Şimdi Ara

SINIRSIZA GEÇTİM..75 YTL GELDİ..807 mb de kota)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ocak ayının ilk günü kotalıdan sınırsız adsl ye geçtim..geçen ay 44 ytl gelirken bu ay tam 75.75 ytl fatura geldi
    bu resmi soyguncu, telekom beni çıldırtacak anlayan varmı bu nasıl iştir

fatura tarihi:01/02/2008
    tarife tipi: limitsiz
    erişim hızı:1024-256 kbps

kotayı aşan kullanım miktarı:807, şimdi hem sınırsız olup hem kotayı nasıl aşabiliyom bu nasıl iştir..geçen ay adresime fatura göndermediler ama hesabımdan 44 ytl adsl ödemesi alınmış..

aylık ücret : 36.84

kıst aylık ücret:31.33

kullanım ücreti ocak-2008 :6.07

kdv matrahı: 74.24

öiv+kdv dahil genel toplam:98.74

mahsup (-) : 23.00

ödenecek :75.75

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 22 Şubat 2008; 11:21:22 >

• tam olarak hangi ayın hangi gününde geçtin...ona göre hesabımızı yapalım...yani başvurduğun tarih le geçiş günü aynımı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzil -- 22 Şubat 2008; 11:38:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: uzil

tam olarak hangi ayın hangi gününde geçtin...ona göre hesabımızı yapalım...yani başvurduğun tarih le geçiş günü aynımı...

03-01-2008 de telekom hattını aradıktan sonra onlara güvenemediğimden bizzat ttnet telekom müdürlüğüne giderek geçiş yaptırdım sınırsıza..

geçen ay 44 ytl ödedim,ama fatura gelmedi,hesaptan almışlar..

bu ay ise tam 75,75 ytl kota aşım ücretide var bide...nasıl oluyasa..
  • aynen dediğin gibi legal soyguncu bu adamlar...
    bunların yaptıkları kampanyaların bile izlenmesi lazım...
    üye olacakmışsın 3 sene abone olma teminatı verecekmişsin... ömür boyu maaşa bağlayacaklar yakında milleti
  • şimdi şöle bir durum var.izah edeyim.foaturanız %90 doğru gelmiş;

aylık ücret 36,84...yani şubat ayı boyunca kullandığınız-kullanacağınız sınırsz internetin vergisiz değeridir.sınırsız iken faturalar o ay bitmeden o aya mahsuben gelir.bu tamam.yani şubat ayınında faturası çıkmış bulunmaktadır.nasıl olsa snırszı olsuğundan ödeyeceğiniz miktar aynı olduğundan ay geçmeden faturayı çıkarmışlar ki herkese böyle bunda sorun yok.

kıst aylık ücret 31,33.. anladığımk kadarıyla siz 3 ünde değil telekom sizi ayın 9 unda geçirmiş. yani ocak ayında toplam 23 gün sınırsız kullanmışsınz ki 1 günlük ücret 1,228*23=28,24ytl ocak ayında kullandığınız miktar.buda tamam.(yanlız bundan önceki dönemlerde ne gibi anlaşmalrınız var yada ödenmemiş fatura vb bunungibi ufak tefek ücretlendirme olabileceğinden-bilmeğim için önceki aydaki faturaların içeriğini- ocak ayındaki kullanım miktarı 28 değil 31 gelmiş.yani sanırım bundada bir problem yok...)

ocak ayı kullanımı 6,07... buda sınırlı iken kullandığınız 8 günlük yani ayın 8 ine kadar kullandığınız sınrılı ksım.buda 1 günlğk ücretten 0,72ytl 8*0,72=5,76 ytl ocak ayında kullandığınız sınırlı internetin ücreti...(yanlız yine geçen aylardaki uafal tefek ücretlerin karşılığı olarak yukarıda da belirrtiğim gibi içeriğini bilmedğimden önceki faturaların ücret 6.07 ytl gelmiş...)yani buda tamam.

sonuç olarak size ocak ayında fatura çıkmıyor geçiş yaptığınız için şubat ayında çıkıyor.bu faturada ocak +şubat ayının faturasıdır.neyse verileri toplayalım

ocak ayı sınırsız kullanım vergisiz 31,33
    şubat ay sıznırsız kullanım vergisiz 36,84
    ocak ayı sınırlı iken kullanılan vergisiz 6,07
    toplam vergisiz----------------------------------74,24

kdv+ötv ile birlikte 98,74 lira asıl ödemeniz gerekn fatura miktarı.yani dediğiniz gibi hesabınızdan 44 ytl alınmasa (bu alınan ücrette bağlantı ücreti gecikme bedeli kota aşım ücreti ki 800 mb mış...yani aralık ayında... vb. ücretler olabilir )

yine neden 75 e düşmüş.dediğim gibi ocak ayını hesabınızdan peşin almışlar ama 23 ytl geri vermişler. 75 e düşmüş neden 29 değilde 23 çünkü 6 lira yukarıda da hesabını yaptığımız 8 günlük kotalık döneme gitmiş...

umarım açıklayıcı olmuşumdur

dipnot:aynen bu ttnetinbakma sen benim sanki onu haklı çıkarıyrmuş gibi hesaplar yapmama bende senin gibi bela okuyorum...kotaya müdahale peşin para alma berbat hizmet vb. bir sürü küfür edilecek yani var.neden böyle anlattım eğer itiraz edersen haklı çıkarlar o yüzden..yukarıda sebepleri yazıdım...

• ocak 14 de 4 GB kotalı 4 ay 18 ytl ödemeli 1 yılda kurulum parası odemeli (taksitli) modemsiz abone oldum 62.75 ay sonu odeme geldi çok fazla degilmi 50 civarı bekliyordum geçen ay 6.03 kullandım 2 si hediye diye ?! gecen ay+bu ay parası ile 21(18+3)+21(18+3)= 42 gelmesi gerekmezmi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TTnet 8 mb'te kadar derken!...
    16 yıl önce açıldı
    TTNET Upload 4 MB/S OLDU
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • uzil@

öncelikle teşekkürler...

yalnız bazı anlayamadığım noktalar var...

bağlantı ücreti,gecikme ücreti,anlaşma vs... gibi önceden kaynaklanmış en ufak bir borcum yok..hiçbir özel tarifeyede kayıtlı değilim..çok eskiden beri standart olarak adsl kullanan abonelerdenim yani...

3/01/2008 de kendime not almışım telekoma bu iş için gittiğimi....peki nasıl oluyorda bu fındık beyinliler öyleyse beni bir hafta sonra geçiriyolar sınırsız tarifeye..ocak ayında fatura çıkmıyor demişsin ama ben ocak 31 inde tam 44 ytl adsl ödemişim.(tabii bunun faturası elime gelmedi ne hikmetse-birazdan gittiğimde lütfederlerse bu faturanın dökümünü isteyecem kendilerinden)

geçen ay ödediğim 44 ytl fatura,öyleyse aralık döneminemi ait oluyo acaba...eğer öyleyse o faturanın dökümü çok daha önemli çünkü bildiğim kadarıyla o ayda +2 gb kota hediyesi vardı telekom hazretlerinin

bu arada bu (Turk)oger telekom beni kahredecekbi faturada bu kadar ince,karmakarışık yok şu şunun ücreti yok anasının örekesihesap olmaz...bu şekilde insanların kafasını karıştırarak halkı soymaya devam ediyor...

telefon hattını kapatıp sadece adsl hizmeti almaya çalışıyorum ama buda işlerine gelmiyo..bu yönde mahkemeye gidip kazanmış ve şu an telefon olmadan adsl hizmeti alanların mahkeme kararlarını emsal saymıyolar

her ay 15 ytl telefon parasına ek olarak, 15 ytl de sabit ücret vergi adı altında ekstradan ödüyom...

bü Ülkede insanları soymaya devam ediyor..ve hiçbir yetkili mercii kalkıpta bunlara dur dahi demiyor...

piyasada tekel olduğundan insanlar diğer bi alternatifede geçemiyolar...rezil telekom

• şu kist aylık ücret sacmalıgından kim bilir ne kadar kar ettiler
  • Şimdi gidip şikayet ettim 2 GB kota aşımı ver deniyor görevlinin dediğine göre il telekom müdürü alınmaması lazım dedi dilekçe yazın dedi yazdım verdim herkes yazsın derim yazmayanlardan tıkır tıkır kuzu kuzu alıcaklar bu parayı haberiniz olsun !
  • bugün sordum:aralık ve ocak aylarında 2 gb kota hediye değilmiydi..

telekomdaki bayan:yooooo o yeni aboneliklere değilmiydi,mevcut aboneleri kapsıyomuyduki...?

hadi bilginiz yok reklamdamı izlemiyosunuz yahu..eski-yeni diye diyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.