Merhaba arkadaşlar, Sinir sisteminde impuls iletimini anlamaya çalışıyorum ancak polarizasyon durumunda içeride Na mı K mı var anlamadım. Polarizasyon durumunda nöron zarının iç bölgesi negatif, dış bölgesi pozitif yüklü. Dışarıda da hangi iyon var anlayamadım çünkü bu ikisi de +1 yüklü iyon. Polarizasyon, uyartının gelmesiyle bozularak depolarizasyon gerçekleşiyor. Bu durumda da zarın iç bölgesi pozitifken dış bölgesi negatif yüklü hale geliyor, tabi uyartı ilerledikçe eski haline geri dönüyor. Buna da repolarizasyon deniyor. Repolarizasyonda da iç bölge yeniden negatif dış bölge de yeniden pozitif yükleniyor, sonra yeniden polarizasyon haline geri dönüyor nöron.
Şimdi ben size bildiklerimi yazdım, bunlarda yanlışım yok sanıyorum ki. Başta da dediğim gibi polarizasyon durumunda içeride Na mı var K mı var ve bu ikisinden birinin olması durumunda da niçin negatif yüklü oluyor nöron anlayamadım. Bunun dışında difüzyon sadece repolarizasyonda gerçekleşiyor değil mi? Bunun dışında sodyum-potasyum pompası hep çalışma halinde diye biliyorum.