Şimdi Ara

Sınava girmek için lise mezunu olmak şart mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
23.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • lise mezunu olmayan sınava giremiyor mu?
    Bazen soruyorum bu liseyi niye okuyoruz diye?şimdi bu 4+4+4 kabul edildi mi?lise zorunlu mu oldu?üst üste 2 sene sınıfta kalan nolacak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lise Mezunu Olmadan Üniversite Sınavına Girilir mi?

Üniversite sınavlarına girmek için lise mezunu olmak genel bir şarttır. Ancak bazı istisnalar ve alternatif yollar mevcuttur.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girebilmek için lise diplomasına sahip olmak gerekir. Ortaokul mezunları veya lise diploması olmayan kişiler YKS'ye giremezler.

Lise Diploması Olmadan Üniversite Sınavına Girme Yolları

Lise diploması olmadan üniversite sınavına girmenin birkaç yolu vardır:

• Açık Öğretim Lisesi: Açık Öğretim Lisesi'nden mezun olanlar YKS'ye girebilirler.
    • Denklik Sınavı: Yurtdışından lise diploması olanlar, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan denklik sınavına girerek lise diploması alabilirler.
    • Meslek Yüksekokulu veya Meslek Lisesi Mezuniyeti: Meslek Yüksekokulu veya Meslek Lisesi mezunları, ilgili alanlarda YKS'ye girebilirler.

Ortaokul Mezunu Üniversite Sınavına Girebilir mi?

Ortaokul mezunları doğrudan üniversite sınavlarına giremezler. Öncelikle lise diploması almaları gerekir.

Sonuç

Genel olarak, üniversite sınavlarına girebilmek için lise mezunu olmak şarttır. Ancak bazı istisnai durumlar ve alternatif yollar mevcuttur. Lise diploması olmayan kişiler, Açık Öğretim Lisesi'nden mezun olarak, denklik sınavına girerek veya ilgili alanlarda meslek eğitimi alarak üniversite sınavlarına girme hakkı elde edebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • evet kardeşim zorunlu. senin kafan karışmış bi elini yüzünü yıka istersen. 4+4+4 kabul edildi. lise zorunlu ama açık öğretim şansı var bildiğim kadarıyla. 3. sorunun konuyla bi bağlantısını kuramadım
  • Sınava girer misin bilemicem ama üniversiteye kaydolurken lise diploması istiyorlar.
  • Şart değil lise sonda okuyanlar girebiliyor. Fakat üniversiteye girerken lise diploması istediklerinde üniversiteye kaydını yaptıramazsın ve kaydın düşer böylece okul puanın gelecek sene için yarı yarıya düşer.

2 sene üstüste kalanlar okuldan atılıyor ve herhangi bir liseye kaydolamıyorlar. Açık liseye gidebiliyorlar sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12,5

quote:

Orijinalden alıntı: Fidel Castro.

Sınava girer misin bilemicem ama üniversiteye kaydolurken lise diploması istiyorlar.

bunu soruyorum işte hocam.
    Yani lise zorunlu olmasa bile üniversite okumak istiyorsan liseyi okuyacaksın.

12 sene zorunluysa sınıfta kalan ne olacak diyorum?eskiden 2 sene üst üste kalan tasdiknameyi alıyordu.o zaman artık sınıfta kalma olmayacak?

Hacı işler güçler'deki bomcu onur gibisin ne dediğini bi anlayamadım ki
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Sınava girer misin bilemicem ama üniversiteye kaydolurken lise diploması istiyorlar.

12 sene zorunluysa sınıfta kalan ne olacak diyorum?eskiden 2 sene üst üste kalan tasdiknameyi alıyordu.o zaman artık sınıfta kalma olmayacak?

Hocam dıyorum ki 12 sene zorunlu,herkes mecbur 12 sene okumak zorunda ya,artik sınıfta kalma olmayacak mı?
    Eskiden 2 sene üst üste kalanı atıyorlardı.yine atarlarsa adam 12 sene okumuş olmayacak.

Aslına bakarsan çok da umrumda degil.bu sene lise sonum.sormak istedığim liseyi bitırmeden üniversite okunup okunmayacağıydı.
    Onun da cevabını aldım

Bundan önce de 12 yıl zorunluydu ama atılana verirler tasdiknameyi yine.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam dıyorum ki 12 sene zorunlu,herkes mecbur 12 sene okumak zorunda ya,artik sınıfta kalma olmayacak mı?
    Eskiden 2 sene üst üste kalanı atıyorlardı.yine atarlarsa adam 12 sene okumuş olmayacak.

Aslına bakarsan çok da umrumda degil.bu sene lise sonum.sormak istedığim liseyi bitırmeden üniversite okunup okunmayacağıydı.
    Onun da cevabını aldım

Bundan önce de 12 yıl zorunluydu ama atılana verirler tasdiknameyi yine.

8 yıllık zorunlu eğitime geçildiği zaman ilköğretimde kalma olayı kalkmıştı diye biliyorum.12 yıllık zorunlu eğitimde sınıfta kalma olayı kalkarsa lise hocalarının vay haline

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.