Şimdi Ara

Sinüs,kosinüs ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar fizik dersine çalışırken bolca görüyorum,sinüs kosinüs diye.
    O kadar araştırmama rağmen,hayla kesin bir tanımını bulamadım.

Nedir,nasıl buluruz ? Sinüs 53 ün Kosinüs 53 den farkı nedir mesela ?

• oksygen kullanıcısına yanıt
    dostum onu bende anlamamıştım daha önce . yalnız burdan anlaman zor olur. onun ufak bi mantığı var çok basit bir bilene sor anlatsın sana...
  • Trigonometri görmediniz mi hiç?

Hocam yanlış anlamayın da, sin37 ne demek bilmezken, direkt gidip fizik sorularına atlarsanız hiçbir halt anlamazsınız. Aynı şey neredeyse tüm dersler için geçerli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

Trigonometri görmediniz mi hiç?

Hocam yanlış anlamayın da, sin37 ne demek bilmezken, direkt gidip fizik sorularına atlarsanız hiçbir halt anlamazsınız. Aynı şey neredeyse tüm dersler için geçerli.

ben eşit ağırlık mezunuyum,sayısala hazırlandığım için sizlerin 10 katı efor sarfediyorum,lütfen hoş görün hocam,benim okuduğum lisede ilk sene öğretmen bile çıkmadı,o yüzden sürekli forumda birşeyler öğrenmeye çalışıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 2 Kasım 2014; 12:44:10 >
  • Dostum bilmiyo olabilirsin, ama trigonometrinin temel kavramlarını bilmeden fizik yapmayı unut. Sana tavsiyem önce trigonometriyi öğren.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben biliyorum da ne oluyor nere sin nere cos hala bilmiyom

• mr_sexyT kullanıcısına yanıt
    dostum fizikdeki iki kuvveti bileşenlerine ayırken cos la sini ayrı ayrı ayırmak gerekir . bunun için trigonometri bilmek gerekmez...! yanlış bilgilendirme insanları .. bende takılmıştım o konuda ancak bi hocadan yardım aldım 2 dk da gösterdi cos nere sin nere onu biliyorum . yapıyorum şu anda fizik sorularında hep cos sin işlemlerini kolayca yapıyorum ve meslek liseli olduğum için hayatımda daha trigonometri görmedim .! ....

bir kuvveti bileşenlerine ayırırken bir yatay kenar birde düşey kenar olarak ayırırz.. yatay kenar coslu ifadedir düşey kenar sin li olur. bunun ufak bi mantığı var burda anlatılmaz sen bi bilenden canlı olarak yardım al dostum ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YÜKSELTGENME BASAMAĞI
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostum sin 37 dediğin değer cos 53 de aynı şekilde. googla trigonometrik değerler tarzında bişeyler yaz orda tablo şeklinde vardır
  • Fiziğe sıfırdan başlayalı 2 gün oluyor,hayla pek bir şey öğrenemedim,10 sorudan 3 tanesini anca çözüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 2 Kasım 2014; 13:11:47 >
  • Trigonometri bilmeden fizikten pek bir şey öğrenilmez. Ben de TM çıkışlıyım. Fizik çalışıyorum bazen, hatta bakıyorum demek daha doğru olur ama baksam da bir şey anlamıyorum. En basitinden vektörlerde bile aradaki açıya bilmem ne kosinüs falan diyor. Fizik için trigonometri bilmek şart ki Trigonometri temel taşıdır matematiğin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemtas

Trigonometri bilmeden fizikten pek bir şey öğrenilmez. Ben de TM çıkışlıyım. Fizik çalışıyorum bazen, hatta bakıyorum demek daha doğru olur ama baksam da bir şey anlamıyorum. En basitinden vektörlerde bile aradaki açıya bilmem ne kosinüs falan diyor. Fizik için trigonometri bilmek şart ki Trigonometri temel taşıdır matematiğin.

Trigonometriyi adam akıllı anlatabilen bir video bulamadım daha,hepsi geveliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksygen

quote:

Orijinalden alıntı: erdemtas

Trigonometri bilmeden fizikten pek bir şey öğrenilmez. Ben de TM çıkışlıyım. Fizik çalışıyorum bazen, hatta bakıyorum demek daha doğru olur ama baksam da bir şey anlamıyorum. En basitinden vektörlerde bile aradaki açıya bilmem ne kosinüs falan diyor. Fizik için trigonometri bilmek şart ki Trigonometri temel taşıdır matematiğin.

Trigonometriyi adam akıllı anlatabilen bir video bulamadım daha,hepsi geveliyor

Belki duzgun anlatıyordur, konuyu bilmeden nasil anlattığını nasil yorumlayabilirsin?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış bilgilendirmeyin milleti.Trigonometri matematiğin temel taşı falan değildir.12.sınıf konuları hakkında bilgim yok ama diğerleriyle trigonometrinin hiçbir alakası yoktur matta.Mat 2 den sınava girmiceksende sakın trigonometriyi falan öğrenme mat 2 nin en çok zaman alan birkaç konusundan birisidir.Girceksen mat 2 den sınava o zaman öğren şimdiden aradan çıksın.Mat 2 den girmiceksen mehmet karaağaç ve tekinay videolarına göz gezdir onlar muhtemelen değinmiştir.Bu arada benimde fizik kötüdür ama fiziğin trigonometrinin %99 uyla alakası yok :)
    edit
    %1 lik kısımda şudur.. sin30=1/2 sin60=kök 3/2 sin37=6/10.... Fizik için sadece trigonometrik değerleri bilmen yeter millet dönüşüm,toplam,yarım açı,cos, ve sinüs ün geometriyle ilişkisi.... trigonometrinin herşeyi öğren demiş sana :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20alper20 -- 2 Kasım 2014; 14:40:59 >
  • btlufk kullanıcısına yanıt
    Senin yaptığın ezbere gitmekten baska bir şey değil, diyorsun ki trigonometri bilmesine gerek yok yanlış bilgilendirme insanları. E bu adamın lysde karsısına trigo çıkacak başta bunun için bilmesi gerekir. Yine aynı şekilde geometri için de gerekli. Fizik içinse ezberden gidip şurası cos surası sin yaparsan belki soruyu çözersin ama ileride o adamın karsısına öyle soru gelir ki öyle sin cos ezberlemeyle mantığını bilmeden yapamaz. O yüzden tekrar söylüyorum trigonometri tüm bilimlerin temelinde var ve bilinmesi gerek, kolay gelsin

• Kimseyi yanlış yönlendirme gibi bir amacım yok. Trigonometri matematiğin temel taşıdır. Hatta matematik ile ilgili olan çoğu bilim,Trigonometri ile de birebir alakalıdır. Arkadaşımız Mat-2'den sınava girecek belli ki, çünkü hedefinin Bilgisayar Mühendisliği olduğu yazıyor. Dolayısı ile Trigonometri, arkadaşımızın kesinlikle öğrenmesi gereken konuların başında geliyor.

Trigonometri için fasikül öneririm. Video anlatımdan önce fasiküllerden çalışırsanız faydasını kesin olarak görürsünüz.
  • Kardeş sanırım işine yarar bi bakıver istersen
    http://www.hizliresimyukle.com/image/PW3U

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr_sexyT

Senin yaptığın ezbere gitmekten baska bir şey değil, diyorsun ki trigonometri bilmesine gerek yok yanlış bilgilendirme insanları. E bu adamın lysde karsısına trigo çıkacak başta bunun için bilmesi gerekir. Yine aynı şekilde geometri için de gerekli. Fizik içinse ezberden gidip şurası cos surası sin yaparsan belki soruyu çözersin ama ileride o adamın karsısına öyle soru gelir ki öyle sin cos ezberlemeyle mantığını bilmeden yapamaz. O yüzden tekrar söylüyorum trigonometri tüm bilimlerin temelinde var ve bilinmesi gerek, kolay gelsin

Hocam fizik için önerin nedir,bu kadar insan fiziği nasıl öğrendi ?
    Videolardan izliyorum,Antrenmanlarla Fizik kitabı aldım,ama aldığıma pişman oldum,antrenmanlarla matematik sayesinde matematiği öğrendim,ama fizik o kadar karmaşık ki,internetteki hocalar bile bazen tam anlatamıyor

• Trigonometriye gerek yok diyenler, optiğe geçince görürüm ben sizi..

Kaldı ki bunun Harmonik hareketini olaya katmıyorum bile. Hadi tamam; atışları, hareketi, dengeyi ve ağırlık merkezini de unuttum..

Arkadaşım, LYS'de Trigonometri seni en az 30 soruda etkileyecek. Öyle bir konu ki, gidip Organik Kimya'ya bile sokabilirsiniz. Onun için nap et öğren. Olağanüstü trigonometri soruları çözmene gerek yok diğer dersler için. 1 hafta boyu 1 saat ayırsan, yeteri kadar şey öğrenirsin, sağlam da temel atmış olursun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.