Şimdi Ara

Sinema Üzerine Genel Sohbetler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar burada sinema ile ilgili özgün düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum sadece genel sohbet amaçlı...

1-Hint filmleri IMDB den ne kadar puan alırsa alsın bir türlü sevemiyorum hep bişeyler eksik kalıyor gibi veya ne bileyim millet çok beğeniyor sayfalarca methiyeler düzülüyor ımdb de puanları alt üst ediyor felan ama ne diyeyim bir türlü ısınamadım bu hint filmlerine geçen gün barfi yi izledim mesela iğrençç geldi tamamen zaman kaybı.Şimdi burada noktayı koyuyorum hayatımda bir daha hint filmi izlemeyeceğim.Keza hint filmleri kadar olmasa da Aynı şey kore filmleri için de geçerli always diye bir filmden çalıntı olduğu söylenen ''Sadece Sen '' türk filmini izledim kesinlikle sadece sen i daha çok beğendim mesela...

2-Burada ve entellektuel sinema çevrelerinde Türk filmleri pek beğenilmiyor bence bu çok yanlış .Tamam Türk filmleri holywood ayarında değil ama gerek müzikleri gerek diyalogları gerekse de sahneleri ile kendine has yapıları da var deli yürek bumerang ,eşkiya ,organize işler,vizontele hatta recep ivedik 1 bunlar holywood yapımları gibi değil ama bu filmlerdeki o duygu ,o enstantaneler,o duygusal müzikler türkülerle kanımıza işleyen atmosfer hangi holywood filminde var?
    Ne kadar başarılı olamasalar da Bence Türk Filmlerinin apayrı bir tadı ve yeri var.

3-Bir diğer nokta görecelidir ama bu IMDB çok dikkate alınıyor ben de en yüksek puan alan bazı filmleri sırasıyla edindim yarısını çöpe attım düşük puan alan bazı filmler ise çok sürükleyici sevecen ve daha güzel gelmişti.Bu belki de insanın beklentisiyle alakalı da olabilir bilemiyorum ama genelde çok yüksek puan alan filmler bende hüsran etkisi yaptı.Yani yabancıların film zevki ile bizimkisi aynı değil bu kişiye göre de olabilir ama film seçerken ımdb değil de konusuna fragmanına bakıyorum artık.

• isteksiz film izlenirse hiç bir tat alınamaz sadece sabır. barfi güzel bir filmdir. beğenmemenizde etken bollywood'u sevmemenizdir. hollywood ile de bizlerin sinemasını karşılaştırmak fazla sinema tutkunu birinin yapacağı bir iş değildir. filmlerle aranız daha iyi olmalı sabrederek ve isteyerek film izlemeli ona göre yorum yapmalısınız. saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcquazer kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış anlama ben asla Hollywood ile TURK sinemasını karsilastirmiyorum şunu söylüyorum pek çoğu yetersiz hatta berbat ama bazı TURK filmlerinde de holywoodda olmayan ayrı bir tad var.Soylediklerinizde haklisiniz hocam sabır gerekiyor.Ben çok sıkı bir sinema takipçisi değilim kabul ediyorum ama hint filmlerinin çok begenilenlerinden bir kaç tane izledim pek begenmedim.

• 1- Katılıyorum. Tamamen kişisel zevk meselesi. Örneğin ben Hint, Uzakdoğu ve Alman yapımı filmleri çok nadiren izliyorum. Bana hitap etmiyor. Ancak birçok kişinin eleştirdiği, aşağıladığı Fransız sinemasını çok seviyorum.
    2- Türk filmlerini çok sık izlemiyorum. Ama izlediğimde de ne çok zevk alıyorum ne de sıkılıyorum.
    3- Buna da katılıyorum. İlk maddede belirttiğim gibi herkes her filmi beğenmek zorunda değil. Imdb'nin çok dikkate alınmasının sebebi bütün dünyadan en çok oyun kullanıldığı site olması... Dünyada büyük çoğunluğun beğenmesi herkesin beğeneceği anlamına gelmez. Saygı duymak gerekir. Ben IMDB puanlarına bakarak film izlemeyi Black Swan (Siyah Kuğu) ve Million Dollar Baby (Milyonluk Bebek) filmlerini izledikten sonra bıraktım. Şu an aklıma gelmeyen daha birçok film var puanı yüksek olup da beğenmediğim. Ama Black Swan benim için tam bir faciaydı. O yüzden hiç unutmuyorum.
    Örneğin Bruce Willis'in, Slyvester Stallone'un, Pierce Brosnan'ın, Adam Sandler'ın şu an aklıma gelmeyen birçok aktör ve aktrisin çok sayıda filmi 4-6 arası puanlar almış. Bu filmleri izlerken 7-8 puan almış birçok filmden daha fazla zevk alıyorum ve eğleniyorum.

• quatrros kullanıcısına yanıt
    Sizi anlıyorum, zevk meselesi karışamam ama hayranı olan adam çok bu hint sinemasının. Ben yorumumu Barfi filmine nazaran yaptım iyi filmdir gerçekten bir anlamı var filmin boş değil. Hint sinemasında süre sıkıntısı var ve kendi geleneklerini danslarını tanıtma durumu var, bu da filmlerini uzun tutuyor. Bir hintli olsaydık filmde dansları bazı gelenek işleyişini daha iyi yorumlardık bize uzak kaldığı için filmin geneli bile tat vermiyor. Sadece bu danslardan ötürü bollywood'u eleştiren bile var. Neyse. Bizim yapımlarımız ise az maliyet ve çok kazanç üzerine kurulu. Çoğu kötü gelmesi bizlere bilindiğin dışına çıkamamalarından ötürü (saçmaca aynı espriler, bel altı muhabbetler, abuk subuk hareketler vesaire) her filmde bu var. Güzel filmlerimiz bir elin parmağını geçmez. Bu yüzden hollywood ve biz yan yana gelmemeliyiz. Onlar kendilerini aşmış yenilikçi insanlar bizler sinemamızda yerimizde sayan insanlar, fark bu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mobilya ile ilgili Herşey...
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.