Şimdi Ara

Sınıfa Projeksiyon tavsiyesi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 4 yıl sıkıntısız kullanabileceğimiz bir projeksiyon alacağız fakat bu konuda hiç bir bilgimiz yok, ses sistemi de bağlayacağız.

Bizim için önemli olan sorunsuzluk ve en az 4 yıl sıkıntı çekmeden kullanabilmek.

Tavisyelerinizi bekliyoruz...

• 4 yılda tahminen kaç saat kullanılacak,
    ortalama bir hesapla günde 8 saat kullanırsanız yılda 250gün kullansanız 4 yılda 8bin saat kullanım demektir. bu kullanım ömrü sadece led cihazlarda mevcut.
    bu koşul altında en parlak görüntü alabilecek cihaz seçmemiz gerekir.
    optoma ml500 bu kadar kullanım için iyi gibi ama led cihazlar sınıf ortamında ışık gücü olarak yetersiz gelebilir, eğer perdelerle ortamı biraz olsun karartma imkanınız varsa
    aşağıdaki cihazı düşünebilirsiniz.
    http://www.boyutdijital.com/Optoma-ML500-3D-LED-Projeksiyon-Cihazi-20000-saat-Omurlu,PR-63984.html

• Hocam o kadar uzun süreli kullanmayacağız ve biraz daha hesaplı önerileriniz olursa bizim için daha iyi olur. Çünkü ses sistemi de alıp bağlayacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi máwci -- 12 Ekim 2012; 1:06:41 >
  • Hocam ben promacto kullanıyorum. Camlarınızda güneşin girmesini engelleyecek perde varsa, promacto proX08 tavsiye ederim. KDV muafiyet belgeli satılıyor. Fakat malesef ekim ayındaki bütün ürünleri satılmış. Kasımın ilk haftasına sıra yazıyorlar. Biz de bir arkadaşa alacaktık, sıraya yazdırdık. Vaktiniz varsa gerçekten güzel bir cihaz. Beklemeye değer...
  • hocam projeksiyonu asmak isterseniz tavsiye ederim

http://www.perpasepeti.com/asp/group/5/Projeksiyon-Aski-Aparati
  • Konu güncel arkadaşlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siz okulda kullanacağınız için ne akdar karartsanızda o ortam aydınlık olacak o yüzden güçlü bir cihaza ihtiyacınız var (min 2500 ansilümen) 300 500 lük ledleri eleyin kafadan.
    mobilite çok önemlimi bilmiyorum ama ufak cihaz lazımsa benim film ve sunumda kullandığım casio xj-a240 hybrid var güzel memnunum cihazdan çok pratik ayrıca kumandadan zoom+focus özelliği büyük artı, eksisi fazla sesli biraz film için renkler biraz yapay lambalılara göre ama ince ayar yapınca baya normalleşiyor
    bunun dışında diğer kullandıklarım
    SONY VPL-EW130 var 1280x800 çözünürlük 3000 ansilümen müthiş bir alet renkler falan harika casiodan daha iyi ama film izlemeyecekseniz gereksiz
    OPTOMA DX329 DLP XGA 1024x768 2600 ANSI Lümen 3D Projektör - hiç beğenmedim lensi falan çok dandik 3d dışında bir olayı yok
    SONY VPL-EX100 XGA 1024x768 2300 Ansi Lümen ortalama bir cihaz ucuz ve kaliteli olarak kesin önerim bu ve alttaki 2600 lüğü ancak biraz büyük cihaz bunlar
    SONY VPL-EX120 XGA 1024x768 2600 Ansi Lümen
    birde bir viewsonic var 2700 ansilümen xga onunda ışığı renkleri falan iyi ama lens dandik yine bide bu optoma ve viewsonic in malzeme kalitesi falan da adi bişey tavsiye etmem okul ortamına
    ben sony i masadan düşürdüm hiç birşey olmadı :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Max 20k projeksiyon tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: egeayd

siz okulda kullanacağınız için ne akdar karartsanızda o ortam aydınlık olacak o yüzden güçlü bir cihaza ihtiyacınız var (min 2500 ansilümen) 300 500 lük ledleri eleyin kafadan.
    mobilite çok önemlimi bilmiyorum ama ufak cihaz lazımsa benim film ve sunumda kullandığım casio xj-a240 hybrid var güzel memnunum cihazdan çok pratik ayrıca kumandadan zoom+focus özelliği büyük artı, eksisi fazla sesli biraz film için renkler biraz yapay lambalılara göre ama ince ayar yapınca baya normalleşiyor
    bunun dışında diğer kullandıklarım
    SONY VPL-EW130 var 1280x800 çözünürlük 3000 ansilümen müthiş bir alet renkler falan harika casiodan daha iyi ama film izlemeyecekseniz gereksiz
    OPTOMA DX329 DLP XGA 1024x768 2600 ANSI Lümen 3D Projektör - hiç beğenmedim lensi falan çok dandik 3d dışında bir olayı yok
    SONY VPL-EX100 XGA 1024x768 2300 Ansi Lümen ortalama bir cihaz ucuz ve kaliteli olarak kesin önerim bu ve alttaki 2600 lüğü ancak biraz büyük cihaz bunlar
    SONY VPL-EX120 XGA 1024x768 2600 Ansi Lümen
    birde bir viewsonic var 2700 ansilümen xga onunda ışığı renkleri falan iyi ama lens dandik yine bide bu optoma ve viewsonic in malzeme kalitesi falan da adi bişey tavsiye etmem okul ortamına
    ben sony i masadan düşürdüm hiç birşey olmadı :)

Hocam güzel tavsiyelerin için teşekkür ederim, SONY VPL-EX120 XGA Biraz kafama yattı gibi, bunun içindeki ses sistemi yeterli gelir mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bence de sony fiyat/kalite olarak size en uygun cihaz orada
    kendi çıkardığı sesi diyorsanız küçük bir hoparlör var içinde pek bir işe yaramaz.
    bu cihazda hdmi yok yanlız. vga kabloyla bağlarsınız ya da analog sarı-kırmızı-beyaz olan kablo var ama onu kullanmazsınız diye düşünüyorum.
    sesi de bilgisayarın ses çıkışından alırsınız veya ses sistemini bilgisayara bağlarsınız ama ille de projeksiyondan ses alıcam derseniz vganın yanında iki ucu erkek bir stereo aux kablosuna ihtiyacınız var
  • quote:

Orijinalden alıntı: egeayd

bence de sony fiyat/kalite olarak size en uygun cihaz orada
    kendi çıkardığı sesi diyorsanız küçük bir hoparlör var içinde pek bir işe yaramaz.
    bu cihazda hdmi yok yanlız. vga kabloyla bağlarsınız ya da analog sarı-kırmızı-beyaz olan kablo var ama onu kullanmazsınız diye düşünüyorum.
    sesi de bilgisayarın ses çıkışından alırsınız veya ses sistemini bilgisayara bağlarsınız ama ille de projeksiyondan ses alıcam derseniz vganın yanında iki ucu erkek bir stereo aux kablosuna ihtiyacınız var

Hocam bu sony den sipariş vericem yalnız kurulumunu kendim yapabilir miyim bilmiyorum. Ayrıca perde de lazım sanırım.

Bir de bu cihazın farkı nedir yukarıda saydıklarınızdan?
    http://www.hepsiburada.com/liste/sony-vpl-dx120-2600-ansilumen-1024-x-768-hdmi-7000-saat-lamba-omru-projeksiyon-cihazi/productDetails.aspx?productId=ofissonydx120&categoryId=15530

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi máwci -- 19 Ekim 2012; 19:26:38 >

• valla o cihazı hiç kullanmadım ama güzel alete benziyor fiyatta cazip alınabilir bence
    perde konusuna gelince yansıtacağınız yere bağlı düzgün ve yansıma yapmayan bir zemin varsa çok gerekli değil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.