Şimdi Ara

sınırlı bütçeler için... DATRON KXA celeron mobil 1.3 749$+kdv

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar uzun zamandır 2. el alma niyetinde idim ancak arkadaşların önerileri üzerine birazcık daha kasıp biraz daha para koyacağım ve bu laptopu alacağım bir sorun çıkmazsa. özellikleri beni gerçekten şaşırttı fiyatına göre.

DATRON KXA 1.3 CLR 256MB 40GB-5 15.4 WXGA LCD TFT COMBO LNX NOTEBOOK
    Sonoma Platform

• İşlemci: Intel Celeron M işlemci 350 (1.30GHz, 1MB Cache, 400MHz FSB)
    • Ekran: 15.4'' WXGA (1280x800) LCD TFT
    • Bellek: 256MB DDR2-533MHz
    • Hard Disk: 40GB S.M.A.R.T (5400 r.p.m)
    • Ekran Kartı: Intel 915GM max. 224MB
    • Optik Sürücü: CD-RW/DVD-ROM COMBO
    • Infrared: Var
    • Fax/Modem: 56K V.90 V.92
    • LAN: 10/100Mbps
    • Wireless 802.11a/b/g 54mbps dual-band WLAN kartı
    • Portlar: 4xUSB, VGA, FireWire (IEEE1394), S-Video, Audio-Out + S/PDIF, MIC-IN
    • Kart Yuvaları: PCMCIA, Multimedia (SD, MMC, MS, SM, XD)
    • İşletim Sistemi: LINUX
    • Ağırlık: 2.75 kg.
    • Garanti Süresi: 2 yıl

• Genel Özellikler:
    • 2x1W Stereo Hoparlörler
    • 5.5 saat max. pil ömrü
    • MS/xp uyumlu BIT DEFENDER PRO ANTI-VIRÜS/ANTI-SPAM (1 sene) yazılımı HEDİYE!
    • LINUX: Mandrake Linux 10.1, OpenOffice, Gimp, Mozilla, Samba, CUPS, FlashPlayer, XMMS, Kopete, vb. programlar ile birlikte gelmektedir.

sınırlı bütçeler için... DATRON KXA celeron mobil 1.3 749$+kdv

bu laptopun dikkatimi çeken özellikleri ilk başta sonoma platformunda çalışıyor olması. yani ilerde bir fırsatımız olursa celeron m işlemcimizi söküp yerine pentium m işlemcimizi takıp intel 915gm ve 533 mhz platformunda çalıştırabiliriz. bunun yanında hddsi 40gb s.m.a.r.t ve 5400 rpm. rami 256 mb ama ddr2-533mhz de çalışıyor. ve asla es geçilemeyecek bir özellik makinada 15.4" widescreen var bunların yanında kızılötesi ve sd.mmc kart okuyucusu da var. ideefixe'den alınca wireless da hediye.

fiyatı 749$+kdv benim çok ilgimi çekti, bu fiyata ibm'in bir modeli var ekranı 14", hdd 30 gb, ram 333 mhz, ve tasarımı da çok kötü. tamam ibm ile datronu karşılaştırmak yanlış ama şu sıralar maddi durumum hiç de markaya para dökebileceğim kadar iyi değil.

bu laptopu almayı düşünüyorm ve kullanan, almayı düşünen, ya da herhangi bir bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bu topic'e bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nJOY -- 27 Ekim 2005, 20:27:11 >

• yok mu yorumu ya da bi diyeceği olan koca forumda?
  • ah be kardesim geldin yine aklım allak bullak oldu :) zorla dell d600 almaya karar vermisken bu laptop gosterilirmi :) simdi yine karsılastırmalara arastırmalara geri döndük. neyse fiyat performans bakımından tatmin edici seviyede sahsen. (bende parası kısıtlar arasında oldugumdan dolayı) tek kafama takılan celeron 1.3 olması ama aksine ramin ddr2 533mhz olması cezbedici.
    sende belki dell d600e bakmak istersin http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=LSDTLATD515TXP

yalnız linux diyor. yanında xp driverlarıda veriliyodur heralde dimi? cunku xp kuracaz sonucta :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 22days -- 27 Ekim 2005, 19:40:16 >
  • abi o laptopa baktım ben dell 600m'ye. onun özellikleri de güzel ama ısınma sorunu var diye biliyorum. ısınma sorununun yanında ilk başta 14.1" ekranın beni keseceğini düşünmüyorum.benim bahsettiğim datronda 15.4" widescreen var ve bu çok büyük bir artı(bu fiyattaki bir laptopa göre) dahası var. 32 MB ATI Mobility Radeon 9000 DISCRETE ekran kartı da yetersiz gelecek. ama datronda 224mb'a kadar paylaşımlı i915gm chipsetli paylaşımlı ekran kartı var. rami de unutmayalım. dell'de sanırım 333 mhz ama datronda baba gibi 533 mhz.

hocam bu laptopa bi 256 mb ram daha atsan canavar olur bence. fiyatı da çok uygun dediğim gibi piyasada bu fiyata laptop var ama bu laptopun özellikleri onların yanında fantaziye kaçıyor biraz(kızılötesi, sd.mmc kart okuyucu, 15.4 widescreen, ddr2, 5400rpm gibi özellikler). bu arada celeron 1.3 işlemci ürkütüyor insanı başta ama düşününce mis gibi 1mb l2 cache belleği var ve centrinonun veriyolu hızı yani 400mhz'de çalışıyor. kaldı ki ilerde istersen buna sonoma 1.73, 2.00 gibi işlemciler de takabilirsin sonuçta bu laptopta sonoma platformu var...ama normal sonomasız bi laptop alırsan ilerde ona asla 533mhz'de çalışan bi pentium-m işlemci takamazsın... ben almayı düşünüyorum 700ytl nakit param var kalanı taksit yapacam mecburen. ama tabiki iyi düşünmek lazım. o yüzden ben sordum kullanan ya da araştırıp almayı düşünen var mı diye, genel bir sorunu varsa bilelim diye...

• evet d600ün cok ısınma sorunu var diyolar hatta yabancı sitelerki kullancıların yorumları dehset verici.forumda okuduguma göre yorumların bazılarında parmak uclarını rahatsız edecek kadar ısınma problemi yasayanlar, aldıktan 10 dakika sora cihazın bozulmasını yasayanlar varmıs. bunlar korkutuyo tabi. bu datron aslında hakketten daha iyi gibi gozukuyor. tek eksisi celeron 1.3 geri kalan tüm ozellikler muhtesem bu fiyata.
    sanırım bende daton alıcam ve ilerde islemcisini degistiricem.en saglıklısı bu gozukuyor.batarya 8-hücre 4800mAh Li-Ion modüler batarya, max:5.5 saat kullanım, 65W şarj ünitesi diyor eyt be 8 hücreli diyor efsane.5.5 saat pil buda d600e göre cok iyi.d600 6 hücreli batarya veriyordu.
    bu laptopu bizimle paylastıgın icin ayrıca cok tesekkurler.

bu arada d600de ram 266.datronda 533:) kanıma girdik direk abi wala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 22days -- 27 Ekim 2005, 21:05:11 >
  • ya bide bu linux olayını ben anlayamıyorum. yani laptop linux kurulu olarak geliyor ve biz sora format atıp xp kuruyoruz dimi?
    linux koruması filan yok yani ? driverlar filanda gelecek ?
    bu konuda ne diyosun
  • su an ucuz notebook mertebesinde alınacak en iyi laptop dell 2200
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: 22days

ya bide bu linux olayını ben anlayamıyorum. yani laptop linux kurulu olarak geliyor ve biz sora format atıp xp kuruyoruz dimi?
    linux koruması filan yok yani ? driverlar filanda gelecek ?
    bu konuda ne diyosun

walla hocam açıkcası sürücüler konusunda bi bilgim yok bu yüzden bu laptoptan kullanan arkadaşları konumuza davet ediyorum
  • yok.bende 2 gün önce sonoma olan 1.73 olandan aldım.paran gerçekten kısıtlı değilse bence bunu al.en azından hızı gerçekten hissedersin.birde tüm xp driverleri cd de mevcut.linux koruması felan yok.direk mandrake linux kurulu geliyor.sonrası bir formata bakıyor.bu bilgisayarlar özellik olarak çok iyi.ankarada demo bilgisayarda 919$+kdv .bu dediğim firma sallama değil.gerçekten önemsiyorlar olayı
  • 1.3 olanla 1.73 olan arasında idefixde 150 dolar fark oynuyor.geri kalan tüm ozellikler aynı.sadece islemcinin 1.73 olması icin 150 dolar fark sizce azmı cokmu ? yani 1.3 islemcili olanı alıp daha sonra sadece yüksek bi islemci alıp takmak dahamı ucuza gelir ?

ayrıca 1.3 olanda kablosuz ag kartı hediye olarak veriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 22days -- 28 Ekim 2005, 10:49:11 >
  • arkadaslar bilgilerinizi paylasırsanız hazır fiyat uygunken teknolojiyle tanısırız belki de!
    hala doyurucu bir bilgi yok kanımca
  • saltunok aldıgın aletin kasasıyla 1.3 olanın kasası aynımı gorunusu filan? sen memnun kaldınmı makineden bi problemi yok dimi ? ısınma filan ?
  • arkadaşlar şu an çarşıdayım az sonra burda bi bilgisayarcıya gidip aletin kasasını fln inceleyip sonoma 1.73 modeliyle kıyaslıcam. akşama sizi haberdar ederim.

@22days: kardeş şu an benim hiç işlemci farkı için 150 dolar verecek durumum yok zaten bu bütçemin zorlanmış hali anca karşılayabilecem yani ama senin verecek durumun varsa bence al, ilerde ne olur ne olmaz 1.73 bulamayabilirsin ama zaten ben bugüne kadar çok celeron işlemci kullandım ve celeronların her zaman kötülenmelerinin nedeni cache bellektir ama bu modelde 1 mb l2 cache bellek var... örneğin pentium 4 mobile işlemcilerin çoğunda bu l2 bellek 512 kb-256 kb arasında değişiyor(laptoplarda) ve onlar da 400mhz fsb hızında çalışıyorlar. o zaman nerde bu celeronun eksisi? fsb hızı aynı ve cache belleği onlara göre daha tatmin edici. beni idare edeceğini düşünüyorum ama bu görüş herkese göre değişebilir, "laptop bir kere alınır, bu yüzden fiyat konusunda biraz açılabilirim" diyen arkadaşlar için bence 1.73 olan versiyonu daha uygun olabilir.

ayrıca şimdi belki saçma olacak ama bir karşılaştırma yapmak istiyorum,
    749$+kdv ile satılan ibm'in bir modeli var, r50e-1834byg diye. ekonomi sınıfında olduğu için ve piyasadaki neredeyse en ucuz laptop olduğu için bunu tercih etmek üzerydim. ancak bu datronu görünce fikrim hemen değişti. şimdi bizim datronla bahsini ettiğim ibm modeli kıyaslıyorum(kimse yanlış anlamasın ben burda ibm markası ile datron markasını değil ibm r50e-1834byg modeli ile datron DATRON KXA modelinin ÖZELLİKLERİNİ kıyaslıyorum. ibm markası ile datron markasının kıyaslanması başlı başına bir konu niteliğinde olabilir)

model:..................................IBM R50E 1834-BYG...................DATRON AERO KXA

işlemci:....................................celeron mobil 1.4......................celeron mobil 1.3
    ram:.........................................256 mb ddr 333.......................256 mb ddr2-533
    hdd:..........................................30 gb 4200rpm...................40 gb s.m.a.r.t 5400rpm
    lcd:.................................................15"tft................................15.4"widescreen
    ağırlık:............................................3.1kg.......................................2.75kg
    kart yuvası:....................................pcmcia....................pcmcia+sd ve mmc kart okuyucu
    kablosuz:..................................wireless standart.................wireless hediye+kızılötesi
    platform:.......................................intel 855..................................intel 915gm
    ekran kartı:........................64mb'a kadar paylaşımlı............224 mb'a kadar paylaşımlı
    işletim sistemi:............................windows xp he..........................mandrake linux

şimdi yorum sizin. datronun eksisi sadece ibm'in 1.4 işlemcisine karşılık 1.3 işlemciye sahip olması. ha bir de linux işletim sistemine karşılık windows işletim sistemi. ama bence bu bir eksi değil çünkü bence ev kullanıcıları için ikisi de bedava:) bi de bizim datronda kullanımı daha yaygın olan touchpad var ama ibm'de ise sanırım "roller" denen kırmızı bi nokta var:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nJOY -- 28 Ekim 2005, 14:07:09 >

• @nJoy,

Bahsettiğin IBM'i şirkette biz kullanıyoruz, kesinlikle tavsiye etmem. Süründürüyor, bir sürü ıvır zıvır bundle'ı var ve bahsettiğin o "trackpoint" denilen (roller diil ) kırmızı şeye alışmak da biraz zaman alıyor (ancak kimi bunu touchpad'den daha kullanışlı bulabilir)

Kasası IBM sonuçta, ama öyle aman aman şık bir kasa da değil.

Datron, Monster, Casper gibi markaları da çok tavsiye etmem. Şu aşamada Datron'u bilmediğinden birşey diyemem ama IBM'in bu modelini iyi biliyorum, deli ediyor kullanım esnasında, o yüzden pek tavsiye etmem.

Tabii eğer ikisi arasında kararsız kaldıysan, bir de Müşteri Hizmetleri boyutu var işin, ki IBM bu konuda çok çok iyi.
  • acıklayıcı yorumların icin saol. aksam verecegin haberlerini dört gözle beklemekteyim :)
  • arkadaşlar çarşıdan geldim. mersinde gezmediğim yer kalmadı ama heryerde laptopu ancak sipariş üzerine getirtebileceklerini söylediler yani ne yazık ki laptopu göremedim(sonomalı modeli bile ellerinde yokmuş,sipariş üzerine getiriyolarmış)

vade farksız taksit için de heryer finansbank diyo lanet olsun yaa
  • arkadasım sen zaten idefixeden alıcam diyodun carsıdaki magazaları napıcaksın. hem idefixde kablosuz ag kartı veriyolar diyodun ? ayrıca bende baktıgım diger tüm siteler idefixden 3 5 dolar daha pahalıya satıyolar ve ag kartı vermiyolar. idefixei bi ara istersen de böle böle 700 milyon pesin vericem geri kalanını taksit yapmak istiyorum. 700 milyonu havale ile yollarsın kalan kısmını kartından cekerler.
    tahminimce böle oluyor. ama keske bulabilseydin de inceleme fırsatın olsaydı bende bekliyodum güzel haberlerle :)
  • datronlarda windows xp için olan driverlarla beraber geliyor. yani cdden sen sonradan yüklüyorsun.
  • kardeş walla ben ideefixe'den almayı düşünüyorum ama aklımı kurcaladı senin dediğin mevzu 700 peşin kalanı taksit olayı. sakata gelebilir diye korkuyorum. kabul etmeme ihtimalleri var diye dışardaki mağazaya taksit konusunu sordum. acaba ideefixe'de benim 700 peşin olunca peşin için sağladıkları %4 indirim benim havale için de geçerli olur mu acaba? öyle olursa laptop bana 1168ytl'ye gelir wireless kartla beraber. bu arada gittiğim mağazadaki adamla da wireless kart konusunu konuştum, adam distüribütöre sordu, bu kartı ideefixe kendi insiyatifinde veriyomuş. distüribütörle bi alakası yokmuş wireless'ın. ayrıca şunu da öğrendim, adamlara gelişi 715$+kdv imiş
  • geliş fiyatının 715$+kdv olması seni neden uzdu anlayamadım :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.