Bildirim
Sınavda böyle soru çıkar mı ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
(n+3)^2 +15 tam kare olması demek hangi sayının karesine 15 eklersek yine tam kare olur n =-2 ve n=-4 için sağlar -
4 ve -10 da oluyor hocam ama benim kafama takılan mesela şıklarda 20 diye bir cevap olsaydı sonsuz tane değer var sonuçta 20 olmayacağını nasıl ispatlarız ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bu tür sorularda genelde o kadar uzaklaşmıyorlar kare sayıların zaten kuralı var aralarındaki fark 2 sayının toplamı kadar oluyor her zaman üstünkörü yapınca ben de düşünmedim onu kusura bakmayın yani sonsuz olasılık olması mümkün değil -
sağolun hocam -
Bu soru eşitsizlikten de çözülür galiba
Hocam korkutmak gibi olmasın ama sınavda böyle soru çıkar
-1 de sağlar. Çıkmaz böyle soru. Çıkarsa da bu aşağıdakilerden hangisi tam kare yapar veya yapmaz diye sorar. Şıklara da -1 , 4 , -10 vs koyar. -
Çıkabilecek tüm kökler -10, -4, -2, 4 tür.Tam sayı olma şartı sağlandığında bu denklemin sağlayacağı başka kök yoktur. Dolayısıyla cevap E dir. Sınavda böyle bir soru çıkacağını sanmıyorum. Daha çok YGS paralelinde bir soru.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X