Şimdi Ara

Sınav senesi kullanılmasını tavsiye ettiğim besin değerleri veya ilaçlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
2
Favori
2.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu kısa tutmaya çalışacağım. Beynin işlevini verimli ve olması gereken sağlıklı hale getirmek için aslında iki önemli şey var. Omega 3 ve b12. Bunlar hangi besinlerde var internetten bakıp düzenli olarak tüketebilirsiniz veya haplarını alabilirsiniz. Aralarında herhangi bir fark bulunmuyor. Ama ilaç kullanacaksanız piyasada karışık vitamin amino asit hapları da bulunuyor, dengeli beslenemiyorsanız bunu da almanızı tavsiye ederim. Bunlarla ilgili aklınızda bulunması gereken bu besin değerlerinin sihirli değnek olmadığı gerçeği. Bu ilaçlar size sınavı fulletmeyecek veya beyninizde limitlessvari etkilere yol açmayacak. Fakat düzenli kullanımda küçük küçük etkilerini görmeye başlayacaksanız. Kendimden örnek verirsem beslenme düzenimin çöktüğü bir dönemde insanlarla konuşurken konuşacağım şeyleri unuttuğum çok oluyordu. B12nin eksik olduğunu gördüm kan testlerinde ve kullanmaya başladıktan sonra bu sorunum çok azaldı.

Benim için öbür önemli konu dikkat artırıcı ilaçlar. 3 ilaç ismi vereceğim. Pharmaton, ritalin ve concerta. Eğer ki dikkat artırıcı ilaç kullanmaya karar verdiyseniz ve seçiminiz reçetesiz alınan pharmatondan yana olursa çok büyük bir etki beklememelisiniz. İçerisinde tam olarak beyin uyarıcı kimyasallar yer almıyor ve işlevi ritalin ve concertayla karşılaştırılamaz.
    Normalde dikkat artırıcı ilaçlar hiperaktif bozukluğu olan kimselere verilmesine rağmen(kırmızı reçeteli ilaçlardır) özel hastanelerde isteyenlere test yapmaksızın verilir bir halde(en azından yaşadığım şehirde durum bu.) Ritalin ve concertanın bir farkı yoktur sadece ritalinin etki süresi 3 4 saatle sınırlıyken concertanın etki süresi 12 saat civarıdır. Bu ilaçlarda placebo durumu yaşanmaz. Concerta kullanıyorsanız gün boyu pür dikkat ders dinleyip derslerinize çalışabilirsiniz.
    Fakat dikkat artırıcı ilaçlarla ilgili tavsiyem kullanmamanızdan yanadır. Bu ilaçların beyni uyuşturma etkisi vardır. Her ne kadar yan etkileri azımsanabilecek sayıda, küçümsenebilecek boyutta ve doktor kontrolünde alıyor olsanız da bu ilaçlar uyuşturucudur. Şu an yanımda olmayan bir kitabı tekrar temin edince bir doktorun bu ilaçlarla ilgili yazısını editleyip ekleyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sınav Senesi Beslenme ve İlaç Önerileri

Sınav dönemi, öğrenciler için hem zihinsel hem de fiziksel olarak zorlu bir süreçtir. Bu dönemde, sınav başarınızı desteklemek için uygun beslenme ve ilaçlar hayati önem taşır.

Besin Değeri Önerileri:

• Omega-3 yağ asitleri: Beyin fonksiyonlarını destekler ve konsantrasyonu artırır. Somon, ton balığı ve ceviz gibi kaynaklarda bulunur.
    • Antioksidanlar: Özgür radikallerin neden olduğu zihinsel yorgunlukla savaşır. Meyveler, sebzeler ve yeşil çayda yüksek miktarlarda bulunur.
    • Kompleks karbonhidratlar: Uzun süreli enerji sağlar. Tam tahıllar, kepekli ekmek ve kahverengi pirinç gibi gıdalarda bulunur.

İlaç Önerileri:

• Benfotiamin (Benexol B12): B12 vitamini emilimini artırarak beyin fonksiyonlarını destekler. Sınav öncesi stresli dönemlerde faydalı olabilir.
    • Kreatin: Enerji üretimine yardımcı olur ve kas yorgunluğunu azaltır. Ancak, kreatin kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışılması önerilir.

Diğer Öneriler:

• Sıvı tüketiminize dikkat edin: Sıvı kaybı konsantrasyonu bozabilir. Yeterli su ve diğer sıvıları tüketin.
    • Uyku düzenine uyun: Yeterli uyku beyin fonksiyonları için çok önemlidir. Sınav döneminden önce ve sırasında düzenli bir uyku programı uygulayın.
    • Stresten uzak durun: Stres sınav performansını olumsuz etkileyebilir. Egzersiz, meditasyon veya nefes egzersizleri gibi stres yönetimi tekniklerini uygulayın.

Uyarı: Bu öneriler genel bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye yerine geçmez. Herhangi bir ilaç kullanmadan önce veya önemli diyet değişiklikleri yapmadan önce bir sağlık uzmanına danışmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2575 gr ıspanak her gün. 587 mg ferritin şart.

Haftada 1 Gr Arap sabunuyla el yıkamak elleriniz için.

Sabah sabah seda sayan izlemek.

• Benexol b 12 alıyordum, aile hekimine sorarak alabilirsiniz.

• pharmaton tarzı içinde doğal uyarıcı bulunan malzemeler bir işe yaramıyor ders konusunda baya kullandım. omega 3 üde uzun süre kullandım ancak sizin farkedeceğiniz bir fark olmuyor birşey hissetmiyorsunuz yani, benexol türü komplex vitaminlerde kullandım belki bunların yararı daha iyi olabilir ancak bir süre sonra kandaki b12 seviyeniz normalin üstüne çıkıyor toksit yapıyor, max 3 hafta kullanılabiliyor. Bu konuda avrupa ve amerikan ülkelerinde en çok bizde ARCALİON olarak bilinen B1 vitaminin labratuar ortamında değiştirilmesiyle elde bir materyal kullanılıyor. benexolde b1 b6 b12 olmasına karşın arcalionda sadece b1 var bu nedenle uzun süre kullanılabiliyor. ve gerçekten etkili. ancak uzun süreli kullanımda uykusuzluk yapabilir b türü vitaminler, saf ginseng de kullandım 7 24 cinsellik düşünmenizden başka bir etkisi olmuyor size :D
  • .koter. kullanıcısına yanıt
    "b12 seviyeniz normalin üstüne çıkıyor toksit yapıyor"

Toksit yapınca ne oluyor, zararı cevap verirseniz sevinirim merak ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fast and Relax

"b12 seviyeniz normalin üstüne çıkıyor toksit yapıyor"

Toksit yapınca ne oluyor, zararı cevap verirseniz sevinirim merak ettim.

yavaş yavaş zehire dönüşmeye başlıyor

Vücudun farklı yerlerinde kaşınma
    Kalbin düzgün çalışmaması
    Sersemlik
    Baş ağrısı
  • .koter. kullanıcısına yanıt
    Tahlilsiz kullanılmamalı yani...

Peki teşekkürler, okulunda başarılar bu arada

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.