Şimdi Ara

Sınavı Nasıl Çözmeliyiz? -Çözme Yöntemleri - Tavsiyeler-

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
8
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz gibi turlama taktiği, yarı deneme taktiği gibi yöntemler var. Herkes bildiği bir yöntemi/kendi kullandığı yöntemi yazarsa, ve ben ilk mesaja eklersem güzel olabilir?

Turlama Yöntemi:
    Denemeye başlıyorsunuz. Kolay ve normal derecedeki soruları çözüp zor soruları atlıyorsunuz (zaman alan, çözüm yolunu hatırlayamadığınız), kalan zamanda ilk turda boş bıraktıklarınızı çözüyorsunuz.

Yarı Deneme Yöntemi:
    Denemenin yarısını çözüyorsunuz (bütün derslerden 20'şer soru), sonra başa dönüp kalan yarıyı çözüyorsunuz. 2 ayrı mini deneme çözmek diyebiliriz.

Klasik Yöntem:
    Başlıyorsunuz, en rahat olduğunuz sırayla (TSMF olabilir ya da TMFS vs vs) başlıyorsunuz. Bitiriyorsunuz. Kalan sürede boşlara dönüyorsunuz.
    4 ders olduğu için 24 farklı kombinasyon var hali hazırda. .

Kendi yaptığım
    Bir çok yol denedim hepsinin sonuçlarını yazayım

Klasik: TSMF gittim. Çok sayıda dikkatsizlik hatam çıktı. Çok iyi olduğum matematiktan bile 4 y çıktı. Fenden 10y falan geldi.

Turlama:
    TSMF gittiklerimde Sosyalde ve Fende çok hatam olduğunu farkettim. Türkçe 0-2y, Matematik 0-1y geldi. Fen ve sosyal 5-10y geldi.

Turlama2:
    T(Felsefeyi'de Türkçe'den sonra çıkardım)MFS gittim. Türkçe 3y matematik 0y geldi. Bu sefer sosyalden yanlış çıkarmadım(2 boş çıktı, bilmediklerime dokunmadım bu sefer), Fendeyse 3y çıkardım.

Önemli
    Yöntem önerecekseniz beni alıntılarsanız ya da haberdar ederseniz daha çabuk görüp ilk mesaja koyarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awesom-o -- 9 Eylül 2013; 18:58:14 >

• guzel konu takip

paragraf sorularini cok bastirmadann altinicizerek okuma zamanla faydasini gordum hiz yonunden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turlama tekniği her testteki kolay-normal soruları birinci turda bitirip zor soruları da ikinci turda bitirmektir.
  • YGS için

Matematik-Türkçe-Fen-Sosyal
  • quote:

Orijinalden alıntı: LifeSuxTR

YGS için

Matematik-Türkçe-Fen-Sosyal

Mat-fen-türkçe-sosyal yapmayı düşünüyorum. Haftaya pazartesi sınav var bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: awesom-o

Arkadaşlar bildiğiniz gibi turlama taktiği, yarı deneme taktiği gibi yöntemler var. Herkes bildiği bir yöntemi/kendi kullandığı yöntemi yazarsa, ve ben ilk mesaja eklersem güzel olabilir? Başlayalım; benim bir yöntemim yok alıp baştan çözüyorum.

Turlama Yöntemi:
    Tam bilmiyorum, bilen biri açıklasın değiştiririm.

Yarı Deneme Yöntemi:
    Denemenin yarısını çözüyorsunuz (bütün derslerden 20'şer soru), sonra başa dönüp kalan yarıyı çözüyorsunuz. 2 ayrı mini deneme çözmek diyebiliriz.

Klasik Yöntem:

Başlıyorsunuz, en rahat olduğunuz sırayla (TSMF olabilir ya da TMFS vs vs) başlıyorsunuz. Bitiriyorsunuz. Kalan sürede boşlara dönüyorsunuz.

turlama yöntemi denemeye başladın diyelim soruya baktın yapabiliyosun tamam yapamıyosan hiç beklemeden diğer soruya böyle böyle gidiyosun kalan zamanda tekrar dönüyosun o sorulara

• mat fen başlarsanız o türkçeye geçmiş olsun
    Ben totem yapıp geldiği sırayla gidiyordum 1-2 ay kala baktım böyle olmuyor türkçenin arkasına sosyal çok sıkıcı, tr mat fen sosyal yaptım
    Sonra da update ettim bu versiyonu tr felsefe mat fen sosyal

Uzun lafın kısası: mutlaka tr ile başlanmalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: teskilati mahsusa

guzel konu takip

paragraf sorularini cok bastirmadann altinicizerek okuma zamanla faydasini gordum hiz yonunden

Kesinlimle yanlis altini cizmek yavaslatir

• Şimdi bu teknikler senin alışkanlığına bağlı birşey.İstersen her dersten birer soru çözerek git,sen bilirsin.
    Denemeler bunlar için var.YGS bir taktik ve strateji sınavıdır bu nedenle bol deneme çözülmeli.En iyi olduğun tarz ve derslere göre bir strateji izlemelisin.
    Sosyal ve Fen,hızlı çözülen işlem gerektirmeyen derslerdendir.Yorum yaparsın veya ezber vardır,işaretlersin geçer.Kimi soruyu cevaplamanız 30 sn bile almaz.
    Fakat türkçe ve mat zaman alıcıdır.En benim diyen bile Türkçeyi 30-35 dakikada çözer,matematikse 40-45 dakika anca biter.
    Şöyle bir tavsiye verebilirim;en çok zamanını alan dersi 2.sırada çöz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf061996

quote:

guzel konu takip

kardes biraz hiz konusunda arastirma yapsarsan sinavla ilgili bu secenegide gorursun benim buldugum bisey degil bu ama bastrmadan hafif bisekilde cizmeye alisirsan ne demek istedigimi daha iyi anlarsin

• Sayısalcıların ilk sayısalı halletmesini tavsiye ederim ygs 2012 de birçok kişi türkçeden başladığı için yapabileceğinden düşük yaptı o ağır türkçeden sonra mata falan pek kafa kalmadı. En az zaman alan dersler fen ve sosyal ben Fen Matematik Türkçe Sosyal şeklinde gidiyorum fen hemen bitiyor 20 25dk civarında ardından matematik 40 45 dk türkçe de bir o kadar sosyali de fen gibi çözüyorum 20 25dk (tabi denemesine göre değişiyor problemlerin ağır oldğu matematik sorularında 50 55dk da olabiliyor)
  • quote:

quote:

quote:

guzel konu takip

kardes biraz hiz konusunda arastirma yapsarsan sinavla ilgili bu secenegide gorursun benim buldugum bisey degil bu ama bastrmadan hafif bisekilde cizmeye alisirsan ne demek istedigimi daha iyi anlarsin

Kardedim bn zten giz konusunda aradtirma yaptim ve hizli okuma teknigini biliyorum dkkada 2000 kelime okuyorum sn merak etme

• Turlama tekniği çok doğru değil bence soruyu atlıyorsun o anlık elde ettiğin %15 bilgide uçuyor tekrar döndüğünde fazla vantajın olmuyor.
  • Kardeş 2000 okuyorsun da anlayarak mı bu önemlidir. Anlamak içinse kilit noktaları hızlıca çizmek çok vakit kaybettirmez paragrafı tekrar tekrar okumayı önletir diyorum ben de
  • Altini cizmek bence de hizlandiriyor.
    Diger mevzuya gelirsek ben sira belirleyemedim. Gecen yil turkcenin yarisini çözdüm mata gectim sonra yine turkce sonra fen sosyal turkcede cok hizli okuyorum o bakimdan ilk cozeyim diyorum ama mat cozmeden de icim rahat etmiyor korktugum ders oldugundan. Bakalim artik nasil bir yol bulacagim

• bence türkçe ile başlamalı zaten uzun paragraflar sınavının ortalarında veya sonlarında iyice sıkıntı yaratabilir
    ben türkçe-matematik-fen-sosyal şeklinde gittim 2 senede de,önerilir

• tebrik ederim dahada iyi olursun ins.

• quote:

Orijinalden alıntı: The North Remembers

mat fen başlarsanız o türkçeye geçmiş olsun
    Ben totem yapıp geldiği sırayla gidiyordum 1-2 ay kala baktım böyle olmuyor türkçenin arkasına sosyal çok sıkıcı, tr mat fen sosyal yaptım
    Sonra da update ettim bu versiyonu tr felsefe mat fen sosyal

Uzun lafın kısası: mutlaka tr ile başlanmalı.

Vaay ben de Türkçe - Felsefe - Mat - Fen - Sosyal yapıyorum vay be benim gibi düşünen kimse yoktur diyordum.

• Syronwar kullanıcısına yanıt
    Dershane yerleştirme sınavında mat-fen-türkçe-sosyal denedim yetiştiremedim sınav sonucunuda açıklamadılar , diğer sınavda deneyecem heralde yetiştirememin sebebi biraz ham olmam ama şimdi hızlı yaparım diye düşünüyorum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

guzel konu takip

Kardedim bn zten giz konusunda aradtirma yaptim ve hizli okuma teknigini biliyorum dkkada 2000 kelime okuyorum sn merak etme

kaç dakikada bir kelimeyi düzgün yazıyorsun ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.