Şimdi Ara

Sinirli baglanti sorunu (cozulmustur)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arkadaslar modemde sorun var

Modem ip atayamiyor dun bacanagin ogle laptopunu getirmis eve benim modem de wi-fi li oldugu icin actim ve nette oyun oynadi daha sonra da ben forumda bir seyler yazarken bir anda baglanti gitti ve daha sonra da pc yeniden baslattim ve tekrar denedim fakat yine olmadi

DHPC nin otomatik ip yi kapatim kendim ip verdim ve daha sonrada tekrar denedim ama yine olmadi kendi bilgisayarimdan nete baglanamiyorum ancak laptoptan baglanabiliyorum

laptoun ipsine baktim farkli bir ip idi

benim ip su sekilde idi

192.168.1.70
    255.255.255.0
    192.168.1.254

DNs de

192.168.1.254
    bu sekilde en az 10 defa denedim yine olmadi arkadaslar daha usb ile dendim ama yine olmadi

10 defa fabrika ayarlarina cevirdim ama yine ayni ne yapmam lazim arkadaslar dhpc otomatik ip yapilandirmasi da maalesef yapmiyor

sasirdim kaldim bir yardim edin arkadaslar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark_town -- 11 Mart 2008; 21:03:01 >

• 192.168.1.70
    255.255.255.0
    192.168.1.254

192.168.1.254 bu varsayılan ağ geçidi di mi?Modemin arayüzüne 192.168.1.254 ile ulaşabiliyor olmalısın ama ben hayatımda böyle bir arayüz ipsi görmedim.
    Emin misin ağ geçidinin bu olduğundan?Yanlışın var bence.Modemin marka ve modeli nedir?
  • hocam varsayilan ag gecidi

su sira ile

ip 192.168.1.70
    alt ag..255.255.255.0
    varsayilan ag 192.168.1.254

DNS de 192.168.1.254

thompson wi-fi 780
  • Bir kere modem İp atamıyor diye telekomu aradım arıza kaydına aldılar bir daha da ses çıkmadı.
    Etrafınızda telekom kulubelerinde bakım olabilir.Telekom görevlilerinin telefon takıp ahmet mehmet diye konuştukları yer...
    Bir gün sonra geri hattım düzeldi. Telekomu aramayın deli ediyor.
  • Evet bir yaşıma daha girdim,manuelini indirip baktım gateway harbiden 192.168.1.254 müş :)

Şimdi diğer pc bağlanıyor sen bağlanamıyor isen,sana şu an için önerebileceğim,modemin kurulumunu normal bir şekilde yap ve bu sorunu yaşamadığın bir zamana sistemini geri yükle.Bir dene ve sonucu buraya yaz lütfen.
  • hocam modemi kuramiyorum ki ethernet kartini bulamiyor :S:S ve ben TR de yasamiyorum hollandadayim

ayni ethernet girisinden modemden laptopu bagliyorum normal bir sekilde baglaniyor ama benim pc den baglanmiyor
  • Ooppps...Ethernet kablonda sorun olabilir mi?Bence öncelikle ethernet kablonu kontrol et,olmazsa değiştir.Bir de ethernet driverını kaldırıp tekrar yüklemeyi dene.Yani eğer explorer açıp adres çubuğuna 192.168.1.254 yazıp enterladığında modemi görmüyor ise bu üstte dediğim 2 şeyi yapman lazım.
    Ama öncelikle modeme bir hard reset atmanı da tavsiye ederim.Sıfırlansın alet,garanti olsun.Sen modemi görebilsen sorun yok zaten.Dediklerimi bir dene
    Hem ben sana geri yükleme yap demiştim,sistem dosyalarında bir sorun oldu ise ondan da sorun çıkarabilir.2 gün öncesine gir geri yükle.Düzelmez ise ethernet driverını kaldır tekrar kur.düzelmezse ethernet kablonu değiştirererk bir dene.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: dark_town

hocam modemi kuramiyorum ki ethernet kartini bulamiyor :S:S ve ben TR de yasamiyorum hollandadayim

ayni ethernet girisinden modemden laptopu bagliyorum normal bir sekilde baglaniyor ama benim pc den baglanmiyor

okudugum bir sitede de modemin ip atayamadigindan kaynaklaniyormus bu sorun
  • quote:

quote:

hocam modemi kuramiyorum ki ethernet kartini bulamiyor :S:S ve ben TR de yasamiyorum hollandadayim

okudugum bir sitede de modemin ip atayamadigindan kaynaklaniyormus bu sorun

Üstte yazdıklarımı yaptıktan sonra yine düzelmezse sana tavsiyem başka bir pc de "ETHERNET KABLOSU" takarak test etmelisin.eğer onda da aynı sorunu verirse o zaman modemde sorun olduğunu anlayabilirsin.Busefer de önce modeme bir firmware update yaparsın,eğer yine düzelmez ise garantisi varsa garantiye,yoksa tamire :)

• quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

Ooppps...Ethernet kablonda sorun olabilir mi?Bence öncelikle ethernet kablonu kontrol et,olmazsa değiştir.Bir de ethernet driverını kaldırıp tekrar yüklemeyi dene.Yani eğer explorer açıp adres çubuğuna 192.168.1.254 yazıp enterladığında modemi görmüyor ise bu üstte dediğim 2 şeyi yapman lazım.
    Ama öncelikle modeme bir hard reset atmanı da tavsiye ederim.Sıfırlansın alet,garanti olsun.Sen modemi görebilsen sorun yok zaten.Dediklerimi bir dene
    Hem ben sana geri yükleme yap demiştim,sistem dosyalarında bir sorun oldu ise ondan da sorun çıkarabilir.2 gün öncesine gir geri yükle.Düzelmez ise ethernet driverını kaldır tekrar kur.düzelmezse ethernet kablonu değiştirererk bir dene.

hocam hepsini denedim

1 sistem geri yukledim 2 gun oncesine gittim olmadi
    2 ethernet kablosunu degistirdim denedim olmadi, usb girisini denedim olmadi
    3 driveri kaldirdim yeniden kurdum olmadi
    4 statik ip verdim olmadi
    5 modem benim eski formattan onceki kullanici adimi goruyormus onu sildim denedim olmadi
    6 modeme arkadasinda ki reset tusundan hard reset attim yine olmadi

daha yapacak bir sey varmi bilmiyorum bir tek modem servisini aramak kaldi heralde

:S

• arkasındaki reset tuşundan reset attım diyorsun.?Nasıl bir reset bu?Yani hard reset attığına emin misin?Normalde modemlerde arka tarafta ufacık bir delik olur.Kürdan,iğne gibi birşey ile içindeki küçük butona basıp 10 saniye kadar basılı tutarsın,modemin ışıkları tamamen söner ve teker teker yanmaya başlar.
    o zaman "hard reset" atılmış olur.ama sen kapatıp açma anlamında reset atıyorsan o işine yaramaz ki
  • hocam aynen senin dedigin yerden attim 10 sn ye bekledim butun isiklar gitti ve yeniden calisti ama nafile sinirimden su anda buluyorum yahu olacak is degil
  • o zaman firmware update etmeyi deneyebilirsin.
    http://www.thomson-broadband.co.uk/products/faq.asp?ProductID=528
    adresinde firmwareleri,driverları falan bulabilirsin.
    peki modemi başka pcde ethernetten bağlayarak deneme şansınvar mı?var ise lütfen yap,modemle boşuna uğraşmış olmazsın
    senin pc de ip alamıyor olabilir
  • HOCAM

baska bir pc de yani laptopda deniyorum calisiyor hic sorunsuz hatta modeme bile baglaniyor sorun sadece benim bilgisayarda benim pc de baglanmiyor ip yi benim bilgisayarda alamiyor saol ustad deneyecegim dha sonra da sonucu anlatirim

tsk ler
  • quote:

HOCAM

baska bir pc de yani laptopda deniyorum calisiyor hic sorunsuz hatta modeme bile baglaniyor sorun sadece benim bilgisayarda benim pc de baglanmiyor ip yi benim bilgisayarda alamiyor saol ustad deneyecegim dha sonra da sonucu anlatirim

tsk ler

Tamam ama diğer pc ye yani laptopa Wireless dan bağlıyorsun di mi?Yani ethernet üzerinden değil?O diğer laptopa ethernet üzerinden bağla.wireless ı kapat ve ethernet üzerinden bağlayarak kontrol et görüp görmediğini.
    ayrıca forumda dün ya da geçen gün bir pc nin ip alamadığı konusunda konuşıuyorlardı.o topiği bulurum az sonra,orada yararlı bilgiler olabilir.
  • hocam her ikisinden de baglaniyor wireless den de ethernetten de baglaniyor laptopa bu modem o kadar gicik bir modem ki daha once de bunun gibi bir sey basima geldi format attim duzeldi ama bu lanet modem sorunlu deli oldum dunden beri yap yap yap olmuyor modeme girdim laptoptan ve

ethernet portlarina baktim

4 portta sadece laptopu goruyor benim pc yi gormuyor daha sonra da apparaat parca bolumunden benim eski baglanti adimi gordum ve sildim onu daha sonra da yeniden baglanti kurdum ip yi statik yaptim bu sefer benim pc yi gordu ama internete baglanma gibi bir sey olmadi
  • quote:

4 portta sadece laptopu goruyor benim pc yi gormuyor daha sonra da apparaat parca bolumunden benim eski baglanti adimi gordum ve sildim onu daha sonra da yeniden baglanti kurdum ip yi statik yaptim bu sefer benim pc yi gordu ama internete baglanma gibi bir sey olmadi

peki modemde DHCP serverda başlangıç ve bitiş ip numaraları nelerdir?Sen 70 veriyorsun ya,onu bir kontrol et.ayrıca sen statik olarak 70 veriyorsan onu da değiştirip dene.

Ayrıca alıntı yaptığpım kısımla ilgili,modeme 10 kere reset attım dedin ama hard reset attı isen hala nasıl eski bağlantı orada gözüktü bunu da çözebilmiş değilim.
  • valla hocam bende hic bir sey anlayabilmis degilim onun icin aksam bir daha bakacagim daha sonra da artik olmas ise servisini cagirayim baksinlar SIKILDIM gercekten ugras ugras olmuyor

dhpc de su sekilde

192.168.1.70

normal kendi atadigi

ama benim atadigim su sekilde 192.168.1.80

bunu kabul ediyor ama baglanti yok
  • bU RESİM modeminizin manual'inden aldığım bir ekran görüntüsü.Standart ayarları sanırsam böyle,start 10,finish 20 diyor.yani 192.168.1.70 ip sini atarsanız bu durumda internete çıkamazsınız.
    DHCP server ayarlarını iyice kontrol edin lütfen

Sinirli baglanti sorunu (cozulmustur)
  • tmm hocam evde bir bakacagim ins olur tsk ederim saolasin yardimlarin icin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.