Şimdi Ara

SINAV SENESİ KİLO ALMAK(tavsiye verecekleri bekliyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
12.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar herkese selam bu konuda tavsiye veren herkese şimdiden teşekkür ediyorum geçen sen kiloluydum ama bu sene daha da fazla aldım boyum 1.78 kilom 86 bildiğiniz baya döt göbek saldım ve bu durum fiziksel olarak baya kötüledi beni çok yiyorum nasıl zayıflarım nasıl iştahım kesilir yardımcı olun lütfen inanın milletin ne dediği önemli değil benim için hareketlerimde falan baya kötü oluyorum bu duruma maruz kalmış ve kurtulmuş olanınız var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaegeren -- 20 Ocak 2018; 23:32:35 >

• çaresi yok ben 11.sınıftan mezun yılıma kadar 23 kilo falan aldım 190boya 125 kiloyu gördüm üniversite kazandığım yaz 10 kilo verdim üniversitede daha da devam etti ama şuan sabit ve rahat 10 15 kilo fazla daha var olay baya yememek bir de şu durum var şeker ve karbonhidrat cidden zehir aşırı kilo alınca şunu farkettim ki sabah kalkamıyorum üşeniyorum masaya oturamıyorum bir pasta yiyorum deli gibi şişiyorum hepsinin sebebi şeker ve hipoglisemi.

Kendini sınırlandır sabah bi kahve normal insani kahvaltı öğlen salata vesaire akşam ev yemeğine falan bağlar bitirirsin hadi fast food yedin çikolota vesaire junk food snack tüketme çünkü net zehir hocam bunun bir çaresini yok sana kimse tavsiye veremez sen kendin cevabı biliyorsun zaten

tek önerim acıktın bir canın tatlı çekti vesaire kuru kayısıdır eriktir elmadır vesaire ye yanında sade badem leblebi falan at en azından hem sağlıklı olur hem iyi gelir sana sabah doldur starbucks ternosuna americano nu 0 şeker iç arada metebolizmanı hızlandırır ekmek arası zehirleri mümkün olduğunca yemememeye çalış tek vereceğim tavsiye budur

Bir de şu var çoğu kişi aldığı kiloları yazın yada sınavdan sonra gayet rahat veriyor tabi ben veremeyenlerdenim çünkü yiyorum

sen benim gibilerden olma gerçi olursanda ol olay kendinle barışık olmak tabi simitli bir bel ve 10 yaşında kız memesi barışık ile olabilirsen ne iyi
  • Az ye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurtuldum ama bu sene kurtuldum.Sınav dönemi başlamadan önce 1.83 78 kg civarındaydım sene sonu 90-91 kiloyu görmüştüm duba olmuştuk.Kilo almanın sebebi stres + fast food beslenmedir okulda ev yemeği yeme şansın yoksa.Ben sürekli fast food yemek durumunda kaldığım içinde kilo almıştım.Eğer ev yemeği yeme imkanın varsa en azından kilo vermeni sağlamasa bile şuanki kilonu korursun.Onun haricinde günlük 30-45dk vücut ağırlığınla yapabileceğin antrenmanlar var onları uygularsanda 2-3aya güzel sonuçlar alırsın
  • Yeme en fazla iki öğün ye fazlasına gerek yok

• yukarıı
  • çaresi yok ben 11.sınıftan mezun yılıma kadar 23 kilo falan aldım 190boya 125 kiloyu gördüm üniversite kazandığım yaz 10 kilo verdim üniversitede daha da devam etti ama şuan sabit ve rahat 10 15 kilo fazla daha var olay baya yememek bir de şu durum var şeker ve karbonhidrat cidden zehir aşırı kilo alınca şunu farkettim ki sabah kalkamıyorum üşeniyorum masaya oturamıyorum bir pasta yiyorum deli gibi şişiyorum hepsinin sebebi şeker ve hipoglisemi.

Kendini sınırlandır sabah bi kahve normal insani kahvaltı öğlen salata vesaire akşam ev yemeğine falan bağlar bitirirsin hadi fast food yedin çikolota vesaire junk food snack tüketme çünkü net zehir hocam bunun bir çaresini yok sana kimse tavsiye veremez sen kendin cevabı biliyorsun zaten

tek önerim acıktın bir canın tatlı çekti vesaire kuru kayısıdır eriktir elmadır vesaire ye yanında sade badem leblebi falan at en azından hem sağlıklı olur hem iyi gelir sana sabah doldur starbucks ternosuna americano nu 0 şeker iç arada metebolizmanı hızlandırır ekmek arası zehirleri mümkün olduğunca yemememeye çalış tek vereceğim tavsiye budur

Bir de şu var çoğu kişi aldığı kiloları yazın yada sınavdan sonra gayet rahat veriyor tabi ben veremeyenlerdenim çünkü yiyorum

sen benim gibilerden olma gerçi olursanda ol olay kendinle barışık olmak tabi simitli bir bel ve 10 yaşında kız memesi barışık ile olabilirsen ne iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 21 Ocak 2018; 1:8:57 >

• Hemen hemen ayni olculere sahibim,sence cok mu rezil durumdayiz?

Spordan baska care yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • spor yapican karbonhidratı kesicen başka yolu yok yazın yaparım diye erteleme hemen başla hiç değilse beslenmeni düzene sok

• Merhabalar!

Bu konuda vermeniz gereken bilgiler var,bunlar:

Beslenmenizde hangi besinleri tüketiyorsunuz?

Egzersiz yapıyor musunuz? Yapıyorsanız ne yapıyorsunuz?

Şayet ki "sınav zamanı spor yapamam,vakit kaybı." der iseniz büyük bir yanılgıya kapılırsınız. Egzersiz yapmak bir insanı insan yapan en temel uğraştır ve bilişsel yeteneklerinizi kat kat güçlendirir. Sınav zamanı egzersiz yapmamak ironiktir.

• Hocam beslenmemde genellikle hep beyaz et tuketiyorum ekmeksiz ogunum olmuyor meyve sebze cok az tuketiyorum

Egzersiz yapmiyorum biliyorum cok buyuk bir eksiklik sadece evde yapabilecegim bir program olursa neden uymayayim ama

Hocam spor yapmam icin uygun sartlarim yok su an

• Benim konumu görmüştün sen de. Orada biri yemek ve emek olmadan bu is olmaz demişti. Bende ondan sonra kilo durumunu hiç takmamaya başladım

Şu an spora başlamak hiç mantıkli değil. Hem çok zaman kaybı hem de alışık değilsen eve gelince çalışmasın. Zaman kaybını da şöyle açıklayayım. Sene başında gidiyordum aynen şöyle oluyor. Saat beşte spor salonunda olmalıyim diyelim ki. Saat 4 gibi hazırlanmaya başlıyorum. 4.30 a kadar şimdi çalışmaya değmez diye telefonda falan takılıyorum. 4:30 da evden çıkıp dolmuşa biniyorum ve beste yetişiyorum. En iyi ihtimalle bir buçuk saat sürüyor. Saat 5:30 oldu. Eve o kıyafetlerle dönmeyeceğin için üstünü değiştirip duş alman gerekiyor. Soyunma odasında aynada vücuduna bakmazsan veya oradakilerle geyik yapmazsan yirmi dakika falan sürer bu olay Saat 5:50 oldu şimdi. Eve gelene kadar 6:20 olsun. Emin ol direkt çalışmayacaksın. En iyi ihtimalle yarım saat oyalanacaksın. Saat yedi olsun. Bundan sonra çalışabilirsin. Ama başlarda hiç verimli olmaz. Kas ağrısının falan çok fazla olduğu günler oluyor o zaman da küfür ede ede çalışıyorsun. Değmiyor yani. Üç saat falan kaybediyorsun sonra da verimli çalışamıyorsun. Bu sure azalabilir ama artma ihtimali daha fazla.

Günde yarım saat falan yürüyebilirsin ama. O durum farklı

Bir diyetisyene gidip kilo koruma programı isteyebilirsin. Bende isteyebilirdim ama en değerli içeceğim olan kahve elimden alınacağı için diyetisyene gitmedim. :(

Yaz tatilinde 30 kilo vermiş biri olarak bir kaç tavsiye verebilirim. Ben uygulamıyorum ama bunları. İmamın dediğini yap yaptığını yapma

Kepek ekmeği ye. Daha az kilo aldırır şeyleri gerçek değil ama daha çok tok tutar.

Diyetisyen bana yeşil mercimeği haşlayıp ayranla karıştırıp yememi tavsiye etmişti ama rezil bir tadı var. Yenilecek gibi değil.

Mayonez ve susamdan özellikle uzak dur. Mümkünse kızartma türevi şeylerden de.

Eti lifalifi sütle karıştırıp öğlenleri yiyebilirsin. Bunun tadını ben hariç Seven yok ama

Lifalif türevi şeyler var. Onların içinde su an adını hatırlamadığım şeyler oluyormuş. Lifalif hariç alayı boş yani.

Acikirsan cips, gofret yerine form falan yiyebilirsin.

Kahveyi mümkün olduğunca azalt. İçtiğin zaman da şekersiz içmeye çalış. Nescafe ikisi bir arada falan içme. Şekeri yok ama kreması var o daha kötü.

Ama bence salla şu an hepsini. Beş ay daha. Sonra zayiflarsin zaten. Ben iki üç kere 30-40 kg verip zayıfladım Bir kere dokuzdan ona geçerken, bir kere 11 den 12 ye geçerken, bir kere on ikinin yaz tatilinde, birde mezundan üniye geçerken zayıflamak zorunda kalacağım sanırım

• neinname kullanıcısına yanıt
    30 kiloyu nasıl verdin uygulamadıysan
  • Bu bahsettiğim verme değil koruma programı. (Korurken bir iki kilo versem iyi olur programı da diyebiliriz ) Uygulamadim ki on kiloyu geri aldım zaten

Verirken işler çok farklı Ve yazın baya kasmistim kilo vermek için. Oturduğum yerden olmadı

işte ne yaptın hocam sadece spora giderek mi oldu
  • Spor + Diyet. Bir de diyetisyen kilo verme potansiyelimin çok fazla olduğunu söylüyordu. İlk kontrolde teraziye çıktığımda kendi de inanmamıştı. Kısa bir sürede 10 kilo vermişim. Tabi sonra kilo verme hızın yavaşlıyor hep bu hızda kalmıyor o da var.

hocam ben spora gitmeden evde yapabilir miyim google playde böyle uygulamalar var onlardan yararlansam
  • Spor işi heves biraz evde de yaparsin spor salonunda ama işte heves gecince gitmesi ölüm oluyor

• Yapabilirsin. Ayrıca ip atlamani da tavsiye ederim çok iyi kilo verdiriyor. Aynı şekilde yürüyüş yapmak da iyi. Çok aşırı kilo verdirmese bile kafa dağıtmak için ideal.

• Sakın öğün eksiltme , her öğün yemek az ye.

Ekmek kullanımını azalt.

• bende almak istiyorum sen bana tavsiye ver hocam. boyum 1.70 civarı kg da 53 falandır herhalde.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.