Şimdi Ara

sinek hızı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şimdi Seyir halinde 70km hızla giden bi otobüsün Arka camında bir sinek war... Bu sinek ani bi kalkış yaparak otobüsün arka camından ön camına tam 7saniyede warıyor.
    Sizce sinekmi daha hızlı otobüsmü?
    Yada sinek saatte kaç km hızla camdan cama warıyor??:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Hadi bakalım Cewabı Bekliyorum

• otobus daha hızlı fakat sen otobusun arkası ile onu arasında ki uzaklıgı vermemişsin

Ekleme:Yanlıs cevapmıs tuh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AcreaM -- 11 Eylül 2008; 18:49:22 >
  • sineğin hızı 70 km dir. otobüs fren yapınca otobüsün hızı düşer fakat sineğin hızı düşmeyeceğinden ön cama ilerler.aynı biz otobüste ayakta dururken otobüsün fren yapması gibi.
    (sineği camın içinde düşünün)
  • Sinek otobüsün içindemi dışında mı
  • sinek daha hızlı
  • Sineğin yere göre hızı= Otobüsün hızı + sineğin otobüse göre hızı

Sen otobüs içinde sorduğun için ;

sineğin otobüse göre hızı = otobüsün uzunluğu / 7 saniye

burdan bulabilirsiniz.

10.sınıf >> bağıl hareket
  • google da cevabı öğrendim,ilginç
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sinek karasinekmi sivri sinekmi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Meskalamdug

Arkadaşlar Bilmecem Şu;
    Şimdi Seyir halinde 70km hızla giden bi otobüsün Arka camında bir sinek war... Bu sinek ani bi kalkış yaparak otobüsün arka camından ön camına tam 7saniyede warıyor.
    Sizce sinekmi daha hızlı otobüsmü?
    Yada sinek saatte kaç km hızla camdan cama warıyor??:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Hadi bakalım Cewabı Bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TüRBiŞoN -- 11 Eylül 2008; 18:54:03 >
  • Eğer sinek otobüsün içinde ise sinek hızlı değil. Çünkü arabadan kazandığı hız ile birlikte arabanın içinde rahatça ileri geri hareket edebilir hemde araba hiç kımıldamıyormuş gibi. Ama dışarda ise o zaman otobüsten daha hızlı uçuyor demektir.

Sineğin hızına gelince sana göremi hızı yoksa yere göremi?

Sana göre hızı (hesap kolay olsun diye öncamla arka cam arası 7m aldım).
    7m/7s = 1m/s
    1m/s = 3,6km/sa

Yere göre 70+3,6=73,6km/sa
  • falla google dan sinek hızı die aratırken çıktı karşıma alıntıdır tamamen....
    cevabı ben de bilmiyorum...
  • sineğin hızıyla arabanın hızının alakası yok

sinek eğer havada sabit durursa arabayla hızı aynı olur

sinek 1km hızla uçmaya başlasa bile öne kadar gidebilir, yani hızı hakkında bişey söyleyemeyiz

edit: bu dediğim sinek arabanın içersindeyse geçerli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragonborn -- 11 Eylül 2008; 19:03:05 >
  • 1. Otobüsün içi olduğunu varsayarsak otobüs daha hızlı

sineğin hızı ise otobüsün arka camı ile ön camı arası uzaklığı/7*3600 km dir
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JagerBomb -- 11 Eylül 2008; 19:16:35 >
  • Şimdi otobüsün içinde asılı duran sinek otobüsün hızında değildir teknik olarak çünkü otobüsün içindeki sürtünme hava basıncı vs. farklıdır aynen bizim otobüs içinde yürürken otobüs hızında olmadığımız gibi...

Otobüse göre hızını hesapladım ben yere göre hesaplarsanız zaten sinek otobüsün bir alt elemanı olarak sayılır ve hızı otobüs ile aynı olur
  • hmm haklısın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.