Şimdi Ara

Sinüzit (soru, iğrençlik ve uyarı içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soru bazılarına tiksinç gelebilir, baştan uyarıyorum.

15 gündür sinüzit denen illeti çekiyorum. Son 3-4 gündür doktorun verdiği antibiyotikle akmaya başladı iltihaplar. Sıkıntı şurada ki, iltihaplar burnumdan gelmiyor. Hepsi genzime akıyor. Normal hayatta balgam çıkartabilen birisi değilim. Hele hele oluk oluk iltihaplı bir balgamı çıkartırken kusmamak bir mucize benim için. Her dakika başı iltihap aktığı için yutmak zorunda kalıyorum. Gariptir ki ne bir mide bulantısı ya da öksürük krizi yaşamadım.

İltihabı yutmanın ne gibi bir zararı olabilir? 2-3 yutkunma ile yutmaktan bahsetmiyorum. Geçen akşam elmacık kemiğime bıçak girmiş gibi ağrıtan iltihabın hepsi genzime aktı. Yutkunma hızım yetişemedi iltihabı yutmama, ağzıma dolmaya başladı. Helvalık bir durum söz konusu mu?

Bahar ve kış aylarında kafayı kurutmadan sakın dışarı adım atmayın. 10 gün önce sinüzit ağrısını apranax plus ve dex forte'yi aynı anda içip hala geçirememiştim ki bu ikisi majezikten güçlü ağrı kesiciler. İstemsizce intihar etmeyi hayal ettirdi bu hastalık bana. Her gece yattığınızda burnunuzda ufacık bir açıklık varsa, o açıklıktan iltihabın bütün kokusunu duyabiliyorsunuz. Böyle iğrenç bir şey işte

• Sana bi mantıklı tarif vericem :) bi pet şişeyi tuzlu su yapıyorsun, şişe kapağını ufak kesip pipet takıp japonla etrasını yapıştır. Sonra o tuzlu suyu pipeti burnuna sokara kafan lavaboya çevrili içeri bas su diğer delikten çıkarken gelen şeyleri görünce kendinden geçeceksin :) Ama sinüsler boşalınca da rahatlık iyi gelecek. Ve aeirus haptan al gece yatmadan iç
  • quote:

Orijinalden alıntı: KöfteSuyu

Sana bi mantıklı tarif vericem :) bi pet şişeyi tuzlu su yapıyorsun, şişe kapağını ufak kesip pipet takıp japonla etrasını yapıştır. Sonra o tuzlu suyu pipeti burnuna sokara kafan lavaboya çevrili içeri bas su diğer delikten çıkarken gelen şeyleri görünce kendinden geçeceksin :) Ama sinüsler boşalınca da rahatlık iyi gelecek. Ve aeirus haptan al gece yatmadan iç
    Hocam bahsettiğiniz şeyi sinüs rinse kit ile uyguluyorum zaten fakat benim burnumdan bir türlü çıkmıyor iltihaplar. Sinüs rinse kiti yaptıktan sonra 3-4 sümkürmede bir şeyler çıkıyor çok az. Gerisi yine genizden akmaya devam ediyor Büyük ithimal iltihaplar burundan uzak bir yerlerde. Şu an burnum %90 açık fakat nefes alırken sol burnum acıyor. Bütün ağrı da yüzümün solunda. Hatta 10-15 gün önce ilk iltihap tadı ağzıma geldiği zaman, damağımdan geliyor sanmıştım. Sol arka üst dişime ağrısı da vurunca 4-5 dişçi gezmek zorunda kaldım. Hepsi bir şey yok diyerek yolluyordu, diyorum nasıl yok arkadaş. Basbaya dişim ağrıyor. Son gittiğim doktor sağolsun zahmet edip sinüzit olabilir dedi de kbb göründüm.

Bu burna su verme hakkında bir kaç sorum olacak hocam. Çeşme suyunu tencerede 2-3 dakika kaynatıp kullanıyorum, siz nasıl bir su kullanıyorsunuz? İkinci sorum ise, burna su verirken bazen diğer burun yerine ağzımdan çıkıyor bütün su. Bunu önlemek için ne yapmak gerekir? Su temizce ağzımdan çıksa sıkıntı yokta, bir sürü mukusta getiriyor gelirken Yeminlen mide falan kalmadı şu 2 haftada

• Ahaha aynen ben genelde direk musluk suyunu vuruyordum nefes ağızdan tut burundan yapıştır gitsin, sinüsleri temizliyordu ama sende geniz akıntısı da var doktor sudafed şurup vermesi lazım içince geniz akıntısı düzeliyor iltihap vs koku gelmiyordu bende ama şu an hala mesela öne eğiliyim bi iş yapmak için burnumdan su geliyor enterasan şekilde
  • quote:

Orijinalden alıntı: KöfteSuyu

Ahaha aynen ben genelde direk musluk suyunu vuruyordum nefes ağızdan tut burundan yapıştır gitsin, sinüsleri temizliyordu ama sende geniz akıntısı da var doktor sudafed şurup vermesi lazım içince geniz akıntısı düzeliyor iltihap vs koku gelmiyordu bende ama şu an hala mesela öne eğiliyim bi iş yapmak için burnumdan su geliyor enterasan şekilde
    Özellikle sağıma yatinca soldaki butun iltihap genzime akiyor lanet olsun ya. İlk once burundan nefes alirken dehşet derecede iğrenç iltihap kokusu ve ardindan genzimde bir ton iltihapli mukus oluyor hissediyorum. O kadar yoğun ki yutunca tadını alabiliyorum. Kusucam en sonunda dayanamayip. Tek pozitif yani ardindan gelen rahatlama fakat acaba bi zarari var mi bu iltihabin mideye gitmesinin? Kbb uzmanina sordugumda “öğütür mide afiyet olsun götür” diye tepki almistim fakat bu kadar yoğun olunca korkuyor insan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.