Şimdi Ara

Sinir bozucu 2 sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen gün Far Cry 3 yükledim en başta gayet güzel hiç sorunsuz çalışıyordu.Sonradan oyun takıldı bilgisayarın tüm sesleri sustu sadece görüntü kaldı monitörde baya bekleidm baktım düzelmiyor reset attım.Ardından 2 kez falan bilgisayar kendi kendine kapandı.Sonra tekrar donma oldu ve ardından sürekli ne zaman oyuna girsem 2 dk sonra donup kalıyor.Hatta bu gün kendini aştı bildiğiniz basit bir flashplayerda bile aynı sorun oldu takıldı kaldı.
    Kasanın kenarını açtım ısınma sorunudur diye geçmedi fanları temizledim geçmedi ekran kartını güncelledim geçmedi.
    Sistem Özelliklerim
    Ekran Kartı Nvidia 9800 GT
    8 GB ram
    İşlem AMD FX(tm)-8120 Eight Core Processor
     Sinir bozucu 2 sorun

Bu da speedfan ss'i ben çok anlamıyorum neyin ne ısısı olduğunu yardım ederseniz sevinirim.

• Eğer bu boştaykenki sıcaklık değerleri ise ekran kartının soğutması da belli ki problem var. İyice temizleyip termal macunu yenilemeyi deneyebilirsiniz.
  • evet ekran kartı boştayken böyleydi nasıl düzelte bilirim elimde bir de 5670 ati var bu ekran kartı yaklaşık 3 yıldır elimde sadece bit değeri yüksek değeri diye kullanıyorum speed fan üzerindne fan hızı arttıramıyor muyuz yoksa illamacunu değiştirmem mi gerekecek?
  • Oyuna girdiğinde büyük bir ihtimalle ısı yükseliyor, benim GPU kartın sıcaklığı 103 dereceyi aştığında bahsettiğin sorunu yaratıyordu, Senin sorunda bu sebepten olabilir. ekran kartını söküp bi temizlemen iyi olacaktır, Hatta soğutucuyu söküp termal macunu yenilersen çok çok daha iyi olur.
    Benim ekran kartının fan ayarını yaptığım devreyle yapıyorum, bazen fanının hızını düşürdüğüm için(özellikle geceleri açık bıraktığımda) sabah hızı arttırmayı unuttuğum için bu sorunu yaşıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

Oyuna girdiğinde büyük bir ihtimalle ısı yükseliyor, benim GPU kartın sıcaklığı 103 dereceyi aştığında bahsettiğin sorunu yaratıyordu, Senin sorunda bu sebepten olabilir. ekran kartını söküp bi temizlemen iyi olacaktır, Hatta soğutucuyu söküp termal macunu yenilersen çok çok daha iyi olur.
    Benim ekran kartının fan ayarını yaptığım devreyle yapıyorum, bazen fanının hızını düşürdüğüm için(özellikle geceleri açık bıraktığımda) sabah hızı arttırmayı unuttuğum için bu sorunu yaşıyorum

Peki Ati 5670 le değiştirsem ekran kartımı performans ne kadar fark eder?elimde bulunuyor şu an mavun yenilemekten daha kolay gibi geldi :D

• ATI tarafında bi kullandığı HD6770 var ama bilmiyorum ki birader x650 x670 hakkında bilgi veremem çünkü, ama tahminim ikisi başbaşa yarışan kartlardır. Yakın performans alırsın. Nvidia driver ı tamamen silip bu ekran kartının driverını kurman gerek, hatta format bile atman gerekebilir, bence 9800 ü söküp temizleyip tekrar takmak daha mantıklı:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

ATI tarafında bi kullandığı HD6770 var ama bilmiyorum ki birader x650 x670 hakkında bilgi veremem çünkü, ama tahminim ikisi başbaşa yarışan kartlardır. Yakın performans alırsın. Nvidia driver ı tamamen silip bu ekran kartının driverını kurman gerek, hatta format bile atman gerekebilir, bence 9800 ü söküp temizleyip tekrar takmak daha mantıklı:)

Elimin altındayken diğer ekran kartını kullanmaya karar verdim.Okuduğuma göre diğer ekran kartının driverını silmeme gerek yokmuş sizce doğru mu? diğer ekran kartını taksam driverını zaten idnirdim direk o driverı da kursam çalışır mı?
    Edit:Bir de elimde xilence xp500 güç kaynağı var.Arkasında bir ayar düğmesi gibi bir şey var ve üstünde 230 yazıyor acaba w'ı mı düşükte çalıştırıyorum?
    Edit2:5670 ekran kartımda güç kablosunu takacak yeri bulamadım :D
     Sinir bozucu 2 sorun
    güç girişini görebiliyor musunuz acaba :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahri -- 11 Ocak 2013; 21:32:46 >

• UP lütfen yardım edin çıldıracağım gerçekten bulamıyorum elimde yaklaşık 100 kez çevirdim ekran kartını
  • 75W tan küçükse gerek kalmıyor sanırım.
  • Orijinalden alıntı: Lux

Elimin altındayken diğer ekran kartını kullanmaya karar verdim.Okuduğuma göre diğer ekran kartının driverını silmeme gerek yokmuş sizce doğru mu? diğer ekran kartını taksam driverını zaten idnirdim direk o driverı da kursam çalışır mı?
    Edit:Bir de elimde xilence xp500 güç kaynağı var.Arkasında bir ayar düğmesi gibi bir şey var ve üstünde 230 yazıyor acaba w'ı mı düşükte çalıştırıyorum?

bazı 5670 lerde ek güç girişi yoktur. bazılarında vardır.

birde sakın ha 500 wat powerının arkasında o 230 volt yazan yer ıle asla oynama.
    sistemini tümden yakabilirsin.
    sakın sakın aman ha. elını bıle surme oraya.

ekran kartı sıcaklıgınıda gormen ıcın sayet ekran kartın ısı sensorune sahıpse

aida64 programı yada gp-z programları ıle ekran kartı ısı degerlerını gorebılırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

Orijinalden alıntı: Lux

quote:

bazı 5670 lerde ek güç girişi yoktur. bazılarında vardır.
    birde sakın ha 500 wat powerının arkasında o 230 volt yazan yer ıle asla oynama.
    sistemini tümden yakabilirsin.
    sakın sakın aman ha. elını bıle surme oraya.

ekran kartı sıcaklıgınıda gormen ıcın sayet ekran kartın ısı sensorune sahıpse

aida64 programı yada gp-z programları ıle ekran kartı ısı degerlerını gorebılırsın.

bilgisayarın güç kablosu takılı değilken diğer değeri görmek için değiştirdim eski haline tekrar geri döndürdüm sorun olmaz değil mi?
    Taktım bu arada yeni ekran kartını bekledim uzun süre cevap gelmeyince kendi başıma cahil cahil taktım ama oldu :D sadece 0,1 oranında düştü grafik notum diğer ekran kartında sabit 50 alıyordum ısı 32 alıyorum şimdi ama temp 2 ne onu anlayamadım bu sefer de o biraz ısı yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahri -- 11 Ocak 2013; 22:51:07 >

• Bu sefer ekran kartı max 50 derece oldu fakat temp2 ve temp3 70-80 derecelere çıkıyor kısa bir süre sonra da bilgisayar kapanıyor ne yapabilirim o sıcaklıkları düşürmek için yardım edin lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lux

Bu sefer ekran kartı max 50 derece oldu fakat temp2 ve temp3 70-80 derecelere çıkıyor kısa bir süre sonra da bilgisayar kapanıyor ne yapabilirim o sıcaklıkları düşürmek için yardım edin lütfen.

Bilgisayar kapanıyorsa büyük ihtimal psuda sorun var. Başka bir yerden psu temin edip onla denerseniz daha iyi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni kullanıcı adı. -- 12 Ocak 2013; 0:57:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.