Şimdi Ara

Sınıf değişkenlerine dışarıdan değer atamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yine ben yine php yine sınıflar :) Sınıf kavramıyla buradaki arkadaşların da yardımıyla henüz tanıştım ve bir önce uygulamaya koyup anlamak isteyorum. Bir proje üzerinde çalışıyorum. Joomla! benzeri fakat İYS'den ziyade bir ofis içi sistem olacak. Bunu geliştirdiğimde telif hakkını alıp satmayı da düşünüyorum. Neyse konuya gelelim.

Dediğim gibi Joomla! benzeri bir sistem olacak. Benim merak ettiği nokta kurulum esnasında yapmak istediğim şeyin mümkün olup olmaması. Bir kurulum dizini oluşturmak ve gerekli ayarlar olmadığı takdirde ana dizinden buraya bir yönlendirme yapmak istiyorum. Kurulum betiklerinin kullanıcıya dosyayı açıp değişkenleri bulması yerine bu betikler üzerinden değerleri uygun yere girmesi ve kurulum bittiğinde bu değerlerin config.php gibi ayar dosyası içerisinde oluşturduğum sınıfın değişkenleri üzerine bozulmadan yazılsın istiyorum. Bunu yapmak için fwrite gibi bir komut yeterli midir? Ayrıca kendi düşüceme göre hareketle sınıf içindeki değişkenleri protected yaptım. Bunlara kurulum sırasında erişim mümkün olur mu? olmazsa, public, private, protected ve static değerlerinin hangisini verebilirim Ben protected değerini güvenli olur diye düşünmüştüm. Ne kadar doğru ne kadar yanlış şu an kestiremiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden ilgileriize teşekkürler.

• Public kullan private protected falan sıkıntı yapar. Private ve protected gibi kavramlar kalıtımda daha çok iş gören şeyler. Yani child class'a aktarmak istemediğin değişken falan olursa kullanıyorsun diye okudum kitapta.
  • Aksine bir neden yoksa değişkenler private, metodlar public yapılır. Böylece veriyi kapsüllemiş ve dış etkilerden korumuş olursun. Protected sadece kalıtımda kullanılır.

Bunlar php nin değil oop in kuralları.
  • Sizin dediğiniz daha mantıklı. Class içinde __set() gibi bir fonksiyon ayarlayıp değişkenleri oradan değiştirmek daha iyi olabilir. Eksikliğim için bağışlayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.