Arkadaşlar forumunda başka yerlerde de sordum ama bir türlü yeterli cevapları hala alamadım... Sorumu aşağıda kısaca özetledim, açıklayıcı bilgilerle yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler....
Öncelikle Tv min sadece bir adet HDMI giriş var.
PS3 ile birlikte birde ses sistemi almak istiyorum.. Kaliteli ses ve görüntü açısından her iki cihazı da tv ye hdmı girişinden bağlamak istiyorum.. HDMI çoklayıcalar vasıtası ile bu iki cihazda aynı anda tv ye bağlarınmı, bağlansa bile aynı aynda çalışırmı..
Ayırca Ses sistemini HDMI yerine normal girişlerden bağlarsam aradaki fark ne olur..
Blue-Ray film izlemek için, PS3 almak daha mı mantıklıdır.
Özellikle ilk soruma bir türlü cevap bulamadım, ayrıca eğer HDMI girişlerden bu cihazları ayna anda çalıştırımazsam, bunun alternatifi nedir. (Optik bağlantılardan söz ettiler ama hiç bir bilgim yok..)
quote:
Orjinalden alıntı: cnggrl Öncelikle Tv min sadece bir adet HDMI giriş var. PS3 ile birlikte birde ses sistemi almak istiyorum.. Kaliteli ses ve görüntü açısından her iki cihazı da tv ye hdmı girişinden bağlamak istiyorum.. HDMI çoklayıcalar vasıtası ile bu iki cihazda aynı anda tv ye bağlarınmı, bağlansa bile aynı aynda çalışırmı..
Ses sistemi olarak hdmi destekli bir AV Receiver+hoparlör seti alırsan, hdmi çoklayıcı kullanmana gerek kalmaz, hd destekli cihazları AV Reciever'a, oradan da tek hdmi kablo ile hdtv'ne iletebilirsin. Yine sadece hdmi çoklayıcılar da işini görür, sorun olmaz...
quote:
Ayırca Ses sistemini HDMI yerine normal girişlerden bağlarsam aradaki fark ne olur.. Blue-Ray film izlemek için, PS3 almak daha mı mantıklıdır.
Yeni nesil ses formatları olarak nitelendirdiğimiz ses formatlarını(bilgi edinmek için imzamda bulunan ilgili linke göz at lütfen) hdmi üzerinden aktarmak tek yöntem şimdilik, optik ya da koaksiyel üzerinden standart DD ya da DTS olarak dinlersin bu formatları.... PS3, yetenekleri; player, oyun makinesi ve blu-ray player olması ve fiyatı itibari ile en mantıklı hd-player tercihi görünüyor şimdilik; mantıklıdır.... Selamlar...
Sana Yamaha 661 lazım, ps3'un gonderdiği LPCM'i işleyebiliyor, kayıpsız codeclerin de faydasını görürsün. TrueHD'yi ps3 LPCM'e unpack ediyor, ilerleyen tarihte DTSHDMA unpack etme kabiliyeti de firmware güncellemesi ile ekleneceği söyleniyor, sony'den kesin bir açıklama gelmiş olmasa da. En kotu ihtimal DTSHDMA ları DTSHD core olarak unpack etme kabiliyetine sahip ps3.
Şu anda PS3 piyasadaki en iyi BR player.
quote:
Orjinalden alıntı: Daneel
Sana Yamaha 661 lazım, ps3'un gonderdiği LPCM'i işleyebiliyor, kayıpsız codeclerin de faydasını görürsün. TrueHD'yi ps3 LPCM'e unpack ediyor, ilerleyen tarihte DTSHDMA unpack etme kabiliyeti de firmware güncellemesi ile ekleneceği söyleniyor, sony'den kesin bir açıklama gelmiş olmasa da. En kotu ihtimal DTSHDMA ları DTSHD core olarak unpack etme kabiliyetine sahip ps3.
Şu anda PS3 piyasadaki en iyi BR player.
slm arkdsm ps3 un lpcm formatı nedr bırz bılgı vereblrmsn onkyo veya denon bu formatta randıman vermezmı veya onkyo denon un bu formatta amplılerı mevcutmu tesekkrler