Saygı ve sabır.

• Milletimiz yobaz ve cahil hepsi bundan kaynaklanıyor.Dün bir mercedes Bizi göre,göre resmen kafadan bize girecekti millet kör gibi birbirinin üzerine sürüyor.

Ondan 10 dk sonra bir andaval daha rastladı adam sanki trafikte tek başına gidiyorTek gidiş-geliş yolda Yolun ortasında durmalar sinyalsiz bi oraya bu buraya dönmeye çalışmalar.

Millet şuurunu iyice kaybetmiş.
  • Öyle bir durum olduğunda sinyal yanarken, hafiften döneceğim tarafa yanaşıyorum yavaşlıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Usta, direk sinyali çakınca yol boşsa geç.Sinyali verip yol boş olduğu hal de geçmezsen arkandaki ben olsam bende gaza basar geçerim..

adam doğru söylemiş eksilenmişsahi millet otla beslenmekten eksici olmuş

• Ankara'da sürekli yaşanan durum. Sinyali verdiğiniz anda, gaza yükleniyorlar resmen. Sol şeride geçmiş olduğunuzda da hemen tampona yapışıp, nasıl benim şeridime geçersin dercesine selektör yapıyorlar. Bu halde güzel dozajlanmış bir fren ile gerekli yanıt verilip, yola huzurla devam edilir.

• Demek ki fark edilir bir durum bu, İstanbul dayım sinyal verip bekliyorum yanımdaki adamın tamponu benim sağ lastiğimin orada bildiğiniz yan yana gidiyoruz geçmeme müsade etmemek için canla başla savaşıyor.

Ya arkadaş bir 5 saniye müsade et geçip gideyim daha neyin kafası bu, gaza basıp önüne kırsam korna çalar yanıma gelir sonra bi ton tantana çek.
  • Ben kibar insanlar için sinyal veriyorum.

Trafiğin paradoksu... kibar insan belli olmuyor. Mesafesini koruyan, ileriyi gören zaten zaten trafik yapmıyor, en baştan denk gelmiyor. Kalabalık vardır, bir de kalabalık etmek... kibar kişi kalabalık etmiyor. Onlar uzaktadır ben göremiyorumdur, her zaman sinyal veririm. Arkadaki hırt insanmış... doğrudur. Onun arkasındaki için sinyal veriyorum.

İnanın, davranış çok çabuk taklit edilir. Eskiden daha da kötüydü trafiğin halleri.
  • Sinyali geçtim adam girilmez levhasi olan tek yön sokağa tersten geliyor,ters yönden geliyorsunuz dediğinizde 'sanane lan bak işine'diyip yanınızdan silme geçiyor Geçen hafta kağıt toplayıcısıyla birbirimize girdik adam ters yonden geliyor yol benim diyor sinyalimi gormuyonmu lan diyor

• Kor gibi suruyorlar. Kavsakta sola sinyal veriyorum, bekliyorum. Karsidaki arac ile yeterli mesafe + kasis oldugu icin gececekken bir bakiyorum okuz oglu okuz koca transporter la kasisten ucarak geciyor. O kasisi ne diye oraya koydular mal herif?

• sinyal veriyorsun bekliyorsun arkada ki geçsin geçmeyince sen sola atlıyorsun bu seferde korna selektör..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.