Şimdi Ara

Sinekkaydı Tıraş Yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    17 yaşındayım sakallarım var bazı yerlerde seyreklikler var neyse sakalımı kesince sakal izi kalıyor ten rengim beyaz ne kadar az olsada belli oluyor. Gillette Fusion Proglide Power kullanıyorum. Eli tersten sürünce sakalları hissetmek istemiyorum yani sinek kaydı tıraş yapmak istiyorum. Gillette ile tersten alsam belki olabilir ama problem yaratır diyede korkuyorum. Tıraş makinası mı alayım En fazla 100 tl verebilirim makinayada. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

• Merhaba, Önceki işimde çalışırken mecburi her gün tıraş oluyordum. 5 Bıcaklı proglide vardı bende de. köpüğü sürmeden önce en az 1-2 dakika sıcak suyla tıraş olacak bölgeyi, cilt ve sakalın yumuşaması için iyice yıka. normal şekilde tıraş olduktan sonra elimle kontrol ederken takılma hissi olan yerleri hafifçe bastırmadan tersten alıyordum. Gördüğüm en pürüzsüz uygulama budur.
  • ASiL35 kullanıcısına yanıt
    Bende tersten almanın mantıklı olduğunu düşünüyorum fakat okuduğum bazı yerlerde kıl dönmesi vs. gibi problemler yaratabileceğini okudum. Ondan dolayı biraz yapmaya çekiniyorum.
  • muhtemelen 3-5 kıl var yüzünde girdiğin triplere bak,git permatikle al neden bu kadar kasıyon
  • Sıcak suyla yumuşattıktan sonra sadece takılan yerleri tersten almayı dene. Zira 4 ay bu şekilde tıraş oldum.
  • 2 aydır önce düz sonra ters alıyorum her yeri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForumUyesiYako

Bende tersten almanın mantıklı olduğunu düşünüyorum fakat okuduğum bazı yerlerde kıl dönmesi vs. gibi problemler yaratabileceğini okudum. Ondan dolayı biraz yapmaya çekiniyorum.

Kıl dönmesi dediğimiz hastalık(pilonidal sinüs) kılın durup dururken terse dönmesi, içeri büyümesi şeklinde olmuyor, ensenizden saçınızdan vs aşağı düşen kılların, tüm gün oturarak baskı uyguladığınız, terden dolayı nemli kalça bölgesine bir diken gibi batıp daha sonra ilerlemesiyle oluşuyor. Öyle tersten traş oldum yüzümde kıl dönmesi oldu falan saçmalık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sakal traşı makine önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Tıraş Bıçağı Önerisi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frick!

quote:

Kıl dönmesi dediğimiz hastalık(pilonidal sinüs) kılın durup dururken terse dönmesi, içeri büyümesi şeklinde olmuyor, ensenizden saçınızdan vs aşağı düşen kılların, tüm gün oturarak baskı uyguladığınız, terden dolayı nemli kalça bölgesine bir diken gibi batıp daha sonra ilerlemesiyle oluşuyor. Öyle tersten traş oldum yüzümde kıl dönmesi oldu falan saçmalık

Kıl dönmesi yapmasını internette gördüm doğruluğunu bilmiyorum şöyle bir şeyde olabilir tersten almak sakalın yönünüde değiştirebilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Frick!

quote:

Kıl dönmesi yapmasını internette gördüm doğruluğunu bilmiyorum şöyle bir şeyde olabilir tersten almak sakalın yönünüde değiştirebilir.

Aşağı eğimle çıkan sakalı yukarı eğimle çıkarır mı bilmiyorum ki o da mantıklı değil, ama kıl dönmesi yapmaz. Yani kıl dönmesi yapma ihtimali böbrek yetmezliği yapma ihtimaliyle aynı. Yani alakasız, sıfır

• Frick! kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam tersten düzgün kesmeyi becerebilirsem artık öyle yaparım
  • tersten traş olmak çok riskli.
    sinekkaydı için traş makinesi kullanıyorum
  • M.ERTEN kullanıcısına yanıt
    Neden hocam?
    Birde kullandığınız makinanın modelini yazarsanız sevinirim.
  • Tersten almayın sonra yamuk yumuk çıkarlar sakallarınız, hem sivilce falan yapar iltihaplı şekilde... Ele batmasını o kadar önemsemeyin derim... Traş makinesi kullanırsanız en azından ıslak traş yapanlarından alın ki cildiniz tahriş olmasın...
  • Niye bu kadar uğraşıyorsunuz?dizilerdeki adamlar gibi sakal izi bile görünmesin istiyorsanız,jiletle normal traş olacaksınız ondan sonra sakalın olduğu yerlere fondoten süreceksin bu kadar basit

yok tersten al düz den al,yüzünü parçalamaya gerek yok,ayrıca tersten almak benim bildiğim sakal yapısını bozuyor,ileride uzatmak istersen yamuk yumuk çıkar

git bir kozmetikçiye,tenine uygun fondoten ol,jiletle traş olduktan sonra sür,bu kadar basit

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Led Zeppelin L kullanıcısına yanıt
    2 yıl önce yüzüme ilk kez jilet vurduğumda tersten almıştım şuan bir sıkıntı yok çok şükür normalde hep düz kesiyorum zaten
  • Tersten git, makina yoksa en etkili yöntem galiba.
  • 3 senedir tersten tras olurun

• bu kadar kişi gerçekten sakalını tersten alıyor mu ? yüzünün içine edersin ben sana söyleyeyim. tahriş olur sürekli.
    Ben normal kesiyorum, öyle sakal tersten elimi sürünce hissediliyor, ama dediğin gibi yapmandan iyidir. benim düz tıraşta bile bazen tahriş oluyor belirli bölgelerim.
  • King diye bi marka. 2012 de vatandan almıştım 50 tl ye. hala kullanırım.
    Markası önemli değil. Her makine aynı alır genelde.

• Ustura ile traş olabilirsin. Veya traşın bittikten sonra bir defa da tersten geçebilirsin jileti, yalnız bunu yapman için daha erken. Önce sakalın tam çıksın ondan sonra tersten vur. Yoksa sakalın düzgün çıkmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.