Şimdi Ara

Sınav Stresi için Psikolog

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar stres ve heyecanımı yenmek için psikoloğa gitmem yararlı olur mu? Gidip de memnun olanınız var mı?

• Up
  • İlaç kullanmak istemiyorum açıkçası ama doktor yazarsa eğer mecburen kullanacağım :(
  • Benim bildigim psikolog ilac yazmiyor psikiyatr olmasi lazim. Bu onemli bilgiden sonra hocam ben gecen sene sinava 10 gun kala 3 seans gittim psikologa . Kendimi kandirdigimi pek sanmiyorum ben baya faydasini gordum. Gercekten bi uzmanla konusmak insani rahatlatiyor. Sinava yakin olmasida bi yonden avantaj oldu. Mesela biriyle bise konusup gaza geliyosun bi sure sonra geciyor. Ben zaten 10 gun kala gittim hersey aklimdayken girdim sinavada sulalemde rahatti ama bu herkeste ayni etkiyi gosterecegi anlamina gelmiyor. Ayrica antidepresan ilaclar etkili olabilir ama bagimlilik yaparlar ayrica bi profesor vardi bdt uzmani onun bi yazisinda antidepresanlarin etkilerinin etkisinin cogunun plasebo oldugu yaziyodu. Yani lafi uzatmiyim daha fazla , psikologa yada psikiyatr hangisine gidersin bilmiyorum ama ilaca gerek yok konusma bile cok cok cok rahatlatacaktir seni. Tek yapman gereken gitmeden iyice arastirip isinde iyi birine gitmek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • duxet nasıl bişey kanka az daha açabilir misin ?
  • uruk hai anlar belki bu durumdan o antidepresan kullanıyordu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kimanuel kullanıcısına yanıt
    Uruk Hai hocam antidepresan işe yaradı mı?
  • kaptaneagle K kullanıcısına yanıt
    Antidepresan kullanmıştım ama 10. sınıfta. Baya iyi olmuştum sonra arkadaşım olacak yaratık bana kazık atınca eskisinden daha berbat oldum. İlaç beyni uyuşturuyor kullanmak istemiyorum açıkçası :( En iyisi yüz yüze konuşarak rahatlamak bir de bitki çayı içmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: internationalrelations

Antidepresan kullanmıştım ama 10. sınıfta. Baya iyi olmuştum sonra arkadaşım olacak yaratık bana kazık atınca eskisinden daha berbat oldum. İlaç beyni uyuşturuyor kullanmak istemiyorum açıkçası :( En iyisi yüz yüze konuşarak rahatlamak bir de bitki çayı içmek.
    aynen kanka haklısın
  • Beyler çok gereksiz abartiyosunuz şu sınav işini biraz relax olun. Bu sınava herkes giriyor sadece siz değil. Başarısız olursanız eğer sadece siz değil onbinlerce insan başarısız olacak. Biraz daha sakin. Hayatınızı kendinize zindan ediyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MegaWindows kullanıcısına yanıt
    Haklısın ama ben de panik atak var :( İnsan ister istemez stres yapıyor. Geçen sene korktuğum iki şey başıma geldi ya bu sene de gelirse? Ya lisedeki gibi istemediğim bir yere gitmek zorunda kalırsam? Lisede yaşadıklarım aklıma geldikçe kafayı yiyecek gibi oluyorum :( Hakkımızda hayırlısı
  • internationalrelations kullanıcısına yanıt
    Ben sinav stresi icin kullanmadim, anksiyete bozuklugu icin kullandim yani sinav olmasaydi da kullanacaktim.

Ama ilaçlar o konuda da yardimci olacaktir muhtemelen.Bana kendi sorunumla ilgili faydasi oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 24 Şubat 2019; 20:45:23 >
  • Sınav nasıl geçti peki? Heyecanlanma vs. oldu mu?
    Arkadaşın cevabını bilmiyorum ama belki yardımcı olur diye sana kendi yaşadıklarımı anlatayım.

Öncelikle bende de son derece fazla sınav kaygısı vardı . Eyvah sınavda ne yapacağım ya sınavda midem bulanırsa , tuvaletim gelirse , sınav salonu çok sıcak olursa falan filan bunların hepsi çok saçma ve olmayacak kaygılar . Sınav anında da hiçbiri aklına gelmiyor . Yalnızca kitapçığa ve içindeki soruların kolaylığına - zorluğuna odaklanıyorsun. Heyecan da soruların zorluğundan kolaylığından kaynaklanabiliyor. Bende ilk 5 sorudan sonra acayip bir heyecan olmuştu sorular uzundu ve kitapçık beklediğimden biraz daha kalındı. Elim ayağım titredi kalem tutamadım neredeyse ve Allah'a şükür 3-4 soruyu gözümle çözebildim Türkçe'de ama çözmeseydim bile aşırı zaman kaybı olmayacaktı. (3dk falan sürdü) . Daha sonra geçti ve sınav boyunca da böyle bir şey olmadı .AYT'ye gelince onda zaten hiç stres yapmadım neredeyse çünkü süre boldu ve ben fenden yani iyi olduğum dersten başladım sorular da çerez gibiydi zaten (biyoloji-kimya-fizik gittim )

Çok uzun yazdım ama

UZUN LAFIN KISASI SINAV ANINDA BAŞTA ÇOK HEYECAN YAPIYORSUN Kİ BU SINAVINI AŞIRI ETKİLEMİYOR HATTA TAM TERSİ UYKULUYSAN FALAN KENDİNE GELMENİ SAĞLIYOR , DAHA SONRA DA ALIŞIYORSUN VE BİR DAHA OLMUYOR.

• cılgınsharky kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam. Sınav öncesi kendini rahatlatmak için konularım bittikten sonra havalar ısınınca gezip tozacağım. Tabi sınavı boşlamadan Geçen sene 12'ydim. Okul yüzünden adam akıllı mat çalışamadım. Mat sorularını görünce çok panik oldum Türkçe'yi de batırdım zaten. Bu sene batırmamak için dershanenin denemelerine giriyorum. Bir de kendim de bölüm denemesi çözeceğim. Umarım bu sene istediğim yer olur
    İnşallah hepimiz istediğimiz yerleri kazanabiliriz.Bazı insanlar için çok basit ve komik şeyler bazıları için hayati olabiliyor.O yüzden açıklama yapma gereği duydum. Ayrıca o TYT-AYT MAT Sorularını psikiyatr çözmeye kalksa o bile stres olurdu
  • cılgınsharky kullanıcısına yanıt
    Aynen sınavda herkes stres yapıyor bunu için sürekli deneme çözmeliyiz
    Ilk anlarda biraz oldu sonra gecti.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.